Kayınvalidem'den Nefret ediyorum Nefret....

bence boşver mademki başka şehirlerde yaşıyorsunuz nadir görüşüyorsunuz bırak ne halleri varsa görsünler tek iğne dahi getirmesinler...hiç beklentiye girme, kocanlada boş yere onlar yüzünden aranı bozma, sana dokunmayan yılan bin yaşasın...

Herkese söylüyorum sanada söyliyeyim şöyle düşün ve haline şükret seninkinden çok daha kötü kaynanalar var ve bizim gibi 'saflar' onlarla altlı üstlü veya daha da kötüsü aynı evde yaşıyolar, sen en azından uzaksın !!!

Sırf maddi şeyler yuzunden mi kadına bu kadar kin dolusunuz? Konunuzda hiçte nefretlik bir durum görmedim zaten yılda 2 defa gorusuyormussunuz.
Siz maddi beklenti içindesiniz ve bu karsılanmıyor diye eşinizdemi görüşmeyecek ailesiyle? Cumadan cumaya aramasına bile karısmıssınız.
Böyle gelin istemem valla kaynananıza ve eşinize sabırlar diliyorum.

30 yaşındayım,3 yaşında bir oğlum var 8 aylıkta hamileyim ve çalışıyorum. Kayınvalidem 40 yaşındaydı evlendiğimde suan 48 yaşında. Evlendiğimde düğünüme misafir gibi geldi evimde ignesi yok... Eşim emekli siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dedi !! biz düğün koşturmacası içindeyken kendi evini yeniledi tüm eşyalarını sıfırladı. Biz evlendikten 3 yıl sonra ev aldık bahçe katı !!! bütçemize göre yani.. Bize 5 liralık tablo getirdi ev hediyesi, bizden 6-7 sonra BEKAR ogullarına ev aldılar. Oğluma dogum yaptım 2 tane çıtçıtlı badi getirdi tanesi 2,5 lira olanlardan :KK43:( Durumu kötümü diye soranlar olacaktır kesinlikle hayır 3 tane dairesi var ikisi kirada kocası emekli iyi bir yerden ve oğlu var çalışan. Yılda 2 bayramda anca görüşüyoruz onda bile bana laf sokma alt etme çabası içinde... Ona hizmet edeyim, evini dip köşe temizleyeyim gibi istekleri var !!! Tabiki yapmam...
Şimdi evimizi değiştirdik 1,5 ay oldu taşınalı daha hayırlı olsun demedi !!! Dogum yapıcam gene gelicek 2 liralık badiyle. Milletin kayınvalidesinin özene bezene yaptıgı şeyleri görünce daha da sinirleniyorum. Eşime sarıyorum ne biçim bir ailen var diye. Takmayayım diyorum ama elde değil üzülüyorum. Kesinlikle görmek istemiyorum kendisini dogumda gelipte daha çok sinirimi bozucak. Daha önce dogumda geldiğinde özel hastane dogum yaptım diye. Yazık o kadar paraya bursada olsa ben onu devlette dogurturdum diyen bir patavatsız kendisi. Eşime de çok kızıyorum hiç bişey demiyor buda senin torunun anne hiçmi hevesin yok demiyo ama her cuma arar kalpleri kırılcak diye ödü kopar hal böyle olunca eşimden de nefret ediyorum.
Bende mi bir gariplik var çokmu beklenti içindeyim !!! ihtacım yok yapacaklarına ama insan nasıl üzülmezki ya.
Bosverin evladina acimayan sizemi acisin demekki oglunuda sevmiyor arayip sormuyor kollamiyor.Herkes ne ekerse onu bicer hicte takmayin huzurunuzu bozmayin degmeyen insanlar icin .

Evet inançlı...
Anne baba hakkıdır der. Onların rızasını duasını almazsan duan kabul olmaz der.
Ben demiyorum ki aramasın silsin atsın. Yapmaları gerekenleri söylesin.

eee bu ne kadar güzel işte, onların duasını almak için çırpınan bir adam sizi incitmez...
erkekler kadınlar gibi düşünemiyor.
geçip ailesinin karşısına bunu diyemez,
sizi ailesinden daha önde tutar çünkü.. sizin arkanızdan ailesiyle iş çevirmez yani, nurummm a iyi davranacaksınız şeklinde...onlara bunu dememesinin sebebi de sizi az sevmesi değil, sizi daha çok sevmesi..

tam tersi gerçek yüzlerini gör evet böyleler der..
size karşı tüm açıklığıyla teslim olur bir yerde, kusursuz ailem var imajı çizmez..

içten içe o da üzülür en büyük desteği de sizden bekler.
aileni git düzelt yerine, ailen öyle olabilir ben seninle mutluyum yanındayım şeklinde davranan bir kadın kocasının gözünde çok daha kıymetli olacaktır diye düşünüyorum...

50 küsür yaşındaki insanlara bir şeyler öğretemez eşiniz artık ve onlar artık dışarıda kalıyor, onlardan bekleyemez,
fakat hayat arkadaşı sizi seçti , sizden bekler..
takılmasın umursamasın, mutluluğumuza baksın diye ister...
eşinizin günahı yok...

beklentilerinizi sıfırlayın, yapmadıkları şeyler için eşinizi üzmeyin..
o da farkında çünkü ve eşiniz aslında sizin tarafınızda...
biraz daha anlayış gösterin...

milleti bosverin buradaki asil sorun başından beri kv sizi tek bırakmış insanin torunu olunca hazırlık yapmazmi oğlu ev alırken yardim etmezmi ki etmemiş gitmiş bekar oğluna ev almış bu evlat ayırmaktır .başka bir açıklaması yok nefret etmekte haklisiniz bende olsam ederdim

Offfff
Offfffff şu ana kuzusu erkek müsveddelerinden iyice tiksiniyorum ya gitsinler analarıyla evlensinler benim kaynanada senin gibiydi evden yaka paça kovdum oh canıma değsin o günden beri çok mutluyum bacım herşey adamına göre bu dünyada. Bu kaynananın elbet bir hastalığı olacak senin eline düşecek o zaman o kadına bakmazsın olur biter

Abow :KK57:

valla sen kendini beklenti içine sokmazsan üzülmezsin
sözde ben tek gelinim
kızlarına aldıklarını gösterir şurdan aldım sende al der
ama bana sende benim kızımsın der
çelişkiye bak hele
bende senin gibi düşünsem üzülürüm ama
ben onun kızı degilim geliniyim bana niye alsın yapsın diyip geçiyorum
bunun için kocamada sarmıyorum

Aşırı beklenti içindesin hem nefret ediyorsun hem de 2.5 liralık getirdiklerine sinir oluyorsun..

Madem onları yok sayıyorsun aldıklarını da görmemezlikten gel

Ben bununla birlikte birkaç nedenden dolayı (tümü aile ile ilgili dolaylı olarak) boşanma kararı aldım. Evimi ayırdım ne kadar kararlı olduğumu görsün diye, 1 ay kapımda yattı. Barıştım eve döndüm yine aynı ama en azından yanımda konuşmuyor başka odaya gidiyor. Geçen akşam kapıyı dinledim sanki o kadar rezillik çıkaran anası babası değilmiş, sanki bişi olmamış gibi konuştular kapattı telefonu.
Ana kuzusu desem bana haklısın demez ama onlara tek laf edemiyor. Ben anasıyla dalaşsında demiyorum amabu muameleyi görmek zorunda mıyım?
Al birini vur ötekine.. neler neler yaşadık akillanmadi. Herkesin maskesi indirdim kendisi de kimin ne olduğunu çok iyi biliyor ama bana gelince ağzı bir ton laf yapar onlara gelince bir kelime dökülmez ağzından. 2 sene görüşmedi sonra biz de iş için başka bir sehirdeydik akrabaları da var orada ailesi de oradaydı tesadüf gorustuler. Ne kavgalar ettim kıyameti kopardım ailemin yanına gitmek istedim vurdu hirpaladi kapıları üzerime kilitledi kacamadim. Şimdi 2 hafta da bir telefonla gorusurler yanımda konuşmaz. Aynen dediğin gibi pişkin pişkin sanki o kadar rezilligi onlar cikarmamis.. Allah bildiği gibi yapsın diyorum Allah a havale ediyorum

insanların evleniyoruz diye eşlerinin ailelerinden evdir çeyizdir eşyadır diye kırk çeşit beklentiye girmelerini anlamıyorum, yetişkinsiniz ki evleniyosunuz, o zaman maddi olarak da ayakta sağlam duruyo olmanız gerekir, koca ailesine güvenip evlenmeye kafam basmıyo.

Vay benim canim annem... O da oglu evlenince bileziklerine kadar bozdurup arabasini aldi kendi oturdugu evi oğluna verdi gelininr 1 kiloya yakin altin takti da yine de yaranamadi. Boyle kvleri gorunce ben de kendi anneme kızıyorum istemsizce.
Neyse, siz daha cok nefret etmeyin ben bunlari soylemeyeyim bence ama direk aklimdan gecti dayanamadim kusura bakmayin nolur
Umursamayin kadini allaha yakin size uzak
Esinize de durumu objektif sekilde iyice bi anlatin bakalim ne dicek

Maddi durumumuz da iyiymiş takılmayın Allah aşkına.
Ya bir de yokluk içinde olup ona muhtaç olsaydınız daha kötü değil miydi?
Sıfır beklenti maksimum mutluluk.
Siz beklemeseniz böyle şeyler inanın o da getirir gelir birşeyler utanır da.
Biz beklentiye düştükçe sanki şeytan da daha bi dürtüyo onları bişey almasınlar diye.
Ben de ilk yıllar üzülürdüm şimdi hiç takmıyorum.
Allah bize veriyor ya hayatımızdaki güzelliklere odaklanın.

Bir de kocanızı sevin.
Her cuma ana babasını arayan adamdan zarargelmez.
Yarın bir gün size de vefalı olur :KK66:

Gerçekten sinir bozucu bir kv var.resmen evlat ayrımı yapmışlar.Torun meselesi de cabası. Insan hicmi sevmez ozlemez icinden gelmez hediye almak.Allah sizi böylesine muhtaç etmesin.ben sizden çok esiniz adina üzüldüm. Ailesi resmen dıslamış ve o onlarda sevgi bekliyor taktir bekliyor küçük bir çocuk gibi Azıcık bir sevgi kırıntısı için eşiyle arasını bozuyor.sizde eşinizin basina kalkıp daha da mutsuz etmeyin.benim yaptığım hatayı yapmayin. Benim kv de kızı istese oğlunu satar kızına yedırir cinsten.esim de yumusak huylu ailesine deger veren saygılı evlat. baska ben de sizin gibi davrandim.o kadar uzdum üzüldüm ki.eşimle ailesi yüzünden tartismiyotim artık.

Bir de kocanızı sevin.
Her cuma ana babasını arayan adamdan zarargelmez.
Yarın bir gün size de vefalı olur :KK66:

Genel olarak iyidir eşim Allah var.
Ama yeri geldiğinde inadınıda bana yapar çemkirmesinide.
Fedakar olan taraf hep benim, ama ailesini mutlu etmeye çalışır o hep.

Genel olarak iyidir eşim Allah var.
Ama yeri geldiğinde inadınıda bana yapar çemkirmesinide.
Fedakar olan v4s hep benim, ama ailesini mutlu etmeye çalışır o hep.
Canım benim, boşver yapsın..
Allahın rızası ilk anne babanın rızasından geçer..
Anne babayı seviyorsa iyi bi eşin var demektir.
Allah size de iyi geçimler versin.

Hanimlar aranizda bircok kisi kendine yetiyorsan beklenti icinde olma diye yorumlarda bulunmus fakat benim hep bu dikkatimi cekiyor. Yani o kadina anne diyoruz aile oluyoruz, gercekten birbirine destek olup yaninda olmayacaksak ne bayram ne de hastalik hic görüsmeyelim. Mecburuyetten ya da isi düsünce görüsmek ne kadar samimi geliyor sizlere?

Insan ailem dedigi kisilerden tabiki de destek bekler. Hem konu sahibinin bahsettigi iki liralik esyadaki rakama takilmamak lazim, kadin bildigin degersiz hissettiriyor konu sahibine. Okuduklarimdan ben bunu cok acik hissettim. Hakli olarak sitem ediyor. Hem aile gecinelim hem de sen sag ben selamet. Ayip artik iyice dejenere olduk. Aile yapimiz böyle degildi bizim, nasil bu hallere geldik gercekten üzücü bu durum.
Insan torununun babannesinden iyi bir hediye almasini bekler eger ki durumu varsa. Bu acgözlülük ya da baska birsey degildir neden hemen kötüye cekiliyor. Durum varsa alinabilecekken neden yapilmiyor ve etrafta yapan onca insan varken. Apacik ortada, insan biraz düsünür. Yeri gelince adettendir diye biryerlerini parcalarlar, hürmet etmek babannesi olarak herkesden bir adim önde yaninda olmasi gerekmez mi?
Kedisini degersiz hissettiren iki liralik seyler ve beraberinde zaten bütün hissettirdikleridir. Yoksa zaten hersey yolunda olsa kisi bunu hissetse o iki liralik esyanin lafini etmez.
Var böyle insanlar. Evet bazilari daha sansli kayinvalide konusunda. Yapacak keske birseyler olsa. Ama bu insanlar böyle. Kabul edip onlar yokmus gibi yasamaktan baska care yok melesef..
Aynen katılıyorum bu yoruma ilk kızım olacak kızlarının çoçuklarına kış geliyor diye kvalidem örgü kazak hırka birşeyler örüyor alıyor komşu teyze oğlununda geliyor bebişi babaanne olcan onada başla az kaldı dedi kvalidem ben torunumlarıma kızımlarıma yapıyorum herkes torununa yapsın dedi bir çöp almadı 3 çoçuk doğurdum ne bulsa eline ne geçse kızlarının çoçuklarına taşıyor ama birgün elden ayakdan düşersek oğlum sana emanetiz karından başkası bakmaz damatlar açık açık yüzümüze dediler diyor yuhhhhh diyesim geldi sen onları kalkındır maddi manevi onlar akşamları karı koca başbaşa gezerken bi akşamda siz gezin kızım ben bakayım çoçuklara demez totoları düşünce ben bakacakmışım bide utanmadan pesssss vallahide pesssss diyorum heleki bir evladına yapıp diğerini ayıran anneleri ne yapmalı bilmiyorum yaniiiii

Aynen katılıyorum bu yoruma ilk kızım olacak kızlarının çoçuklarına kış geliyor diye kvalidem örgü kazak hırka birşeyler örüyor alıyor komşu teyze oğlununda geliyor bebişi babaanne olcan onada başla az kaldı dedi kvalidem ben torunumlarıma kızımlarıma yapıyorum herkes torununa yapsın dedi bir çöp almadı 3 çoçuk doğurdum ne bulsa eline ne geçse kızlarının çoçuklarına taşıyor ama birgün elden ayakdan düşersek oğlum sana emanetiz karından başkası bakmaz damatlar açık açık yüzümüze dediler diyor yuhhhhh diyesim geldi sen onları kalkındır maddi manevi onlar akşamları karı koca başbaşa gezerken bi akşamda siz gezin kızım ben bakayım çoçuklara demez totoları düşünce ben bakacakmışım bide utanmadan pesssss vallahide pesssss diyorum heleki bir evladına yapıp diğerini ayıran anneleri ne yapmalı bilmiyorum yaniiiii

Evlat ayrimi yapacak karakterdeki insanlar ikinci bir cocuk yapmasa keske..

Evlat ayrimi yapacak karakterdeki insanlar ikinci bir cocuk yapmasa keske..
Aynennn eşim sürekli araştırma peşinde acaba evlatlıkmıyım diye bıktı usandı onların sürekli ayrımcılık yapıp aşşağılamalarından ve sürekli tembihliyor beni 2 kızım 1 oğlum var asla yerleri değişmeyecek sadece onları sevenler eklenecek asla oğulumu damatlara kızlarımıda geline anlatma hatalarıyla günahlarıyla sevaplarıyla kabulleneceğiz tamammı diyor zavallı çok zoruna gidiyor artık bu ayrımcılık çookkk:KK43:benimkilerde öyle gerçi maddi manevi ablamla kızkardeşime adamışlar kendilerini karıkoca kaderimiz aynıymış:KK61::KK61::KK61:

X