- 12 Temmuz 2022
- 23.412
- 85.599
-
- Konu Sahibi eessmeralda
Yok mesele asla eşin kendine bakabilmesi meselesi değil. Mesele ev kadınındir diyenlerle ev ortaktır diyenlerin meselesi, mesele havlusunu paylasanlarla paylaşmayanlarin meselesiYorumlarin cogu bir de esimi dusunmem,onua ilgilenir falan.Kk kadinlarinin esleri 17 yasinda galiba,bakamiyorlar 10 gun kendilerineBenim ki 37 yasinda,yemek de yapar,makinaya camasirini da atar en olmadi elinde yikar.Koca koca adamlari cidden napar diye dusunuyo musunuz ya biyere giderken Velisi miyim ben,bi zahmet doyursn karnini aaa
Çeyizi var ayol çeyizmi kaldıCevap vermeden geçemedim. Başka bir üyeye eski kafayla konuşuyordunuz diyip, kacinci yuzyildiayiz diyorsunuz ama hem çalişip hem de eve eşinizden daha fazla hakim olup, temizlik vs yapiyorsunuz ornegin, bunu çok mu ileri saniyorsunuz?
Çeyizi var ayol çeyizmi kaldıdantelli kanefçeli korkunç şeyler
Valla tam tersine benim annem gelince evin her tarafını kurcalıyor temizlik yapıyorum yardım ediyorum diye bütün eşyaların yerını değiştiriyor o gidince eşimde bende aradığımız hiç bir şeyi bulamıyoruz eşim bu duruma çok kızıyor ama bir gün bile annen gelmesin demedi hatta çok sever annemi. Konu kayinvalide olunca bir bardağı alıp başka yere koysa sorun oluyo sizin anneniz yapsa ona da aynı tepkiyi gösterir misinizTabı kı de öyle.. Bizlerde artık ailemizin misafirleriyiz...Herkesin kendine ait kurulu düzeni oluştu...Ki bekarken aynı evde yasarken bıle anne ve babamın odasındakı cekmeceyi acmıslıgım yoktur benımde kardesıminde...Hepimiz sınırlarımızı bılerek yasadık hala da öyledır...Ben cagırmadıgım surece annemde gelmez ayrıca bana...
Şeyede karsıyım ben...Eee senın annen kalırken iyide sen yokken annesı gelmıs evı kurcuklamıs nolcak?
Senın kocan; mısafır nevresım takımlarının yerını bılıyorsa,mısafır havlularının yerını bılıyorsa,ikimize ait özel esyalarımızın bulundugu cekmeceyı bılıyorsa kı bunu benım annemde kurcalayamaz ne munasebet ben evde yokken kaynana her cekmeceyı acıp atıyorum havlu arasın?
O zaman kocanla annesının kalmasında ne gibi sorun olabılır kı? Kalsın tabıkı de kocam yoklugumu aratmıyorsa....Kocama sahsen yedek havlusunun nerde oldugunu sorsam var mı der ve rengını bıle bılemez benım kı böyle...
Ya da kaynananın kurcalama ve özel hayata mudahale gibi bır durumu yoksa tabıkı de kalsın...
Genelleme yapmak ıstemem ama bu meraklı ve rahatsız edıcı durumları hep erkek annelerınde goruyoruz nasıl bır özguvense bu?
Neyse ne o evın özelde dahıl herseyınden temızlıgınden duzenıne kadar ben ılgılenıyorsam ben yokken gelemez net..!!! Bu da benım dusuncem arkadasım...
Ne kadar gereksiz yahu fonksiyonu bile yok tüm eve havludan yatak örtülerine ikeadan aldım mis gibi ne göz yoruyor ne de kaldırıp saklamak gerekiyor. Hayır birde kullanmıyorlar dediğin gibi hazine gibi saklıyorlar ee neden pekiNebileyim 8 sene önce evlendim evlenirken ceyiz diye bir şey getirmedim oyle dantel bez vs. benim yok ama var olup hazine gibi koruyan varmiş işte ne diyelim ki.
Ben kendi kv mi düşünüp cevap yazdım.Benimki temizlik hastasıdır.Sürekli bi şeyleri temizler,yerlerini değiştirir.Doğumumda gelmişti ilk defa.Düşünün ilk defa.Doğum yaptığım gece bi tek evde yoktum.Eve geldik.Bütün çekmecelerim yer değiştirmiş,mutfağımda her şey başka alemde.Asla bana sormak yok.Kendi evi gibi.E böyle bir kadını asla ben yokken evimde istemem.Çünkü ev onunmuş gibi hareket ediyor.Bilmem anlatabildim mi?Ki herkesin kendi fikri.Ben böyle isterim siz farklı.Ben aaa nasıl kalır nasıl bunu kabul edersiniz diye yadırgamıyorum.Siz de bunu yapamazsınız.Sizin anneniz gelip kalıyorsa eşinizin annesi de gelip kalabilir. Onun da evi. Neden kadınlar evi tek kendinin zannediyor. Kendinize gelince ev benim düzen benim annem gelir diyorsunuz. Ama eşiniz olunca gelemez demişsiniz. Ne ala memleket. Nasıl düzenleriniz var Allah aşkına evlerinizde de kaynana gelip de bozacak
Bu çok ayrı bir şey ama. Özlemek çok doğal, çok da güzel. Siz eşinizi kısıtlamıyormuşsunuz da.Bir şey olacağından yada kendine bakamayacağından değil de ben neden bilmem eşime resmen yapışık yaşamayı seviyorum. Uzun süre uzakta kalınca evimi eşimi özlüyorum.
Mesela eşim Karadenizli şimdi fındık zamanı ben gitmem ama sen git gel bir hafta diyorum yardıma. Gitmiyor. O da aynı
Neden böyleyiz hiç bir fikrim yok ama
Sizin bunun için mi yani dediğiniz bir başkası için önem arz edebilir...Sizin kapılarınızın açılması sizi rahatsız etmeyebılır ama benım koydugum özel (sizin bunun ıcın mı ne var bunda?) Dedıgınız seyler belkı benım ıcın çok çok önemli daha da ayrıntı yazmak zorunda degılım herhalde vs vs. nın ıcındekı ozel seyler sızın için onemsız olabılır benım ıcım onemlı...Özel alan kastımıda yazayım ( misafir havluları,dokunmaktan itina ettiğin çeyizliklerin ya da birinden aldıgın özel bir hediye vs.vs)
Bunun için mi yani? Hakim olunacak ne var bunlarda mesajla bile adama söylersin bunlari hadi bilmiyorsa bile. Ev işlerine ortak bir adam çokta zorlanmaz misafir havlusuyla normal havluyu ayirmakta.
Nerden bılıosun ceyızın ıcınde fantezı esyalarınında olmadıgını ve ben sen ve senın gıbılerı kendıme aıt ozel seylerı dahı yazmak zorundamıyım yaaaKeşke özel alanın çeyiz olmak yerine benim dediğim gibi fantazi aletleri olsaydıceyizden özel alan mi olur. Olsa ne olur? O ceyizleri de yapan zaten anneler değil mi?
Onun annesı benım annem dıye bırsey yok dıyorum hanımefendı...Anneler,babalar hatta kardesler zartlar zurtlar evlı kısılerın ozelıne karısmamalı hıcbırseyıne dıyorum net..!!! Kalkıp bana sormadan annemde çekmecelerımı tek tek açamaz açmamalı yanlıs dıyorum..Sende annenın evınde bunu yapmamalısın dıyorum...Budur yanı...Valla tam tersine benim annem gelince evin her tarafını kurcalıyor temizlik yapıyorum yardım ediyorum diye bütün eşyaların yerını değiştiriyor o gidince eşimde bende aradığımız hiç bir şeyi bulamıyoruz eşim bu duruma çok kızıyor ama bir gün bile annen gelmesin demedi hatta çok sever annemi. Konu kayinvalide olunca bir bardağı alıp başka yere koysa sorun oluyo sizin anneniz yapsa ona da aynı tepkiyi gösterir misiniz
Yani kazara misafir havlusuna el silinmesi çok uçuk şey mi cidden?Sizin bunun için mi yani dediğiniz bir başkası için önem arz edebilir...Sizin kapılarınızın açılması sizi rahatsız etmeyebılır ama benım koydugum özel (sizin bunun ıcın mı ne var bunda?) Dedıgınız seyler belkı benım ıcın çok çok önemli daha da ayrıntı yazmak zorunda degılım herhalde vs vs. nın ıcındekı ozel seyler sızın için onemsız olabılır benım ıcım onemlı...
Ben bunun yanlıslık ihitimali dahilinde bile meğil vermesini göze almak zorunda degılım...Adam anlar ya da anlamaz...Evde evın duzenını sağlayan ne nerde bılen kadınsa kadın yokken kımse evın ıcınde yasıyormuscasına rahat davranamaz ben ve benım gibilerin evıne öyle söyleyeyimHele ki düzenini değiştiririmiş bilmemne ben ve benim gibi insanlar için çok uçuk şeyler bunlar
Evet..Yani kazara misafir havlusuna el silinmesi çok uçuk şey mi cidden?
Kaçıncıya yazıyorum bılmıyorum gercektenValla tam tersine benim annem gelince evin her tarafını kurcalıyor temizlik yapıyorum yardım ediyorum diye bütün eşyaların yerını değiştiriyor o gidince eşimde bende aradığımız hiç bir şeyi bulamıyoruz eşim bu duruma çok kızıyor ama bir gün bile annen gelmesin demedi hatta çok sever annemi. Konu kayinvalide olunca bir bardağı alıp başka yere koysa sorun oluyo sizin anneniz yapsa ona da aynı tepkiyi gösterir misiniz
İyi de konu İZİNSİZ yer değişikliği değil ki? Buna herkes karşı çıkar. Konu neden evin diğer sahihi olan, hayatı paylaştığımız eşimizin annesini evinde ağırlama hakkı olmadığıKaçıncıya yazıyorum bılmıyorum gercektenAnne,baba,kardeş,zart,zurt,teyze,hala (kadınında-erkeğinde) "izinsiz" kimsenin evinde yer değişikliğiymiş bilmemneymiş örnekleri çoğaltın kendiniz yapmaya hakkı yok...Onlarda yapamaz kişi kendide annesinden zartın,zurtundan izinsiz onun öyle uygun gördüğü şeye dokunmamalı...Bu benim görüşüm...Yapmadım,yaptırmadım,yaptırmamda..
İyi de ben başka üyenin yazdıgı mesaja cevap verdim siz neden buna müdahil oluyorsunuz?İyi de konu İZİNSİZ yer değişikliği değil ki? Buna herkes karşı çıkar. Konu neden evin diğer sahihi olan, hayatı paylaştığımız eşimizin annesini evinde ağırlama hakkı olmadığı
Shsjs. HEr cümle birbirindwn fiyasko. Hangisine gülsem cevap versem bilemedim.İyi de ben başka üyenin yazdıgı mesaja cevap verdim siz neden buna müdahil oluyorsunuz?
Benim mesajıma cevap veren bir üye; annesinin evini değiştirdiğinden bahsetmiş bende ona ithafen o mesajı yazmısım size ne oluyor?
Canım ona cevap vermek istemiş sizden izin mi alıcam? Baştan sona neye cevap verdiğimi bile okumadan kime,niye,neden laf yetiştirme gayretindesiniz gerçekten enteresan.. Size açıklama yapmak zorundamıyım ben ya da burda yorum yapan herkes?
Ben bu konunun sahıbıne kendı görüşümü belirttim...Sizden kendime görüş isteseydim konuyu ben açardım hanımefendi...Lütfen sizde konuyla alakalı yorumunuzu bu konu sahibine yapın...
Ne size ne de bir başkasına kendi görüşümü savunmak ya da anlatmak ya da açıklamak durumunda değilim....
Benim görüşüme cevap vermek hatta muhattabı bu konuyu açan hanımefendiye düşer ..Neden acaba düşünün ? Çünkü ben ONA görüşümü belirttim beğenir ya da beğenmez ondan başka kimseyi ilgilendirmez....