- 7 Şubat 2018
- 943
- 368
- 28
-
- Konu Sahibi EvluBayan000
Ben şimdi kayinvalidemi arıyorum bı konu hakkında cesaretimi toplayıp hayır diyeceğim :)Kararlarınıza saygu duymuyolar çünkü siz de kararlarınıza saygı duymuyosunuz evet demissiniz her seferinde. Gökten bişey düşüp değişmelerini bekliyorsunuz sanırım hayır diyeceksiniz inatla. Eğer çocuk gibi görülmek istemiyosanız
Hanımefendi 24 yaşındayım evlilikle ilgili tek tecrübem var.Ne kadar taviz verirsen daha çok taviz bekliyorlar.Aynısının erkek versiyonu bende var.Kayınpeder devamlı ısrar eder.O ısrar ettikçe ben hayır diyorum.Ne zaman evet desem daha fazla karışmak daha fazla görüşmek her şeyi yönetmek istiyorlar.Mümkün oldugunca mesafe koyun malesef başka çare yok ve hayır demeyi öğrenin.Çok sinir olduğum konudan bahsetmek istiyorum. Sevgili kayınvalidem fikrim sorulmadan benim hakkımda karar veriyor baslarda pek sorun etmedim ama artık sıkıyor. Örnek veriyorum düğüne gidiyorlar mesela eşimi arıyor sizde gelin eşim gitmek istemiyor gelin de gelsin eşim beni de göndermek istemezse niye gondermiyorsunda bize guvenmiyormusunda vs kaç sefer telefon konuşmalarına şahit oldum. Ramazan ayindayiz coook uzaktan bir akrabaları davet etmiş bana sizde gelin diyor yok dediğim zaman saygı duymuyor niye de niye gelmiyonda. En büyük sorun eşim miaafirligi pek sevmez ben eşimin akrabalarına davrarim arada ziyarete gitmek için ikna ederim. Ailesinn evine eşimden sık giderim. Hadi annenlere babanlara gidelim derim . Fakat vıcık vıcık ilişkileri sevmem herşey mesafeli daha güzel. Eşimin ailesine 3 günde gitsem hergun gelmenizi bekleyen insanlar ve ogullarinida benim gindermedigimi düşünüyorlar. Diğer konu bunlarla birkaç sefer düğün du misafirlikti baya takıldım kiramadim bı sure sonra batmaya başladı artık birkaç sefer ben gitmek istemiyorum dedigimde sanki hiç gitmiyormusum gibi konuştular. Tabi bu süreçte eşim hep evde kaldı ben gittim onlarla . Sonra biraz mesafe koydum az çok anlattiklarimdan karakterlerini cozmussnzdur . Mesafe koydum fakat gelip gitmeyi kesmesini tabiki haftanın 2 günü muhakkak gittim işinde gücünde yardımcı oldum nekadar memnun olmasalar da. Kayınvalidem bana dedi ki , 5 kilo bana sarma satalım 5 kilo da sana neyse 2 gün boyunca gittim bu süreçte komsularini ve birkaç akrabasını daha çağırdı. Bana da aynı şekilde komsularima sardirrz akraba da cagirrz yani oruçlu oruçlu millet 4 sefer sarma saricak bize. Bende ddmki şimdi okadar kişiyi cagirmaya ne gerek var hepsine gitmek zorunda kalırım o da yok millet kapıda bosken sarariz işte bir gün komşularla diğer günde sizin eve 2 3 akraba getirr sarariz dedi. Bende görümcem kayınvalidem ben 3 kişi 2kilo sarsak yeter ddm okadar sarmayı saramayiz diyor. Tamam bu bir sorun değilde kendimi milleti oruçlu oruçlu çağırıp gitmedigim zamanda görmedik gibi hissederim . Okadar kişiye de gidemem kayinvalidem en son tamam dedittirdi bana ben bu konu da napiyim kızlar . Sinirden hiç sarmiyom desem olmaz sarcaz dedik ama bu milleti çağırma konusu nu halletmem gerekiyor. Ha birde yaprak konusunda da yok filancayla birlikte almaya git o yaprağın iyisinden anlar. Kayinvalirem beni çocuk gibi mi goruyor benim kararlarıma saygı duyması ve sonucunda trip atmamasi için ne yapmam gerekiyor. Artık çok ileriye gitmeye başliyor. Altinlarim konusundada daha bir kere bile koluma takmadan eşimi satıp araba alın diye fikir verdiler. Bende takmak istiyorum dedigimde bir şekilde sorun çıkardılar bende hepsini verdim. Şuan okadar mutlu şekilde eşime araba bakiyorlarki nispet mi yapıyorlar anlamadım. Şimdi siz diyceksiniz sizin olucak arabayla neden nispet yapsınlar eşimin ailesnn de arabası var biz arada bineriz aylık mazot ücreti oderirz bizden para almak için nereden borç cikartivaklarini sasirirlar ailesine nedenini bilmedigimz okadar borç oduyorzki şimdi araba bakiyorlar azlikken sizin arabaya bineriz coklukken bizim arabaya bineriz diyorlar. Esimde gözünü açamıyorum bu arada da disardan okadar anlayışlı okadar iyi duruyorlar ki ben bile kaniyorum fakat soyledikleri ile yaptıkları arasında çok büyük fark var eşim fakr etmesede
Çok sinir olduğum konudan bahsetmek istiyorum. Sevgili kayınvalidem fikrim sorulmadan benim hakkımda karar veriyor baslarda pek sorun etmedim ama artık sıkıyor. Örnek veriyorum düğüne gidiyorlar mesela eşimi arıyor sizde gelin eşim gitmek istemiyor gelin de gelsin eşim beni de göndermek istemezse niye gondermiyorsunda bize guvenmiyormusunda vs kaç sefer telefon konuşmalarına şahit oldum. Ramazan ayindayiz coook uzaktan bir akrabaları davet etmiş bana sizde gelin diyor yok dediğim zaman saygı duymuyor niye de niye gelmiyonda. En büyük sorun eşim miaafirligi pek sevmez ben eşimin akrabalarına davrarim arada ziyarete gitmek için ikna ederim. Ailesinn evine eşimden sık giderim. Hadi annenlere babanlara gidelim derim . Fakat vıcık vıcık ilişkileri sevmem herşey mesafeli daha güzel. Eşimin ailesine 3 günde gitsem hergun gelmenizi bekleyen insanlar ve ogullarinida benim gindermedigimi düşünüyorlar. Diğer konu bunlarla birkaç sefer düğün du misafirlikti baya takıldım kiramadim bı sure sonra batmaya başladı artık birkaç sefer ben gitmek istemiyorum dedigimde sanki hiç gitmiyormusum gibi konuştular. Tabi bu süreçte eşim hep evde kaldı ben gittim onlarla . Sonra biraz mesafe koydum az çok anlattiklarimdan karakterlerini cozmussnzdur . Mesafe koydum fakat gelip gitmeyi kesmesini tabiki haftanın 2 günü muhakkak gittim işinde gücünde yardımcı oldum nekadar memnun olmasalar da. Kayınvalidem bana dedi ki , 5 kilo bana sarma satalım 5 kilo da sana neyse 2 gün boyunca gittim bu süreçte komsularini ve birkaç akrabasını daha çağırdı. Bana da aynı şekilde komsularima sardirrz akraba da cagirrz yani oruçlu oruçlu millet 4 sefer sarma saricak bize. Bende ddmki şimdi okadar kişiyi cagirmaya ne gerek var hepsine gitmek zorunda kalırım o da yok millet kapıda bosken sarariz işte bir gün komşularla diğer günde sizin eve 2 3 akraba getirr sarariz dedi. Bende görümcem kayınvalidem ben 3 kişi 2kilo sarsak yeter ddm okadar sarmayı saramayiz diyor. Tamam bu bir sorun değilde kendimi milleti oruçlu oruçlu çağırıp gitmedigim zamanda görmedik gibi hissederim . Okadar kişiye de gidemem kayinvalidem en son tamam dedittirdi bana ben bu konu da napiyim kızlar . Sinirden hiç sarmiyom desem olmaz sarcaz dedik ama bu milleti çağırma konusu nu halletmem gerekiyor. Ha birde yaprak konusunda da yok filancayla birlikte almaya git o yaprağın iyisinden anlar. Kayinvalirem beni çocuk gibi mi goruyor benim kararlarıma saygı duyması ve sonucunda trip atmamasi için ne yapmam gerekiyor. Artık çok ileriye gitmeye başliyor. Altinlarim konusundada daha bir kere bile koluma takmadan eşimi satıp araba alın diye fikir verdiler. Bende takmak istiyorum dedigimde bir şekilde sorun çıkardılar bende hepsini verdim. Şuan okadar mutlu şekilde eşime araba bakiyorlarki nispet mi yapıyorlar anlamadım. Şimdi siz diyceksiniz sizin olucak arabayla neden nispet yapsınlar eşimin ailesnn de arabası var biz arada bineriz aylık mazot ücreti oderirz bizden para almak için nereden borç cikartivaklarini sasirirlar ailesine nedenini bilmedigimz okadar borç oduyorzki şimdi araba bakiyorlar azlikken sizin arabaya bineriz coklukken bizim arabaya bineriz diyorlar. Esimde gözünü açamıyorum bu arada da disardan okadar anlayışlı okadar iyi duruyorlar ki ben bile kaniyorum fakat soyledikleri ile yaptıkları arasında çok büyük fark var eşim fakr etmesede
Geçen şuraya iftara gidelim dedi hayır ne işimiz var dedim oğluma soyleyim bide dedi sen bilirsin o da gitmez dedim . Bugünde aradım sarma işini zaten az sarcam milleti çağırmaya gerek yok dedim bu konuyu da hallettim sanırım. Fakat bunların huyuna var ısrar tripNe sarmaymis arkadaş. Oturup herkes kendi satmasını sarsın o ne öyle. Bu işlerle ugrasacagima hiç sarma yemem daha iyi. Diğer şeylerde de aynı şekilde düşünürüm. İşime karisilmasindan bana emredilmesinden ve minnet duygusundan hazzetmiyorum. İstemediğiniz bir şey talep ediliyorsa kabul etmeyin. Eşinizin gitmediği yere gitmeyin. Yok düğündü davetti.
Baslarda kurmak adına birazda sevdiğim için gittim sonradan gitmedigim yapmadigim zaman trip ve ısrarcı olduklarını fark ettiğimde mesafemi koydum tabiki yavaş yavaş da hayır demeyi başarıyorum ama bunların huylarıni da değiştiremem heralde :)Teşbihte hata olmaz :
"Sen eşek olursan semer vuran çok olur."
Hayır demeyi öğrenmen şart.Bir ömür çok zor geçer yoksa bu şekilde.
Onların huyunu değiştiremezsin diye kendinden de taviz verme."Kayın" akrabalara karşı mottom : " Canım isterse" olmuştur her zaman.Canım isterse yaparım , kırılmasın üzülmesin , gönülleri olsun diye hareket edersen çok yorulursun.Özellikle de bu kişi "kayın" akrabalarsa.Baslarda kurmak adına birazda sevdiğim için gittim sonradan gitmedigim yapmadigim zaman trip ve ısrarcı olduklarını fark ettiğimde mesafemi koydum tabiki yavaş yavaş da hayır demeyi başarıyorum ama bunların huylarıni da değiştiremem heralde :)
Aynı sorunlari yasamisiz ozaman. Bende bir süre sonra mesafemi koydum6 aylık evliyim. Kv iyidir hoştur ama bende bu konuda sıkıntılar çektim. Sürekli beni akraba ortamlarına (asla tanımadığım uzaktan akrabalar) sokmaya çalıştı. Yok mevlütüydü yok bebek bakmasıydı. Ortalaması 50 yaş olan kadınların olduğu ortamlara götürmek istemesi. Ve gittiğim zamanlarda beni önceden arayıp altınlarını tak yoksa bu kızın hiç altını yok derler diye uyarıyordu. Ben hiçbir defasında altın takmadım. Altın takmayı seven biri de değilim. Zaten eşimde istemiyordu.
Yalnız beni eşim bu konuda hep savunmuştur. Annesini sürekli her yere giderken bu kızı peşine takma diye uyarmıştır. Ama gel gör ki sevgili kayınvalidem laftan anlamamakta direndi.
Anladım ki bu işin sonu yok. Bi gün arayıp tekrar bi yere gideceğimizi bildirmek üzereydi ki sonunda hayır diyebildim. İstemiyorum, sıkılıyorum o ortamlarda yaşıtım bile yok dedim. Öyle olmaz sen gelinsin dedi. Bende bunun üzerine olur niye olmasın ben öyle istiyorum dedim. Daha da bişey diyemedi. O gün bu gündür daha arayıp beni zorlamaz. Daha doğrusu zorlayamaz izin vermem asla.
Sende hayır demeyi öğren. Eğer ki diyemezsen bir ömür seni peşinde sürükleyecektir.
Banada ilk başta surat falan astı kauınvalidem sıcak davranmadı pek. Üstüne gitmedim e geri adımda atmadım şimdi artık eskisi gibi davranıyor gayet sıcak ama istediği yere çekemiyor beni.Aynı sorunlari yasamisiz ozaman. Bende bir süre sonra mesafemi koydum
Eskisi gibi pek bir yere çağırmadilar fakat mesafe koyduğm için sikayetciler