• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalideme kizmalimiyim susmalimiyim?

nidabalci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
17
0
36
41
İzmir
Arkadaslar icimdeki seytan ve melek catisiyorlar suan.ben 4 ay once dogum yaptim.ilk bebegimiz ve ilk torun.kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz.ilk torun oldugu icin maglum cok kiymetli,bir gun gormeden duramazlar ki ben de buna hak veriyorum.bazen sabahtan gormeye gelmediklerinde aksama dogru diyorum kendi kendime nerde kizimin babannesi gelsede kizimi sevse,kiziminda o sevgiyi almasini istiyorum yani.ama gecenlerde hem dedesi hem babannesi grip oldular.ben dogumdan sonra cok ani kilo kaybettim bagisiklik sistemim cok zayif.bebek de maglum zaten kis ayindayiz.ama yine birsey demedim sadece onlara maske takmalarini soledim.ve onlar geldi ben aldim asagi goturdum.neredeyse butun gun beraberdik,ve sonuc once kizima kizimdan da bana grip gecti.ve ben ilac kullanamadigim icin cok agir gecirdim.birturlu gecmek bilmedi.en sonunda heryerim cok agridigi icin eczacinin tavsiyesi ile antibiyotik kullanmaya basladim.ve sutum azaldi artik antibiyotiktenmi griptenmi atestenmi anlayamadim.alma bir aksam resmen hic sut gelemdi kzim acliktan aglaya aglaya uyudu.sonra birsuru sut yapan yicek icecek destegiyle tekrar sutum geliyor ama eskisi gibi degil.yani ben o hastaliga bagladim,cunku dogru duzgun birsey de yiyemedim.dolayisyla tekrar grip olmakta cok korktum ve lutfen sakaya vurarak dedim grip olursak kendimizi karantinaya alalim.bana gecerse cok zorlaniyorum,bebege yaklasamiyorum. dedim ama kayinvaldem tekrar grip oldu.telefonla aramisstim bebgim yikamak icin.grip oldugu anlayinca anne tamam ben hakayi cagirayim ben risk almayalim dedim.ama dinlemedi cikti yukari,maske takmisti.sadece o gun takti ondan sonraki geldiklerinde takmadi dediigim halde anne lutfen tak maskeyi dedigim halde.yok yok ben ole grip degilim nezle gibi sadece burnum akiyo dedi.esime dedim canim lutfen anneye sole bak bana gecerse cok zorlancaz/o da abartma dedi ve nitekim ben suan grip oldum.evden disari cikmiyorum baska kimseden bulasmasi mumkun degil.simdi kayinvedem gun gezmesine gitti,esim ise gitti.ben yine kaldim bebgimle hasta halimle.basta cok sinirlendim hatta esime soylendim,anne beni dinlemedi sende uyarmadin,ben napicam simdi diye.ama kayinvalidem yukari ciktiiginda bugun.esim gitmisti ise.birsey demedim.sadece olur napalim anne gecer dedim.ama aslina bakarsaniz cok ama cok kizginim.kayinvalidemde maske takmadigi icin gectigini kabullendi ama ne fayda.bunyem kaldirmiyo artik bu kadar hastaligi.emzirirken bile cok zorlaniyorum.seytan diyor kiz bagir melek diyor olur bole seyler sus

olur boyle seyler ama 2 keremi.Bende cok kizdim kayinvalidenize.Ufacik bebe cekiyor iste.
Ben olsam ilkinde okadar zorlanmisim ikincide gostermezdim bile:)

bence abartıyorsunuz bu sebeple kavga çıkarırsanız pişman olursunuz. hem unutmayın sakınılan göze çöp batar. yaşlı insanlar oyle kafalarına göre hareket ediyorlar sizin önemli gördüğünüz maske onlar için abartı olabiliyor. ama sonuçta her bebek ve annesi hasta olmasın diye maskeyle dolaşsaydı insanlar hasta olmayacak mıydı o bebekler yani? ne kadar sakınırsanız okadar zarraı oluyo bebeklere cevremde gördüğüm bu

ama bi sekilde tepkimi belli etmezsem yine grip oldugunda yine dikkatsiz davrancak ve yine bana geccek die korkuyorum.onlar ilac kullanabilior hafif atlatiyorlar ama ben cekiyorum,bebegim cekiyor. o yuzden kizgin olmam.aslinda cok sey istmeiyorum ki.bu heryerde bilinir hastaysan bebege yaklasmazsin.e simdi ben bebgimi opup koklayamiyorum,uzak kaliyorum ondan.
ama sizde haklisiniz tabii

Artık bir şey söylemene gerek yok.Zaten hasta olmuşsunuz.Ama bir daha böyle birşey olursa daha temkinli olun.
Kucağına alsın sevsin ama ağzına doğru nefes alıp vermesin.
Ben kaynanama öyle söylüyorum hasta olduğunda
-Anne bebeğin yüzüne nefes verme.Dikkat et hasta olmasın.

Çok evhamlanma.Düşündükçe bebeğinin hasta olması kolaylaşır.
Sık sık emzir sütün umarım eski bolluğuna kavuşur.
Bebeğine ve sana sağlık dilerim:))

Kızmakla haklısın. Ama ne söylersen söyle yumuşak söyle. Kavga çıkarma, sonra sütün gider üzüntüden.

ama bi sekilde tepkimi belli etmezsem yine grip oldugunda yine dikkatsiz davrancak ve yine bana geccek die korkuyorum.onlar ilac kullanabilior hafif atlatiyorlar ama ben cekiyorum,bebegim cekiyor. o yuzden kizgin olmam.aslinda cok sey istmeiyorum ki.bu heryerde bilinir hastaysan bebege yaklasmazsin.e simdi ben bebgimi opup koklayamiyorum,uzak kaliyorum ondan.
ama sizde haklisiniz tabii

Çocuğu doktora götür, gelince de "doktor bünyesi çok zayıf aman bir daha sakın hasta etmeyin, grip salgını var, çocuğu iyi koruyun dedi" dersin. Vermek istediğin mesajı sen değil doktor vermiş olur.

öncelikle geçmiş olsun.belirli bir aydan sonra çocuğa süt yetmemeye başlıyor,çok emdiği için memede süt kalmıyor bazen bendede oluyor onun için telaş yapmayın.ben bebeğim bir hafatlıkken ağır bir faranjit geçirdim kulak burun boğaz dolu nefes alamıyrodum.bebeğe geçmemesi için gündü 2 3 gr ab alıyrodum.neyseki bebeğim hastalanmadı.kaynananızı kırmadan bu meseleyi halledin ama eşinize çok şikayetlenmeyin derim.bol bol meyve tüketin et suyu felen için daha güçlenirisniz.kendinize iyi bakın hastalık olcak diye beklerseniz olur.bizim evde on defa grip geçti ama bebeğime geçmedi,öyle dikkatli davrandığımızdan değil.bebeğimin burnu aktığı zaman nasal aspiratörle muhakak çekiyrum diğer türlü basit bir nezle çocukta bronşite kadar gidiyor.

canım geçmiş olsun. kaynanan hatalı ama kötü niyetli değil. sonuç değişmiyor tabiki... olan olmuş. anlamıştır o hatasını. şimdilik kızma kötü olma. ama arada söyle "anneciğim alınmayın darılmayın grip olunca sütüm gidiyor, lütfen hasta birileriyle görüşmeyin. siz de hastalansanız bize bulaştırmayın inanın zor toparlanıyoruz" de... belirt yani. zaten o pişmandır.

O da anlamış hatasını , bundan sonrası önemli , aynı şeyi yaparsa o zaman tepki gösterirsin..

Back