Kayınvalidem ve alışveriş

Aynen canım anladın sen kim ödediği değil beni kendi kızı gibi görmemesi sorun çünkü kendi annem gidelim derse bişey alalım diye kendi alır babamda öyle ..
Benim annem babamda öle KV , kp de biyere gidilecekse bişey alınacaksa alışveriş gibi vs onlar öder bize ödetmezler sağolsunlar ya otobüse binsek bile akbili KV basar :KK14:Aslında bu herzaman hoşuma gitmiyor bu seferde istediğimi alamıyorum:KK43:

merhaba
Kayınvalidem üstümdeki kıyafetleri beğenmediği için gezerken hadi butiğe gidelim dedi bende tamam dedim gittik bazı şeyler denetti bana bende kendi beğendiklerimi denedim toplamda 160 tl tuttu kendide seçti birşeyler .. Ben çalışıyrum o da emekli ve kendi maddi durumu oldukça iyi ben olsam gelinime ödetmezdim .. Bana bugüne kadar çok bir şey almadı bn ona hep alıyorum doğum günü hazırladım vs .. Sık sık da alırım hediye ama onun o davranışı ayrı ödeyelim demesi benim zoruma gitti sonuçta maddi durumda iyi ben mi duygusal davranmışım anlamadım .. Doğrusu ayrı ödemek olabilir ama o gidelim dedi sana yüksek bl kot alalım belin gözüküyor annecim dedi ben kendimi o öyle yapınca dedim ki bni kızıngibi Görmüyor hissine kapıldım .. Sizce ben mi yanlış düşündüm ben kuaföre gidince bile onlarla ayırmam hepsini öderim kayınvalidem ile gitmişsem bile.. Neyse yorumu size bırakıyorum .. Bana diyebilirsiniz madem siz ödeseydiniz hepsini diye ama ne bileyim bu defa bn ilgi görmek istedim ondan ..
Sana ödetmesinden iyidir herhalde :) Boşver takılma böyle şeylere. Belki durumu sıkışıktır sana söylemiyordur. Ayrıca senin maaşın da varmış canım. Paran olmasa alırdı heralde. Takma kafana bunları sen.

Kayınvalidenizin belin gözüküyor diyip giyiminize karışması bence asıl problem. Yoksa kimin ödediğinin ne önemi var ki?

Evet tam ben diyecektim. Asil tuhaflik sirf kv'de kiyafet begenmiyor diye onun ile avm'ye gitmek. Bana çok tuhaf geliyor, kaynana ile avm'ye gitmek. Insan ne bilim, kendi arkadaslari ile yada en fazla kendi annesi ile gider. Ben olsam ne kv'demi kiyafetlerimi karistirirdim, ne onun ile avm' ye giderdim.

Evet tam ben diyecektim. Asil tuhaflik sirf kv'de kiyafet begenmiyor diye onun ile avm'ye gitmek. Bana çok tuhaf geliyor, kaynana ile avm'ye gitmek. Insan ne bilim, kendi arkadaslari ile yada en fazla kendi annesi ile gider. Ben olsam ne kv'demi kiyafetlerimi karistirirdim, ne onun ile avm' ye giderdim.
Canım alışverişte ne ben onunla heryere gidiyorum hep zaten annelerle geziyorum kendi annem de geliyor o da geliyor hepimiz beraber geziyoruz artık sıkıldım bende canım annem gibi göreyim diye heryere onunla gittim ama illa bir yerden Patlaklık veriyor ..

Siz o hediyeleri karsilik beklemeden aldiysaniz bence sorunyok :) siz ona aldiniz diye o da size almak zorunda ddeğil.
Emin olun yaninda parasi yoktur. İstediği kadar emekli maasi olsun. 160 TL bi emekli için büyük para.
Ben buyutmezdim hatta düşünmezdim

Aynen canım anladın sen kim ödediği değil beni kendi kızı gibi görmemesi sorun çünkü kendi annem gidelim derse bişey alalım diye kendi alır babamda öyle ..
kaynanani yargilayamam tanımıyorum etmiyorum ama kimse senn tarzina kyafetine karisamaz karistirtma da ben boyle seviyorm anne de gecistir. ben nisanlyken kapandm. kapandgmi ogrendkten snra kaynanam bana bussuru gomlek esarp falan almis sagolsn. bi gun gezmeye gdecektik bze gel burdan gecelm misafrlge dedi bnde tamam dedim. gittim ya bence bu aldiklarimdan birini giy aldigm esarptan tak bitane dedi bana. oyle canmi sktki sanki ben giyinmeyi bilmiyorum benm kyafetlerm kotu. bozuntya vermedm dedgni yaptm. daha snra bu davransi tekrarlamaya basladi. bence tepkmi koydm. smdi ne istersem onu giyorm kotude giysem bise diemiyo

Siz o hediyeleri karsilik beklemeden aldiysaniz bence sorunyok :) siz ona aldiniz diye o da size almak zorunda ddeğil.
Emin olun yaninda parasi yoktur. İstediği kadar emekli maasi olsun. 160 TL bi emekli için büyük para.
Ben buyutmezdim hatta düşünmezdim

Canım Karşılık falan beklemedim ben ona 10 kere alsam o bana 1 kere alsa yine mutlu olurum ben .. Ama o an alması gerekirdi kasada ki kız bile şaşırdı, kendi alcakmış gibi davrandı sonra sen hallet dedi çekildi.. Bir de sadece emekli deil başka geliri de olan bir kadın tek emekli olsa almaması normal benim Bahsettiğim o anda annem olsa ben olsam gelinime alırdım baktım gelinim benim bütçem den fazlasını aldı bir daha da sesimi çıkarmam gidelim diye.. Ama o anda almak makbuldü kayınvalidem den bu yüzden soğudum .. Bence bir insan alışverişte kendini belli ediyor

kaynanani yargilayamam tanımıyorum etmiyorum ama kimse senn tarzina kyafetine karisamaz karistirtma da ben boyle seviyorm anne de gecistir. ben nisanlyken kapandm. kapandgmi ogrendkten snra kaynanam bana bussuru gomlek esarp falan almis sagolsn. bi gun gezmeye gdecektik bze gel burdan gecelm misafrlge dedi bnde tamam dedim. gittim ya bence bu aldiklarimdan birini giy aldigm esarptan tak bitane dedi bana. oyle canmi sktki sanki ben giyinmeyi bilmiyorum benm kyafetlerm kotu. bozuntya vermedm dedgni yaptm. daha snra bu davransi tekrarlamaya basladi. bence tepkmi koydm. smdi ne istersem onu giyorm kotude giysem bise diemiyo

Canım merhaba giyim tarzıma karışmadı .. Yani ben öyle algılamadım .. Kilo aldım biraz kot dar geliyor bir de düşük bel olunca Göbek çıkıyor vs. O da yüksek bel kot alalım şöyle şıkır şıkır ol dedi .. Bilmem ki bir kötülük var mı ne niyetle söyledi bunu.. Bir de ben şuna kızıyorum canım tamam benim param var alabilirim diye aldırdı diyelim kendi almadı şimdi eşimin kardeşi çalışmayan ve maddi durumu olmayan biriyle çıkıyor.. O zaman ne olcak canım .. O Zaman o kızcağıza da mı almıcak e aldı diyelim ben bozulurum doğrusu ikimizi ayırıyor gibi gelir bana kim olsa bozulmaz mı..

Kimin ödediği değil durduk yere beğenilmeyip alışveriş w sürüklenmenizde var problem. Evden Çıkarken aynaya baktınız mı baktınız, Size uygun gelmeseydi giymezdiniz o halde neden beğenilmeyince alışveriş yapıyosunuz. Gelinlerin en büyük suçu kararlı davranmamaları bence sonrada saygı göremiyorum deniliyor evlenince. Kayınvalideniz bir nur Yerlitaş değilse tarzsın ama şık değilsin sana puanım 0 Demicekse sen kendi rahatlığını ön planda tut arkadaşım

Canım merhaba giyim tarzıma karışmadı .. Yani ben öyle algılamadım .. Kilo aldım biraz kot dar geliyor bir de düşük bel olunca Göbek çıkıyor vs. O da yüksek bel kot alalım şöyle şıkır şıkır ol dedi .. Bilmem ki bir kötülük var mı ne niyetle söyledi bunu.. Bir de ben şuna kızıyorum canım tamam benim param var alabilirim diye aldırdı diyelim kendi almadı şimdi eşimin kardeşi çalışmayan ve maddi durumu olmayan biriyle çıkıyor.. O zaman ne olcak canım .. O Zaman o kızcağıza da mı almıcak e aldı diyelim ben bozulurum doğrusu ikimizi ayırıyor gibi gelir bana kim olsa bozulmaz mı..
Canım zaten hep çift maaş takıntısı insanları bu hale getiriyor. Diğer geline paşa paşa herşeyi alırlar merak etme sebep o çalışmıyor. Bunun makulu herkese eşit davranmaktır.

konuyu ara ara takıp ettım ama yorumumu yazıp yazmamakta kararsız kalmıstım.
ilk etapta kıyafetınızı eger begenmedıgı ıcın yenısını teklıf ettı ıse evet hos degıl.
ama odeme konusunda ıse hıssettıgım sudur: o size alacaktı belki de atıyorum 50 tl oderım gıbı bır butce belırlemıstır, ama sız kendı begendıklerınızı de ekleyınce beklenmedık tutarla karsılastıgından, sızın odemenızı ıstemıstır. kendı adıma bana bırı hedıye ıcın bır yere gotururse (henuz karsılasmadım:) ) sadece onun gosterdıgını begendım ya da begenmedıysem de onun yerıne su daha ıyı olur derdım. ekstradan bunu da alıyorum demezdım, bence siz burada anlasmazlıga dustunuz... nacizane fikrim bu yönde :)

merhaba
Kayınvalidem üstümdeki kıyafetleri beğenmediği için gezerken hadi butiğe gidelim dedi bende tamam dedim gittik bazı şeyler denetti bana bende kendi beğendiklerimi denedim toplamda 160 tl tuttu kendide seçti birşeyler .. Ben çalışıyrum o da emekli ve kendi maddi durumu oldukça iyi ben olsam gelinime ödetmezdim .. Bana bugüne kadar çok bir şey almadı bn ona hep alıyorum doğum günü hazırladım vs .. Sık sık da alırım hediye ama onun o davranışı ayrı ödeyelim demesi benim zoruma gitti sonuçta maddi durumda iyi ben mi duygusal davranmışım anlamadım .. Doğrusu ayrı ödemek olabilir ama o gidelim dedi sana yüksek bl kot alalım belin gözüküyor annecim dedi ben kendimi o öyle yapınca dedim ki bni kızıngibi Görmüyor hissine kapıldım .. Sizce ben mi yanlış düşündüm ben kuaföre gidince bile onlarla ayırmam hepsini öderim kayınvalidem ile gitmişsem bile.. Neyse yorumu size bırakıyorum .. Bana diyebilirsiniz madem siz ödeseydiniz hepsini diye ama ne bileyim bu defa bn ilgi görmek istedim ondan ..
Ben kayınvalide olsam öderdim eğer maddi bir sıkıntım yok ise .
Abimin kızlarına geline neler neler aldık mağazalarda ellerini ceplerine sokturtmadık ihtiyaçları olmadığı halde .
Ayrı gayrıdan ben de hoşlanmıyorum aynen siz gibi .
Bir o öder bir siz ama yabancı gibi ayrı ödemeler benim de hoşuma gitmez .
Haklısınız .

merhaba

Belin gözüküyor anneciğim hadi sana bir yüksek belli kot alalım diyorsa evet teklifi yapıyorsa kendisi almalıydı. Sizin yanınızda o kadar para olmasaydı o an bunu düşünmesi lazım. Yani ileride bende bir kayınvalide adayıyım ve eğer gelinime gel mağazaya girelim sana bir şeyler alalım diyorsam, aldıklarımın parasını ben verirdim. Aksi halde olması geline emrivaki yapmak olur.

Şunu unutmamalısın ki, kayınvaliden hiçbir zaman annen gibi olmaz.. Seni annen gibi düşünmez, annen gibi ilgilenmez.. Adı üstünde kayınvalide, kaynanalığını yapacak.. İkincisi ise, kayınvalidenden beklentilerini minimuma indir.. Fazla beklenti içinde olma.. Kadının durumu olabilir, ama senin kıyafetlerinin parasını ödemek istememiştir.. İçini, kalbini bilemezsin. Size karşı canımlı, cicimli konuşmalarına, aldanmayın.. Aklından neler geçirdiğini de bilemezsin..

Seninki yine iyiymiş en azından sadece parasını ödememiş. Benim kayınvalidem bir yakınımızın düğünü olacağı zaman bana şu avm'de çok güzel bir mağaza var harika abiyeler oraya götürüp alıcam kıyafetini dedi beni oraya götürdü bundan 3 sene önce. Kıyafet demedim birkaç tane en sonunda birini her ikimizde beğendik, tamam bu olsun dedik. Kasaya geldik kayınvalide dışarıya çıktı vitrine bakıyormuş gibi. Parasını ben ödedim çıktık. Yetmezmiş gibi akşam eşim beni almaya onlara geldiğinde de elbise için vallahi çok para verdik (kendi vermiş gibi) ben bu yaşıma geldim daha bu kadar pahalı elbise giymedim demez mi? Bende anne o mağazaya beni ısrarla sen götürdün çok güzel şeyler var çok ucuz diye çeke çeke götürdün resmen şimdi de kendi aldırdığın elbise için oğlunun yanında çok pahalı mı diyorsun dedim. Kızardı bozardı, Allah'tan eşim gaza gelen bir adam değilde anladı durumu hatta sordu kaça aldınız ki anne (annesinin ben alıcam dediğini duyduğu için daha öncesinde) vereyim ben parasını dedi bende zaten ben kendim aldım hayatım anneme masraf ettirmedim merak etme dedim :))))

konuyu ara ara takıp ettım ama yorumumu yazıp yazmamakta kararsız kalmıstım.
ilk etapta kıyafetınızı eger begenmedıgı ıcın yenısını teklıf ettı ıse evet hos degıl.
ama odeme konusunda ıse hıssettıgım sudur: o size alacaktı belki de atıyorum 50 tl oderım gıbı bır butce belırlemıstır, ama sız kendı begendıklerınızı de ekleyınce beklenmedık tutarla karsılastıgından, sızın odemenızı ıstemıstır. kendı adıma bana bırı hedıye ıcın bır yere gotururse (henuz karsılasmadım:) ) sadece onun gosterdıgını begendım ya da begenmedıysem de onun yerıne su daha ıyı olur derdım. ekstradan bunu da alıyorum demezdım, bence siz burada anlasmazlıga dustunuz... nacizane fikrim bu yönde :)

Aynen canım bnde öyle düşündüm sonradan haklı olabilirsin , bnde dedim ki zaten çıkamıyorum fiyatları da çok uygun 2 kot 2 Gömlek denedim ikiside yakıştı Kv de çok güzel oldu dedi alalım dedi, kayınvalidemin durumu çok iyi olduğu için takmadım bende toplam 160 tl falan tuttu bugüne kadar da bişey almayınca heralde bana bişi alcak içinden geldi dedim :KK70: aldım geçtim .. Sonra bir de kendi aldıklarına söylendi kendi aldığı 50 lira tuttu nolu boşuna parayı rezil ettim 50 lirayı dedi Güldü falan ..

Aynen canım bnde öyle düşündüm sonradan haklı olabilirsin , bnde dedim ki zaten çıkamıyorum fiyatları da çok uygun 2 kot 2 Gömlek denedim ikiside yakıştı Kv de çok güzel oldu dedi alalım dedi, kayınvalidemin durumu çok iyi olduğu için takmadım bende toplam 160 tl falan tuttu bugüne kadar da bişey almayınca heralde bana bişi alcak içinden geldi dedim :KK70: aldım geçtim .. Sonra bir de kendi aldıklarına söylendi kendi aldığı 50 lira tuttu nolu boşuna parayı rezil ettim 50 lirayı dedi Güldü falan ..

yanı okudugumda sahıden ılk hıssettıgım buydu :) yazıp yazmamakta cok kararsız kalmıstım :)
Iyı gunlerde kullan :KK66:

X