kayinvalidem kendi evine besik alacakmis !!

Bence çok işinize yarayacaktır. Bayramda, seyranda gittiğinizde işinize yarar. Bizim de vardı ayrı beşiklerimiz annemde ve kayınvalidem de çocuklarım rahat ederdi gittiğimizde tabi ben de.

Haklisin canim tabiki kalmadigim zamanlarda da besik cok isime yarar onda suphem yok zaten ama anakucagi filan alsa burda yatirirsin diye anlarim da buyk bi besik almaya kalkinca bende uzerimde bi baski hissettim istemez, ki kalmadigim zamab da eminim arkamdan bi cok dedikodu edecektir yok koskoca besik aldik da kalmiyor diye. Benim de uzuldugum bu kalmak zorundaymis gibi hissettim kendimi
Bebekler cok cabuk büyüyor, birakin besik olsun, kac sene isinize yariycak... Laf ederlersede pasif kalmayin, banami sordunuz alirken deyin, bebegim rahat etmiyor deyin... Ama normal zamanlardda tadini cikartin...:KK14:

Su kadinlar kulubunde bazi konulara bakip yok artik diyorum..cidden boyle dusuncesizlikler varmi diyorum.

Evet yapacagin sey ise su,
Bebek dogunca gitmeyeceksin.yeni bebek hassas olur.bi yigin bahane bulup gitmeyeceksin.
Ama ben besik aldim diyen kayivalideyede"anne keske dusunseydin zor olacagini,sende bebek buyuttun..herhaftasonu size gelip kalmak bana luks degil eziyet olur,lutfen biraz anlayis goster"derdim

Haklisin canim ama canimi sikiyor ister istemez boyle bencillikler, sirf bebegi daha fazla sevip gorebilmek icin bebegin o kalabalikta nasil kalabilecegini bile dusunmuyor. Bir de yorumlarda gorduysen, adim atarken sana mi soracak bile dendi yani. sonucta evine gidip kalacak olan bebegim huzursuzlanirsa onunla birlikte huzursuzlanakcak olan ben degil miyim ne demek bana mi soracak.
Her dediğine evet deme, kendi sınırlarını çiz ki sınırı aşmasın. Sana sorması büyük incelik olurdu. Eğer alırsa sen de teşekkür et ama gidip kalma.

Birak alirsa alsin niye mecbur olasin. Biri bisey dersede bana mi soruldu ki dersin zaten ayni sehirdeymissiniz her hafta sonu kalmaniz cok gereksiz olur mantikli olan sorun cikarmaz

Beşik aldı diye kalmak zorunda değilsiniz.
İstediği kadar emri vaki yapsın, kalamam der ve sebebinizi söylersiniz. Bir ısrar eder, iki ısrar eder. Sonra alışır.
Gittiğiniz zaman beşik olunca da rahat edersiniz aslında.
Burada önemli olan konu kv değil eşiniz.
Size baskı yapmıyorsa, kv' nin tavırlarına engel oluyorsa ve sizi destekliyorsa o istediği kadar alsın.
Bebek bezleri için de elinde patlarsa aldıkları sizi anlayacak.
Açık açık söylersiniz bana sormadan almayın lütfen, ziyan oluyor diye.
Evet besikke tabiki gittiginde rahat ederim canim ama yatili kalmamizi bekleyerek almasi beni uzen sey zaten. Esimin baski yapacagini sanmiyorum hatta bebegin huzursuzlugunu gordugunde basta o istemez zaten.
Bez konusundada b7sey demiyo, esim soyledikten sonra vazgecmis heralde. esim, sen bez alma illa bisey yapmak istiyorsan biz suan evde bi kumbara yaptik ona bez parasi biriktiriyoruz sen de iyle bisey yapabilirsin dedikten sonra ne bez lafi gecti nede para birdaha. Yani onun da amaci bize yardim olsun diye degildi zaten sadece mudahale etmekti benim dusuncelerime kendisi bayilir cunku benim tezlerimi curutmeye bazen ben bile hicbirsey bilmiyormusum hissine kapiliyorum onun yaninda :)

Bizim de benim annemlerde bi beşiğimiz vardı gidince içim rahat düşme sıkıntısız yatırıyordum oğlumu bebek bu gündüz gittiğinizde bile uyuması gerekecek hazır beşik var yatırırsınız iyi tarafından düşünün selam ve dua ile

Bence çok işinize yarayacaktır. Bayramda, seyranda gittiğinizde işinize yarar. Bizim de vardı ayrı beşiklerimiz annemde ve kayınvalidem de çocuklarım rahat ederdi gittiğimizde tabi ben de.
Biz ayri seh7rlerde degiliz canim oyle olsa tabiki bene cok sevinirdim.im aldigina. Ama ayni sehirde surekli bebekle gece yatisina gitmenin ne anlami var ben bunu anlamiyorum.

Bebekler cok cabuk büyüyor, birakin besik olsun, kac sene isinize yariycak... Laf ederlersede pasif kalmayin, banami sordunuz alirken deyin, bebegim rahat etmiyor deyin... Ama normal zamanlardda tadini cikartin...:KK14:
haklisin canim zaten bebegimin huzursuz oldugunj gore gore de sirf kirilmasinlar diye tabiki Susup oturamam. Kalmak istemed7gimde laf edicek zaten bundan eminim laf etmeye yer arayan biri zaten torununu cok da dusunerek almiyor ki ben biliyoeum bunu, bu sehire tasindigimizdan beri tek amaci icli disli olmak surekli bir arada olabilmekti tabi bebek olunca bu istegi iyice alevlendi.

Su kadinlar kulubunde bazi konulara bakip yok artik diyorum..cidden boyle dusuncesizlikler varmi diyorum.

Evet yapacagin sey ise su,
Bebek dogunca gitmeyeceksin.yeni bebek hassas olur.bi yigin bahane bulup gitmeyeceksin.
Ama ben besik aldim diyen kayivalideyede"anne keske dusunseydin zor olacagini,sende bebek buyuttun..herhaftasonu size gelip kalmak bana luks degil eziyet olur,lutfen biraz anlayis goster"derdim
Tesekkur ederim canim beni anlayabildigin icin iste tam da boyle dusunuyorum ben bebekle nasil olacak gece yatisi rahat edebilecek mi o kalabalikta. zaten dusunce gorgu denen bisey yok buyuk insanin uyumasina bile saygilari yok bagira cagira konusurlar gecenin yarisi. Bizim evimizde tam tersi cok sessiz sakinizdir benim bile bazen kafam goturmuyor alisik olmadigim icin bebegim nasil rahat etsin. sonucta bende her anne gibi oncelikle bebegimin rahatligini duzenini dusunucem, biz oraya gittigimizdede cocugun ne uyku duzeni kalacak ne bisey bana eziyet bu sadece ama bunu anlamaz tabi anlatamazsin kalkar cocugu bizden uzak tutuyo diye laf eder.
Aynen oyle soylemeyi dusunyorum canim bende zaten besik alacagini bana soyleseydi ben bastan soylerdim ama malesef esimden duydum

Her dediğine evet deme, kendi sınırlarını çiz ki sınırı aşmasın. Sana sorması büyük incelik olurdu. Eğer alırsa sen de teşekkür et ama gidip kalma.
Simdiye kadar hep bunu yapmaya calistim zaten canim, ilk bu sehre tasindigimizdancok icli disli olmaya calisti, gittigim zamanlarda herseyime bahae bulur sanki ben hicbirsey bilmiyormusum gibi davranirdi. Bende bilmedigim hisey bile olsa hicb7e zaman bilmiyorum demedim, h7cbir isime karistirmadim. Baskalarinin evine cok karisir nesela komsularinin evine fila ama benim evime karisamaz cunku o mesafeyi hep korumaya calistim. Bebek olunca da belli ki bana bir faydasi olmayacak zaten sadece soyle yap b8yle yap diye bilmislik taslayip bebegi sevmekten oteye gitmicek o yuzden insallah o mesafemi bebegim olunca da surdurebilirim

Birak alirsa alsin niye mecbur olasin. Biri bisey dersede bana mi soruldu ki dersin zaten ayni sehirdeymissiniz her hafta sonu kalmaniz cok gereksiz olur mantikli olan sorun cikarmaz
Haklisin canim mantikli olan sorun cikarmaz ama benim kvdem cikarir diye dusunuyorum. Ama umarim bu esimle aramizda soruna sebep olmaz. Esim anlayislidir ama bazen o da bazi seyleri goremebiliyor.

Bizim de benim annemlerde bi beşiğimiz vardı gidince içim rahat düşme sıkıntısız yatırıyordum oğlumu bebek bu gündüz gittiğinizde bile uyuması gerekecek hazır beşik var yatırırsınız iyi tarafından düşünün selam ve dua ile
Gunduz gittigimde evet kesinlikle cok isime yarar zaten canim qma gece yatiya beklemeleri benim uzerimde baski yaratiyor sanki kalmam gerekiyormus gibi

Selam kizlar, eylulde dogumum var. benim sorunum, esim dun kayinvalidemin kendi evine de besik alacagini soyledi. iyide biz zaten kayinvalidemlerle ayni sehirde oturuyoruz ki besik alacaksa her hafta sonu bizim gidip orada kalmamizi beklicektir. Simdi arada gidip kaliyorum ama esim gece vardiyasinda oldugunda sadece, ben gittigimde bi cantama pijamami koyup gidiyorum ama bebekle surekli gece yatisina nasil gidilir? sizce besik almaya karar vermeden once benim de fikrimi almasi gerekmez miydi? Bebekle birlikte her haftasonu ben oraya tasinmak zorunda miyim ? Hadi gittik diyelim bebegimle orada nasil rahat edicem ki kalabaliklar zaten ve en son gittigimde mutfakta yatmistim. Ne gerek var anlamiyorum gercekten sonucta altlarinda arabalari var bebegi gormek istediklerinde cikip g3lebilirler, biz de gideriz ama kayinvalidem besik alarak bizi orda kalmaya mecbur birakiyor resmen ve bana soyleme zahmetinde bulunmuyor bile. Bencillik degil mi sizce de bu?
kendı evıne alıyor sonucta bence sana sormasına gerek yok. burada sana düşen kendı evınden başka bır evde almamak :KK66:
eşimde bazen sehır dısına cıkıyor ve benı cagırıyorlar yalnız kalma dıye
ama ben gıtmıyorum. memnun oldugumu söyluyorum halımden. nasıl başlarsa öyle gıder unutma :KK66:
sen tavizini şimdiden onda kalarak verıyorsun zaten, e bebek olduktan sonra dogal olarak aynı sekılde kalmanı beklemesı çok normal geldı bana. sonucta eşin yıne vardıyalı calısacak.

Selam kizlar, eylulde dogumum var. benim sorunum, esim dun kayinvalidemin kendi evine de besik alacagini soyledi. iyide biz zaten kayinvalidemlerle ayni sehirde oturuyoruz ki besik alacaksa her hafta sonu bizim gidip orada kalmamizi beklicektir. Simdi arada gidip kaliyorum ama esim gece vardiyasinda oldugunda sadece, ben gittigimde bi cantama pijamami koyup gidiyorum ama bebekle surekli gece yatisina nasil gidilir? sizce besik almaya karar vermeden once benim de fikrimi almasi gerekmez miydi? Bebekle birlikte her haftasonu ben oraya tasinmak zorunda miyim ? Hadi gittik diyelim bebegimle orada nasil rahat edicem ki kalabaliklar zaten ve en son gittigimde mutfakta yatmistim. Ne gerek var anlamiyorum gercekten sonucta altlarinda arabalari var bebegi gormek istediklerinde cikip g3lebilirler, biz de gideriz ama kayinvalidem besik alarak bizi orda kalmaya mecbur birakiyor resmen ve bana soyleme zahmetinde bulunmuyor bile. Bencillik degil mi sizce de bu?

Bence bencillik degil incelik yapmis kayinvalideniz. Kalin veya kalmayin kayinvalidenize gittiginizde bebeginize ozel bir besigi olacak...

Gunduz gittigimde evet kesinlikle cok isime yarar zaten canim qma gece yatiya beklemeleri benim uzerimde baski yaratiyor sanki kalmam gerekiyormus gibi

Doldurmayın kendinizi daha çok var

Kalın diye yapsa bile tavrı o zaman yapın üzmeyin kendinizi

Kalabalık olacağını düşünmüyor diyordunuz da eskiler evde yalnız olmaz zihniyetindeler

Eşiniz olmayınca gelir kalır diye düşünmüş de geç hem bu kadar da net konuşma belki bebeğin de o kalabalığa ihtiyaç duyacaksın arada gideyim de çocuklar oyalasın diyeceksin

Şimdiden sıkma kendimi

Bence bu duruma sevinmen lazim ne guzel kadin dusunmuski almis bir cöp bile almayan kayin valideler var

KV siz bbeşikalmayin sizin bbeşiği biz alaca dedi. Ben de siz kendinize alin buraya gelince bebek nerde yatacak dedim. Çok sevindi. Neticede Çocuğumun konforu önemli. Birde ben yilin 8 ayi calisiyorum. KV bakacak bebeğine.ayni sehirseyiz. KV beşik parasini gönderdibizde uüstünü tamamlayıp begendigimizi aldik. Bir de gittik kurduk. Çok sevindiler. Oraya gidince bebeğim rahat rahat uyuyacak kafam şimdiden rahat. Yok yataktan düşer mi yok üstüne yatar miyim derdim olmayacak.
Bence Burak alsin. Para ondan cikacak.hem torunu daha doğal ne olacakki

kendı evıne alıyor sonucta bence sana sormasına gerek yok. burada sana düşen kendı evınden başka bır evde almamak :KK66:
eşimde bazen sehır dısına cıkıyor ve benı cagırıyorlar yalnız kalma dıye
ama ben gıtmıyorum. memnun oldugumu söyluyorum halımden. nasıl başlarsa öyle gıder unutma :KK66:
sen tavizini şimdiden onda kalarak verıyorsun zaten, e bebek olduktan sonra dogal olarak aynı sekılde kalmanı beklemesı çok normal geldı bana. sonucta eşin yıne vardıyalı calısacak.
Evet haklisin isteeigini alir kaeisamam tabii ama kalip kalmama konusundada o bana karisamaz sormadan alirken bunu da dusunmesi lazim canim.
Ben kaliyorum arada ama gece vardiyaai icin kalmiyorum ki esim cok sik gece vardiyasina gider ben evimde kalirim mesela. Arada kalıyorum sadece zaten ilk buraya tasindigim7zda bunun da tartismasi gecmistir esimle aramizda kalmamam gerektigini ben de biliyorum ama cocuklar israr edince kaliyordum, bilemedim sonunda basima boyle bisey gelecegini. Ama sence de kvdemin dusunmesi gerekmez mi sonucta o da bebek buyutmus baska evde rahat edilemeyecegini benegin huzursuz olacagini dusunmesi gerek ama dusunmez malesef bunun konusunj acip konusmam gerekiyo ama benim yanimda h7c bahsetmiyo ki

X