Kayinvalidem,eltim,gorumcem bir oldular

Aynı kinayeyi secimler olurkende duya duya midem bulandı
Abartmaya gerek yok
Belliki ortada bir dolduruş veya yanlış anlaşılmalar var
Bunu oturup konusarak cözebilir vayyy ben neler yaptımda sucluyum vay ben ne iyiyimde sucluyum utaninnnn !

Diye coşturmaya gerek yok

Ben iyilik yaptigim insana gun gelince utansın diye ben bunu bunu yapmistım ama .... demem o insan onu biliyordur zaten unutmamıştır emin olun sadece herkes iyiligin guzelligin karsiligini ayni sekilde vermeyebilir bunuda göz onunde tutup bir iyilik yapilacaksa bile fazla birsey beklememek lazım
Acikcasi bu sene dogru duzgun tv izlemedim yurt da dagin basinda secimle alakali bisey duymadim. Bazi insanlara hatirlatmak icin ya da aklina sokmak icin kafasina vurmak gerekiyo malesef :KK43: gayet akli selim insanlar hatirliyolar madem neden eltinin cirkefliklerini bu kizin iyiliklerini gordukleri halde kotu bu kiz oluyo? Cok sinirlerimi bozuyo boyle insanlar. Topluca yakcam valla :KK70: :KK70:

• Beğen
Reactions: nbb
Ben dayanamaz sorardım pat diye derdiniz ne sizin insan gibi anlatın bakiim bi domuşuklar diye. Tamam domuşuklar demezdim belki ama sorardım yani

Niye onlarla bu konuyu konuşmuyorsun ki al karşına konuş ki gorumcen arkadasinmis üstelik.

Eğer tavır almalarına neden olacak bir şey yapmadıysanız ki öyle görünüyor; gidin ve sakin bir şekilde size karşı neden böyle olduklarını sorun. Kayınvalideniz ve görümceniz normalde nasıl insanlardı? Düşünceli mi? eğer öyleyse mutlaka orta yolu bulursunuz. Düzeltmeye çalışmadan mesafe koymanız doğru olmaz diye düşünüyorum. En azından bir kez denemelisiniz.
Bence kesinlikle yaptığınız iyiliklerden bahsetmeyin. Bilen biliyordur zaten. Malesef öyle problemli, öyle hasta insanlar var ki kendi kendilerine senaryo yazıp buna herkesi inandırabiliyorlar. Hatta herkesi kolayca birbirine düşürüyorlar. Bunu yaparken de araya birazcık doğru karıştırıp karşı tarafı kolayca ikna ediyorlar. Mesela siz gayet iyi niyetle "Kayınvalidem çalışıyor, görümcem de okula gidiyor . Arada gider yardımcı olurum, elime mi yapışacak" dersiniz. O gider "size hizmetçilik yapmaktan bıkmış, çok pismişsiniz , öyle diyor" diye aktarır. Evlerine gidip yardım ettiğiniz doğru olduğundan. o şekilde davrandığınızı düşünebilirler. Sizde de denemiş siz tuzağa düşmemişsiniz ama belli ki kayınvalideniz ve görümceniz düşmüş. Konuştuğunuzda en azından neye kızdıklarını anlarsınız ve siz doğrusunu anlatmaya çalışırsınız. Anlarlarsa ne ala. Anlamazlarsa da bir daha muhatap olmayın.

Ne yapacagin acik hemen mesafeni koy gitme gelme isini en aza indir nisanlinla disarda bulus eltini arayip sorma o sana nispet eder hava atarsa duyma gorme bi sure sonra bakti karsilik bulamiyo birakir..bende yillarca gorumcemle cok sorun yasadim birde ayni evdeydik çirkef insanla ugrasmak zordur hep uste cikarlar yapcagin en iyi sey arayi ac mesafe koy mecbur kalmadikca gitme evlerine..ve EN BUYUK tavsiyem bu olaylari da onlarida onemsedigini uzuldugunu sakin belli etme hic tinlamiyo onemsemiyo gibi davran artik hic bi islerine kosupta kendini ezdirme unutma basta nasil olursan hep onu beklerler senden

Arkadaslar ben nisanliyim nisanlimin kiz kardesi benim arkadasimdi o tanistirdi bizi basta annesi yani kayinvalidem, gorumcem bana karsi cok iyiydi. Sonra kaynim kendi nisanlisini kacirdi evlendiler. Hep birlikte kaliyolar simdi. Eltim eve geldi herkesi birbirine katti kayinvalideme bagirip cagiriyodu, gorumcemle sac saca bas basa girdiler. Yapiyodu sonra kayinvalideme gidip benim icimde kotulum yok agzimi tutamiyom diyodu o da affediyodu. Bana da gelip arkalarindan konusuyodu bi gun kufur etti bende kizdim yuzlerine gulup arkalarindan nasi boyle konusuyosun diye. Biz nisanlimla com iyi anlasiyoruz onlar kaynimla hep kavga ederim her ay en az iki kere bosanmak isterler. Cok kiskaniyo beni hoc istemiyodu. Bana kayinvalidemin arkamdan konustugunu falan soyluyodu. Bende arami actim biraz onunla. Sonra gorumcem benimle konusnayi kesti onlara gittigimde meraba diyince yuzumd bakmadi kac kere bende bi daga demedim. Kayinvalidem hep arardi ben arardim o aramayi kesti ben gene bi kac ay aradim o hic aramayinca onu da kestim. Nisanlim bosver konusma hicbiriyle diyo. Bide eltim hamile simdi herkes etrafinda donuyo. Dun onlara gittim iceri girdim gorumcem kalkti gitti. Kayinvalidem geldi bakti geri gitti eltim beni gordu guldu iceri gitti. Bende ciktim evde. Kizlar napicam ben. Hep etraflarinda dondum kayinvalidfm calisiyodu gorumcem okula gidiyo diye gidil temizlik yapardim camasirlarini yihar utulerdim. Kac kere hastanelerde kosturdum onlar icin. Daha nice sey yaptilar agzimi acip bisey demedim ama cok moralim bozuk artik. Eltim beni ariyo kayinvidem gorumcem disardayiz egleniyoruz diyo. Kafayi yicem artik. Ne yapmaliyim?
eltin senin arkandan konuşarak diğerlerini sana düşman yapmış.ama diğerlerinin suçu inanmasalarmış.yerinde olsam görümcene kaynanana gider sorun ne derim.başkası arkamdan konuşarak doldurulacak insanlar mısınız derim.eltim şuan bana düşman sebebi de size hakaret etti bende onu susturdum ikiyüzlü diye ondan öyle yapıyo sizde beni tanımıyo gibi inanıyorsunuz size çok kırgınım derim

kocaman insanlarsanız sorun görümce ile arkadaşsınız madem çekin kenera ondan başlayın
bayramda böyle şeyler pek görüşülmez kavga gürültü çıkmasın ya bayram öncesi ya da bayram sonrası konuşun

ama şunu söylemeden edemeyeceğim....
evlenmeden etmeden ne o içili dışlı oolmalar evlere gidip temeizlikler edip onlara yaranmak için koşuşturmalar
evlenince de aynısı isteyeceklerdir yapabilecek misiniz?
böyle olması daha iyi olmuş, senin onca iyiliğine gördüğün gibi kavgacı bir insanın söyledikleriyle anlamadan di,nlemeden küt diye silebiliyorlar değerin işte bu kadar sen onlar için didinmeye yaranmaya çalışmaya devam etme sakın...

Arkadaslar ben nisanliyim nisanlimin kiz kardesi benim arkadasimdi o tanistirdi bizi basta annesi yani kayinvalidem, gorumcem bana karsi cok iyiydi. Sonra kaynim kendi nisanlisini kacirdi evlendiler. Hep birlikte kaliyolar simdi. Eltim eve geldi herkesi birbirine katti kayinvalideme bagirip cagiriyodu, gorumcemle sac saca bas basa girdiler. Yapiyodu sonra kayinvalideme gidip benim icimde kotulum yok agzimi tutamiyom diyodu o da affediyodu. Bana da gelip arkalarindan konusuyodu bi gun kufur etti bende kizdim yuzlerine gulup arkalarindan nasi boyle konusuyosun diye. Biz nisanlimla com iyi anlasiyoruz onlar kaynimla hep kavga ederim her ay en az iki kere bosanmak isterler. Cok kiskaniyo beni hoc istemiyodu. Bana kayinvalidemin arkamdan konustugunu falan soyluyodu. Bende arami actim biraz onunla. Sonra gorumcem benimle konusnayi kesti onlara gittigimde meraba diyince yuzumd bakmadi kac kere bende bi daga demedim. Kayinvalidem hep arardi ben arardim o aramayi kesti ben gene bi kac ay aradim o hic aramayinca onu da kestim. Nisanlim bosver konusma hicbiriyle diyo. Bide eltim hamile simdi herkes etrafinda donuyo. Dun onlara gittim iceri girdim gorumcem kalkti gitti. Kayinvalidem geldi bakti geri gitti eltim beni gordu guldu iceri gitti. Bende ciktim evde. Kizlar napicam ben. Hep etraflarinda dondum kayinvalidfm calisiyodu gorumcem okula gidiyo diye gidil temizlik yapardim camasirlarini yihar utulerdim. Kac kere hastanelerde kosturdum onlar icin. Daha nice sey yaptilar agzimi acip bisey demedim ama cok moralim bozuk artik. Eltim beni ariyo kayinvidem gorumcem disardayiz egleniyoruz diyo. Kafayi yicem artik. Ne yapmaliyim?
Birinden duydukları dedikoduya itibar edip sana doğru mu diye soramayacak kadar değer vermeyen, başkasının ağzıyla iş yapan insanlar için üzülmek neden? Nişanlın da boşver konuşma demiş. Dertsiz başına dert mi arıyorsun?

• Beğen
Reactions: anu
eltinle aynı evdeler ve hamile olduğu için büyük ihtimal eltin ne derse onu yapyorlar..birgün görümcenle dışarda görüş sor bakalım neymiş senle sorunları..baktın hala mesafeliler sende mesafeni koru...

Daha nişanlısın gidip onların temizliğini mi yapıyorsun!!! Sen bu kadar yüz ver ver.. ileride senin ananı ağlatsınlar da gör !!
Ya arkadaşım belanı mı arıyorsun? Nişanlın da boşver demiş Allah aşkına ne düştün peşlerine bırak ne halt yiyorlarsa yesinler.
Senin ailen yok mu? Git onlarla eğlen takıl.. bırakın artık şu kaynana gelincik oyunlarını ya..

Kv, görümceyi boşver eltin seni kıskandırmaya çalışıyor. Evlenince ayrı eve çıkacaksın, çocuk olmayacak ye iç gez dolaş. Büyük ihtimalle 2 seneyi bulmadan kıskançlıktan çatlayarak Hakkın Rahmetine kavuşur :KK45: Şaka bir yana diğerleriyle aranı iyi yapmaya neden uğraşıyorsun, boşver konuşmasınlar kafan rahat olsun ya. 3 kadın aynı evde birbirini yesin dursun, sen ayrı evinde keyfini sür..

Daha nişanlısın gidip onların temizliğini mi yapıyorsun!!! Sen bu kadar yüz ver ver.. ileride senin ananı ağlatsınlar da gör !!
Ya arkadaşım belanı mı arıyorsun? Nişanlın da boşver demiş Allah aşkına ne düştün peşlerine bırak ne halt yiyorlarsa yesinler.
Senin ailen yok mu? Git onlarla eğlen takıl.. bırakın artık şu kaynana gelincik oyunlarını ya..
Ben de aynen katılıyorum bu yoruma. İlle eş ailesi ile can ciğer olmak için deliren insanlar var. Konuşmazlarsa konuşmasınlar neyi dert ediyorsun nişanlın umursamadıktan sonra değil mi..

Arayip sormuyorum. Gelip gitmiyorum. Ama nisanlimlada sorun yasiyolar. Benim nisanlim en buyuk cocuk ve surekli ailesiyle sorun yasiyo eltim ona saygisiz davraniyomus bagiriyomus. Eltim Kayinvalidesine kufreder kaynim bisey demez. Nisanlimin morali evde ki olaylardan dolayi hep bozuk o uzgun olunca beni de etkiliyo.
sabırlı olun Allah yardımcınız olsun
evlenmenize çok mu var daha?

şimdi sen onlara gittin hepsi içeri mii gitti? sen tekbasına mı kaldın? nekadar ayıp biraz mesafe koyy herşeylerine koştugun için degerin kalmamış..

ben kv alidenin donunu yıkayıp asacağım bi de ütüleyip evini temizlicem bi de evlenmeden..Kusura bakma canım öyle yüz göz olursan herkesle şimdi de kafanı vurarsın..sanane eşşek kadar kızı var yapsın.. Bırak muhatap olma kafanı takma..Nişanlına da onlardan sakın bahsedip huzurunu bozma..hayatına bak

Al iste evlenmeden once gidip kaynanasinin evini temizleyen camasirini yikayip utuleyen biri daha
Arkadasim saf misin sen neden yapiyorsun elalemin hizmetcisi misin?peki evlendikten sonra da yapacak misin? Ben sadece bu noktaya takildim geri kalan sacmalik cunku birak birlikte mutlularsa naparlarsa yapsinlar su kaynana elti gorumce kiskancliklarina nasil dayaniyorsunuz anlamiyorum tika kulaklarini kapa gozunu gorme duyma sen nisanlinla olan iliskine odaklan

valla başta aranız iyimiş sonradan kötü olmuş, eltinize güvenmeyin onların yüzüne gülüp sizi kötülüyorsa aynı şeyi sizede yapabilir, belkide olmayan şeyler söylemiştir, ya da nişanlınızın ailesi siz yanlış anlamıştır, bence sorun ne diye konuşun

ya ne kadar seviyorsunuz gelin olmayı potansiyel hamarat gelin kız olmayı.
git konuş dicem de bu sorunu daha kaç kez yaşayacaksın evliliğin boyunca.mesafeli ol boşver gitme gelme bayramda seyranda görüş.
ne kadar meraklısın hizmet etmeye onlara yaranmaya ya .ayrıca yaptığın yardımı söylemende itici sırf bunlar övgü almak göze girmek için yaptığında çok belli.bunlara alıştırıp soonra evlenince kaynananm bendne iş bekliyor diye konu açacaksın.
eltin belki ahlaksız kavgacı bir tip ama sende eltini buram buram kıskanıyorsun.
nişanlında boşver demiş daha neyin derdindesin kavga dövüş tencere kapak idare etsinler sanane.

Evlenmemize 4 ay var. Ve Niyetim hizmetcilik yapmak degil ki kizlar. Gorumcem asla yapmaz tabagini alir birakir bangoya. Hep kayinvalidem yapar o da kalp hastasi bisey yapsin nefes nefese kalir. Hepiniz cok haklisiniz aslinda. En basta hata yaptim. Gorumcemle bunu iki kez daha yasamistik. O zaman konustum. Ben sevgilisi,hakkinda kotu konusmusum birinde ki cocugu o kadar iyi tanimiyorum cok oturup konusmadim digeri de annesini icin komusmusum. Ne demisim dedigim de soyleyemem dedi. Eltim mi soyledi dedim evet dedi. Bi sekilde halletmistik sonra. Ama bunu ucuncuye yapiyo artik hic konusasim gelmiyo onunla. Nisanlimla konusucam ben bu durumdan sıkıldım konusmak istiyorum diye. Eger onlar isteksiz olursa tamamen kapatirim defteri. Ama duzelsek bile eskisi gibi samimi olmam yine. Umarim hayirlisi neyse o olur. Hepinize cok tesekkur ederim

X