- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
-
- Konu Sahibi Evcilkaktus19
Ama oyle dusunme canim o gelinle oturup konustun mu hic, gelininin fikrini almadan besigi alip geirip kadinin evine koymasi gercekten dusuncesizce bir davranissonucta anne olacak olan o ve eminim bebeginin besigini arabasini gibi buyuk ve tek seferlik alinacak parcalari kendisi begenip almak ister.Bir gelin ile aramizda gecen diyalog:
ben: aaa ne güzel bir besik bu..nerden aldiniz?
gelin: amaaaan kv almis iste (yüzünü eksitti)
aklima geldi bir an bu konusma... iyilik de yaramiyor bazi insanlara
bukadar kötümser olmayin..baski hissetmeyin üzerinizde
kadin belki günübirlik gelince de kullanir eger yatili kalacaksalar ozaman da kullanir
her türlü faydasi olur torunuma diye düsünmüstür kimbilir
Bana soylemez oyle seyleri ben hep esimden duyarim esime soylemis canim besik alicam gece kalmaya geldiginizde cocuk yatakta sizle yatmasin demis. Koskoca besigi de ayda bir kere gunduz gelince yatsn diye almaz zaten . Keske benim yanimda soyleseydi ben derdim anne koca besige gerek yok zaten gece kalamayiz cocuk huzursuz olur ev tipi ana kucagi al almak istersen geldigimizde onda uyur o da yeter zaten derdim ama bana sorulmaz genelde pyle seyler canim.Orada kalacaginizi ima eden birsey soyledi mi?
Yani eger illa orada kalacaksiniz diye emrivaki yaptiysa evet ven de kizardim. Ama belki de oraya gittiginizde bebisiniz rahat etsin diye aldiysa buyuk incelik.
Size soyledi mi orada kalacaginizi falan?
Haklisin canim eminim gittigim zamanlarda benim de cok isime yarayacaktir ama onceki mesajlarimdada belirttigim gibi ara sira gidilince kullanilsin diye alinmadi o besik sik sik gidilip kalinmasi icin alindi bunuda soylerken belirtmis zaten kvdem. Benim kizdigim nokta boyle dusunmesi, ustelik evleri tiklim tiklim esya dolu besigi koyacak yer bile yok ki mutfaga mi koyacak anlamadim. Bunun uzerine gidip kalmazsam da arkamdan laf edicek yok koskoca besik aldim da kalmiyor diye. Keske bu dusuncesini ogluyla paylastigi gibi benimle de paylassaydi en azindan belki aklina gelmemistir cocugun o kalabalikta huzursuz olabilecegi ben hatiratirdimbenim yeğenimin annemin evinde beşiği var.babaannesinin evinde de beşiği var.yazlıkta da var beşiği.kalmasa bile gittiğinde 1-2 saat yatıyordu.şimdi yeğenim büyüdü o beşiklerde gelen misafirlerin çocuğu yatıyor.
ayrıca ben de diğer yeğenim için mama sandalyesi aldım.bahçede otururken bizim yanımızda rahat etsin diye.şimdi de gelen misafirlerin çocukları kullanıyor.
Ama oyle dusunme canim o gelinle oturup konustun mu hic, gelininin fikrini almadan besigi alip geirip kadinin evine koymasi gercekten dusuncesizce bir davranissonucta anne olacak olan o ve eminim bebeginin besigini arabasini gibi buyuk ve tek seferlik alinacak parcalari kendisi begenip almak ister.
Kayin validenizin kotu bir niyeti oldugunu sanmiyorum . Heves etmis almis kadin gitiginizde kulanirsiniz besik var diye sk sk gitmenize gerek yok .ama sizin mutfakta yatiracak kadar kucuk bir evse gerek yok gibi sanki yinede ilrde bunun lafini ederse besik aldim bos duruyo gelip gitmiyorsunuz gibisinden . Keske almadan once bana sorsaydiniz fln dersiniz . Ama torunu olucak kadin heves etmis bece tabi siz onu daha iyi taniyorsunuz genede ortada bisi yokken durduk yere bunu dert etmeyin derim ben :) ben olsan kv arar annecim besik alcakmisiniz bence bosuna masraf etmeyin gerek yok fln derdim uygun bir dile .gene alirsa ilerde soz hakkiniz olur ben demistim der gecersiniz .Selam kizlar, eylulde dogumum var. benim sorunum, esim dun kayinvalidemin kendi evine de besik alacagini soyledi. iyide biz zaten kayinvalidemlerle ayni sehirde oturuyoruz ki besik alacaksa her hafta sonu bizim gidip orada kalmamizi beklicektir. Simdi arada gidip kaliyorum ama esim gece vardiyasinda oldugunda sadece, ben gittigimde bi cantama pijamami koyup gidiyorum ama bebekle surekli gece yatisina nasil gidilir? sizce besik almaya karar vermeden once benim de fikrimi almasi gerekmez miydi? Bebekle birlikte her haftasonu ben oraya tasinmak zorunda miyim ? Hadi gittik diyelim bebegimle orada nasil rahat edicem ki kalabaliklar zaten ve en son gittigimde mutfakta yatmistim. Ne gerek var anlamiyorum gercekten sonucta altlarinda arabalari var bebegi gormek istediklerinde cikip g3lebilirler, biz de gideriz ama kayinvalidem besik alarak bizi orda kalmaya mecbur birakiyor resmen ve bana soyleme zahmetinde bulunmuyor bile. Bencillik degil mi sizce de bu?
Cnm kv ilerde bu durumu sorun yaparsa onu da ozaman dusunursun .simdi durduk yere bu durumu sorun yapip kurup kurup uzulmeninbi anlami yok .. sen bebegine kovusucaksin insallah onu dusun mutlu ol .olurda kortugun gibi kv bunu sorun ederse besik almadan once bana sorup fikrini almadigi icin zaten bir sfir arkadadir sende cvbni verip bildigini okursun . Her kafadan bir ses cikmasi normaldir sen he deyip bildigini yap gerisini bos ver .Herzaman herkezi mutlu etmek imkansiz o yuzden bos ver keyfine bak bebisle isteyen istedigini dusunun Allah gonlune gore versin :)Haklisin canim eminim gittigim zamanlarda benim de cok isime yarayacaktir ama onceki mesajlarimdada belirttigim gibi ara sira gidilince kullanilsin diye alinmadi o besik sik sik gidilip kalinmasi icin alindi bunuda soylerken belirtmis zaten kvdem. Benim kizdigim nokta boyle dusunmesi, ustelik evleri tiklim tiklim esya dolu besigi koyacak yer bile yok ki mutfaga mi koyacak anlamadim. Bunun uzerine gidip kalmazsam da arkamdan laf edicek yok koskoca besik aldim da kalmiyor diye. Keske bu dusuncesini ogluyla paylastigi gibi benimle de paylassaydi en azindan belki aklina gelmemistir cocugun o kalabalikta huzursuz olabilecegi ben hatiratirdim
Icabinda insan annesine falan tepki verebiliyor ama kv el yani. Ne olursa olsun kendi annene dediklerini diyemezsin o bakimdan elini veren kolunu kaptiriyormus butun buradaki konulardan bunu anladim.Butun gece vardiyalarinda kalmiyorum ki bazen gittigimde gece vardiyasinda oluyor cocuklar israr edince kaliyorum onun disinda evimde kaliyorum normalde gece vardiyalarinda canim. Ama anladim ki kalmamam gerekiyormus malesef.
simdi cantama pijamami atip gidiyorum ama bebek varken yatili gitmek benim icin de bebek icinde iskence olur canim ustelik bebekler kalabalik ortamlari sevmezler ve orasi da cok kalabalik tabiki gidicem gitmicem demiyorum ki nbben gidicem onlarda gelicek istedigi zaman. Ama yatili kalmamiz dusuncesiyle besik almasi kalmadigimizda sorun yaraticak kesinben bunda hiçbir artniyet görmedim. arda gidip kalıyormuşsunuz zaten çocuk yokken de. torunları olunca da elbet gideceksiniz arada. gittiğinizde torunları rahat etsin diye düşünmüşler. ilk torunları olacaksa hele iyice heves etmişlerdir. bakımına falan karıştırmayın annesi sizsiniz ama sevmeye görmeye elbette gidip geleceksiniz sonuçta
Alamazdi ama kayinvalidesi ona besik alirken hadi kizim birlikte gidelim bebeginin besigini sen begen diyebilirdi.alamazdi ki kendisi.. maddi sikintilari vardi. ve baska zamanlar da kaynanam hicbirsey almiyor yardimci olmuyor
bize diye sikayet ederdi.
herneyse sizi anliyorum.. ama olaylarin iyi yönünden bakin
sonradan böyle stres yaptiginizla kalacaksiniz
o besigin illa faydasini görürsünüz emin olun
ve kendinizi orda yatili kalmaya zorunlu hissetmeyin bi besik yüzünden
rahat olun hersey olacagina varir
Siz cocugunuzu nasil yetistirmek istiyorsaniz öyle yetiştirin yatilida kalmayin bebekle kendi gelip gistin .yatilida kabul etmeyin ilkbaslarda herseye karisir kwni annenizi cagrin yardimaBu becilligi anlamiyorum kafasina gore is yapmayi cok seviyor. Bi arada doguma kadar farkli farkli markalardan bebek bezleri alip stok yapmaya kalkismisti. Neymis tek bi markaya alismasinmis. Bende bebegime hanfisi iyi gelirse onu kullanicam prima iyi gelirse sadece prima kullanirim bebegimden onemlu degil dedim beni dinlemedi bile. Artik esime soyledim de o konustu da vazgecirdi.
Ev niye tiklim tiklim 10 cocugu mu var☺☺hastaydi canim ameliyat olmustu bende ona baktim 15 gun kadar kaldim ve mutfakta yattim 15 gun boyunca en sonunsa esim dayanamadi halime de biz gidecez artik kiz yatamiyor bel agrisindan dedi de evimize geldik. Aynen oyle anki mutfaga koyacak zaten evi tiklim tikim dolu kendisi zor sigiyo o derece bizi de tikistirmaya calisiyo
Amin canim benim cok tesekkur ederim o kadar pozitif bir mesaj yazmissin ki okurken istemsizce gulumseyerek okudugumu farkettim :) rabbim senin de gonlune gore versin insallahCnm kv ilerde bu durumu sorun yaparsa onu da ozaman dusunursun .simdi durduk yere bu durumu sorun yapip kurup kurup uzulmeninbi anlami yok .. sen bebegine kovusucaksin insallah onu dusun mutlu ol .olurda kortugun gibi kv bunu sorun ederse besik almadan once bana sorup fikrini almadigi icin zaten bir sfir arkadadir sende cvbni verip bildigini okursun . Her kafadan bir ses cikmasi normaldir sen he deyip bildigini yap gerisini bos ver .Herzaman herkezi mutlu etmek imkansiz o yuzden bos ver keyfine bak bebisle isteyen istedigini dusunun Allah gonlune gore versin :)
Her zorlukta yardim edebilecek bi kayinvalide oldugunu nerden cikardin ki ben yeni evli degilim kvdemle cok problem yasadim ve neyi ne amacla ne niyetle soyledigini anliyorum artik. Ben hicbir zaman sana gerek yok mesaji vermedim ama o her defasinda bebege bakamicagini zaten basinda birsuru insan ve 2 torun oldugunu vurguladi. Zaten sik sik gitmemizi istemesinin sebebi de bebegime bakmak yardimci olmak degil sadece sevmek bunu bile bile de iyi niyetli dusunemem heralde degil mi. Evlenmeden once kvdeler hakkinda bende senin gibi dusunuyordum ama bazi seyleri tecrube edince anliyorsun canim umarim senin kvden dusundugun gibi olur da bu tarz seyler yasamazsin.Valla ne kayınvalideler var bence şükredin.
Bende gelin olucam böyle konularda da empati kurarak yazarım hep ama neden kvye karşı böyle siper alınıyor sürekli anlamıyorum.
Geçmişte ne yaşanırsa yaşansın torun meselesi çok farklıdır tartışılmayacak bir mesele.
Bırakın alsın paranızı size ödetmiyor ya, ne olur ne olmaz diye düşünmüş almış ne zararı olabilir ki?
Sana gerek yok ben bakarım bebeğime orda da hep kalmayız zaten mesajı vermek ne kadar saçma ve bencilce ayrıca kırıcı. Bence size her zorlukta yardım edebilecek torunu için fedakarlık yapabilecek bir kayınvalideniz var kıymet bilin.
Yani suan ayni seyi annem soylese anneme cocuk rahatsiz olur bende yatili gelip kalamam ama istiyosan yine de al tabiki gunduzleri gelince rahat eder cocuk der boyle dert etmezdim ama konu kv olunca oyle denmiyo denince kotu bilmis ukala gelin damgasi yiyorsun malesef canim.Icabinda insan annesine falan tepki verebiliyor ama kv el yani. Ne olursa olsun kendi annene dediklerini diyemezsin o bakimdan elini veren kolunu kaptiriyormus butun buradaki konulardan bunu anladim.