Kayınvalidemle bir takım sorunlarım var,Ne yapacağımı bilemiyorum

işte en güzel an o, bebeğini ilk göreceğin andan bile güzel hatta, sağlıcakla al bebeğini kucağına canım:13::13:

Evet art niyet arıyorum çünkü bana sunu dyeblmiş biri o; 'aslında ben öğretmen gelin istiyordum' ki ben üni mezunuym işimi bırakıp geldim bu sehre ve eşim ünivrste dışardan okuyo ne gerek var böyle bi söyleme 1.5 yıl sonraa düşün bide yanlış anlama diyo ya şaka gibi daha sayimmi canım..senn teyzen annene söylüyo geline değil ama canım herkes içindekini bukadar açık söyleseydi hiç de sağlıklı ilişkiler olmazdı bence ben aslında herşeye kırılmam cidden kırılmam sadece sunu bekledim ben onlara emanettim ve babamın tek kzıyım hep sevildim hep övüldüm ama onun 2 yılda birkere basımı oksadığını görmedim sadece biraz ilgi bekledim 2 güleryüzün yanında 2 laf sokma değil anneler kızlarına laf sokar mı,beni kızı gibi görmedi oysaki kızıda yok ve beni herkes cok sever bak bayramda eskiden yasadkları memlekete gttik eşimle komşuları kucak kucak kucaklıyolar biz seni cok sevdik kv demden için işini de biliyo fln onlardan bu ilgiyi görüp de ondan görememek cok acı döndüğümde aramadı beni nsıl beğendinmi komşular napıyo yok ne gerek var oğluna soruyo zaten işte böyle canım daha coook kırgınlığım yani..

işte en güzel an o, bebeğini ilk göreceğin andan bile güzel hatta, sağlıcakla al bebeğini kucağına canım:13::13:

Kesin ağlarım ben eminim cok güzeldr rabbim bana da bu fırsatı verdi ya cok mutluyum,cok teşekkür ederim canım benimm:))

Geçmişte çok laf sokmuş belli ki şimdi amacı laf sokmak olmasa bile siz öyle sanıyorsunuz

Buraya kadarını anladım ama

Hiç bir kayınvalide öz annemiz gibi olamazken , bunca laf sokan birinden çok fazla beklenti içindesiniz bence..

Kaç kişinin kayınvalidesi kızım deyip baprına basmış ? Kaçının ki kucak açmış ? Kızı gibi sevmiş ve yahut ta günün nasıl geçti komşuları sevdin mi diye arasın bir de ?

Ki sizin kayınvalideniz en başından beri laf sokan , sevmeyen biri iken bu beklentilerinizi uygulaması mantıklı mı ?

Ne kadar az hayal kurarsanız o kadar az hayal kırıklığı yaşarsınız

Canım aslında beni sevmediğini düşünmüyorum sadece sorunlu bi kadın ve dengesiz yani bi iyiyse bi kötü yani kötü demiycem de ama tuhaf davranıyo anladın mı hatta bazen kıskanıyo oğlundan ve bunu resmen belli ediyo yani evine gttiğimde bi benm ayağıma terlik tutarken yarım saat sonra yaptığı yemekleri oğlunun önüne itebiliyo umarım anlatablmişimdr beni hep arada bıraktı bugüne kadar kendim gibi ince düşünsün istedim beklentilerim oldu evet ama bundan sonra cidden yok beklentim diyorum ya gelmesin yani benm için daha iyi..

Hıı buarada canım kızı gibi gören kv var örnek benim teyzem sarılır öper biri az bi eleştrmeye kalksa pençelerini çıkartr bldiğin okadar takdir ediyorumki onu anlatamam keşke benmde öyle olsaydı ama nadir bulunan bi tür böyle kv ler:)

eşine haksızlık fln değil bu..
madem seni üzüyo kim olursa olsun uzak dur...

eşine haksızlık fln değil bu..
madem seni üzüyo kim olursa olsun uzak dur...

Evet haklısın canım geçmişteki kırgınlıklarım bile yetiyo suan üzülmeme zaten daha fazla istemiyorum,hayır benm şimdi düşündüğüm 2 ay aramadı fln ya illaki gelicek bana konuyu acıp kırıldım eskisi gibi olamaz imajı mı cizsem yoksa hiç umursamasam mı kararsız kaldım ya yarın kesin arıcak konuşmak bile istemiyorum sesimn tonunu ayarlayamıyorum sanırım hala yüz bulduğuna göre

Canım öncelikle Allah bebeğini kucağına sağlıkla almak nasip etsin. Seni üç aşağı beş yukarı anlayabiliyorum.Fakat karşındaki herkesi kendin gibi ya da örnek verdiğin için söylüyorum teyzen gibi filan görüp öyle olmasını beklersen mutsuz olursun.Ben öncelikle hayatımdan çıkaramayacağım insanı olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim. Yoksa beklentiler içinde kendimizi ve ailemizi mahvetmekten başka bir şey olmuyormuş bunu anladım.

Özellikle bizim gibi yeni evli ve yeni evli sayılanların çoğunun problemi ailelerdir."yok annen annemi aramadı,yok annem annene şunu dedi böyle yaptı" vs vs..Anneni aramazsa aramasın boşver birbirleriyle görüşmek zorunda değiller.Tabii ki iyi anlaşsalar çok ama çok güzel olur fakat arada sorunlar olduysa ve görüşmek istemiyorlarsa bu onların problemi olmalıdır bizim ya da eşimizin değil.Çünkü ne kadar umursarsak o kadar üzülür ve yıpranırız iyi kötü evliliğimize yansır böyle konularda umursamaz davranmakta fayda var diye düşünüyorum.

Ayrıca kv'nin kontrollere gelmesini istemiyorsan ya da sık sık görüşmek istemiyorsan, dr gideceğin zaman aradığında teli açmamazlık yapma aç ve bende geleyim filan derse "anne eşimle gidicez kusura bakma" diyebilirsin ya da uslubunuz birbirinizle konuşma tarzınız nasılsa ona göre cümlenizi siz seçin. Kaçamak hareketler yerine net olursanız saygı çerçevesi içinde tabii ki derdinizi tam olarak anlatmış bulunursunuz.En azından teli açmayarak ya da cevap vermeyerek sizi her dr gidişinizde aramasına sebep olursunuz ki tavrınızı net koyarak sizi her kontrolde bunaltmasını önlemiş olursunuz bence

Bunlar sadece benim fikirlerim.Hayat sizin hayatınız.Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın.Allah bebeğinizle bir ömür mutlu yaşam nasip etsin.

Öncelikle teşekkür ederim cok:)Bende birinin yazmasını bekliyodum çünkü yine doldum canım benim sıkıntım bitmiyoki ..Biliyomusun o telinden sonra hiiiiç aramadı canın bişey istiyomu fln diye eşimn kuzeni bile geldi dün gözaydına sağolsun kv ve oğlu henüz teşrif edemediler eşim neden gelmiyosunz dediğinde de çekiniyorum demiş şaka gibi ya aradım açmadı demiş eşimde tekrar arasaydın keske demiş,ya benm neymden cekiniyo inan canım ben ona annemden bile iyi davrandım beni okadar kırmasına ve 2 ay görüşmemesine rağmen yine konuştum gayet iiyi bayramda ve tebrk telefnnda ama o ne yaptı yine beni rahatsız edici tavrlar sergiledi özellikle yapıyo beni üzmek için eminm artık annemle aralarında da sorun yokki canım torunu olcak bi gözaydın diyeblrdi dimi annem kırgın zaten biraz onun araması gerekmez mi ahh ahh hiçbişeyi haketmiyor inan bana..o zaten benim gözümn içine bakamayacağı için gelmiyo gelemiyo vicdanı rahat değil çünkü düşüncesizlikleryle kırdı incitti beni hemde burda tek olduğumu bile bile 2 ay aramadı bende haklı olduğum için aramadım ne bilim canım ya kör şeytan hiç görüşme diyoBuarada ilgin için teşekkürler..

Eşiniz bir fedakarlık bekliyorsa bence bunu annesinden istemeli. Hamile ve hassas birinden değil.

Aynen öyle beni zorlamaz kesinlikle ama hep bişeylerin benden beklenmesi bunaltıyo artık beni gelmişim bende 27 yasıma küçük biri değilim yani benmde bi gururum var siz gelin bana diyomuş şaka gibi yani kendilerine gelince görgü kuralları zirvede ama bize gelince yok onun bana gelmesi lazım hamile olan benim zaten kırgın olan da benim,ah canım hep dul olmasını kullanıyo ajitasyon yapıyo Allaha havale ettim eşim bidaha da bana derse küs kalmayın artık onunla da bi güzel tartşcam ben küs değilimki hatayı yapan o tavır yapanda o burama kadar geldi artık..

Sanırım su lafımı yedim ve burdaki 2 düşüncem değişti evet hala az da olsa vicdanı olduğunu düşünp beklentiye grdim gelir yada arar sorar bi canının istediği var mı diye ama cık ah annem keşke yanımda olsaydıve artık beni sevmediğini düşünyrm insan sevdiğine böyle yapmaz çünkü sevmemesinin nedeni de KISKANÇLIK evet kesinlikle artık buna inanıyorum..

Ne demek canım rica ederim hepimizin sorunları oluyor ve insanın birinden iyi ya da kötü akıl alması insanı rahatlatıyor..
Canım şu an hamilesin ve en ufak bir şey dahi olsa canının sıkılması çok normal bir anne ve bir bayan olarak seni anlayabiliyorum.Yanlış anlamadıysam eğer kv'nin hareketleri seni üzmek adına sürekli.Belli ki sen isteyerek ya da istemeyerek baya değer vermişsin.Olsun üzülme o senin ve ailenin terbiyeni,insanlığını gösterir.Baktın gördün haketmediğine inandın bir daha asla aynı şekilde davranmazsın.
Bilmiyorum ne kadar doğru ama bir şekilde yaşananlardan dolayı sen mesafeni koymak istiyorsun galiba.İşte bence bu senin için iyi bir fırsat. Eşin zaten farkında ki soruyor annesine neden aramıyosun diye o da kendince bi sebep bulmuş ve onu sunmuş önünüze.Sen bişey yapmadan bi mesafe oldu aranızda.Eşin sana bişey dicek olursa ara,sor görüş filan diye dersin" annen koydu mesafeyi şu hamile halimle beni üzdü daha benden ne adım bekliyorsun"dersin.savunman hazır .
Yalnız kaldım kendi başımayım diye üzülme sakın kocan yanındaysa kimseye ihtiyacın yok.Hele bir de bebiş bi doğsun Allahın izniyle bak o zaman hiç yalnız hissetmiceksin kendini.Kişi ne ederse kendine..Böyle giderse kv yalnız kalıcak o zaman o eski sen gibi olmaya çalışır bence merak etme.
Bu arada tabii ki anneni arasa çok iyi olurdu ama işte bazı insanlardan incelik beklemek gereksiz oluyor.Bizim canımız acıyor.O yüzden bekleme ki yaptığı zaman mutlu olasın canım.

Çok sağol canım uzun uzun yazmışsın teşekkürler evet söylediklerine katılıyorum ama düşüncelerimi kontrol edemiyorum herhangi biri olsa inan hiç takmam ama eşimn annesi yaa ben hayretler içindeyim artık yemin ederim bak yarın yine hastaneye gitcem ve telim yine calcak bu sefer accam ama tavrım cok net olcak gelmek isterse aramayıp aramayıp hep hastaneye gtcekken aramasının cok can sıkıcı olduğunu ve ona ihtiyacım olmadığını kibar bir dille söylycem ama karsımdaki kişi öyle biriki yardım etmez etmez herseyi yapar skıntı çıkarır bebek doğsun hiç utanmadan evimden cıkmaz bebeklere bayılıyo ve benm bebeğimi kendi bebeği gibi görme potansiyeli cok yüksek cok inan böyle biri bende daralıyorum ilersini düşündkçe işte,neyse 10 gün sonra annemler gelcek biraz açılırım en azından..

Evet canım bazı insanların karakterlerinden dolayı bu tarz düşüncelere kapılabiliyoruz(çocuk doğunca bizden çıkmıcak gibi) haklısın benimde sinirimi bozabilirdi.Keşke biraz daha anlayışlı ve sevecen olsa da bu tarz düşüncelere kapılmasan.. Bu dediklerini eşine anlatmayı denedin mi.Yani beni arayıp sormuyor ilerde çocuk doğunca sürekli üzerimde olmasını istemiyorum eğer beni seviyorsa şimdiden yanımda olmalı ama o böyle yaparsa çocuk doğunca tavrımı ona koymak zorunda kalıcam gibi..Annesiyle konuşmayı deneyebilir belki bi işine yarar. Sonuçta orda yalnızsın ve bebek bakımında ilk zamanlar hevesle olmasa bile ileri ki zamanlarda yanımızda birine ihtiyacımız oluyor çünkü..Ailende uzaktaymış..keşke azıcık senin gönlüne göre gitse,ılımlı olsa ne güzel olurdu..
Bu arada aradımı bugun kontrol için,tepkin ne oldu? Ayrıca anneciğine de kavuşcakmısın sabret az kalmış.Allah sağsalim kavuştursun..Darısı bizim başımıza inşş:)

Canım dün dr a gittim kontrol için hersey yolunda cok şükür ve hiç arayıp sormayan kv e uğradım dönüşte dayanamadım gittim sıkıntı ne öğrenmek istiyorum dedim meğer sırf telde soğuk konuştum diye alınmış 3 ay hanfendi ayrıca ben küs değilim sen benim evladımsın dedi bende inanmıyorum dedim insan evladına böyle yapmaz kıyamaz dedim işte ne var ne yok döktüm canım tabi ama o da maşallah pek altta kalmadı hernekadar saçmalasa da bazı şeyleri kabul etti evet hata yapmışım diye bazı şeylerde de diretti yok ben öyle söylemedim sen herseye kırılıyrsun yanlış anlıyrsn diye hatta benm söylemediğim birşeyi bile cıkarttı nasıl becerdi bilemiyorum bundan sonra tabiki görüşcez ama eskisi gibi olmycak bunu bil dedim ya tamamını anlatmayı isterdim ama coook uzar gider canım:)),buarada eşim konuşmaya başladığı anda ağlamaya başlıyormuş ama dün benle gayet normal konuştu hatta yine benm üzülceğimi düşünmeden gayet dik birşekilde konuştu arada huylu huyundan vazgecmez bence ama bundan sonra cevabını vercem o da biliyor bunu..eşimin kardeşi de hatta annesi cok üzüldü ağladı diye gelmemiş bize bilmiyor tabi ona da aferim dedim ozaman benim üzüntüme gözyaşıma şahit olan oğlun da sana tavır alsaydı ve aramasaydı dedim yapsaydı diyor oysa ki yapsa kıyamet kopar ağlar zırlar yok canım yok acaba kaşındım mı diyorum gitmekle birde sucuma bakar mısın kırgınlığımın karşılığında ses tonumla verdiğim tepkim yaa ama güzelce kibar bir şeklde savundum hakkımı o yüzden kuş gibiyim umarım bundan sonra da nerde duracağını bilir..Evet annecimde gelceek babamda tabi mutluyum,amin canım inşallh darısı sana tabiki:))

Can cikar huy cikmaz derler.
Kv niz siz nederseniz deyin degismeyecek hatta daha beter olabilir zaman icinde.
Annecigimin bir duasi vardir Allahim bizi yasliligin bencilliginden koru diye.
Sizde bundan sonra ona gore davranir, tepkilerinizi aninda verirsiniz.
Yuzunuze bile soylemediginiz seyleri cikarip soyluyorsa arkanizdan neler salliyor dusunmek bile istemiyorum.
Siz takmayin.
Bebeis geliyor, aileniz geliyor su mutlu gunlrin yeni heyecanlarin tadini cikarin.
Yoksa geriye donup baktiginizda stresten baska birsey hatirlamzsiniz bu gunlerde.
Icinic bosaltmis rahatlamissiniz.
Bu kadini bu sekilde takmadan idare edin . Yapacak bir sey yok.
Madm olaylar bu noktaya geldi sizde bundan sonra herkese hakettigi gibi davranin.

Aynen bende öyle düşünüyorum hiç umutlu değilim ama yapcak bişey yok bi hatasını daha beklerim ondan sonra hiç umrumda olmaz bi ömür cekemem o düşünsün arama mesafe koycam deyince ilk tepkisi zaten ne yani gelmiyim mi sık sık oldu gelmek istersen gel buyur sen dedim o zamanda hı sen gelmycen yani dedi evet ben sık sık gelemem artık dedim..hazmedemiyorum kaçamak dövüşmesini ve ajitasyon yapıp herkese kendini haklı göstermesini aramamasının sebebi cok komik cocuklar bile böyle yapmaz ama konuştuğum için dediğin gibi içimi boşalttım resmen daha az takar oldum kafama,dün yemek gndermş oğluyla yemekte bile tereddt ediyrm artk cok mu abartyrm bilemiyorum zor ya aynı sehrde olmak cok zor..evet bebeğim olcak Allahın iznyle ama sıkıntılı bi süreç suan daha iyi anlıyrm öğrendiğim günden beri omzumda kocaman bi sorumluluk var umarım kv doğduktan sonra da müdahele etmeye kalkmz bu sefer cidden papaz oluruz işte çünkü o potansiyel var :)

Ne kv ler var ya benimki bir kere bile dr a birlikte gidelim demedi :))) arayıp sormadı hatta dogurana kadar bebegimizin olacağına inanmamış gibiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…