Kayınvalidem kayınpederimin sorumluluğunu üzerimize atmak istiyor

huysuzprenses

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
193
198
43
Arkadaşlar, ben 7 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var. Evlendiğimiz zaman eşimle ikimiz de üniversiteden yeni mezun olmuştuk, babam eşyaların çoğunu aldı, kayınvalidemler de oturdukları evi, bu oğlumun evi diyerek bizim için boşaltarak kiraya çıktılar. Eşim birikmiş parasıyla evin içini tadilat yaptırdı. Evlendikten sonra k.valdem sürekli bize gelip kalmak istiyordu. Bize geldiğinde, bizde oturma odasında küçük bir köşe var 2 kişilik ona uzanıyordu, kendi evim değil mi yatarım siyordu, eşim de kalan yere oturuyordu, ben ayakta kalıyordum. Kiraya geçtikleri için ne kadar fedakarlar diye düşünebilisiniz ama evlendikten bir ay sonra tüm altınlarımı satıp, üstüne de eşimin kredi çekmesiyle onlara ev almamızı istediler. Nasıl olsa ben de çalışıyordum, ödenirdi kredi. Meğerse bize oturun diye verdiği ev 7.kat ve asansörsüz, yazın çok sıcak, kışın buz gibi ısınmayan, çatısı akan bir ev olduğu için kendine arakat güney cephe, depremden sonra yapılmış bir ev istediği için k.valdem böyle bir plan kurmuş. Bu arada biz onların kirasının da yarısını ödüyorduk. Biz de eşimle kafa kafaya verdik, madem biz bu evden memnun değiliz, niye onlara istedikleri evi alalım, ev alacaksak kendimize alalım, onlara da evlerini iade edelim dedik.
Bu arada eşim askere gitti, askerlik süresince beni hiç arayıp sormadılar, boşanmış gibi annemlerde kaldım, gelip gitmediler. Neyse, iki yılın sonunda kendi arabamızı, ondan iki yıl sonra da kendi evimizi aldık ve taşındığımız gün bizim eşyalarımız daha çıkmadan kendi eşyalarını getirerek evlerine geri döndüler. sonra da siz kendinize güzel ev aldınız bizi buraya attınız dediler. Bu arada ben evlendiğimizden beri hep çalıştım, hep de maaşım eşimin iki katı oldu. Bunu da övünmek için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın, başka arkadaşlar maaşlı gelin sevilir yazmış bir konuda, bunun maaşla filan ilgilisi yok. Çok kazanınca da bu sefer kıskanıyorlar.
Neyse ben kendi evimize geçince hamile kaldım ve doğum yaptım. Ne hamilelikte ne lohusalıkta hiç ilgilenmediler. Annem temizliğe kadar yaptı, doğumdan sonra hep yanımda kaldı, k.valdeler bütün gün gezip akşam bebeği göreceğiz bahanesiyle annemin yaptığı yemekleri yemeğe geldiler. Doğumuma bile tesadüfen geldi, doğumum 2 hafta erken oldu o da tesadüfen o gün doktor randevusu için köyden gelmiş, otogardan hastaneye geldi. Sonra da eve gitti. Ben heralde yemek filan evi toplayacak diye düşünmüştüm, çünkü erken olduğu için hazırlıklarımız tam değildi. O eve gidip yatmış yoldan geldim diye, biz eve gittik yemek birşey yok, eşim gitti dışardan yemek söyledi. Ben evin borcu (süresi kısa olsun diye yüklü ödeme yapmayı seçmiştik) olduğu için 6 aylıkken bebeğim daha anne sütü emerken işe başladım, çünkü krediyi benim maaşımla ödüyorduk, ve o sıralar eşim düzenli maaş alamıyordu iş yerinin iflası nedeniyle. İşe başlayınca bebeğime annem bakmaya başladı. Sabah bırakıp akşam alıyorduk. Bu süreçte de k.valdem kayıplarda idi. Ne annemi arayıp kolay gelsin, Allah razı olsun dedi. Ne bana da arasıra bırakın dedi. Bir gün bıraktım onda da bütün gün çocuğu parklarda gezdirmiş hiçbirşey yedirmemiş, bir de kafasında kocaman bir morluk olmuş. Ne zaman çocuk 2 yaşına geldi, problemleri azaldı. Şimdi seni köye götüreyim diyor. Tabi göndermiyorum. Bu arada kaynanam çocuk bebekken emzirdiğimde hemen kucağımdan alıp, yeter o inekle işin bitti, bana gel diyordu. Bir keresinde de ben köye götüreyim bunu, bir süt anne buluruz, küçük daha unutur diyo.
Yıllarca bizim eve dolgun iki maaş girdiği için, tam maaşlarımızı bilmedikleri halde, sürekli bizden para istediler. Hiç verdirtmedim, ama canımızı sıkmaya yetti.
Esas son olaya gelicem, şimdi de kaynım evleniyor, o bize verdikleri evi onlara vericeklermiş otursunlar diye. Bu arada kaynımın eşi ilkokul mezunu ve çalışmayacak. Siz nerede oturacaksınız dedim. Biz köye gitcez diyorlar. Ama biliyoruz ki köyde 12 ay kalınmıyor, gelince nerede kalacaksınız demiş eşim. Artık bizi birer tane paylaşırsınız, ben kardeşinde baban sizde kalır demiş. Tabi ben bunu duyunca deli oldum. Ben çalışan, çocuklu bir insanım, aylarca k.pederime nasıl bakıcam. Ayrıca eli ayağı da tutuyor, daha da genç. Açıkça söyledim eşime istemediğimi. Nereden buluyorlar bu cesareti anlamıyorum. Bir de k.pederim öyle bir yere sığacak gibi değil. Çol şişman ve sürekli birşeyler yiyor, kuruyemiş filan tabak kullanma alışkanlığı da yok. Banyo bile pek yapmıyor. Her bize gelişinde evin havası değişiyor, iki gün çıkmıyor. Ben duvarlarında elim tırnağım kalmış, bebeğimi anne sütünden mahrum edip çalışarak aldığım bu evde benim için hiç emek harcamamış insanların değil aylarca bir gün dahi yaşamasını istemiyorum. Allah da nasip etmesin diyorum .Eşimle de konuştum, gerekirse bağları koparırız diyor. Öyle olsun da istemiyorum, anne babadır sonuçta.
Uzun ve kopuk yazdım biraz sanırım, yılların birikimi. Hayırlı ramazanlar herkese.

çok haklısınız, ben de istemezdm heralde böyle bir durumda... ama eşiniz sizin yanınızda ve birlikte ortak kararlar verebiliyorsunuz, ne mutlu size... hayırlı günler...

canım ne mutlu sana ki eşin senin yanında, senin tarafını tutuyo, beraber problemlerinizi çözebiliyosunuz. e bize ihtiyacın yok ki :)))))

kesinlikle kabul etme
plana bak yaa
herkes kendi parasıyla alsın kendi evini
her yeni evlenen kendi evinde mi oturmak zorundaymış
çok meraklılarsa o kıymetli öteki oğullarına gitsinler

Evet çok şükür eşim yanımda, ama ben anne baba oldukları için üzülüyorum yine de. Ayrıca gelmeyin kabul etmiyoruz demekle bitmiyor ki, alıp valizini ben otogardayım dese adamı kal orada almıyoruz mu diycez, ya da elinde valiz kapıma gelirse kapıdan mı kovucam. Şimdiye kadar hiç cevap bile vermedim yaptıklarına. Hep cahilliğine verdim, eşimin hatrına ve anne babalığın kutsallığına hürmeten. O yüzden birden nasıl yüz çevireceğiz bilmiyorum. Orada takılıyorum ben de.

kesinlikle kabul etme
plana bak yaa
herkes kendi parasıyla alsın kendi evini
her yeni evlenen kendi evinde mi oturmak zorundaymış
çok meraklılarsa o kıymetli öteki oğullarına gitsinler

Evet cidden öteki oğulları kıymetli. Biz o evi tadilat yaptırırken zaten kaynanam demişti, bunlar burada zaten beğenip fazla oturmazlar ev tadilat yapılmış olur, eninde sonunda sana kalacak zaten. Hem de bu lafı anneme söylemiş böyle diyorum küçük oğlana diye.

eşin yanında olduğu için gerçekten de çok şanslısın
ben herşeyi önceden açık açık konuşmaktan yanayım,
buradaki tek çözüm yolu eşinizin anne ve babasına evlerini kesinlikle boşaltmamalarına ikna etmesi
yani onların şehire geldiklerinde kendilerini rahat hissetmeleri lazım
ayrı ayrı kalarak, ne sizde ne de eltinizde rahat ederler
eğer evi de boşaltıp kaynına verirlerse de, siz şimdiden söyleyin
evi kimin için boşaltıysanız, geldiğinizde de orada kalırsınız diye açık açık söyleyin
söyleyin ki; sonradan anne babasını evine almayan evlat konumuna düşmeyin

sonuçta birgün değil iki gün değil, çalışan ve çocuklu bir bayanın evinde hele de bir kayınpeder olarak uzun süre kalmak gerçekten sıkıcıdır.
belirttiğiniz gibi sizin için yapılmayan bir fedakarlık için sizden ödün vermenizi beklememeliler

Son düzenleme:
canım sen eltinle çaktırmadan konuşsan kışın çok soğuk oluyo ısınmıyo ben ordan zor kaçtım kurtardım kendimi asansör yok yarın hamile kalsan 7.kata nasıl çıkıcan zor olur senin için falan aklın varsa oturma bak ne güzel evler falan var desen? yoksa eşin şimdi arkanda gibi görünsede o zaman değişebilir fikirleri

Bilenler bilir.
Anen baba çok değerlidir.
Emekleri çoktur üzerimizde.
Hoşgörmeye çalışalım derim hep.
Ama
Bu sefer demeyeceğim.
diyemeyeceğim.
bu kadar hadsiz, bencil ve küstah insanlara bunu diyemeyeceğim.
Çocuğunuzu sizden ayırmaya yeltenebilen bir kadın bu. Haketmiyor hiçbirşeyi
Saygı sınırını aşmamışsınız ne güzel. Bundan sonra da aşmayın.
Ama bu plana dahil olmayın.
Neyse ki eşiniz de bağları koparırız demiş.

Canım eltimle hiç samimiyetim yok, bir kez nişanda bir de geçen bayram gördüm. Zaten söylesem de birşey değişmez. Kız 7 yıldır kaynımı bekliyor evlenmek için. Kaynım da sallıyordu. Düşün 2 yıldır nişanlılar ve askerlik okul gibi sorunları da yok. Kısacası kıza çadırda yaşıycaz deseler yine gelir.
Aslında kaynım daha 2 ay önce başka bir kızla da görüşüyordu ve kayınvalidemi de görücü gönderdi hemde nişanlıyken. Akıllı kayınvaldem de gitti, oglum sen nişanlısın demedi. Yani nişanlısını aldattılar. Acaba diyorum bunu eltimin annesine söylesem mi telefon açıp. Yapamam gerçi ama şeytan dürtüyor bazen.

Tebrik ederim sizi kendinizi kullandırtmamışsınız, çok ta doğru karar vermişsiniz kendinize ev almakla.
Eşinin senin yanında olması da çok güzel.
Kayınpeder kısmına gelince böyle birşey teklif ederlerse kayınvalidem bize gelsin bana da yardımı olur çocuklarla ilgilenir falan de.
Bu arada diğer gelin çalışmıyorsa onda kalsın ikisi de.
Eşin kararlı durursa sorun olmaz bence umarım öyle olur.

Bu arada kaynanam çocuk bebekken emzirdiğimde hemen kucağımdan alıp, yeter o inekle işin bitti, bana gel diyordu. Bir keresinde de ben köye götüreyim bunu, bir süt anne buluruz, küçük daha unutur diyo.

İzninizle burada çüşşş demek istiyorum. Walla bana inek dicek süt anne dicek dalarım heralde direk! herşeyinde bi sınırı var canım! sen iyi dayanmışsın.

Ben olsam kendim söylemem ama birilerine söyletirim. Bilmeye hakkı var yazık ya...

bakar mısınız ne planlar ne organizasyonlar... şaştım kaldım çıldırmış bunlar ya Allah sabır versin çok şükür ki eşiniz sizin yanınızda hakkınızda hayırlısı olsun... eltinizin debi şekilde öğrenmesi lazım ileride kesin mutsuz olucak Allah göstersin açık etsin bi şekilde inşallah yüzsüzlüğe bak pes

Ne olursa olsun eşine ailesi için bağları koparırız demen cok sacma zaten calıstıgın ıcın kalmazkı sende kım yemek vercek kım hızmetını yapcak kimse.. Çok büyük konuşuyosun bence bu kadar asabi olma Allah göstermesin yarın öbürgün imtihanın daha zor olur dua edersin keşke eli ayağı tutsun diye.. Senin annen baban varsa eşininde var bağları koparmaya gerek yok konusulur halledilir. Gerekirse onlarda kiraya cıkarlar rabbim başka dert vermesin bunlar dünyalık şeyler kalp kırma değmez sende yaşlancaksın unutma...

çok can sıkıcı bir durum ama eviniz arabanız ve herşeyden önemlisi sağlıklı bir evlada sahipsiniz ve bence cok şanslısınız. hayatta öyle büyük acılar varki bu neki, heleki kocanızda size destekken. herkes kendi yaşadıgını bilir ama bunlar için şu mutlu günlerinizi ziyan etmeyin.

Öncelikle bağları koparırız diyen ben değilim eşim. Aksine benim içime sinmiyor küslük. Ben niye büyük konuşmuşum anlamadım. Oğlu bile istemezken ben zorundamıyım eli ayağı tutan insanın pisliğini temizlemeye. Ayrıca yaşlı değiller, 50-55 yaşındalar. Kusura bakma ama bunlarınki yüzsüzlük ve biryerlere yıkılma çabası. Zaten yeni evliyken ben çok güzel ağırlardım bunları, bizi böyle alıştırma sonra yılıkır kalırız evinden çıkmayız demişlerdi.
Senin annen baban varsa eşinin de var demişsin. Ben yok demedim ki ama bizimkiler her sorunumuzla uğraşıp, çocuğumuza bakıp, temizliğimizde taşınmamızda badanamızda hep yanımızda olan ama akşam 10'dan sonra telefon bile açmaya çekinen insanlar.
Çalıştığın için sende kalmaz demişsin, gündüz gezer gezer akşam gelirler, çamaşırı, ütüsü bulaşığı. Zaten elden ayaktan düşkün yaşlı olsalar sokağa atcak değiliz ama durup dururken benim düzenimi bozmak niye.

Şükredecek çok şeyim var, doğru söylüyorsun. İnsanız işte ağzımızın tadı kaçtımı kafaya takıyoruz bazen.

sinir oldum bak şimdi..diğer yorumları okumadım senin yazına istinaden yazıyorum...sana verdiklerinde kendilerine ev aldırmak istiyorlarda..peki kaynına gelince neden biz köye yerleşcez oluyor...ayrımcılıgın böylesi...hazmedemiorum ben ya....istemediğini söyle açık açık...bir şey söylerlerse de evi verdiğiniz geliniz baksın de çık işin içinden....eşin nasıl olsa senin yanında...sallaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…