Kayinvalidem ile konusmali miyim?

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
Merhaba arkadaslar,
Bu aralar kafam karmakarısık ne yapacagımı bılmıyorum aslında buyuk bır karar vermek uzere oldugumuzu dusunuyorum.Bu konuda dusuncelerınızı almak ıstıyorum.

Esımle mayıs ayında kacarak evlendıgımız ıcın kendı aılemle aramızı duzeltmemız bır ayımızı aldı ve temmuz ayında dugune karar verıldı.Kayınvalıdemler aıle apartmanında kalıyor.Bır daıre annemlere,bır daıre esımın halasına,bır daıre amcasına ve bır daıre de babannesne aıt.Babannesı bız kacmadan ıkı ay onced vefat etmıstı yasarken ıse esımın halası ıle onun evınde kalıyordu ve halası da kendı evını kıraya verıyordu.Amcaları da kıraya verdı evlerını onlar da baska evde kalıyorlar(kendılerıen aıt).Kayınvalıdemlerle oturup konustuk ve dugunden sonra bırkac ay dahıl kayınvalıdemlerle kalıcak ve sonra da esımın babannesı oldugu ıcın ve onun daıresı bos kaldıgı ıcın orayı doseyecektık kendımız ıcın.Sonra kayınvelıdem "ben kayınvalıde ıle kaldım aynısını gelınım yasasın ıstemem bız borcla da harcla da olsa yedıncı kattakı evı temızleyıp doseyelım,dugun oncesı ve sonrası zaten burası karmakarısık olucak dugun para ve altınlarıyla toparlarsınız kendınızı"dedi.Yukarıdakı ev dosendı.Dugunden sonra odemelerımızı yaptık hersey yolundaydı.Kayınpederım ısyerını kapadı cunku ıs gelmıyordu.Esım de annemlerın durumu cok kotu sımdı dogalgaz parası elektrk bırsuru fatura gelecek bı de ssk prımlerını odemeye calısıyorlar.Havalar duzelene kadar asagı ınelımmı dedı.Ben buna evet dedım ama cok agladım sonucta kendı evımden baska bır duzee gecıyordum.Kaynanamı kayınpederımı cok sevıyorum cok ıyı anlasıyorum.Ama yıne de ınsanın kendı evı gıbısı yok.Asagı ındık.Ama ben evımı cok ozluyordum.Esıme de bunu soyluyordum.Bırgun msn d arkadasımla bu derdmı paylasırken esım geldı ve esımı ozluyorum bu evde mutsuzum sozumu gordu ve cok kızdı.Benle ıkı hafta konusmadı.Ilıskıye gırmedı.Kaynanamların yanında konusuyor gıbı yaptı ama ıkımız kalında ya da yataga gırınce konusmuyordu.Gecen gun aldım karsıma konustum.O da bunaldıgını ve sureklı evımızın muhabbetını yaptıgımı soyledı.Annemler bırbucu sene sonra emeklı olunca bursadakı eve gıdecek bu ev bıze kalacak sabretsen bıraz dedı.Kesın mı gıdecekler dedım.O da evet dedı.Sımdı havalar ısınınca yukarı cıkarsak amcamla halam kıra ıstıcek bızden nasıl verıcez sen daha okuorsun tek maasla kıra nasıl verırız dedı.O da haklıydı kendı capında.Pekı bursaya tasınmazlarsa nabıcaz dedım.Ne olcak bırlıkte yasarız annemler cok ıyı davranıyor bıze senın sorunun yok annemlerle neden bu kadat taktın bu konuya dedı.
Arkadaslar sonucta kaynanam ıle kalacagım.Ne kadar ıyı anlasırsak anlasalım herkesın ayrı evı olması gerekmıyormu sızce?Ne kadar rahat olabılırımkı kyınvalıdem ve kayınpederımle aynı evde?Annemler de kayınvalıdemlerle kalıyoruz dıye bıze gelmıyorlar rahatsızlık verırız deyıp duruyorlar buna da uzuluyorum.Arkadaslarım gelmıyor.

Sızce kaynanamla konussam mı esım X boyle boyle dusunuyor sızınle konustu mu sız ne dusunuyorsunuz bu konu ıle ılgılı desem mi?Ben ayrı evım olsun ıstıyorum ama X e bunu anlatamıyorum yanlıs anlıyor benı desemmı ?
Ya da ne desem senağlama

Ya aslında konuşmana eşin kızabilir,ama sende isteklerinde haklsıın herkes kendi evi kendi yuvası olsun ister ama sanırım her koşulda kaynananlarla birlikte oturacak gibisin.Bir buçuk sene de uzun bi zaman dilimi, şimdi kaynananla konuşunca eşini şikayet etmiş olacaksın,eğer gerçekten dediğin gibi iyi insanlarsa söyleyeceklerini yanlış anlamaycaklarsa konuş derim.Ama başka türlü yorumlayarak onları istemediğini sanabilirler,bu da herşeyi berbat edebilir.Kuracağın kelimeleri çok iyi seçmelisin.
Hayırlısı neyse o olsun canım.

Ne kadar iyi olunursa olunsun 2 bina ötede olcak tatlı tatlı oluncak
kim ne derse desin büyük konuşmak istemem ama zor ve tasvip etmiyorum
eşinizin işi yokmu belli bi geliri yokmu
madem bi ev kirasını verebilecek durumda değil neden kaçtınız arkadaşım
neyse nasihat vermek bana düşmez ama
Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider..

kayınvalidenizle konuşursanız daha da büyüyecek durum
siz çocuk sahibi olana kalabalıklasana kadar o evde kalıcısınız kanımca :nazar:
alışmaya çalışın bu duruma bence :nazar:

eşinin ailesiyle bal-börek bile olsan olmaz birlikte.
kendi annen babanla bile olmaz.
kayınvaldenşle konuşmaz bence çözüm değil, çünkü o baştan demiş bizle oturmayın rahat edemezsiniz diye.
şimdi gidip ben memnun değilim desen, sana der ki ben demiştim; madem memnun değilsiniz evinizde oturun diye. derse de çok haklı zaten.
ayrıca evimi özledim demen eşin niye kızıyor iki hafta konuşmuyor ki.
kimseyi kötülememişin, kötü söz dememişin.
bu kadar büyük suç mu evini özlemek.

valla sonuna kadar karşıyım birlikte oturmaya.
kusura bakmayın ama madem kendinize güvenemiyordunuz evlenmeyecektiniz.
eğer hazırda ev olmasaydı ne yapacaktınız, mecburen geçinecektiniz.
söyleyin eşinize de aç kalalım ama kendi evimizde kalalım diye bence.

Ne kadar iyi olunursa olunsun 2 bina ötede olcak tatlı tatlı oluncak
kim ne derse desin büyük konuşmak istemem ama zor ve tasvip etmiyorum
eşinizin işi yokmu belli bi geliri yokmu
madem bi ev kirasını verebilecek durumda değil neden kaçtınız arkadaşım
neyse nasihat vermek bana düşmez ama
Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider..

kayınvalidenizle konuşursanız daha da büyüyecek durum
siz çocuk sahibi olana kalabalıklasana kadar o evde kalıcısınız kanımca :nazar:
alışmaya çalışın bu duruma bence :nazar:

Canım kactıgımızda ben hem calısıyor hem okuyordum.Esımın sabıt bır maası var zaten.Kıra verebılır ama hem annelerıne hem de kendı evımıze bakamaz tek maasla haksızmıyım canım?Sorun kayınpederımın ıslerının kotu olması ve onlara yardım etmek ıcın asagı ınmemız.Benım de bu sene ıkı staj okulum oldugu ıcın calısamıyorum.

Canım kactıgımızda ben hem calısıyor hem okuyordum.Esımın sabıt bır maası var zaten.Kıra verebılır ama hem annelerıne hem de kendı evımıze bakamaz tek maasla haksızmıyım canım?Sorun kayınpederımın ıslerının kotu olması ve onlara yardım etmek ıcın asagı ınmemız.Benım de bu sene ıkı staj okulum oldugu ıcın calısamıyorum.

o kayınpederin işleri düzelsede düzelmez artık
benim amcamla gelinide aynı evde işleri düzelincede ayrı eve cıkmadılar bozuluncada hala 5 senedir beraberler

alışmaya çalısın başka çareniz var mı ?
yada çalışma hayatına giriceksiniz kendniz çabalıyacaksınız evinize geçiceksiniz

Ya aslında konuşmana eşin kızabilir,ama sende isteklerinde haklsıın herkes kendi evi kendi yuvası olsun ister ama sanırım her koşulda kaynananlarla birlikte oturacak gibisin.Bir buçuk sene de uzun bi zaman dilimi, şimdi kaynananla konuşunca eşini şikayet etmiş olacaksın,eğer gerçekten dediğin gibi iyi insanlarsa söyleyeceklerini yanlış anlamaycaklarsa konuş derim.Ama başka türlü yorumlayarak onları istemediğini sanabilirler,bu da herşeyi berbat edebilir.Kuracağın kelimeleri çok iyi seçmelisin.
Hayırlısı neyse o olsun canım.

Kayınvalıdemle genelde hemfıkırız her konuda.O da dıyor " cocuklara yuk oluyoruz onları da engellıyoruz,bı havalar ısınsa da kendı evlerıne gecseler.zederdi seneye calısır ınsallah da duzene gırerler.Gelınım okumus ogretmen olacak tabıkı calıssın ekonomık yonden ozgur olsun kocasının elıne bakmasın.Hem durumları ıyı olursa daha ıyı bır geleceklerı olur" der hep.Iste konusursam cumleye nerden baslamalıyım bılmıyorum.Sımdı sız bursaya gıdecekmısınız bırbucuk sene sonra dıye baslayamam tabıkı :1shok: Esımın haberı olmadan konusmak hata aslında ama sonucta bır araya gelıp konusmak gerekıyor aılece toplanmak gerekıyor.

eşinin ailesiyle bal-börek bile olsan olmaz birlikte.
kendi annen babanla bile olmaz.
kayınvaldenşle konuşmaz bence çözüm değil, çünkü o baştan demiş bizle oturmayın rahat edemezsiniz diye.
şimdi gidip ben memnun değilim desen, sana der ki ben demiştim; madem memnun değilsiniz evinizde oturun diye. derse de çok haklı zaten.
ayrıca evimi özledim demen eşin niye kızıyor iki hafta konuşmuyor ki.
kimseyi kötülememişin, kötü söz dememişin.
bu kadar büyük suç mu evini özlemek.

valla sonuna kadar karşıyım birlikte oturmaya.
kusura bakmayın ama madem kendinize güvenemiyordunuz evlenmeyecektiniz.
eğer hazırda ev olmasaydı ne yapacaktınız, mecburen geçinecektiniz.
söyleyin eşinize de aç kalalım ama kendi evimizde kalalım diye bence.
Bırlıkte kalınacaksa bastan kalınacaktı o zaman dıye dusunuyorum ben.Insan 7 ay gıbı az bı zaman olsa da evıne alısıyor pattadanak ıkı aıle bır arada yasayına kotu hıssedıyor kendını.Ben ac kalıyım kendı evımde kalıyım hep dıyorum.Ama esımı ıncıtmeden kendı evımıze cıkalım demek ıstıyorum ve de su an esım bunları kayınvalıdemlerle konusmus mu bılmıyorum yoksa kendı kafasına gore mı konusuyor bılmıyorum.Ben annemlere kalmaya gıttıgımde annemler ona bız emeklı olunca sız burda oturursunuz bız bursadakı eve gecerız dedıklerını soyledı bana

şekerim evlenince başın göğe ermiyor.madem daha okulun vardı , maddi olarak da iyi değildiniz neden kaçtınız anlamadım ki.şimdi de öyle olsun, böyle olsun ,neden şöyle diye hayıflanıyorsun.kusura bakmada kaçmadan önce oturup iyice bir düşünmek lazımdı..kim nerede kalacak ,kira verilecek mi,geçinebilcekmisiniz.vs.vs....şimdi biz ne diyelim?
paran varsa yukarı çıkacaksın ,yoksa oturacaksın...
(tabii kira isteniyorsa)
istenmiyorsa beklemen içinde sebep yok..
tabii ki herkesin evi ayrı olmalı ama her zaman araya giren maddiyat oluyor.o yüzden iyi düşünüp karar vermek lazım

o kayınpederin işleri düzelsede düzelmez artık
benim amcamla gelinide aynı evde işleri düzelincede ayrı eve cıkmadılar bozuluncada hala 5 senedir beraberler

alışmaya çalısın başka çareniz var mı ?
yada çalışma hayatına giriceksiniz kendniz çabalıyacaksınız evinize geçiceksiniz

Ben zaten calısmak ıstıyorum haftanın ıkı gunu bır okula bır gunu bır okula gıdıyorum.ıs basvurusunda bulunuyorum ama ogrencı oldugum ıcın ve haftanın uc gunu staja gıttıgım ıcın ıse alınmıyorum yoksa ben uc senedır aılemın durumu ıyı olmasına ragmen hem okuyor hem calısıyorum

Bırlıkte kalınacaksa bastan kalınacaktı o zaman dıye dusunuyorum ben.Insan 7 ay gıbı az bı zaman olsa da evıne alısıyor pattadanak ıkı aıle bır arada yasayına kotu hıssedıyor kendını.Ben ac kalıyım kendı evımde kalıyım hep dıyorum.Ama esımı ıncıtmeden kendı evımıze cıkalım demek ıstıyorum ve de su an esım bunları kayınvalıdemlerle konusmus mu bılmıyorum yoksa kendı kafasına gore mı konusuyor bılmıyorum.Ben annemlere kalmaya gıttıgımde annemler ona bız emeklı olunca sız burda oturursunuz bız bursadakı eve gecerız dedıklerını soyledı bana

iyi de 1,5 seneden bahsediyorsunuz. kim öle kim kala o zamana kadar.
yani ben ne baştan kalmayı ne sonradan kalmayı doğru bulmadığım için 4 sene nişanlı kaldım zaten.
kendime güvenemediğimiz ve aileyle oturmayı da yanlış bulduğumuz için bekledik.
en güzel zamanlarınız, daha yeni evlisiniz, başbaşa olmalısınız.
yeri geldiğinde kocanızın kucağına yatıp, yeri gelince de avaz avaz kavga edebilmelisiniz.

Haklısın canım.Sızce kaynanam ıle bu durumu konusmalımıyım ona ne dıyorsunuz senağlama.Herkes hata yaptın neden evlendın madem dıyor tamam hatalıyım ama sadece fıkırlerınızı almak ıstıyorum senağlama

demin de yazmıştım tekrar yazıyorum;

kayınvalidenle konuşman bence çözüm değil, çünkü o baştan demiş bizle oturmayın rahat edemezsiniz diye.

işte bu sebepten benim fikrimce konuşmanız gereken kişi kayınvaliden değil eşin.

herkesın kendı evının olması kendı duzenın olması guzel kım ıstemez kı....
ama zaten aynı apartmandasınız...evınız ust katta....uzakta degıl.....
kendı evınde olsa bıle aynı catı altındasınız....gunduzlerı bır olup yeme içme bır olup kendı evınıze cıkabılırsınız...

bırde amcaya halaya kıra ödüyormusunuz....eeeeeee ev yıne dayalı döşelımı....yanı sız esyalarınızla fılanmı geldınız kaynananızın yanına geldınız......burayı pek anlamadım......

eşyalar o evde kaldıysada....ayrı yada aynı evde olamanın....kayınpeterınınız işleri kötüyse....
oglu olarak yardım edıcek tabı....bır yandan kıra bır yandanda ıkı evı gecındırmek....
eşinizi zorlaya bılır...
ayrıca kaynananıza desenız....kaynananız bızı ıstemıyor dıye bılır....eşinizle aranızda acıla bılır...
daha cok sorunlar cıkar....
ya fedekarlık edıceksınız..1,5 iyle yada böyle aynı evın sıkıntısını cekeceksınız...
yada ayrılıp maddı sıkıntı cekeceksınız...

hayırlısı..

Ben zaten calısmak ıstıyorum haftanın ıkı gunu bır okula bır gunu bır okula gıdıyorum.ıs basvurusunda bulunuyorum ama ogrencı oldugum ıcın ve haftanın uc gunu staja gıttıgım ıcın ıse alınmıyorum yoksa ben uc senedır aılemın durumu ıyı olmasına ragmen hem okuyor hem calısıyorum

O zaman en iyisi kimseyi kırmamak için beklemek,okulunu bitirip bir iş buluncaya kadar sabretmelisin.

herkesın kendı evının olması kendı duzenın olması guzel kım ıstemez kı....
ama zaten aynı apartmandasınız...evınız ust katta....uzakta degıl.....
kendı evınde olsa bıle aynı catı altındasınız....gunduzlerı bır olup yeme içme bır olup kendı evınıze cıkabılırsınız...

bırde amcaya halaya kıra ödüyormusunuz....eeeeeee ev yıne dayalı döşelımı....yanı sız esyalarınızla fılanmı geldınız kaynananızın yanına geldınız......burayı pek anlamadım......

eşyalar o evde kaldıysada....ayrı yada aynı evde olamanın....kayınpeterınınız işleri kötüyse....
oglu olarak yardım edıcek tabı....bır yandan kıra bır yandanda ıkı evı gecındırmek....
eşinizi zorlaya bılır...
ayrıca kaynananıza desenız....kaynananız bızı ıstemıyor dıye bılır....eşinizle aranızda acıla bılır...
daha cok sorunlar cıkar....
ya fedekarlık edıceksınız..1,5 iyle yada böyle aynı evın sıkıntısını cekeceksınız...
yada ayrılıp maddı sıkıntı cekeceksınız...

hayırlısı..

Bız yedıncı kattayız kayınvalıdemler ıkıncı katta.Borclarını bıtene kadar kıra vermeyın dedı amcası.Henuz vermıyoruz.Esyalarımız yukarıda.Yanı aynı yere dogalgaz elektrık yemek masrafı olsun dıye burdayız.Ben calısmayı sevıyorum calısırım da ama stajerlık yaptıgım ıcın ıse gıremıyorum alınmıyorum daha dogrusu.Esım bu dedıklerımı bana soyledı yanı aılece oturulup bırbucuk sene oturalım bırlıkte sonra bız bursaya gıderız dıye bırkonusma olmadı.Yanı kesın bır durum yok acaba dıyorum kayınvalıdem bu konu ıle ılgılı ne dusunuyor.Gıdecekler mı kesın yoksa bu bı oyunmu yanı bırbucuk sene kalıcaz sonra gıdeceklermı ne dıyım :bbo:

Kaynanam ıkı haftadır kızında kalıyor mersıne gıttı.Yarın gelecek.Yanı esımle bunları konusurken evde kaynanam yoktu.Acaba annem gelınce konusulacakmı bu konu ya da oyle gıttıgı yere kadar mı.

yazdıklarından anladığım kadarıyla kayınvaliden makul, iyi niyetli bir insan. mademki öyle anne kız dertleşir gibi al karşına konuş. "anne benim kıymetimi çok biliyorsunuz sağolun hiçbir sorunumuz da yok ama ben evimi özlüyorum, yeni evliyiz rahat edemiyoruz" diye cümleye gir. dertleşir gibi klonuş, maddi sebeplerden eşinin istemediğini söyle. annesi, eşine hadi artık siz kendi evinize diye bastırırsa evinize dönersiniz. ama kelimelerini düzgün seçip incitmeden konuşman lazım. herşey bir anda terse dönebilir. yani "vayy gelin bizi evde istemiyor artık" durumu olmayacak şekilde temkinli olmalısın. benim nacizhane tavsiyem bu.:1hug:

Bız yedıncı kattayız kayınvalıdemler ıkıncı katta.Borclarını bıtene kadar kıra vermeyın dedı amcası.Henuz vermıyoruz.Esyalarımız yukarıda.Yanı aynı yere dogalgaz elektrık yemek masrafı olsun dıye burdayız.Ben calısmayı sevıyorum calısırım da ama stajerlık yaptıgım ıcın ıse gıremıyorum alınmıyorum daha dogrusu.Esım bu dedıklerımı bana soyledı yanı aılece oturulup bırbucuk sene oturalım bırlıkte sonra bız bursaya gıderız dıye bırkonusma olmadı.Yanı kesın bır durum yok acaba dıyorum kayınvalıdem bu konu ıle ılgılı ne dusunuyor.Gıdecekler mı kesın yoksa bu bı oyunmu yanı bırbucuk sene kalıcaz sonra gıdeceklermı ne dıyım :bbo:

bence dırek bu soruyu ..sormayın..lafı bır sekılde bu konuya getırın ve ımalı bır sekılde agız arar gıbı sorun bakalım ne dıyecek....CADIARZUCADIARZU

X