Kayınvalideme yaptığım iyiliğin karşılığı

aysezehraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
24
0
36
Diğer
Bi kaç ay önce hasta oldum ateşler içindeyim yatıyorum.Eşim gelip gidp alnıma sirkeli bez koyuyor.Kayınvalidemde diğer odada.anne ayşenin çok ateşi var yatıyor içeride sirkeli bez yaptım ona ateşi düşsün diye diyor.kayınvalidemde oyle düşmez ateş kalksın yüzünü yıkasın dedi.kocasına çay yaptı.Ben hasta yatağımda yatarken onlar yan tarafta çay keyfi yaptılar.yanıma gelip kızım geçmiş olsun neyin var hastamısın demedi ya demedi.İnsanlıktan nasibini almamış İNSAN!hasta halimle ağladım bide ateşim dahada yükseldi.gece uyumadım.Sabah 7ye çeyrek vardı alnımdaki bezi değiştirmek için mutfağa gittim kayınvalidemde kalkmış gördü bni bezi sıkarken noldu ateşin düşmedimi falan diyip bni merak etmek yok asla o oğlunu soruyo.işe gitmeden önce son kez görsün diye tıkırtıyı duyunca beni o sanıp kalkmış.fatih işe gittimi dedi gitmedi daha 7yi on geçe gidiyo dedim bn yattım.eşim kalktı hazırlandı işe gitmek için bu tekrar çıktı odasından holde konuşuyorlar duyuyorum seslerini.anne aysenin gece ateşi düşmedi diyor eşim kayınvalimde Babanında gece şekeri çıktı oğlum dedi yüksek sesle...
Bundan 7 ay once de kayınvalidem ameliyat oldu hastaneden çıkıp bana geldi tam bir hafta evimde ona baktım.yemekler yapıp onune koydum yedirdim içirdim.Ona elimden geldiği kadar güzelce baktım.
ama birde onun bana yaptığına bakın.Yazıklar olsun demekten başka birşey yapamadım.
Eşime anlattım annen bana bir geçmiş olsun bile demedi dedim.annesini tuttu tabi herzamanki gibi.bn çokta hasta sayılmazmışım annesi belkide beni hamile sanmışmış büyüklerin kusurları aranmazmış diyerek birbirinden ayrı saçma bahaneler öne sürüp annesini savundu.

Gerçekten çok kırıldım çok ağladım günlerle.Asla unutmicam bu yaptığını

canim kendisi atesler icinde olsaydi kim bilir evi birbine katardi,elbet kendide birgün hastalanacak ozamanda sen öyle davranirsin..bos yere kafaya takma esin seni düsünüp yaninda olmus ya en önemliside o

eşin annesinin ayıbını farketmeyecek kadar kör değil herhalde? bi kaç sefer annesine söylemiş o da ilgilenmemiş, eşin farketmiştir elbette.. bence daha fazla annenin yaptığına bak hiç ilgilenmedi benimle diye adamın üzerine gitme ki o da annesi olduğu için kendisini onu savunmak zorunda hissetmesin..
anlamadığım siz bir arada mı oturuyorsunuz ki böyle sabah akşam bi odada bi mutfakta falan karşılaşıyosunuz?
öyleyse sen nasıl zamanında kayınvalidene kendi evinde baktın?

arkadaşlarında dediği gibi onunda sana muhtaç olacağı zaman var (Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin de) sende aynını yaparsın hiç ilgilenmezsin eşinde gelip sana birşey söylerse yo ilgileniyorum daha napıyım dersin.ama emin ol eşin farkındadır olanların ama sana oturupta annesinden atmaz bunu çoğu erkek yapmaz

ben kalp hastasıyım 24 yaşındayım ve kalp hastasıyım
o kadar kontrollere hastanelere giderim kimse olmadığı için eşim kızımız ve ben gidiyoruz
eşim ve kızım dışarda bekliyor kızımız o ortama girmesin diye 10-15 dkliık mesafede oturuyor
karda kışta bile kızımı yanımda götürdümde ben bakayım demedi kayınvalidem
bi akşam kalbim sıkıştı çok kötü oldum acil hastaneye gittik sonuçlar için 1 saat sonra gelin dediler onların evi yakın diye orya gittik hiiiççç ama hiiiççç sormadı
neyin var ne oldu kötümüsün iyimisin uzan yat falan yoookk mutfakta bulaşık bırakmayın heeee kokar sonraaa dedi
kendi bi grip oldu alt tarfı grip yaaaa
ateşi bile çıkmadı aman Allahımmmm görseniz seferberlik ilan edildi
evde 2 oğlu var yan binada evli kızı var damadı var arabaları var
gece yarısı taa nerden telefon açıyorlar o zamanki evimiz arabayla yarım saat mesafedeydi kayınvalidem hastaneye götürülecekmiş
eşim gitti bende bişey var sandım eşimi bekledim gece geldi acilde baya sıra beklemişler eşim sinirlenmiş sıra beklediler diye
doktor demişki bu saatte boşuna gelmişsiniz yorulduğunuza değmez hafif bi grip boğaz enfeksiyonu bile yok yazık o kadar beklediğiniz sıraya değmez yani bi ıhlamur içip yatsaydın demiş dalga geçmiş bunlarla

ama bana ne diyor yediklerine dikkat et yağlı ağır şeyler yeme kalbine bişey olmaz gençsin
bende dedimki yemeyle içmeyle değil bu kalp krizi geçirebilirim heyecan üzüntü stres yasak
yoğ yoğ bişeycik olmaz diyor Allahımmmm ne diyeyimmm profesörden incilerrrrrr

Son düzenleyen: Moderatör:
dünyada merhamet beklenecek en son kişiler kaynanalar maalesef
sadece benimki böyle sanırdım okuduklarıma inanamadım
demekki bunların topu aynı beyine sahip

Senin yerinde olsam yüzüne bile bakmam o kocakarının.....

Bırak ne hali varsa görsün....yüzüne güleyim saygı göstereyim filan deme sakın..eşinin hatırı için bile olsa..

Herşey hakedene...hakettiğinden fazlasını verirsen binerler tepene...

Bizim bundan 1,5 yıl önce falan kötü bir olay geçti başımızdan maddi manevi büyük kayba ugradık. Ama ben nasıl üzülüyorum nasıl bitkinim yemek falan yiyemiyorum. Eşim işe gitti işyeride evimize baya uzak bir mesafeydi. Ben

nasıl fenayım başım dönüyor falan kaynanam decenek o yılanda öbür odada kocasıyla kahvaltı ediyor. Ben umrunda bile değilim bu kız kaç saattir orda ne yapıyor diye bakmıyor hiç. Sonra ben bağırdım ben çok kötüyüm eşimi

arayın gelsin beni doktora götürsün dedim. Gelmiş yanıma o çocuk ordan nasıl gelcek anneni arayalımda o gelsin götürsün dedi bana. Hiç unutmam bu söylediğini. Oğluna yalakalıkm yapmak için bir evladımda o benim der bende

onun annesiyim der ama hikaye. Ama herşey karşılıklı şimdi gebersin hastalıktan umrum bile olmaz.

Hayır aynı evde oturmuyoruz.Kayınvalidem ogün bana misafirliğe geldi.hoşgeldin anne nasılsın iyimisin dedim.iyiyim sn nasılsın deyince ona rahatsız olduğumu kendimi iyi hissettiğimi ve halsiz olduğumu soyledim.Sonra arkadan kayınpederim 1-2 saat sonrada eşim geldi.Kermes vardı bize yakın sayılır oraya gittik akşam yemeğini orada yedik.kayınvalidem hediye fln aldı torunlarına.Ben eşime kendimi iyi hissetmiyorum daha fazla duramicam eve gidelim dedim.eve döndükten sonra ateşim çıktı.Öncesi bu

Niye ağlayıp kendine eziyet ediyorsun ki? Kaynana o Annen gibi olmaz hiçbirzaman. Merak da etmez sen hasta oldun diye üzülmez bile. Sen ona ne kadar iyi davranırsan ne kadar hizmet edersen de yaranamazsın. Ben yaranamadım mesela. O yüzden hiiç üzme kendini sormadılar, geçmiş olsun demediler diyede dert edinme kendine. Sıkma canını emin ol değmez.
Çok geçmiş olsun.

aynı benim kayınvalidem bunlar hep mi böyle her yere yazıyorum ama yine yazayım yazdıkça içim soğuyor

ben,m kayınvalidem anjiyo oldu kızı sabah yanında hastaneye bile teşrif etmedi ben yanındaydım sonra duruşmam vardı hastanedne çıktım adliyeye gittim işim bitti koştur koştur hastaneye geri döndüm başında bekledim tüm gün kızı geldi biraz ilgilendi sonra sigara diye gitti bir saatten fazla yok o ara taburcu dediler iç çamaşırına kadar giydirdim eşim eve gidelim kardeşin evde yalnız dedi saçmalama eve bırakcaz dedim evine bıraktık başında durdum yemeğini yedirdim eve döndüm

ben tiroid kanseri geçirdim ameliyat oldum ameliyat günü geldi sağolsun da zaten başımda anne- babam vardı sonra zaten birbuçuk ay annem baktı bana o ara ev taşımam gerekti alt katlarına taşındık üstelik yardım etmesi gerekmesin diye koşa koşa yazlığına gitti üstüne ben o ara radyoaktif iyot için iyot diyeti yapıyorum ilaç alamıyorum hipotiroid olmak zorunda kaldım o ara görümcem yan apartmanda ilk gün bi uğradı sonra hiç bişi yok üst komşum kaç kere yemek getirdi bize hanımefendi oralı değil acayip de zayıfladım tabi bir yandan uğraşma bir yandan bir ürü şeyi yemek yasak falan çok zayıfladım hipotiroide rağmen üstelik kızı yanına gitti nasıl anlatmışsa kayınvalideye anlattım durumu bana ay sen şimdi zayıflamışsındır da dei ölür müsün öldürür müsün evet anne çok zayıfladım fıstık gibi oldum her gören bayılıyor dedim ben de

sonra kan değerlerim çok düşmüş zaten ameliyattan sonra düşmüştü radyoaktif iyot da iyice düşürmüş üstüne bir de ilaç dozumu ayarlamayı beceremediler hipotiroidim ama nasıl kötüyüm azıck ayakta dursam başım dönüyor çorrbayı bile oturarak karıştırıyorum kadın üst katta ve durumu biliyor buna rağmen kızım ne yiyor ne içiyorsunuz bari yemeğe gelin ya da ben bir tas çorba getireyim demedi bi de bana akıl verdi pekmez içecekmişm

üstüne zaten laf sokmaları uğraşmaları annem başımda bir buçuk ay kaldığı için üstü kapalı ne kadar çok kaldığını iddia etmeleri de cabası

sonra ne oldu çok ağır grip geçiriyor diye gene ben kalktım bakmaya gittim sonra baktım kızının çorba yapacağı yok adam gibi tavuk suyu çorba yapıp götürdüm

sonra ne laflar duydum arkamdan neler demiş kocamın emeklerini de hiçe sayınca yetti gari dedim artık gitmiyorum görmüyorum komşu teyze artık benim için ama bu saatten sonra bir daha hayatta ilgilenmem hasta olunca o yere göğe koyamadığı kızı ve damadı baksın bakalım ne kadar bakılacak

Bu forumda kaynanaya yalakalık yapanları hiç anlamıyorum öyle yada böyle kötülükleri dokunuyor

iyiliğin karşılığı olmaz ki canım, boşuna dememişler iyilik yap denize at
hem bu olay için bu kadar üzülüp ağlama, değmez çünkü,
her işte bi hayır vardır, gerçek yüzünü görmüş oldun bu olayla
artık ona göre hareket edersin bundan sonra
kadın resmen görgüsüz, ne var yani, bi nasıl oldun, iyimisin, demek ne kadar zor olabilir
görgüsüz insandan nezaket beklemiceksin

Son düzenleme:
Kayınvaliden hakkında yazılacaklar yazılmış zaten.

Ben başka şeye takıldım açıkçası.
Evde ağrı kesici-ateş düşürücü yok muydu ?
Okurken hamilesin,o yüzden ilaç almadın sandım,değilmişsin.

Bir de ağlaman...Kayınvaliden neyin var demedi diye ağlamışsın.Sonra da günlerce ağlamışsın.
Bu kadar hassas olursan daha çok üzülürsün.

insan herkesi annesi gibi zannediyor ama olmuyor malesef, kayınvalide işte adı üstünde. allah vicdan versin böylelerine

Hiç ağlamaya üzülmeye gerek yok.Cevabınızı verin hep mesafeli olun.Sizde onları umursamayın.Bakın ne kadar güzel olacak.yaşadıklarımdan sonra dedğim tek şey AMAN NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER.o kadar çok şey yaşamadığım halde böyle diyorum çünkü sevmiyorum kardeşim zorla mı:):)yani sende ağlama boşuna mesafeni koru sende ona iyilikte yapma aama kötülükte yapma boşver gitsin.

Biz bişeyi unutuyoruz !
Kayınvalidelerimiz bizim kendi annelerimiz değil
Biz onları öyle görmeye çalışsak da onlar bi türlü kabullenemiyor
Ne vardı sanki gelseydi bi geçmiş olsun kızım neyin var deseydi
Yok işte maalesef bazı insanlar böyle
Bundan sonra sende ona göre davranırsın canım
Takmamaya çalış diyeceğim ama biliyorum ki takacaksın
İnsanın zoruna gider yaa

Bazı insanlar hastalığı umursamaz, çok da dert değil bence
Eşiniz sirkeli bez koymuş falan filan, evde halletmeye çalıştığınıza göre ağır bir şey de değil anlaşılan, eğer ağır olsaydı da kayınvalidenizin geçmiş olsun demesini bekleyene kadar doktora giderdiniz.
Ben de evde hastayım hastayım diye dolaşan biri varsa inanın ki uyuz olurum. Kalk doktora git yani biz napalım ki? Kutsal gücüm mü var? Büyü mü yapayım? Okuyup üfleyip iyileştireyim mi? Doktor da değilim anlamam bu işten. Öz annnem de olsa öz babam da olsa. Veya gel dert yanana kadar doktora gidelim de.
Eğer demiyorsa sadece dikkat çekmek ve ilgi toplamak için abartıyormuş gibi gelir bana, belki öyledir belki değildir ama her insan aynı şekilde düşünmez. Anlaşılan kayınvalideniz de benim gibi düşünüyor.

çok geçmiş olsunn tatlım,öncelikle şunu söylemek istiyorum hiçkimse içşn canını sıkıpta kendini hasta etme.bak hasta olduğunda kimsen kalmıyo yanında,sağlıklıysan varsın cnm bnm. ama kaynananın sana yaptığını sende ona yaparsan ondan bi farkın kalmaz ona yapacağın iyilikleri onun için değil A llah rızası için yap.benimde başıma bu şekilde bişey gelmişti evet insanın zoruna gidiyo ama asla kaynanam içşn kendimş üzmem ben ne yaparsa yapsın takmıyorum artık Allaha havale ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…