- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
-
- Konu Sahibi Evcilkaktus19
Ben kacarak evlendigim icin annemin gelebilmewi mumkun degil suan canim annemle sadece telefonda gorusebiliyorum. Ama ananem gelicek dogumuma ve sonrasina kvdem zaten kalmaz heralde bastan soyledi cunku, ben gelip bakamam iyiki ananen var yoksa tek basina ugrasamazdin dedi.Siz cocugunuzu nasil yetistirmek istiyorsaniz öyle yetiştirin yatilida kalmayin bebekle kendi gelip gistin .yatilida kabul etmeyin ilkbaslarda herseye karisir kwni annenizi cagrin yardima
Bende onu dedim iste. O yuzden hic bulasma esin olmadan gitme. Bebek gormek isteyen sana gelir bebegin uyku zamani gelincede gider. Cok ince dusunceli olmamak lazimYani suan ayni seyi annem soylese anneme cocuk rahatsiz olur bende yatili gelip kalamam ama istiyosan yine de al tabiki gunduzleri gelince rahat eder cocuk der boyle dert etmezdim ama konu kv olunca oyle denmiyo denince kotu bilmis ukala gelin damgasi yiyorsun malesef canim.
Kayimbiraderim esinden ayri ve 2 cocugu var canim onlarda orda evde surekli bi gurultu hali var birde buyuk insan uyurken bile saygilari yok gecenin yarisi bagira cagira konusmaklar tvnin sesini acmaklar canlari ne isterse onu yapiyorlar anlayacagin Ilk evlendigimde farkli bi sehirde oturuyordum gezmeye geldigimizde esimle gece uyurken lank diye odaya daliyorlardigecenin bir yarisi dusun, boyle bir evde nasil rahat edeyim kiEv niye tiklim tiklim 10 cocugu mu var☺☺
Kacarak evlenmek ztn hatta genelde öye gelinlere kayinvaldeler kiymet vermiyor. Aileine ezip gecene pek saygi duyulmaz bizim toplumda. .bence hic takma takilcak birsey yok ortada.bebegini güle güle.büyütürsün insallahBen kacarak evlendigim icin annemin gelebilmewi mumkun degil suan canim annemle sadece telefonda gorusebiliyorum. Ama ananem gelicek dogumuma ve sonrasina kvdem zaten kalmaz heralde bastan soyledi cunku, ben gelip bakamam iyiki ananen var yoksa tek basina ugrasamazdin dedi.
Kayinvaldeylemi oturdunaynen canım sen onu bana sor annemle neler derdimneler ama şimdi bu kadına içimden diyorum ne diceksem ama iyisaydırıyorum anlatamam sen sen ol asla ama asla oturma kaynanayla
bir kez gidersin konuşmana gerek kalmadan eşin karar verir zaten olmayacagına.bırak kendi görsün gözüyleEsimde hevesli hevesli anlatiyor annem besik alacakmis gece bebek yatakta yatmasin diye diyor o an bisey demedim aslinda bi tepki vermedim ama sonra bi dusundum de oradaki ortami mumkun degil rahat edemez bebegim orada
Yok canim 2 torunu var zaten hemde onlardan yeterince almis hevesink yaninda buyumusler. Oyle hevesi falanda yok gorsen ilk aylarda oluyodum mide bulantisindan birinin yardimina cok ihtiyacim vardi yataktan kalkamadim da aksamlari isten gelince esim bakti bana. Bu durumumu bile bile ne aradi ne sordu, sonra da ben iyilesip de oraya gidince herkesin kendi evi buraya gelsen rahat edemezdin dedi umrunda bile olmadi, simdide cinsiyetini filan ogrendik oraya gitik sormadi bile hatta kiz dedik hic yorum da yapmadi. Hem rahat edemezsin diyo ihtiyaxim varken, hem de orda kalalim diye besik aliyo tek basima rahat edemicem madem bebegimle nasil rahat edeyim ki orda sirf bebegi istedigi zaman sevebilsin diye de gidemem kusura bakmasın ben bu davranislara kiziyorum istealırsa alsın daha iyi ya.aniden onlarda kalma gibi bir durum söz konusu olduğunda bebişi orda yatırırsın.bu kadar kafa yormaya değmez.kadının ilk torunuysa heves etmiş almış.
ilk torun mu?
seni ve bebeği zorla kendi yanında durduracak değil ya.endişe etme.
mesela benim annemde bir beşik aldı ablamın bebeği için.gelip bizde kaldıklarında uyuyor işte rahat rahat.anannelerin,babaannelerin hevesi işte.biricik torunları için yapıyorlar herşeyi.
Gidip kaliyordum ama butun gece vardiyalarinda degil israr ettikleri zaman ara sira kaliyordum zaten hamileligimin ilk aylarinda siddetli mide bulantisi gecirdigim siralarda hic ilgilenmeyip sonrada herkesin kendi evi rahat edemezsin burda dedikten sonra birdaha kalmadim sonra o ameliyat oldu o zaman gidip ona bakmak icin 15 gun kaldim o zaman da dalga gecer bi ne olucak canim burasida onlarin evi dedi. Umarim anlatabilmisimdir neden boyle dusundugumu canimAlsın ne var bunda? Sonuçta arada gidip kalıyormuşsunuz, bebek doğunca da kalacağınızı düşünmüştür. Kalmasanız bile düşünmüş almış, ne var bunda kafaya takılacak ? O evde rahat edemediğinizi söylüyorsunuz fakat eşiniz gece vardiyasında iken gidip kalıyorsunuz. Sorun aramak yerine biraz da olumlu yönden baksanız?
Gene de siz olumsuz düşünerek sıkmayın canınızı, hamilelik hassas bir dönem, doğumdan sonrası da cabası olacak. Şimdi bunları sorun ederseniz emin olun loğusalık çekilmez bir hal alacak. Siz istesenizde bebekten sonra kalamayacaksınız, bebeğin düzeni farklı oluyor, kaldı ki o kalabalıkta bebek rahat edemez. Ha kalınmanız istenırse bunu dile getirirsiniz zaten. Sağlıcakla alın kuzuyu kucağınızaGidip kaliyordum ama butun gece vardiyalarinda degil israr ettikleri zaman ara sira kaliyordum zaten hamileligimin ilk aylarinda siddetli mide bulantisi gecirdigim siralarda hic ilgilenmeyip sonrada herkesin kendi evi rahat edemezsin burda dedikten sonra birdaha kalmadim sonra o ameliyat oldu o zaman gidip ona bakmak icin 15 gun kaldim o zaman da dalga gecer bi ne olucak canim burasida onlarin evi dedi. Umarim anlatabilmisimdir neden boyle dusundugumu canim
Evet canim ilk cocugum ama simdiden ne soylerse bilmiyormus gibi davranmiyorum herseyi kafamda planlamis gibi davaaniyorum umarim ise yarar cunku cok sacma seyler soyluyor bazen bebek bakimiyla ilgili. Allah kolaylik versin canim ayni evde yasamak cok kotu insallah birgun sende ordan kurtulur esinle kendi evinize cikarsiniz cok zordur eminim.hepsi mi aynı bu kayınvalidelerin yaa tamam sevin hoş güzel de herşeye burnunu sokmak ne yaa..bide herhalde ilk Çocuğunuz daha da yandınız söylim çünkü tecrüben yok diye herşeye karışacak ve seni deli edecek.bence başta söyle ben bebeğim anca büyürse başka yerde Kalırım de ayrıca seni yalnız bırakmamakta amaç gelsin o kalsın gece vardiyalarında sen niye gidiyosun.bence ne kadar mesafe o kadar iyi.bunu söylüyorum çünkü bende maalesef ki binlerce kez maalesef kv ile oturuyorum. Allah kimseye böyle bi şey vermesin
Bebek dogsun zaten bisey yapmama gerek kalmicak gidemicem yani :) esim anlayislidir sagolsun gorur hak verir bana cogu seyde eminim o halimdede beni goturmeye calismicaktir.arada gunluk gidildiginde bile bebegin besikte uyumasi sizin icinde rahat olacaktir, kanepe veya yataktan dusme ihtimali var ,yerde basilma ihtimali var. ayrica ufak bebekle oyle her dakika yatiya kalinma ihtimali olmuyor tedirgin olmayin,yeri degisen bebek uyumaz,yatagini ister,hava degisiminde hastalanir,ayrica gazi,banyosu ,uykusu,aglamasi hastaligi dişi v.s derken evden adim atmk bi tarafa iki dakika uykuya hasret kaliyor insan. esiniz dusunceliyse zaten evde kalmanizi kendisi souleyecektir. ayrica cocuklu evde bebekle kalmak cok zor,uyandirirlar,incitirler v.s ... simdiden hic takilmayin boyle seylere. vakti gelince yerli yerinde olur hersey insh
Gecmis olsun hayirli uzun omurlu olsun insallah bebisiniz. Haklisin belkide bosuna evham yapiyorum ama iste moralim bozuldu canim. Benim kvdem bakmaz yani bakmicak bunu pesin pesin soyledi zaten. Cok sukur ki ananem var doguma ve sonrasina o gelicek, o olmasa napardim tek basima bilmiyorum.Bence bebeğiniz doğmadan bunları düşünüp kafanızı meşgul etmemelisiniz. Bende 52 gün önce doğum yaptım kafamda yüzlerce soru işareti vardı. Ama herşey bi şekilde hallediliyor. Hem stres yapıp üzüleceğinize kayınvalidenizi arayın , beşik seçmeye beraber gidelim mi deyin bence... İlla kalmak zorunda değilsiniz üstelik. Ben bebeğime kendim bakıyorum ama isterdim ki bir gecede kayınvalidem yada annem ilgilensin de biraz uyuyayım diye... Bunuda bilin.
Selam kizlar, eylulde dogumum var. benim sorunum, esim dun kayinvalidemin kendi evine de besik alacagini soyledi. iyide biz zaten kayinvalidemlerle ayni sehirde oturuyoruz ki besik alacaksa her hafta sonu bizim gidip orada kalmamizi beklicektir. Simdi arada gidip kaliyorum ama esim gece vardiyasinda oldugunda sadece, ben gittigimde bi cantama pijamami koyup gidiyorum ama bebekle surekli gece yatisina nasil gidilir? sizce besik almaya karar vermeden once benim de fikrimi almasi gerekmez miydi? Bebekle birlikte her haftasonu ben oraya tasinmak zorunda miyim ? Hadi gittik diyelim bebegimle orada nasil rahat edicem ki kalabaliklar zaten ve en son gittigimde mutfakta yatmistim. Ne gerek var anlamiyorum gercekten sonucta altlarinda arabalari var bebegi gormek istediklerinde cikip g3lebilirler, biz de gideriz ama kayinvalidem besik alarak bizi orda kalmaya mecbur birakiyor resmen ve bana soyleme zahmetinde bulunmuyor bile. Bencillik degil mi sizce de bu?