Kayınvalidem'den Nefret ediyorum Nefret....

Benimki de acayip kıskanç.
Dediğiniz gibi Allahtan uzaklar yani.
Çok eminim benimkide beni istememiştir. Çünkü ablasının kızı ile evlenmesini istiyormus.
o zaman kesin istememiştir. benim kaynana müsveddesi şimdi de diğer oğlunun sevgilisiyle uğraşıyomuş. bu kaynanalar oğulları bir kızı sevince şeytanlaşıyolar:)

cnm sana hak vermeyenler şunu kaçırıyor.dıger çocuklarına yapıp eşine yapmaması.birde söyle düşünün oz anneniz çocuğunuz doğduğunda 2 badi alıp gelse ne hıssedersınız?burada maddi değer degil önemli olan.biz Türk halkı olarak elimizden iş gelen kadınlarız.hırka örse patik örse battaniye dikse yastık dikse yapamazmıydı?yapardı.ama o iki badıyle misafir gibi gelmeyi tercih etmiş.o yüzden konu sahibi kızıyor.iplik parası nedir kı al ıplıklerı or ortu al dik.çok mu zordu.

Elinden geliyor hemde o kadar güzel şeyler yapıyorki ama; dışarı parayla yapar torununa yapmaz.
kendi akrabasına komsusuna alır yapar götürür akıl eder ama torununa gerek yok.

Birebir aynı eşlerimiz. En çok ta ona kızıyorum zaten.
Bana söyleniyo işte bayramda gitmemiz lazım aramıyorsun filan ama onlara tek laf etmez.
Bana yapmam gerekenleri nasıl söylüyorsa onlarada söylese bence çözülücek.
Onlara hiç tenezzülü yok.

Ben bununla birlikte birkaç nedenden dolayı (tümü aile ile ilgili dolaylı olarak) boşanma kararı aldım. Evimi ayırdım ne kadar kararlı olduğumu görsün diye, 1 ay kapımda yattı. Barıştım eve döndüm yine aynı ama en azından yanımda konuşmuyor başka odaya gidiyor. Geçen akşam kapıyı dinledim sanki o kadar rezillik çıkaran anası babası değilmiş, sanki bişi olmamış gibi konuştular kapattı telefonu.
Ana kuzusu desem bana haklısın demez ama onlara tek laf edemiyor. Ben anasıyla dalaşsında demiyorum amabu muameleyi görmek zorunda mıyım?

o zaman kesin istememiştir. benim kaynana müsveddesi şimdi de diğer oğlunun sevgilisiyle uğraşıyomuş. bu kaynanalar oğulları bir kızı sevince şeytanlaşıyolar:)

Kesinlikle öyle.
Benimki henüz bekar ugraşacagı kimse yok ama eminim ugraşacagına.

Hanimlar aranizda bircok kisi kendine yetiyorsan beklenti icinde olma diye yorumlarda bulunmus fakat benim hep bu dikkatimi cekiyor. Yani o kadina anne diyoruz aile oluyoruz, gercekten birbirine destek olup yaninda olmayacaksak ne bayram ne de hastalik hic görüsmeyelim. Mecburuyetten ya da isi düsünce görüsmek ne kadar samimi geliyor sizlere?

Insan ailem dedigi kisilerden tabiki de destek bekler. Hem konu sahibinin bahsettigi iki liralik esyadaki rakama takilmamak lazim, kadin bildigin degersiz hissettiriyor konu sahibine. Okuduklarimdan ben bunu cok acik hissettim. Hakli olarak sitem ediyor. Hem aile gecinelim hem de sen sag ben selamet. Ayip artik iyice dejenere olduk. Aile yapimiz böyle degildi bizim, nasil bu hallere geldik gercekten üzücü bu durum.
Insan torununun babannesinden iyi bir hediye almasini bekler eger ki durumu varsa. Bu acgözlülük ya da baska birsey degildir neden hemen kötüye cekiliyor. Durum varsa alinabilecekken neden yapilmiyor ve etrafta yapan onca insan varken. Apacik ortada, insan biraz düsünür. Yeri gelince adettendir diye biryerlerini parcalarlar, hürmet etmek babannesi olarak herkesden bir adim önde yaninda olmasi gerekmez mi?
Kedisini degersiz hissettiren iki liralik seyler ve beraberinde zaten bütün hissettirdikleridir. Yoksa zaten hersey yolunda olsa kisi bunu hissetse o iki liralik esyanin lafini etmez.
Var böyle insanlar. Evet bazilari daha sansli kayinvalide konusunda. Yapacak keske birseyler olsa. Ama bu insanlar böyle. Kabul edip onlar yokmus gibi yasamaktan baska care yok melesef..

30 yaşındayım,3 yaşında bir oğlum var 8 aylıkta hamileyim ve çalışıyorum. Kayınvalidem 40 yaşındaydı evlendiğimde suan 48 yaşında. Evlendiğimde düğünüme misafir gibi geldi evimde ignesi yok... Eşim emekli siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dedi !! biz düğün koşturmacası içindeyken kendi evini yeniledi tüm eşyalarını sıfırladı. Biz evlendikten 3 yıl sonra ev aldık bahçe katı !!! bütçemize göre yani.. Bize 5 liralık tablo getirdi ev hediyesi, bizden 6-7 sonra BEKAR ogullarına ev aldılar. Oğluma dogum yaptım 2 tane çıtçıtlı badi getirdi tanesi 2,5 lira olanlardan :KK43:( Durumu kötümü diye soranlar olacaktır kesinlikle hayır 3 tane dairesi var ikisi kirada kocası emekli iyi bir yerden ve oğlu var çalışan. Yılda 2 bayramda anca görüşüyoruz onda bile bana laf sokma alt etme çabası içinde... Ona hizmet edeyim, evini dip köşe temizleyeyim gibi istekleri var !!! Tabiki yapmam...
Şimdi evimizi değiştirdik 1,5 ay oldu taşınalı daha hayırlı olsun demedi !!! Dogum yapıcam gene gelicek 2 liralık badiyle. Milletin kayınvalidesinin özene bezene yaptıgı şeyleri görünce daha da sinirleniyorum. Eşime sarıyorum ne biçim bir ailen var diye. Takmayayım diyorum ama elde değil üzülüyorum. Kesinlikle görmek istemiyorum kendisini dogumda gelipte daha çok sinirimi bozucak. Daha önce dogumda geldiğinde özel hastane dogum yaptım diye. Yazık o kadar paraya bursada olsa ben onu devlette dogurturdum diyen bir patavatsız kendisi. Eşime de çok kızıyorum hiç bişey demiyor buda senin torunun anne hiçmi hevesin yok demiyo ama her cuma arar kalpleri kırılcak diye ödü kopar hal böyle olunca eşimden de nefret ediyorum.
Bende mi bir gariplik var çokmu beklenti içindeyim !!! ihtacım yok yapacaklarına ama insan nasıl üzülmezki ya.

bence esınıze ne bıcım aılen var nıye boyleler deme
o kadın ıcın esınızle aranızda gergınlık cıkmasına degmez
sonucta aılesı atsa atamaz satsa satamaz
allah mukafatınızı fazlasıyla verır sabırlı olun
hıcbısey olmasa kadın ölür gıder kurtulursun zaten
ama esının agzına laf verme

Hanimlar aranizda bircok kisi kendine yetiyorsan beklenti icinde olma diye yorumlarda bulunmus fakat benim hep bu dikkatimi cekiyor. Yani o kadina anne diyoruz aile oluyoruz, gercekten birbirine destek olup yaninda olmayacaksak ne bayram ne de hastalik hic görüsmeyelim. Mecburuyetten ya da isi düsünce görüsmek ne kadar samimi geliyor sizlere?

Insan ailem dedigi kisilerden tabiki de destek bekler. Hem konu sahibinin bahsettigi iki liralik esyadaki rakama takilmamak lazim, kadin bildigin degersiz hissettiriyor konu sahibine. Okuduklarimdan ben bunu cok acik hissettim. Hakli olarak sitem ediyor. Hem aile gecinelim hem de sen sag ben selamet. Ayip artik iyice dejenere olduk. Aile yapimiz böyle degildi bizim, nasil bu hallere geldik gercekten üzücü bu durum.
Insan torununun babannesinden iyi bir hediye almasini bekler eger ki durumu varsa. Bu acgözlülük ya da baska birsey degildir neden hemen kötüye cekiliyor. Durum varsa alinabilecekken neden yapilmiyor ve etrafta yapan onca insan varken. Apacik ortada, insan biraz düsünür. Yeri gelince adettendir diye biryerlerini parcalarlar, hürmet etmek babannesi olarak herkesden bir adim önde yaninda olmasi gerekmez mi?
Kedisini degersiz hissettiren iki liralik seyler ve beraberinde zaten bütün hissettirdikleridir. Yoksa zaten hersey yolunda olsa kisi bunu hissetse o iki liralik esyanin lafini etmez.
Var böyle insanlar. Evet bazilari daha sansli kayinvalide konusunda. Yapacak keske birseyler olsa. Ama bu insanlar böyle. Kabul edip onlar yokmus gibi yasamaktan baska care yok melesef..

Çok teşekkür ederim.
Ne güzel özetlemişsiniz hissettiklerimi.

2 senedir anlatmak istediklerimi ne kadar güzel anlatmışsınız, tebrik ederim

30 yaşındayım,3 yaşında bir oğlum var 8 aylıkta hamileyim ve çalışıyorum. Kayınvalidem 40 yaşındaydı evlendiğimde suan 48 yaşında. Evlendiğimde düğünüme misafir gibi geldi evimde ignesi yok... Eşim emekli siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dedi !! biz düğün koşturmacası içindeyken kendi evini yeniledi tüm eşyalarını sıfırladı. Biz evlendikten 3 yıl sonra ev aldık bahçe katı !!! bütçemize göre yani.. Bize 5 liralık tablo getirdi ev hediyesi, bizden 6-7 sonra BEKAR ogullarına ev aldılar. Oğluma dogum yaptım 2 tane çıtçıtlı badi getirdi tanesi 2,5 lira olanlardan :KK43:( Durumu kötümü diye soranlar olacaktır kesinlikle hayır 3 tane dairesi var ikisi kirada kocası emekli iyi bir yerden ve oğlu var çalışan. Yılda 2 bayramda anca görüşüyoruz onda bile bana laf sokma alt etme çabası içinde... Ona hizmet edeyim, evini dip köşe temizleyeyim gibi istekleri var !!! Tabiki yapmam...
Şimdi evimizi değiştirdik 1,5 ay oldu taşınalı daha hayırlı olsun demedi !!! Dogum yapıcam gene gelicek 2 liralık badiyle. Milletin kayınvalidesinin özene bezene yaptıgı şeyleri görünce daha da sinirleniyorum. Eşime sarıyorum ne biçim bir ailen var diye. Takmayayım diyorum ama elde değil üzülüyorum. Kesinlikle görmek istemiyorum kendisini dogumda gelipte daha çok sinirimi bozucak. Daha önce dogumda geldiğinde özel hastane dogum yaptım diye. Yazık o kadar paraya bursada olsa ben onu devlette dogurturdum diyen bir patavatsız kendisi. Eşime de çok kızıyorum hiç bişey demiyor buda senin torunun anne hiçmi hevesin yok demiyo ama her cuma arar kalpleri kırılcak diye ödü kopar hal böyle olunca eşimden de nefret ediyorum.
Bende mi bir gariplik var çokmu beklenti içindeyim !!! ihtacım yok yapacaklarına ama insan nasıl üzülmezki ya.
Bence sizde gariplik var ...
1.si kv niz bu dediklerinizi yapmak zorunda değil ..yani yapsa iyi olur tabi aranız düzelir vs ama yapmak zorunda dil kesinlikle ,!
2.si eşiniz de siz oyle istiyor diye anne babasına kotu davranmak zorunda değil ...hatta böyle yaparsa bu onun karaktersiz bir erkek olduğunu gosterir ..annesine bile saygı duymayan adam size neden saygı duysun
3.sü çalışıyormuşsunuz eminim kazanıyorsunuzdur ,ayrıca parayla ilgili olmadığının farkındayım bu şeylerin ama ,beklentiye girmeklede hata etmişsiniz
Boyle devam ederseniz hiç mutlu olamazsınız
Ha samımı olmak zorunda değilsiniz ,saygısızlık etmeden istediğiniz tavrı koyabilirsiniz
Ama yukardaki yazdığım şeyler için kimseyi suçlamayın bence
Yahu üç günlük dünya yapmazlarsa yapmasınlar eşinle aranı neden bozuyorsun bunlar için değilmi ama

Çok teşekkür ederim.
Ne güzel özetlemişsiniz hissettiklerimi.

Anliyorum cünkü. Ben insanlarin daha duyarli olmasi gerektigini savunuyorum. Artik cogu insan bencilce düsünüyor ve bu düsünceye sahip olanlar anlattiklarinin altinda ne var göremiyor.
Herkes gercekten kendini düsünüyor ve kendini düsünmen gerektigini savunuyor.
Siz oldugunuz gibi davranin ama incinmemeye calisin. Bunlari hisseden bir kisi icin gercekten katlanmasi zor.
Evet bu da sizin sinaviniz diyelim, sadece etkilenmemeye calisin ve esinize sarilin. O da böyle annesi olsun istemezdi ama onu büyüten o. Anneniz kötü bile olsa ona yine de bagli olursunuz, esiniz de öyle ve normal. Kendi mutlulugunuza odaklanin insallah iyi insanlarla karsilasirsiniz

eski konularınıza baktım kendi ailenizde kv. den aşağı kalır tarafı yok fazlası var hatta. kv daha masum geldi bana :))

dua et her cuma arıyor annesini. bişeyi unutyor insanoğlu, anne babasına merhametli olan eşine de merhametli olur şer gördüğün bu durum aslında hayır senin için yaşayan bilir ancak .canını sıkma öyle kabul et onları inan değiştiremezssin bu durumu ancak eşini değiştirsin oda olumsuz yönde soğutursun kendinden.Boşanan bi yakınlardan duyduğum keşke kocamı ailesi için kırmasaydım çok pişmanım derlerdi.Tabi dövme sövme aldatma yok sadece aileler yüzünden boşanan bunlar.Düşünsenize kocanızın size dır drı ettiğini annemizle ilgili nekadar bunalırız yada bunalıyoruz demi.:)

kadının gelinine hiç bir şey yapmamış ama gelin de zaten yılda 2 kere görüyor kadını.
az önce konu sahibi beni sevmedi dedi. ŞİMDİ

şunları kabul etmek çok mu zor?

-kv beni sevmiyor
-kvnin aklında başka gelin adayı vardı
-kv, madem oğlum istediğim kişiyle evlenmiyor ben de destek olmam diyor
-kv, belki küçük oğlan beni dinler diye onu (belki de) daha çok seviyor
-ben ev alacak kadar maddi durumum iyi
-çoluğım çoçugum var
-mutluyum
-kvyi çok az görüyprum eşim dolayısıyla gördüğüm zaman seviyeli yaklaşırım
-eşim onlardan asla vazgeçemez. aile ne kadar kötü olursa olsun, insan ailesini kolay kolay atamaz
-durum bu, ben bu durumu kabul ediyorum. hiç bir beklenti içersisinde değilim

zor mu?

Bennce en guzeli hersyi ciftlerin kendi yapmasi.. Soyle dusunun anlattiginiz tarzda bir bayan size maddi anlamda birsey yapmis olsaydi bunuda surekli dile getirir caninizi sikardi.. Beklentileri daha cok artardi.. Esinize gelince size gore ne kadar kotude olsa o onun ailesi... Ve hicbir sekilde vazgecemeyecekdir.. Benm tavsiyem durumu kabullenin ve hicbirsey beklemyin.. Daha az uzuleceksnz...

yapmaması yapmasından daha iyi olabilir ?
bu açıdan yaklaşın, nice kayınvalide konuları açılıyor.. ne insanlar var hayret ettirtiyor .

ya yapmacık olsaydı ? ya oğluna şirin gözüküp size yapmadığını bırakmasaydı ?
o zaman daha mı iyi olurdu ?

eli kolu dolu gelseydi, hediyelere boğsaydı... oğlunun gözünde mükemmel anne olup ,
oğlu arkayı dönünce o hediyeleri burnunuzdan getirseydi?
bu sefer eşiniz şimdikinden daha çok canınızı sıkardı , size annesini savunurdu..
sana yaranamıyor diye...

şimdi hiç değilse eşinizde farkında ama belli ki inançlı birisi..
anne baba hakkıdır mecburum diyor gönül kırmamak için uğraşıyor...
içten içe onunda gönlü kırılıyordur, erkek içinde zor eşine aile yüzünden mahcup olmak...
ama ne yapabilir?
en çok anlayışı sizden beklemesi çok normal...
desteği siz olmalısınız, sizde huzur bulmalı..
çer çöp için tenezzül etmeyin, kendi mesafenizi koyun ve tek değeri eşinize gösterin.

kapı kapandığı an herkes dışarıda, onun annesi de sizin annenizde.
bebeğinize odaklanın, artık çok daha başka işleriniz var, kayınvalideyi düşünmeye önemsemeye zaman bulamamamız lazım...

Bennce en guzeli hersyi ciftlerin kendi yapmasi.. Soyle dusunun anlattiginiz tarzda bir bayan size maddi anlamda birsey yapmis olsaydi bunuda surekli dile getirir caninizi sikardi.. Beklentileri daha cok artardi.. Esinize gelince size gore ne kadar kotude olsa o onun ailesi... Ve hicbir sekilde vazgecemeyecekdir.. Benm tavsiyem durumu kabullenin ve hicbirsey beklemyin.. Daha az uzuleceksnz...

Yapmadıgı halde beklenti içinde.

yapmaması yapmasından daha iyi olabilir ?
bu açıdan yaklaşın, nice kayınvalide konuları açılıyor.. ne insanlar var hayret ettirtiyor .

ya yapmacık olsaydı ? ya oğluna şirin gözüküp size yapmadığını bırakmasaydı ?
o zaman daha mı iyi olurdu ?

eli kolu dolu gelseydi, hediyelere boğsaydı... oğlunun gözünde mükemmel anne olup ,
oğlu arkayı dönünce o hediyeleri burnunuzdan getirseydi?
bu sefer eşiniz şimdikinden daha çok canınızı sıkardı , size annesini savunurdu..
sana yaranamıyor diye...

şimdi hiç değilse eşinizde farkında ama belli ki inançlı birisi..
anne baba hakkıdır mecburum diyor gönül kırmamak için uğraşıyor...
içten içe onunda gönlü kırılıyordur, erkek içinde zor eşine aile yüzünden mahcup olmak...
ama ne yapabilir?
en çok anlayışı sizden beklemesi çok normal...
desteği siz olmalısınız, sizde huzur bulmalı..
çer çöp için tenezzül etmeyin, kendi mesafenizi koyun ve tek değeri eşinize gösterin.

kapı kapandığı an herkes dışarıda, onun annesi de sizin annenizde.
bebeğinize odaklanın, artık çok daha başka işleriniz var, kayınvalideyi düşünmeye önemsemeye zaman bulamamamız lazım...

Evet inançlı...
Anne baba hakkıdır der. Onların rızasını duasını almazsan duan kabul olmaz der.
Ben demiyorum ki aramasın silsin atsın. Yapmaları gerekenleri söylesin.

X