kayinvalide ve kalma sorunu

sylvia_plath

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
757
1.112
Merhaba arkadaşlar. Çok doldum yazmadan edemedim.
ben eşimin memleketine evlendim ve arada bir aileme misafirliğe geliyorum birkaç gün yatılı. Ne zaman burada olsam kayinvalidem ve pederim mutlaka bir laf söylüyor. Ya haber vermeden gittin diye, ya bize de kalmaya geleceksiniz diyorlar. Artık bıktım. Az önce yine aynısı oldu. Oraya gidiyorsun bize de kalmaya geleceksin diye. Birşey demedim gecistirdim ve eşimi aradım, ona bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim. Birsürü bağırıp cagirdi, iyi niyetle gel kızım bizde de kal demişler uzatma, beni birkaç gün de arama istemiyorum dedi kapattı.
Hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz ya, ailen yüzünden bosaniriz bosanirsak dedim, bosan demiş.
bende mi problem? Ben mi çok kötü düşünüyorum?

bence de oyle olmalı.anneye gidiyorsan 3 gun 1 gun de onlarda kalmalı ki kalpleri kırılmasın neticede aynı memleketmiş.

kocana söyle annesiyle evlensin... sende kendini ezdirme dediğim dedik ol boşanırsan boşan. bu dünyaya bir kere geliyoruz onda da kaynana derdi mi çekelim

şimdi çok bilemem ne niyetle söylediklerini ama kalmasan da ziyaretlerine gitsek olmaz mı? illa kalacaksın mı diyorlar ve bunu derken emir verir gibi mi konuşuyorlar yoksa eşinin dediği gibi iyi niyetliler mi?

Gittiginiz zaman sizi rahatsiz eden davranislari mi var? burda kal demelerinden yola çıkarak kötü niyetliler demek doğru olmaz ,eşiniz haklı bence bu şekilde şikayet etmeniz yanlış olmuş, asıl sorunlari soylemezseniz yanlış anlasilirsiniz malesef

Sorun şu ki, rahat edemiyorum onlarda, evleri küçük, onların yatağında ya tamam oturma odasına da sabah erkenden geliyorlar, yazın kalmıştım ve çok tedirgin olmuştum. Gorumcem zaten hoşgeldin bile demeyen biri. Çok geriliyorum orada. Çok tedirginim.

Ben şimdi ailemin yanına memlekete geldim. Kandil için aradım kayinvalidemİ. sonrasi malum ışte...

kv kp ile aynı ildesin ailen farklı ilde doğru anladım dimi, aynı il içinde ne kalması resmen inada bindirmişler işi

bende ki de aynı ya bu erkekleri anlayamıyorum hayır yani tabiki ailen sevip sayacaksın da arkadaş evlendikden sonra bir acaip oluyorlar benm kocam da küsmesi huydur bu arada ne zaman ufak bir şey olsa kaçar hemen annesigile geç saatte gelir onlarda kucak açıyor tabi demez ler ki nerde superchef hey yavrum hey içimde derindir yaralar ama susarım zamanını beklerim . bizler ailemizden uzak kalıyor ev kuruyoruz başka memleketlerde onlar bunu göz ardı bırakıp resmen bizi hiçe sayıyorlar bırak yapsın Allah bilir ya içindeki haykırışları gün ola devran döne ...

evleri küçük diye mi rahat edemiyor sunuz?!!!.kayınvalidenizin, annenizle yarışa girmesi çok saçma.şahsen ben gelinime asla gel kal demem.ama sadece arada bir,kalmanızı istiyor da,sizde ev küçük diye,kalmak istemiyorsanız,yaptığınız yanlış...

ne kadar ayıp...ezdirmeyle,bunun ne alakası var.kimse "kaynana" derdi çekmesin, ama bu tarz yorumlar çok çok ayıp...
terbiyeli oldukça kaynanaların nasıl kötüleştiğini görüyoruz tatlım. kendi ailesine gidiyosa bize de gelecek diye inatlaşan bir aileye bende olsam terbiyeli davranamam.

Neden eşinizi arıyorsunuz?
Ne demesi gerekir ki anne babasını arayıp ''benim eşim sizde kalmak istemiyor bir daha sormayın'' mı diyecek.

Bazı seyleri duymazdan gelin, he diyip geçin.

terbiyeli oldukça kaynanaların nasıl kötüleştiğini görüyoruz tatlım. kendi ailesine gidiyosa bize de gelecek diye inatlaşan bir aileye bende olsam terbiyeli davranamam.

tabi ki bu sizin düşünceniz,ama" annesiyle evlensin,annesiyle yatsın"tabirleri beni oldukça rahatsız ediyor.32 yaşında,nişanlı oğlu olan bir" kaynana"adayı olarak...

Aynı memlekette olduğunuz için kalmak zoru da değilsiniz. Bu çok gereksiz.
Sizin yanlış yaptığınız şey eşinizi karşınıza almak. Bu tür şikayetler maalesef ki erkekleri inada bindiriyor.. Kv.nize " geliriz anne inşaallah" ( gitmezsiniz ya da ) " aynı ilde olduğumuz için buna gerek yok diye düşünüyorum anne , yanlış anlamayın" şeklinde konuşursunuz.
Eşinize soylediğiniz zaman gitmek zorunda kalırsınız.
Haklıya haklısın diyen o kadar az erkek var ki..

tabi ki bu sizin düşünceniz,ama" annesiyle evlensin,annesiyle yatsın"tabirleri beni oldukça rahatsız ediyor.32 yaşında,nişanlı oğlu olan bir" kaynana"adayı olarak...
teyzecim sen iyi kaynana olursan gelinin de sana iyi olur. ama bazı kaynanalar gerçekten insan bile değil... benim kaynanam eşime olmadık zulümler yaptı. ben o kadına iyi davrandıkça kadın tepeme çıktı. şimdi o kadına karşı çok terbiyesizleştim benden kıymetlisi yok. adam dediğin annesinin küçük bir lafıyla eşine kızmamalı. şimdi sen kaynanasın benim laflarım sana ters gelir. konuşmalarından belli kibar bir bayansınız. keşke benim de kaynanam iyi olsaydı diyorum. sizin gibi kibar nezaketli bir hanım olsaydı diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…