Kayınvalide kullanma kılavuzu::

Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.400
1.883
Kayınvalide kullanma klavuzu

Gelinlere müjde! Kayınvalidenizi nasıl yola getireceğiniz ve onun sevgisini nasıl kazanacağınızın çaresi bulundu.

Kayınvalide sorunu niçin bu kadar önemliydi? İki yıldır bu sorunun yanıtını arayan Gülşah Özdemir, çalışmasını
' Kayınvalide Kullanma Kılavuzu" adlı kitapta topladı ve kayınvalide ile ilgili akla gelebilecek her konuya parmak
bastı. Bir de kayınvalideleri kullanma kılavuzu hazırladı. İşte her geline lazım tüyolar:

Kayınvalide sendromunu nasıl yenersiniz?

1- Kayınvalidenizin ayarıyla oynamayınız

Yatma, kalkma, dantel işleme, dedikodu yapma, tv dizisi izleme ve diğer kayınvalidelerle buluşma ayarlarına asla karışmayınız.

2- Ses ayarını yükseltmeyiniz

Kayınvalidenizin ses ayarı bir defa bile kontrol dışı bir şekilde yükselirse artık düzenlemek mümkün değildir. Sesini yükseltmesi için
fırsat vermeyiniz.

3- Test sürüşü yapınız

* Kayınvalideyle karşılaşmalar ilk bir hafta sadece evde gerçekleştirilmelidir.

* Kayınvalide rahat bir edayla sorular sorulmalı, cevapları da bazen yüzüne bakarak bazen bakmayarak dinlenmelidir. Her durumda
vereceği tepkileri ölçüp ona göre strateji geliştirilmelidir.

* Kayınvalide anlaşılmayan bir şey söylediğinde asla 'anlayamadım' gibisinden bir ifadeyle cevap verilmemelidir. Bu söz
ileride "beyinsiz, aptal gelin" nidaları olarak size geri dönebilir.

* Kayınvalideye alışma dönemi, onunla yaşama döneminin test sürüşüdür, siz gaza basın ve onu frene basmaya mecbur bırakın.

4- Sık sık servise uğramasını sağlayınız

Eşiyle beraber romantik filmler izlemeye teşvik edin. Kocası ölmüş ise komşu kadınları devreye sokarak koca bulma faaliyetlerine
başlayın.

En iyi sonuç için topraklı priz!

* Kayınvalidelerle yapılan sohbetlerde ani ve sert hareketlerden sakınınız. Çünkü bu tür hareketler muhatap için 'kaşınıyor' izlenimi verebilir. Yavaş ve sakin olun..

* Dağınık bir ev, pasaklı elbiseler size 'ilgisiz ve nankör kedi' sıfatıyla geri döner.

* Kayınvalidenize onun değil, oğlunun hayatını paylaşmaya geldiğinizi hissettirin.

* En iyi sonucu topraklı prizde verirler. Yani Bağı bahçesi olan bir ev, olmazsa balkonda bitki yetiştirerek stres atmasına olanak sağlayın.

* Onlara sık sık torun sevinci yaşatmalısınız. Zira her torun en az 1 yıllık barış çubuğunun ateşini yakar.

:lepi:
Ablacım yeni evlenenlere iyi bir kaynak olacaktır bu yazılanlar alkisalkisalkis

ılahi ablacığım ya güldüm valla kaydirigubbakcemile3
Allah da seni güldürsün

yalnız son maddeden muzdaribim ben
"torun isterim" lafını duymamak için kulağımı kapatmam gerekecek artık

onlar bizi nasıl yola getireceğini düşünsünler banane -tatlicadiarzu-

Kayınvalide olmama rağmen.....Her birine katılıyorum...Şimdiki gençleri anlamak kolay aslında
"Biraz empati, biraz özveri" O benim işte:):)

Sağol Lereenim, yine gülümsettin beni

çok güzel bir yazı.aslında herşey karşılıklı anlayışta bitiyor.

ya kızlar ben almasam kılavuzunu da hiç kullanmasammafoldumben :bbo: :çok üzgünüm: zira çok sıkıldım artık ben yabenneyaptımki

beni çok üzdüler asla afetmem hayat son bulunca rahata kavuşucazkaydirigubbakcemile3

Kayınvalide olmama rağmen.....Her birine katılıyorum...Şimdiki gençleri anlamak kolay aslında
"Biraz empati, biraz özveri" O benim işte:):)

Sağol Lereenim, yine gülümsettin beni

tşk ederim canım lereenimopuyorumnanaktan
:lepi: aynen yeşilime katılyorummmm :lepi:

Kayınvalidemle ilişkilerim çok iyidir.Karşılıklı saygı sevgi ve anlayış olduğu zaman sorunlardan sözedemeyiz herhalde. Bu konuda klavuz kulanmıyorum.Paylaşım güzeldi canımcım...........vereliniortak

Bence bir kayınvalideye asla ses yükseltilmemeli.Herşeyden önce büyüğümüz saygılı olmalıyız..Öyle bir elektirikle yaklaşmalıyız ki kötü konuşmak,yüz buruşturmak,hoşnutsuzluk yapamamalı..

Tabii şuda var sırf oğlu evleniyo diye oğulcuğunu kıskandığı için siz değil bir başkasıda olsa asla sevemeyeceği laf söylemek için yer aradığı hatta sürekli kötü söz söyleyen bir kaynanaya da tahammül edilemez herhalde:kızgın:

Denersiniz yola gelmiyorsa boşverirsiniz başka yapacak birşey kalmıyor çünkü..:1closedeyes:
Kesinlikle karşılıklı anlayış gerekli..

bu klavuz heralde arizasiz olanlarda ise yariyordur
peki ya dogustan arizali olanlari nasil kullanicazakannehir

Benim hiç kayınvalidem olmadı maalesef ama olsaydı eminim ki iyi geçinirdim.
Teşekkürler Lereenim paylaşım için

X