Kayınvalidemin yaptığı akıl almaz şeyler

Konuda sadece takıyı yazmadım ki herkes ona takılmış.Evladını sağlık durumundan dolayı aramayan bir anneyi anlattım evladının düğünü evi umrunda olmayan bir anneyi anlattım konuda yazıyor hepsi
Umursamıyorsa kendi annesi umursamıyor, eşiniz dert etsin. Eşiniz bugün üzülüyorum der yarın aralarında hiçbir şey olmamış gibi davranır. Üzülen siz olursunuz.

İsteyin altınlarınızı, neden istemiyorsunuz? Gelmeden önce arayın, paraya sıkıştık, yıllarca önce ödünç aldığınız bilezikleri yerine koyun artık deyin.
Burada yazılanlardan sonra istemem vallahi.Demekki bende bir sorun varmış yan gelip yatan gelinim gidip çalışıyım sinirlerim bozuldu gerçekten

Tamam da bütün bunlara eşinizle görümceniz sinirlensin siz niye bu kadar kin nefret yüklendiniz? Girin bir işe durumunuz bu kadar yoksa. Görüşmek istemiyorsanız kesin görüşmeyi aramayın sormayın kabul etmeyin gitmeyin. Oğlu çok istiyosa hala gitsin görüşsün.
Kadın yüzsüz gerçekten geliyor eve bende eşimi kırmamak için surat asmıyorum.Eşim üzüldüğü için kin nefret yüklendim.

Burada yazılanlardan sonra istemem vallahi.Demekki bende bir sorun varmış yan gelip yatan gelinim gidip çalışıyım sinirlerim bozuldu gerçekten

Ziynet eşyaları tamamen sizin hakkınız. O yüzden mutlaka geri isteyin. Kayınvalidenizin hassasiyetlerini siz bizden iyi bilirsiniz. Duruma göre hakkınızı helal etmemekten (muhafazakar kayınvalide), duruma göre altın fiyatları ileride çok artacağı için şimdi geri ödemesinin mantıklı olduğundan (finansal okur yazarlığı olan kayınvalide) yürüyün.

Ancak eşinize annesini kötülemeyin, ters etki yapar. Sadece duygusal olarak destek olun. Haklısın, ben de çok üzülüyorum filan gibi.

Hanımlar merhaba ben 1.5 sene önce evlendim.Yılllardır çalışan bir insandım evlenince başka bir yere taşındık işimden ayrılmak zorunda kaldım sadece eşim çalışıyor.Evlenirken kimseye güvenerek evlenmedik neyse konuya gireyim .Kayınvalidemin bir yeğeni var işi gücü o .eşimi ve görümcemi asla düşünmez ne maddi ne manevi.Varsa yoksa yeğeni.Bizden 1 ay önce evlendi bana takacağı bilezikleri ona taktı.Bizim düğünümüze hiç koşturmadı ne yaptıysak eşim ben ve annem yaptık ama yeğeninin düğününe o kadar koşturduki 3 gün 3 gece oradaydı sorsan hastayım der.Eşimin ayağı kırıldı 2 ay çalışamadı arayıp sormadılar benim babam eşimi en iyi hastanelere götürüp tedavi ettirdi onlar siz ne yiyip ne içiyorsunuz evde demediler yada oğlum seni bi doktora götürelim vs yok ama yeğeninin çocuğu olmuştu onu görmeye gitti 2 tane altın taktı biz zor durumdayken.Allah razı olsun benim ailem hep koşturdu.Ben şimdi bu kadına ne diyeyim 2 gün sonra bişey olmamış gibi benim evime gelip hizmet bekler nefret ediyorum ondan inanın bu anlattıklarım sadece yarısı çok bunaldım

Ne diyeceğin ortada. Kime iyi davranıp paralarını yediriyorsan ondan bekle hizmeti diyeceksin.

Ziynet eşyaları tamamen sizin hakkınız. O yüzden mutlaka geri isteyin. Kayınvalidenizin hassasiyetlerini siz bizden iyi bilirsiniz. Duruma göre hakkınızı helal etmemekten (muhafazakar kayınvalide), duruma göre altın fiyatları ileride çok artacağı için şimdi geri ödemesinin mantıklı olduğundan (finansal okur yazarlığı olan kayınvalide) yürüyün.

Ancak eşinize annesini kötülemeyin, ters etki yapar. Sadece duygusal olarak destek olun. Haklısın, ben de çok üzülüyorum filan gibi.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için 🙏Annesini hiç kötülemedim ona karşı belkide ondan burda içimi dökmek istedim ama benimde hatalı yönlerim var bunu anladım.Bundan sonra dediğiniz gibi sadece destek olucam eşime Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Hanımlar merhaba ben 1.5 sene önce evlendim.Yılllardır çalışan bir insandım evlenince başka bir yere taşındık işimden ayrılmak zorunda kaldım sadece eşim çalışıyor.Evlenirken kimseye güvenerek evlenmedik neyse konuya gireyim .Kayınvalidemin bir yeğeni var işi gücü o .eşimi ve görümcemi asla düşünmez ne maddi ne manevi.Varsa yoksa yeğeni.Bizden 1 ay önce evlendi bana takacağı bilezikleri ona taktı.Bizim düğünümüze hiç koşturmadı ne yaptıysak eşim ben ve annem yaptık ama yeğeninin düğününe o kadar koşturduki 3 gün 3 gece oradaydı sorsan hastayım der.Eşimin ayağı kırıldı 2 ay çalışamadı arayıp sormadılar benim babam eşimi en iyi hastanelere götürüp tedavi ettirdi onlar siz ne yiyip ne içiyorsunuz evde demediler yada oğlum seni bi doktora götürelim vs yok ama yeğeninin çocuğu olmuştu onu görmeye gitti 2 tane altın taktı biz zor durumdayken.Allah razı olsun benim ailem hep koşturdu.Ben şimdi bu kadına ne diyeyim 2 gün sonra bişey olmamış gibi benim evime gelip hizmet bekler nefret ediyorum ondan inanın bu anlattıklarım sadece yarısı çok bunaldım
Sana takacağı bilezikler derken sana takmadı mı

Sana takacağı bilezikler derken sana takmadı mı
düğünden önce 3 tane takıcam demişti hemde kendi iradesiyle yani ben bilezik falan istemedim hiç karışmadım tamam anne dedim sadece.Yeğeni bizden önce yaptı ona taktı karışmadım banane dedim sonra bizim düğünümüzde bana 1 tane takınca anladım ki ona takmış.

Konuya yazmamakla hata ettim
Bu çok çok büyük bir şey ama. Yeğenin çocuğuna takılan iki altını yazıyorsunuz da çaldığı iki bileziği nasıl yazmıyorsunuz anlamadım.
Bir de burda tepki koyması gereken eşiniz.
O da nefret ediyorsa koysın tepkisini.
Sanki eşiniz çocukmuş gibi niye onun yerine siz düşünüp siz koruyorsunuz ki?

düğünden önce 3 tane takıcam demişti hemde kendi iradesiyle yani ben bilezik falan istemedim hiç karışmadım tamam anne dedim sadece.Yeğeni bizden önce yaptı ona taktı karışmadım banane dedim sonra bizim düğünümüzde bana 1 tane takınca anladım ki ona takmış.
Ee sormadınız mı diğer ikisi nerde diye ne cevap veriyor

Anladigim kadariyla kadin el iyisi. Yani kendi cocuguna acima duygusu yok ama baskalarinin pesinde dolaniyor. Ondan hayir gelmez. Mesafe koy. Yüz verme. Esine de sikayet etme. Oda annesinin ne oldugunu biliyordur. Uzak durun huzurunuzu bozmayin

Oğlu düşünsün. Siz sadece gelinsiniz,kan bağınız yok ki niye dert ediyorsunuz?

Bu arada size çok çok yardımda bulunmuş bir insan da olsa,sizden hizmet bekleyen kimseye hizmet etmeyin. Zorunda değilsiniz. Herkesin ailesi kendine.
Ben eşim çok üzüldü kafasına taktı diye sinir oldum ama bundan sonra dediğiniz gibi mesafemi korurum

X