- 12 Ekim 2008
- 2.210
- 748
-
- Konu Sahibi sylvia_plath
kv deniz nerede annenizle aynı memlekettemi orasını anlamadım
teyzecim sen iyi kaynana olursan gelinin de sana iyi olur. ama bazı kaynanalar gerçekten insan bile değil... benim kaynanam eşime olmadık zulümler yaptı. ben o kadına iyi davrandıkça kadın tepeme çıktı. şimdi o kadına karşı çok terbiyesizleştim benden kıymetlisi yok. adam dediğin annesinin küçük bir lafıyla eşine kızmamalı. şimdi sen kaynanasın benim laflarım sana ters gelir. konuşmalarından belli kibar bir bayansınız. keşke benim de kaynanam iyi olsaydı diyorum. sizin gibi kibar nezaketli bir hanım olsaydı diyorum
Kaynanan gel bizde de kal deyince he de gec ama gidip kalma ne olacak bu kadar zor mu neden insanlari idare edemiyorsunuz? Bunun icin es aranir mi ne sacmaMerhaba arkadaşlar. Çok doldum yazmadan edemedim.
ben eşimin memleketine evlendim ve arada bir aileme misafirliğe geliyorum birkaç gün yatılı. Ne zaman burada olsam kayinvalidem ve pederim mutlaka bir laf söylüyor. Ya haber vermeden gittin diye, ya bize de kalmaya geleceksiniz diyorlar. Artık bıktım. Az önce yine aynısı oldu. Oraya gidiyorsun bize de kalmaya geleceksin diye. Birşey demedim gecistirdim ve eşimi aradım, ona bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim. Birsürü bağırıp cagirdi, iyi niyetle gel kızım bizde de kal demişler uzatma, beni birkaç gün de arama istemiyorum dedi kapattı.
Hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz ya, ailen yüzünden bosaniriz bosanirsak dedim, bosan demiş.
bende mi problem? Ben mi çok kötü düşünüyorum?
Aynı memlekette olduğunuz için kalmak zoru da değilsiniz. Bu çok gereksiz.
Sizin yanlış yaptığınız şey eşinizi karşınıza almak. Bu tür şikayetler maalesef ki erkekleri inada bindiriyor.. Kv.nize " geliriz anne inşaallah" ( gitmezsiniz ya da ) " aynı ilde olduğumuz için buna gerek yok diye düşünüyorum anne , yanlış anlamayın" şeklinde konuşursunuz.
Eşinize soylediğiniz zaman gitmek zorunda kalırsınız.
Haklıya haklısın diyen o kadar az erkek var ki..
aynı şehirde yatıya gidilmez benim bildiğim.kv kp öyle deyince hiiiiç eşinize söylemeden ayrı şehire taşınırsak size de yatılı geliriz de başka da bi şey deme.ama çok alınıyorlarsa en azından bi tel açıp ben memlekete gidiyorum bi isteğiniz var mı oradan deyin en azından gönülleri olur.
benim eşim maşallah beni hiç ezdirmedi. ama eşim beni sevdikçe annesi çıldırdı. namusuma kadar dil uzattı. kimse bana iftira atamaz. eşim annesini yola getirmeye çalıştı ama kadın benim anneme bile saldırdı. oğlunu gerçekten seven bir anne olsa bunları yapmazdı. şimdi ben çok mutluyum ama o kadında yalnız kaldı. herkes hakettiğini yaşarbenim de herkes gibi kötü taraflarım olabilir,aynı şekilde geliniminde.ama birbirimizi tolere edebiliriz.şimdilik bir sorunumuz yok.ama iş oğlumda bitiyor.asla ne beni ne nişanlısını böyle bir durumda bırakmaz.
burada kayınvalidesiyle sorun yaşayan, genç kadınların çoğunun asıl sorunları,eşleriyle alakalı.erkek,hem annesini hem eşini idare edebilmeli.eşinizi seçerken,kişiliği oturmuş,kendi ayakları üzerinde durabilen erkekleri seçin lütfen.genç kızlara nacizane tavsiyemdir..
bak eşin de farkında demk ki ama adam napsın onlar da onun annesi babası.sen dediğim gibi yap bi daha da uzatma.eşine de ay kusura bakma sinirim bozuldu benim de .seni çok seviyorum falan de kapat konuyu ki senin haklı olduğunu içine sindirsinÇok haklısınız galiba. Eşim yine aradı az önce. Sen yanlış anlamissindir'a getirdi ama çok sıkıldım onun ailesinin bu muhabbetlerinden. Eşime bahsetmemin sebebi araması da değil, sadece kalma muhabbeti olduğunda direkt kendinin müdahale etmesini istememdi. Çünkü ben karşı karşıya gelmek istemiyorum, eşim idare etsin taraftarıydım ama siz haklısınız...
çok terbiyesizbir üslup.kocana söyle annesiyle evlensin... sende kendini ezdirme dediğim dedik ol boşanırsan boşan. bu dünyaya bir kere geliyoruz onda da kaynana derdi mi çekelim
Sabah da eltim aradi anneler günümü kutlamadin diyor. O kadar uğraşıyorum ki mesafe için, neden benden hep birşeyler bekliyorlar anlamıyorum ve hep bu yüzden ben eşimle kavga ediyorum tartışıyorum. 10 aylık evliyim, yordular beni.