- 9 Ocak 2021
- 828
- 1.006
- 35
-
- Konu Sahibi eessmeralda
Aaa o beni görmek için bekliyo evine gitmiyo kadın. Dediğiniz laf mı şimdi.Allah kadını ilk önce sizden korusun bence
Cok saskinim ben su an. Herkesin bunu cok normal karşılamasına . Evde degilken evine kayinvalidenin gelip kurulmasini kimse sevmez de istemez de bence. Burda bi linç kültürü hakim oldugu icin, sirf konu sahibine haksizsin demek icin herkes "ne var ki kalsin" diyor bence. Kendi basjna gelse herkes delirir bu duruma
Sizin anneniz gelip kalıyorsa eşinizin annesi de gelip kalabilir. Onun da evi. Neden kadınlar evi tek kendinin zannediyor. Kendinize gelince ev benim düzen benim annem gelir diyorsunuz. Ama eşiniz olunca gelemez demişsiniz. Ne ala memleket. Nasıl düzenleriniz var Allah aşkına evlerinizde de kaynana gelip de bozacakBaşka şehirdeki kv ben yokum diye,aman oğlum aç kalmasın deyimiyle geliyorsa ben rahatsız olurdum.Çocuk mu bu adam?Tek duramıyor mu?Baksın başının çaresine.Ki ev kadınındır,onun düzenidir.Ben bilmiyorum ama rahatsız olurdum.Ben kapıdan o bacıdan gibi olmuş sanki.
Kendi annem benimle kalabilirdi.Bunda sıkıntı olmazdı.Çünkü ev benim düzenim.Bilmiyorum ama ben yokken kalınmasını istemezdim.Hı bir kaç gün ise hiç dert etmem ama uzun süreliyse rahatsız olurdum,net.
Tabı kı de öyle.. Bizlerde artık ailemizin misafirleriyiz...Herkesin kendine ait kurulu düzeni oluştu...Ki bekarken aynı evde yasarken bıle anne ve babamın odasındakı cekmeceyi acmıslıgım yoktur benımde kardesıminde...Hepimiz sınırlarımızı bılerek yasadık hala da öyledır...Ben cagırmadıgım surece annemde gelmez ayrıca bana...O potansiyel var ama kendini frenliyo. Oğlumun evi değil de bizim evimiz kafasında. Hepimizin evi. Biz bir aileyiz. Hayır siz kök aile, biz çekirdek aile. Sen misafirsin, biz ev sahibi... kafasındayım ben de.
O zaman eve parayı getiren kocanızsa o da sizin annenize gelmesin bu eve ben bakıyorum deme hakkına sahipTabı kı de öyle.. Bizlerde artık ailemizin misafirleriyiz...Herkesin kendine ait kurulu düzeni oluştu...Ki bekarken aynı evde yasarken bıle anne ve babamın odasındakı cekmeceyi acmıslıgım yoktur benımde kardesıminde...Hepimiz sınırlarımızı bılerek yasadık hala da öyledır...Ben cagırmadıgım surece annemde gelmez ayrıca bana...
Şeyede karsıyım ben...Eee senın annen kalırken iyide sen yokken annesı gelmıs evı kurcuklamıs nolcak?
Senın kocan; mısafır nevresım takımlarının yerını bılıyorsa,mısafır havlularının yerını bılıyorsa,ikimize ait özel esyalarımızın bulundugu cekmeceyı bılıyorsa kı bunu benım annemde kurcalayamaz ne munasebet ben evde yokken kaynana her cekmeceyı acıp atıyorum havlu arasın?
O zaman kocanla annesının kalmasında ne gibi sorun olabılır kı? Kalsın tabıkı de kocam yoklugumu aratmıyorsa....Kocama sahsen yedek havlusunun nerde oldugunu sorsam var mı der ve rengını bıle bılemez benım kı böyle...
Ya da kaynananın kurcalama ve özel hayata mudahale gibi bır durumu yoksa tabıkı de kalsın...
Genelleme yapmak ıstemem ama bu meraklı ve rahatsız edıcı durumları hep erkek annelerınde goruyoruz nasıl bır özguvense bu?
Neyse ne o evın özelde dahıl herseyınden temızlıgınden duzenıne kadar ben ılgılenıyorsam ben yokken gelemez net..!!! Bu da benım dusuncem arkadasım...
Şeyi merak ediyorum. Diyelim böyle bir durum oldu ve eşinize annen ben yokken gelemez dediniz, peki karıcım mi diyor?Tabı kı de öyle.. Bizlerde artık ailemizin misafirleriyiz...Herkesin kendine ait kurulu düzeni oluştu...Ki bekarken aynı evde yasarken bıle anne ve babamın odasındakı cekmeceyi acmıslıgım yoktur benımde kardesıminde...Hepimiz sınırlarımızı bılerek yasadık hala da öyledır...Ben cagırmadıgım surece annemde gelmez ayrıca bana...
Şeyede karsıyım ben...Eee senın annen kalırken iyide sen yokken annesı gelmıs evı kurcuklamıs nolcak?
Senın kocan; mısafır nevresım takımlarının yerını bılıyorsa,mısafır havlularının yerını bılıyorsa,ikimize ait özel esyalarımızın bulundugu cekmeceyı bılıyorsa kı bunu benım annemde kurcalayamaz ne munasebet ben evde yokken kaynana her cekmeceyı acıp atıyorum havlu arasın?
O zaman kocanla annesının kalmasında ne gibi sorun olabılır kı? Kalsın tabıkı de kocam yoklugumu aratmıyorsa....Kocama sahsen yedek havlusunun nerde oldugunu sorsam var mı der ve rengını bıle bılemez benım kı böyle...
Ya da kaynananın kurcalama ve özel hayata mudahale gibi bır durumu yoksa tabıkı de kalsın...
Genelleme yapmak ıstemem ama bu meraklı ve rahatsız edıcı durumları hep erkek annelerınde goruyoruz nasıl bır özguvense bu?
Neyse ne o evın özelde dahıl herseyınden temızlıgınden duzenıne kadar ben ılgılenıyorsam ben yokken gelemez net..!!! Bu da benım dusuncem arkadasım...
Ya valla açık konuşmak gerekirse benim annem öyle gelmeye meraklı filan değil. Zor getiriyoruz kadını. 1 hafta kalamaz evime gitcem diye. Sen gel der siz gelin der. Kv tam tersi canı sağolsun.Sizin anneniz gelip kalıyorsa eşinizin annesi de gelip kalabilir. Onun da evi. Neden kadınlar evi tek kendinin zannediyor. Kendinize gelince ev benim düzen benim annem gelir diyorsunuz. Ama eşiniz olunca gelemez demişsiniz. Ne ala memleket. Nasıl düzenleriniz var Allah aşkına evlerinizde de kaynana gelip de bozacak
Evin gecimini kim sağlıyor?Ben eşime iş yaptırmam zaten. Masajlar yaparım iyi bakarım. Ama ev benim evet.
Yahu adama öyle bişey der miyim ayol.Şeyi merak ediyorum. Diyelim böyle bir durumr oldu ve eşinize annen ben yokken gelemez dediniz, peki karıcım mi diyor?
Ne biçim kafanız var. Anneyle eş zaten birbirine denk mi yerini tutacak.Kv masaj yapmayı ne bilsin. Benim yerimi tutamaz
KaynanaEvin gecimini kim sağlıyor?
Burada ki yazışmaları gösterin,koşarak uzaklaşırlar sizden. Vallahi deneyin bir, sizin için diyorumAaa o beni görmek için bekliyo evine gitmiyo kadın. Dediğiniz laf mı şimdi.
İyi bi insanım yaaaa yeminle. Ne kötüler varNe biçim kafanız var. Anneyle eş zaten birbirine denk mi yerini tutacak.
Anne oğul onlar. Ne çirkin bir cümle bu. Anasız bulamadım demişsiniz bunun şakası mı olur.
Çok kötü niyetlisiniz
Evlenince bir mal gibi ailesinden satın mı aldınız? Eşya mı eşiniz? Mal mı? Böyle bir devir sözleşmesi mi imzaladınız. Siz ailesi oldunuz ama annesi babası da hala annesi babası. Biraz haddinizi bilin bence.İşte bi tek ben bakarım o benim.
Yapamam kvnin kalbi kırılır onu üzemem. Zaten yaşlı. Ne kadar kötü kalplisiniz yaşlı kadına bu yağılır mıBurada ki yazışmaları gösterin,koşarak uzaklaşırlar sizden. Vallahi deneyin bir, sizin için diyorum
Buna inanırım. Siz de o kadinin parasını yiyecek kapasite var.Kaynana
Benim annem gelin yokken asla kalmazdı mesela. O yüzden yadırgıyorum. Zaten bana da pek gelmez annem. Çok farklı aile yapıları.Ben de istemezdim açıkçası çünkü kayinvalidemle temizlik anlayışımız çok farklı kendi evlerine ayakkabıyla giriyorlar , disardan geldiklerinde mutfak lavabolarinda ellerini yıkıyorlar. Eşyaları çok hor kullanıyor söyle örnek vereyim neredeyse her anneler gününde hediye olarak elektrikli süpürge alıyoruz abartmıyorum inanın. Daha bir çok ornek ayrıca erkekler evde yokken bizlerin annesinin evimizde kalmasıyla aynı şey değil bence sonuç olarak evin hanimi evde oluyor o örnekte ama konu sahibi evinde değil yani evin hanimi evde yokken doğru bulmuyorum tabi ki herkesin fikrine saygı duyarım
"Besle kargayı oysun gözünü"lafının vücut bulmuş halisiniz demek ki.Kaynana
Kendi kaynanama göre değerlendirme yaparsam istemezdim . Benimki her fırsatta evimi didik didik arardı karıştırırdı eşyalarımı değiştirirdi.Merhaba sevgili hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Buraya çok yorum yazdım şimdi de ben bir konu açmak istiyorum. Uzun zamandır da burayı takip ediyorum. Şöyle bi durumda siz ne hissedersiniz , lütfen empati kurarak cevaplayın. Haksızsam da haksız olabilirim önemli değil. Sadece sorun bende mi kimde bunu objektif olarak bakacak birinden duymak istiyorum. Şöyle ki, ben evimde değilim ama sevgili kayınvalide 10 gündür bende kalıyor. Oğluna yemek yapıyo kendince. Bu sizce normal mi, beni rahatsız ediyor. Gelip kalmaya çok meraklı. Ben varken biraz çekiniyo ama ben yokum diye oğluna yemek yapma şeysiyle rahat rahat çöktü eve. Ben eve döndüğümde de onu evde görmek istemiyorum açıkçası ama döndüğümde orda olcak gibi görünüyor. Düşüncelerinizi bekliyorum.
Kadın ölse mirasa ilk böyleleri koşarBuna inanırım. Siz de o kadinin parasını yiyecek kapasite var.