• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin ziyaret sevdası

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
2.858
5.535
108
39
Herkese merhaba

Biz bir süredir yurtdışında yaşıyoruz ve Türkiyeye ziyarete geldik. Yazlığa geçmeden hem annemlerde hem kayınvalidelerde eşit süre kalalım özlem giderelim onlar da torun sevsinler diye düşündük. Bir haftayı kayınvalidelerde geçirdikten sonra, bir hafta da annemlere geçecekken kayınvalidem “ben torunu özlerim arada geleyim mi” demiş eşim de tamam demiş. Daha onlardan annemlere geçtiğimiz gün, öğlen olmadan aramaya başladı gelelim diye. Ben de eşime kızdım açıkçası, “daha bugün ayrıldık, izin versinler de benimkiler de evladını ve torunlarını rahat görsünler” diye. Eşim de buna bozuldu. Erkek kafası işte gelsinler ne olacak ki diye düşünüyor. O gün tam 3 kez aradılar eşimi, artık o nasıl söylediyse gelmediler. Ama hem beni sinirlendirdiler hem eşimle biraz gerildik.

Haftayı kayınvalidede geçirdik, yazlığa geçmeden bizimkileri bir kez daha görelim (kalmalı değil) öyle geçelim dedik çünkü yazlığa kayınvalidemler de gelecek ama annemler gelmeyecek. Tam gece yatarken, eşim yanımda yok, kayınvalidem “yarın annenlere kahvaltıya ben de geleyim” dedi. 🤯Canım sıkıldı ve “tabii buyur gel” demedim. Sessiz kaldım, bakalım gibi geveledim. “Ben de görmedim annenleri” dedi, e ara sen davet et dedim. Bu kez de o kemküm etti. Yahu ben yurtdışından gelmişim, annemle kaç günüm var, onların torunlarıyla kaç günü var. Bi sal bizi kadın, rahat rahat vakit geçireyim. Arkadaşlar inanın birşey değil anamın babamın evinde bi rahat rahat bacağımı uzatmak istiyorum, bizbize kalalım istiyorum. Anneme söylesem buyursun gelsin der ama annemi tanıyorum bizimki çaydı kahveydi tatlıydı ikramdı akşam yemeğe kalındı, mutfaktan çıkmayacak iki sohbet edemeyeceğiz. Niye bu ısrar anlamıyorum. Kadın böyle yapa yapa beni iyice geriyor.

Yani bu ne ya cildirmalik bir durum . Eşin ayrı tuhaf onun ailesi senin ailen mi her zaman dipdibe olacaksın . Ben her zaman açık konuşabilen bir insan değilim ama bu sefer anne kız özlem gidereceğiz anne derdim ve tatile madem kayinvalidemle gideceğim iki üç gün en fazla orda kalıp devamında ailemde kalırdım . Torun sevmeye de gider gelirdim görsünler. Ailemi çok merak eden ben yokken iletişim kursun. Bu erkek ailelerinin her yerden çıkması garipligi nedir yahu ?

Bence siz fazla iyi niyetli ve kafanıza göre adaletli davrandığıniz için eşiniz de ailesi de fazla yüz bulmuş

Açık açık söyleyin alınan kırılan kırılsın annenizi normal günde görmeyen siz olunca niye geleyim diye tutturuyor annemle vakit geçirmek istiyorum sen istiyorsan biz gidince çağır veya sen git vakit geçir de

Bu durumu bizde yaşadık. Abimler şehirdışından geldiler yengem gidip 1 2 hafta ailesinde kalıp geldi. Bizde de pek durmadı. Torunu özledi annem ama yapıcak bişey yok. Kayınvalideniz düşüncesiz.

Sen haklısın ama yurtdışında olunca cok özleniyor genelde. Eğer art niyet yoksa esin güzel bi dille anlatsın. Zaten kadın oglunu görmek istiyordur daha co, olmazsa herkes kendi ailesi ile kalsın
Ay onu da teklif ettim eşime herkes kendi anasında kalsın da rahat edelim diye, yok bu kez eşim bebeğimizi çok özlermiş. E ben 5 aylık çocuğu nasıl bırakabilirim eşimle kayınvalideme?

Yazlıkta ne kadar kalacaksınız? En baştan kv hiç gitmeden önce annene gidip kalsaydın. Ben de geleyim diye ararsa yazlıkta zaten beraber olacağız benim burada planlarım var derdin

Yazlıkta ne kadar kalacaksınız? En baştan kv hiç gitmeden önce annene gidip kalsaydın. Ben de geleyim diye ararsa yazlıkta zaten beraber olacağız benim burada planlarım var derdin
Yazlıkta 2 hafta geçireceğiz. Onlar tamamına gelecek mi bilmiyorum. Sonra otelde bir hafta tatil yapacağız sanırım bi orda kafam rahat olacak. Bi de Yunan adası planlıyorum vize olduğu için oralara gelemiyorlar neyse ki. Ay kadınla köşe kapmaca oynuyorum resmen

Yazlıkta 2 hafta geçireceğiz. Onlar tamamına gelecek mi bilmiyorum. Sonra otelde bir hafta tatil yapacağız sanırım bi orda kafam rahat olacak. Bi de Yunan adası planlıyorum vize olduğu için oralara gelemiyorlar neyse ki. Ay kadınla köşe kapmaca oynuyorum resmen
Yaa işte yurtdışındaki Türklerin yaz tatili. Hey yavrum hey… sizi bu kadar darladığına göre tamamına gelmeyeceğini umuyorum iki haftanın.

Keske kayinvalidede siz hic kalmasaydiniz yazliga da sizinle gelecekmis. Esiniz 1 hafta bebekten ayri durabilirdi koca adam.

Cozum onerim: Annenizi de yazliga davet edin. Ay annem ozler simdi bebegi, o da gelsin olur mu diye emrivaki yapin. 😬
Eşim hep diyor da bizimkiler fazla düşünceli, sizi rahatsız etmeyelim kafanızı dinleyin diyor. Kayınvalidem çok konuşuyor benim annemle babamın kafa götürmüyor o yüzden onlar da pek bulaşmak istemiyor yazlğa

Back
X