Kayınvalide Problemine SON...!

Sissillia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
80
0
86
43
Kocaeli
Kızlar görüyorum ki bu kayınvalide problemini benim gibi pek çok kadın yaşıyor.Zor geçirenler daha hafif atlatanlar derken sıkıntıyı yaşamayanlar yok.Size diyeceğim gelin bu kayınvalide problemini ortadan kaldıralım...

Bizden önceki kuşaklar bize son derece baskıcı,cahilce,sinir bozucu şekilde davranıyor. Yaşamlarımız, evliliğimiz, ruhsal durumumuz kötüye gidiyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Bizler birer anne olarak ilerde çocuklarımızın hayatlarını olumsuz etkilemeyelim.Kızlarımıza ve oğullarımıza iyi birer anne olalım.Onların evlilik hayatlarına onlar istemedikçe müdahele etmeyelim.Tartışmacı yerine uzlaşmacı olalım.Herşeyi ben bilirimci olmayalım! Bizde birer kayınvalide olacağız kısmetse... Bu kötü yazgıyı biz değiştirebiliriz bu bizim elimizde.Biz böyle olursak yetiştireceğimiz çocuklarda bizim gibi yada daha iyisi olacaktır.

Hadi bayanlar birleşelim ve bu kayınvalide olayına bir son verelim. Artık evlilik yaşantıları en azından bu sorunla yıkılmasın gençlerimizin. Ben bu yolda olmaya devam edicem.Desteğinizi bekliyorum. Sevgiyle kalın anneler ve anne adayları.....

evet canım kesinlikle katılıyorum... Biliyor musun benim de oğlum var ve Allah nasip ederse kayınvalide olacağım. ılerde şu an yaşayıp sinir olduğum şeylerin aynısını oğluma ve gelinime yaşatmamak için (ki kayınvalidem ben çok çektim ama gelinime çektirmem diye yemin ediyo ama nafile zamanla unutuyolar ve aynılarını onlar da yapıyorlar) yaşadıklarımı yazıya döküyorum. Eevet 2035'e mektuplar diye...Yazdıklarım içerisinde gelinine asla şunu yapma, şöyle şöyle hissetmesine neden olabilirsin, bunu yapma huzurlarının bozulmasına neden olursun gibi uyarılar var. ıleride kayınvalide olduğumda gelinin gözüyle bakabilmek için yaptıklarıma bunları okuyacağım sık sık.
Çünkü gerçekten insanlar gelinken biçok şey yaşıyolar ama yıllar içinde bunları unutup kayınvalide gözüyle bakmaya başlıyolar olaylara ve sürekli karşıdakini yargılıyolar, kimisi benimki gibi annemden bile önde tutmamı istiyor kendisini kimisi oğlu ve gelininin hayatının merkezinde yer alma tutkusu taşıyor, bir de önemli bir problem var bence, insanlar 50 sinden sonra kendilerine bir sosyal hayat üretmiyor, yani okumuyor gezmiyor, bir hobisi yok zaman geçireceği alanlar yok bu yüzden hayatını konu komşuyla dedikodu ve oğullarım gelinlerim ne yaptı ile geçirmeye başlıyor, bu üçgen içinde yaşadığı için zaten bu kadar çok beklenti içine giriyor oğlundan ve gelininden. Bu kadar çok uğraşıyor. Yani kanımca, eğer yaşımız ilerlediğinde okumaya devam edersek, kendimize ait zamanlarımız olursa hobilerimiz olursa, sevdiğimiz uğraşılara vakit ayırırsak hayatı çocuklarımız ve gelinlerimizden ibaret görmeyiz ve bu durumu bir takıntı haline getirmeyiz diye düşünüyorum
Ufffff ne analiz oldu ya en iyiiisi ben doktoramı kaynanaların gelinleri ve oğulları ile ilgili obsesif bozuklukları üzerine yapayım :1rolleyes::1rolleyes::1rolleyes:

benim 1 tane kızım var daha 15 günlük ama ben ileride kaynana değil damadımın annesi olmak isterim..
benim yaşadığım bu bitmeyen sıkıntıları onlar yaşamasın...

evet sonunda bana yaptıklarını yaptılar işte boşandım. Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın...................

evet sonunda bana yaptıklarını yaptılar işte boşandım. Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın...................

canım ciddi misin konu açılalı baya olmuş son yorumunu görünce şok oldum.

neden neler yaşandıki böyle. boşanmaya kadar gitti.

Peki ne yapmalıyız ki böyle durumlar yaşamayalım aileler yıkılmasın burda eş faktörüde çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…