Kayınvalidem benim hoşlandığım şeyleri konuşuyor

Kelebekcik00

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2024
74
-7
1
Yeni dogum yaptim 1 aylik oldu bebegim kayinvalidem surekli bebegimin gorumceme benzedigini soyluyor her telefon konusmasinda esime soyluyor bu durumdan cok sıkıldım birşey söyleyemiyorum eşim annesine çok düşkün bana tercih edeceğini düşünüyorum açıkcası ezdirmedi hiç beni fakat hoşlandigimi biliyor ve bu konuda annesini uyarmiyor konu birine benzemesi degil surekli dile getirilmesi inadina yapiyor belli ama hic ona kotu soz soylemedim bugune kdr annem yerine koydum annemle ayni dedim ilk dogumumdan sonra hersey degisti tabiki huylari konusmalari hep gozume batar oldu uzakta oturuyoruz gurbetteyiz onlarda benim ailemde memlekette ana telefondan bile insanin canini sikmaya yetiyorlar sizce ben abartiyor muyum lohusa piskolojisine girmis olabilir miyim eger aksjni dusunuyorsaniz nasil davranmaliyim

Bence biraz abartıyorsun. Bebek daha bir aylık. Benim beş aylık bebeğim var hergün değişiyor, kime benzediğini de belli değil.
Seni gıcık etmek için söylüyorsa zaten rahatsız olduğunda daha çok yapar. Görümcene benziyor diyorsa sende deki aaa evet tıpatıp aynısı, bende çok benzetiyorum. Bir daha söylemez o zaman.

Başkası yazınca abartılıyor gibi hissediliyor ama bu durumun aynısını ben de yaşamıştım. Kayınvalidem devamlı kızımin görümceme benzediğini iddia ediyordu 🤣 ve bunu devamlı söylediği için artık sınırımi bozmaya başlamıştı. Hatta bizimki detaylı ultrason fotoğrafını bile görümceme benzetiyordu 🤣🤣 halbuki gerçekten benzemiyor. Ayrıca o kadar değişiyor ki bebekler, hiç kafanıza takmayın. Böyle bir konuyu da eşiniz ile polemik haline getirmeyin, aman.. duymamazlıktan gelin gülüp geçin

Lohusalıktan takmayacağı şeylere takabiliyor insan, abartmışsınız. :)
Aksine bence güzel bir şey, torununu benimsemiş, kendi kızına benzetmiş. Oğlumdan için "Aynı babası, bizim tarafa benziyor" derdi kvm. Hoşuma giderdi, ne hoş bağrına basıyor, sevdiklerinden parçalar buluyor derdim. Oğlum da benziyor babası tarafına, benzesin. Huyları, kibarlığı da bizim taraf ehehe.

Sevdiğinden diyor öyle. Güzel şeyler bunlar.

Fazla ciddiye almayın. Benim kızım benim birebir kopyam, eşimle zerre ilgisi yok. Kayınvalidem bir arkadaşı eşimin çocukluğuna benzetmiş (yüksek dereceli hipermetrop herhalde), onu söyleyip duruyor.
Çok olağan şeyler bunlar. Dert etmeyin kendinize.

Kime benzediğinin ne önemi var ki, ya anne tarafına ya da baba tarafına benzeyecek, takacak bir şey bulamanışsınız. Çocuk zaten bir aylık, büyüyene kadar herkese benzetecekler, boş yere stres yükleniyorsunuz.

Kızım doğduğu günden beri bana benziyor, büyüdükçe de değişmedi hâlâ aynı ben. Gören herkes de aynı şeyi söylüyor kimse aksini iddaa etmedi birkaç kişi babasına benziyor dedi o kadar. Kv görümceme benzetiyor sürekli, görümcem bile diyor ki annesinin kopyası. Ben de diyorum boşuna zorlamayın benzemiyor diye ama vazgeçmiyor. Şimdi de kv tutturmuş ‘gözleri aynı ben’ diye. Ama hayır değil 😬😬
İlk aylarda ben de çok sinir olurdum öyle söyledikçe ama benzemediğinden emin olduğum için aynen anne aynennn diyip alaya alıp geçiyorum.

Bu kadar asil olmak nasıl bi şey ya ? Ben hayatta susmam geçende ultrason resmimi görmüş bana benziyordu sanki dedi babası da inş benzer dedi çok istiyorsanız kendinize yapın ben bol bol aynaya bakıyorum bana benzeyecek dedim.

Bunu her KV yapıyor. KV olmanin raconu galiba.
Benim KVde kaynimin oğlunu kendi oğluna benzetiyor. Çocuk anasinin ikizi. Annesinin minik versiyonu ama KVye sorsan oğlunun tipkisi.
Aynısı benim oğlumada yapiyor. Benimki kumral mavi gözlü. Annemin kopyasi ama KVye sorsan esmer oğlunun tipkisi.

Yeni dogum yaptim 1 aylik oldu bebegim kayinvalidem surekli bebegimin gorumceme benzedigini soyluyor her telefon konusmasinda esime soyluyor bu durumdan cok sıkıldım birşey söyleyemiyorum eşim annesine çok düşkün bana tercih edeceğini düşünüyorum açıkcası ezdirmedi hiç beni fakat hoşlandigimi biliyor ve bu konuda annesini uyarmiyor konu birine benzemesi degil surekli dile getirilmesi inadina yapiyor belli ama hic ona kotu soz soylemedim bugune kdr annem yerine koydum annemle ayni dedim ilk dogumumdan sonra hersey degisti tabiki huylari konusmalari hep gozume batar oldu uzakta oturuyoruz gurbetteyiz onlarda benim ailemde memlekette ana telefondan bile insanin canini sikmaya yetiyorlar sizce ben abartiyor muyum lohusa piskolojisine girmis olabilir miyim eger aksjni dusunuyorsaniz nasil davranmaliyim
Kv anne yerine koyulmaz. Benim ki de sürekli kendisine benzetiyordu. Bir gün tak etti canıma seninle mi seviştimde sana benzeyecek babasına benzetsen neyse dedim. O da bana babası da bana benziyor dedi. Dedim ki kızım sana benzemiyor kızım, ısrarla benzetmeye çalışma dedim. (NOT: kızım ilk doğduna kaynanamı doğurmuş gibiydim 😁) yani bu konuda sinir olan tek siz değilsiniz.

Oğlum bembeyaz, saçları kumral benim bebekliğimin erkek hali resmen. Eşim de benim tam tersim, esmer kara gözlü kara kaşlı. Bilin bakalım kimin kayınvalidesi süt beyazı oğlumu tıpkı babası diye seviyor? 😅 Takılmayın yav he he diyip geçin...

Benim kayinvalidem cocugumu kizina benzetince ben mutlu oluyorum. Hatta gorumcemin ismini soyleyerek (diyelim ki adi ayse olsun) "Ayse sanki yeniden buyuyor" diyor. Evladimi kizi yerine koyuyor biricik kizi gibi seviyor diye olumlu bakiyorum.

Sevmiyorsaniz kv ya da gorumceyi o yuzden batiyor olabilir, onlari cirkin buldugunuzdan ya da lahosaliktan da olabilir.

Bu arada rabbim saglikla buyutmenizi nasip etsin 🧿

Back
X