-
- Konu Sahibi deryacaglar
Ya tatlım madem parayı kayınpederine verektinizde gidip eşyaları kendi kredi kartınıza alıp kendiniz ödeyebilirdiniz.Yaw kuzum bu işler kısmette gidip 4 yıl üniversite okumussun memur olmuşssun şu çektiğin şeylere bak.En başından yuları ele verdin mi seni çekecek yer ararlar.Çok iyi niyetli olma kimseye yaranamazsın sakın evde almayın tayin çıkabilir falan dersin.Bunun böylesi 40bini verdik deyip evi üstüne bile yaptırır uyanık ol:)
adetlerin kalabalıklığı içimi boğdu. onun ailesi bunu almış, bunun ailesi bunu almış. yetişkin ve düzenli maaşı olan insanlar evleniyorken ailelerden tam destek beklemelerini anlamıyorum. konu sahibine ait bu noktaya anlam veremedim.. "bizde kız tarafı beyaz eşya almaz..." çok anlamsız geldi bana.... maaşlarınız yok mu alın.. taksit desen ertelemeli 12 ay var ödemen neredeyse 1,5 yılı bulur. neyse bunu demeden geçemedim. gelelim diğer mevzuya..
konu sahibi kayınvalidesine karşı çok pasif kalmış. gelin demek vur semeri sırtına mı demek... üstelik bu gelin çalışıyorsa tatil gününde ne yapacağı onu ilgilendirir. yardım eder ya da etmez paşa keyfi bilir. ama o telefon görüşmesinde altında kalmış gerekli cevapları vermezse ezilme artık hat safhaya ulaşır.
maaşların istenmesi olayına zaten nutkum tutuldu.
Canım eşini ikna et madem karı koca memursunuz tayin isteyin ünivde değil dimi bakanlıklarda filan görev alıyorsunuz. Müdürlüğü filan bekleme bence. Ne kadar uzak olursan o kadar tatlı olursun bu aile ile. Ben senin yerinde olsam eşimi de beklemem direkt tayin isterim o da mecbur kalır peşinden gelmekte. Henüz iki aylık evlisin gelip geçer sanıyorsun ama emin ol nasıl başlarsa öyle gidiyor. Tecrübeyle sabit
Ya benim daha evlenme olayımız ortaya çıkmadan önce fikrim oydu ailelere yük olmadan bütün eşyalarımı eşimle birlikte alıp onun borcu bitince de ev almaktı ama ailelerimiz bize bırakmadı, daha doğrusu sanırım benim ailem öyle yapmadığı için (yani kız tarafına düşen eşyaları aldıkları için) eşimin ailesi de kendi alıyormuş gibi gösterdi bize. düğünden sonra ortaya çıktı iş. Bilmiyorum ya kafamı karıştırıyor. Ya dediğim gibi bunları çok sorun etmiyorum onların düşüncesizliği beni üzen.
O eşyalar konusunda fikrim şu, satın almak için uygun bize uyan bi ev bulduğumuzda eşimle konuşup krediyi biraz yüksek çekip kayınpederime vermeyi düşünüyorum. yoksa ev aldıktan sonra da tutup bizden para istemesinler yani.
Eşimde bazen çok bunalıyor hissediyorum. Biz hiç bu konularda konuşmuyoruz yani ben ona niye böyle oluyor niye böyle yapıyorlar demiyorum. Ailesiyle arası bozulsun istemem asla. Babası para istiyor yada az gönderince tepki veriyor, o artık büyümüş evlenmiş biri gibi davranmıyo ona eşimde çok bozulu bunalıyo, bazen tayin fikri geçiyo aklından ama cesaret edemiyo galiba bilemiyorum. Ben eşimden memnunum, o tayin istedi diye annesi babası laf söylemesin yazın yapılacak müdürlük sınavına girip Allah'ın izniyle kazanıp gitmek en iyisi