- 4 Ağustos 2010
- 757
- 1.112
-
- Konu Sahibi sylvia_plath
kocana söyle annesiyle evlensin... sende kendini ezdirme dediğim dedik ol boşanırsan boşan. bu dünyaya bir kere geliyoruz onda da kaynana derdi mi çekelimMerhaba arkadaşlar. Çok doldum yazmadan edemedim.
ben eşimin memleketine evlendim ve arada bir aileme misafirliğe geliyorum birkaç gün yatılı. Ne zaman burada olsam kayinvalidem ve pederim mutlaka bir laf söylüyor. Ya haber vermeden gittin diye, ya bize de kalmaya geleceksiniz diyorlar. Artık bıktım. Az önce yine aynısı oldu. Oraya gidiyorsun bize de kalmaya geleceksin diye. Birşey demedim gecistirdim ve eşimi aradım, ona bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim. Birsürü bağırıp cagirdi, iyi niyetle gel kızım bizde de kal demişler uzatma, beni birkaç gün de arama istemiyorum dedi kapattı.
Hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz ya, ailen yüzünden bosaniriz bosanirsak dedim, bosan demiş.
bende mi problem? Ben mi çok kötü düşünüyorum?
aynı yerde yaşıyorsanız niye onlarda kalasınız anlamsız bikere ... birde eşin nerde de 2 yada 3 gün arama beni diyor , eşini araya katmadan tatlı dille anlatsan kv ve kp onlar da kalmanın anlamsız olacağını anlamazlar mı ...
ne kadar ayıp...ezdirmeyle,bunun ne alakası var.kimse "kaynana" derdi çekmesin, ama bu tarz yorumlar çok çok ayıp...kocana söyle annesiyle evlensin... sende kendini ezdirme dediğim dedik ol boşanırsan boşan. bu dünyaya bir kere geliyoruz onda da kaynana derdi mi çekelim
bende ki de aynı ya bu erkekleri anlayamıyorum hayır yani tabiki ailen sevip sayacaksın da arkadaş evlendikden sonra bir acaip oluyorlar benm kocam da küsmesi huydur bu arada ne zaman ufak bir şey olsa kaçar hemen annesigile geç saatte gelir onlarda kucak açıyor tabi demez ler ki nerde superchef hey yavrum hey içimde derindir yaralar ama susarım zamanını beklerim . bizler ailemizden uzak kalıyor ev kuruyoruz başka memleketlerde onlar bunu göz ardı bırakıp resmen bizi hiçe sayıyorlar bırak yapsın Allah bilir ya içindeki haykırışları gün ola devran döne ...Merhaba arkadaşlar. Çok doldum yazmadan edemedim.
ben eşimin memleketine evlendim ve arada bir aileme misafirliğe geliyorum birkaç gün yatılı. Ne zaman burada olsam kayinvalidem ve pederim mutlaka bir laf söylüyor. Ya haber vermeden gittin diye, ya bize de kalmaya geleceksiniz diyorlar. Artık bıktım. Az önce yine aynısı oldu. Oraya gidiyorsun bize de kalmaya geleceksin diye. Birşey demedim gecistirdim ve eşimi aradım, ona bu durumdan rahatsız olduğumu belirttim. Birsürü bağırıp cagirdi, iyi niyetle gel kızım bizde de kal demişler uzatma, beni birkaç gün de arama istemiyorum dedi kapattı.
Hep ailesi yüzünden kavga ediyoruz ya, ailen yüzünden bosaniriz bosanirsak dedim, bosan demiş.
Ben şimdi ailemin yanına memlekete geldim. Kandil için aradım kayinvalidemİ. sonrasi malum ışte...
Sorun şu ki, rahat edemiyorum onlarda, evleri küçük, onların yatağında ya tamam oturma odasına da sabah erkenden geliyorlar, yazın kalmıştım ve çok tedirgin olmuştum. Gorumcem zaten hoşgeldin bile demeyen biri. Çok geriliyorum orada. Çok tedirginim.
terbiyeli oldukça kaynanaların nasıl kötüleştiğini görüyoruz tatlım. kendi ailesine gidiyosa bize de gelecek diye inatlaşan bir aileye bende olsam terbiyeli davranamam.ne kadar ayıp...ezdirmeyle,bunun ne alakası var.kimse "kaynana" derdi çekmesin, ama bu tarz yorumlar çok çok ayıp...
Neden eşinizi arıyorsunuz?Merhaba arkadaşlar. Çok doldum yazmadan edemedim.
terbiyeli oldukça kaynanaların nasıl kötüleştiğini görüyoruz tatlım. kendi ailesine gidiyosa bize de gelecek diye inatlaşan bir aileye bende olsam terbiyeli davranamam.
teyzecim sen iyi kaynana olursan gelinin de sana iyi olur. ama bazı kaynanalar gerçekten insan bile değil... benim kaynanam eşime olmadık zulümler yaptı. ben o kadına iyi davrandıkça kadın tepeme çıktı. şimdi o kadına karşı çok terbiyesizleştim benden kıymetlisi yok. adam dediğin annesinin küçük bir lafıyla eşine kızmamalı. şimdi sen kaynanasın benim laflarım sana ters gelir. konuşmalarından belli kibar bir bayansınız. keşke benim de kaynanam iyi olsaydı diyorum. sizin gibi kibar nezaketli bir hanım olsaydı diyorumtabi ki bu sizin düşünceniz,ama" annesiyle evlensin,annesiyle yatsın"tabirleri beni oldukça rahatsız ediyor.32 yaşında,nişanlı oğlu olan bir" kaynana"adayı olarak...