• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide, koca kızlar bana bişey deyin napıyımm...

Bak canım başdan kendını ezdırdın ezdırdın yoksa yıllarca bu psıkolojı içinde ezılırsın.ezdırme kendını evınle evınle ılgılen yeter.bu kaynanalar ne zaman kültürleıscek modernlesıcek Allah'ım ya .o karıya ayda bı gıt yeter baslatırım ona sımdı.alıstırma çok gıtmeye sonra ıkı gün gıtmezsın esını bıle doldurur ....... Neyse dedıgım gıbı evınle esınle ılgılen yoksa o aılenın ıcınde çürürsün bı gün.cevabını hep ver hep verkı ANCA arkandan konusabılsın yüzüne bıt bıt ötemesın annende yanlış yapmış site hep aılelerımız Yüzünden ezılıyoruz aslında.annen orda aaaaa ver bakayım onu sen yokken ben burdaydım başladığım Isı alma elımden deseydı kapak olurdu.sonra halandan ne yüz buluyorkı senı ona konusabılıyor halan da ezdırıyor senı.aıleleler aranızda varsa kaynananaalar aloooo hoppppp yanı yeter sene oldu 2015 herkes Çalışıyor kımse kımseye Muhtaç degıl.hatta bebegın büyüdüğü zaman kreşe ver onu gıt sende çalış hep bahanen olur hem paran olur hamde evınle katkı

Oysa siz oğlunun sevdiğisiniz, emanetisiniz. Ne olur biraz naif olsalar , karışma hakkı bulmasalar.. Hiç mi Allah korkuları yok bu tiplerin..
.....

Yani 40 ı çıkmadan ziyaret olabilir yakınlar tarafından.. Hizmet beklemeyen, az nefes veren insanlarsa ne güzel olur. 40 gün boyunca lohusa kadın nasıl dışarıya çıkabiliyorsa , anne ve anne tarafı akrabaları, yakınları gelebiliyorsa , eşinim ailesinden de gelenler olacak elbet.

Bu konuda çok kasılmadan, gelenin gideceğini düşünerek:) , ve ikramda bulunma telaşını yaşamadan ağırlanabilir.
..

Diğer yandan annenizin kv.nize açıkça ayıp ettiğini söyleyebilirdi, size anlatarak hata yapmış.. Lohusa kadına gidilmezse , üzüleceği şeylerde anlatılmaz. Aynı şekilde halanıza da aynı sözlerim.
Anneler çoğu zaman saklamalı gördüğü yanlışları.

Herşeyi kalfanıza takacak olursanız ooo dünyada cekılecek dert bıtmez.Bırakında biraz başkaları sızı hoşnut etmeyı sızın ıçın pervane olsıunlar dertlerı sızı nasıl memnun edebılırım olsun hep sız olmayın ezılen ...

Kizlar kocam cok iyi bi insan obun uzulmesini asla istemem annesine tavir yapsam o uzulur ama ben anlayamiyorum halama beni nasl kotuleyebiliyo...

Eşinizin karşınıza alın;

"
Hayatım seninle birsey paylaşmak istiyorum. Uzun zamandir bu stres üzerimde, sirf seni uzmemek adına sana yansıtmadım ama artik bende çok üzülüyorum bu olanlardan, lütfen bu konuyla ilgili birseyler yap. " de sonra anlat.. Anneme böyle yapması hoş degil, benim halama şikayet etmesi hos değil filan diye baska ne varsa anlat..

Kocan bunlari duymakla kahrolacak kadar uzulecek değil ya.. Bu zamana dek sen dahil kimse kv'ne bürrrşş demediği için daha da tepene çıkacak..

kızlar kayınvalidemle sorunum olmadı ama her kayınvalide gibi kıskançtır annemlere gitmemi fln istemez ilk evlendiğimde sen ordan çıktn artık demişti gebeliğim çok zor geçti bulantılarım düşük tehlikem felan çok zorlandım ama evime gelip ne çorba yapan oldu ne yardm eden ama yinede hep gittim hizmetimi yaptım şimdi doğum yaptım lohusayım daha kırkım çıkmadı dün misafirler gelmişti kocamın dayısı gil habersiz geldiler börek vardı bi kek yaptım hemen çayla verdm ama ondan önce sordum açmısınz diye evdede çok az yemek vardı bu arada o gün annem çok yakın akrabamdan daha yakın bi dostumuzla bebeğimi görmeye gelmişti. kaynanamda geldi. Mutfağa geldi annem ben bebeğimi emziriyorum diye bulaşıklara girmiş hiç evimde bana yardm etmeyen kadın almış annemn elinden süngeri itmiş annemi annem çok bozulmuş ama hiç sesini çıkartmamş sonra kalktı bana dediki bu kadarcık şeyle misafirmi ağırlanırmış. benim haberm bile yoktu gelceklerinden. Bugünde halam aradı beni benim kendi halama dert yanmış ne gelebiliyolarmış ne görebiliyolarmış torunlarını. sinirlerm çıktı tepeme sürekli gidiyorum onlara bu nasıl bi yalancılık nasıl beni kendi halama kötüleyebiliyo.eşimin huzuru kaçsın istemiyorum içime atıyorum ama çok doldum.

ne içime atacağım ya eşimin huzuru kaçsın benim ki de kaçıyorsa banane.Bu kadar fedakarlık günümüzde enayilik oluyor canım.. Kaynanayı da arar 2 laf ederdim ben çoktannn.. Bu saygısızlık değil.. Bir sonraki yapmak istediklerini yapamaması için uyarı oluyor!!!!!!!!!!!!

Eşinizin karşınıza alın;

"
Hayatım seninle birsey paylaşmak istiyorum. Uzun zamandir bu stres üzerimde, sirf seni uzmemek adına sana yansıtmadım ama artik bende çok üzülüyorum bu olanlardan, lütfen bu konuyla ilgili birseyler yap. " de sonra anlat.. Anneme böyle yapması hoş degil, benim halama şikayet etmesi hos değil filan diye baska ne varsa anlat..

Kocan bunlari duymakla kahrolacak kadar uzulecek değil ya.. Bu zamana dek sen dahil kimse kv'ne bürrrşş demediği için daha da tepene çıkacak..
Asil korkum kaynanam iyi olurda ogluna konustgm icin ya ben kotu olursm annesi saman altindan su yurutuyo resmen milletin yaninda bi iyi bi iyi anlatamm yapcagni gizliden gizliden yapiyo

Birden aklıma kendi doğumum geldi. Ben de çok problemli bir hamilelik yaşadım. Kanama, kusma vs. Kanamam varken kv evime gelip eşimin kanepenin kenarına döktüğü ve silinse de çıkmayan çay lekesi için koltuk leş gibi olmuş, x uyuyunca sil dedi. Benim ayağa kalkmam yasak sen diyorsun anne, kasap et derdinde koyun can dedim yok millet gelince laf söyler vs. dedi millet evime gelip bu günüm de beni eleştirecekse kusura bakmasın ama hiç gelmesin daha iyi dedim. Başta bunları hep içime attım daha bir sürü olay yaşadım hamileyken, hamileliğimi burnumdan getirdi. Sonrasında biz eşimle baya bir problem yaşadık. Çünkü eşim hep beni haksız görüyordu. Doğumda ve sonrasında yaşadıklarımı sayamayacağım bile, görümcem ve kv yanımda kaldı doğumdan sonra emrivaki yaparak. Annem kalamadı yanımda onlar yüzünden. Neymiş Görümce bizim ordaki doktora gelmiş bu yüzden doğumdan sonra bir hafta yanımda kaldı. Sezeryanlı halimle tek bir bardağı bile kaldırmadı yerinden. Görümce şunu yapıyordu, benleyken hiçbir şey yapmıyordu ama eşimi görünce ay çok yoruldum şöyle böyle yaptım diyordu. Görümce gittikten sonra, ben eşime canım bak böyle böyle oldu, ben çok kırıldım, biliyorum yaşı daha küçük(neresi küçükse, benden 1 yaş küçük) belki o yüzden fark edemiyor ama vs. falan dedim yani suçlamadan sadece olanlardan dolayı kırıldığımı aktararak. Eşim üzülme hallolur falan dedi. Ben çok üzüldüm onun adına senden özür dilerim dedi. Sonra bebeğimin kırk mevlüdünde kv. annemle konuşmayan dayımın karısına, biz torunumuzu göremiyoruz ühü ühü diye ağlamış. Halbuki evlerimizin arası 2 saatlik mesafe ama, zaten 3 günde bir bizdeydiler kv kp kv'nin kardeşleri, görümce vs. Hiçbir iş ellemezler, sürekli eleştirirler. Şuan geldiklerinde, ben soğuk davranıyorum çocuğumla ilgileniyorum. İkramımı yapıyorum, muhabbetlerine karışmıyorum vs. Eşim üzülmesin diye hiç birşeyi anlatmadım ama suçlu hep ben oldum, bir ara eşimden nefret etmeye başlamıştım. Sonra sonra eşim de birşeyleri anladı bizi çok sık bir araya getirmemeye çalışıyor. Yani tek çözümün, eşine olanları anlatmak ama bana bunu yaptılar vs. diye değil, böyle söylediler çok kırıldım, üzüldüm vs. diye olanları yansıtmak. Eğer eşini annesi için savunma yapacak duruma getirmeden olanları aktarabilirsen sorunu çözersin, kv kafana takmazsın. Ayrıca seni halana şikayet etme sebebi de senin kulağına gelmesi için. Sırf seni sinir etsin diye. Ama sen durumları eşine yansıtırsan seni kolay kolay ezemez bunu bil.

Birden aklıma kendi doğumum geldi. Ben de çok problemli bir hamilelik yaşadım. Kanama, kusma vs. Kanamam varken kv evime gelip eşimin kanepenin kenarına döktüğü ve silinse de çıkmayan çay lekesi için koltuk leş gibi olmuş, x uyuyunca sil dedi. Benim ayağa kalkmam yasak sen diyorsun anne, kasap et derdinde koyun can dedim yok millet gelince laf söyler vs. dedi millet evime gelip bu günüm de beni eleştirecekse kusura bakmasın ama hiç gelmesin daha iyi dedim. Başta bunları hep içime attım daha bir sürü olay yaşadım hamileyken, hamileliğimi burnumdan getirdi. Sonrasında biz eşimle baya bir problem yaşadık. Çünkü eşim hep beni haksız görüyordu. Doğumda ve sonrasında yaşadıklarımı sayamayacağım bile, görümcem ve kv yanımda kaldı doğumdan sonra emrivaki yaparak. Annem kalamadı yanımda onlar yüzünden. Neymiş Görümce bizim ordaki doktora gelmiş bu yüzden doğumdan sonra bir hafta yanımda kaldı. Sezeryanlı halimle tek bir bardağı bile kaldırmadı yerinden. Görümce şunu yapıyordu, benleyken hiçbir şey yapmıyordu ama eşimi görünce ay çok yoruldum şöyle böyle yaptım diyordu. Görümce gittikten sonra, ben eşime canım bak böyle böyle oldu, ben çok kırıldım, biliyorum yaşı daha küçük(neresi küçükse, benden 1 yaş küçük) belki o yüzden fark edemiyor ama vs. falan dedim yani suçlamadan sadece olanlardan dolayı kırıldığımı aktararak. Eşim üzülme hallolur falan dedi. Ben çok üzüldüm onun adına senden özür dilerim dedi. Sonra bebeğimin kırk mevlüdünde kv. annemle konuşmayan dayımın karısına, biz torunumuzu göremiyoruz ühü ühü diye ağlamış. Halbuki evlerimizin arası 2 saatlik mesafe ama, zaten 3 günde bir bizdeydiler kv kp kv'nin kardeşleri, görümce vs. Hiçbir iş ellemezler, sürekli eleştirirler. Şuan geldiklerinde, ben soğuk davranıyorum çocuğumla ilgileniyorum. İkramımı yapıyorum, muhabbetlerine karışmıyorum vs. Eşim üzülmesin diye hiç birşeyi anlatmadım ama suçlu hep ben oldum, bir ara eşimden nefret etmeye başlamıştım. Sonra sonra eşim de birşeyleri anladı bizi çok sık bir araya getirmemeye çalışıyor. Yani tek çözümün, eşine olanları anlatmak ama bana bunu yaptılar vs. diye değil, böyle söylediler çok kırıldım, üzüldüm vs. diye olanları yansıtmak. Eğer eşini annesi için savunma yapacak duruma getirmeden olanları aktarabilirsen sorunu çözersin, kv kafana takmazsın. Ayrıca seni halana şikayet etme sebebi de senin kulağına gelmesi için. Sırf seni sinir etsin diye. Ama sen durumları eşine yansıtırsan seni kolay kolay ezemez bunu bil.
Ayniiisii ya anlattign ne varsa aynisi hamileligm burnumdan geldi halsizdm esim surekli evin islerini yapamiyorum diye soylenirdi aramiz cok acildi bu sebepten tartistik dedgn gbi nefret bile ettim sonra annem gelip kalamadi hic smdide surekli geldgi ben gittgm halde bebegi goremiyoruz diyo millete. Vicdansizlik ya bi baska bisy degl

Bana incir çekirdeğini bile doldurmayacak kadar basit geldi
Sadece ses çıkarmayıp içine attığından büyüyor içinde
Biri lohusa kadının evine karın doyurmaya gelmez, çayın yanına hazır kurabiye bile koysan olur
Kayınvalidene de ne kadar gitsen yine de az gelir, çünkü onlara göre hergün görüşmek lazım
Net ol, haftada bir Cumartesi mesela size geleceğiz. Diğer gün anneme gibi. Eşinle kararlaştır, herkes kendi ailesine söylesin.

Püf benim de 4 aylık çocuğum var eskisi gibi 4-5 çeşit yemek derdine düşmüyorum, dünya varmış
Kendimi paralıyomuşum da sanki madalya mı aldım

Açıkçası eşin duymasın huzurun kaçmasın söylemlerine katılmıyorum. Bırakın duysun efendim. Duysun ki eşini savunsun, annesi ve eşi arasında dengeyi kursun. Siz eşinize bir şey söylemezseniz, ileride bir gün haklı olduğunuz bir konuda bile zamanında sustuğunuz için haksız çıkabilirsiniz.

Henüz üç aylık evliyim ve kayınvalidem hayatımızı burnumuzdan getirdi. Daha biz sevgiliyken tanışmaya gittikten sonra saçma sapan konuşmalara başladı. Üstelik biz nişanlanmak için hazırlık yaparken, eşime bak şunun kızı da var sana onu isteyelim dedi. Bunların hepsini bildiğim halde bir gün de bildiğimi belli etmedim hep güleryüzlü davrandım. Düğünümüz olurken maddi yardımda bulunmadılar inatlarından (eşimin onlarda birikmiş parası olmasına rağmen) benim ailem erkek çocuk evlendirir gibi para harcadılar. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi aldığımız her şeyde bi de huzursuzluk çıkardılar. Nişanlıyken eşim ailem ne yapayım deyip sustu. O sustukça iyice azıttılar. Düğünden sonra ev görmeye misafirler geldiğinde bir şey bulamadı eşimin ananesi ve kayınvalidem kıyafetime taktılar. Şıkır şıkır giyinmek lazımmış! Anane bi de herkesin ortasında söyleyince üzüldüm, ağladım. Ailem var diye kayınvalidem annemin önünde beni öpüp özür diledi ama onlar gidince yüzüme bakmadan evden gitti ve benimle iki ay konuşmadı. Evime geldi su bile içmeden gitti. O dönemde bile ben yine gittim, eşime annesini telefonla arattırdım falan. Ama o bize hayatı dar etmeye devam etti. Boşanmanın eşiğine geldik kaç kere. Sonra ne mi oldu? Anneler gününde biraz pahalı hediye görünce melek gibi oluverdi.

Ben hiçbir zaman eşimden saklamadım olanları, çünkü aradaki dengeyi sağlayamayan onlara karşı susan ve benim her şeyi kabul etmemi bekleyen eşimdi. Ta ki o ağladığım güne kadar. Eğer ben saklasaydım önce olanları o gün ve sonrasında eşim beni hiç savunmazdı. Annesini haklı görmeye devam ederdi.

esinize sikayet olarak degil cozum bulma amacli soylemenizi tavsiye ederim, boyle devam ederse bi yerde patlak verir ve son olay uzerinden yegilanirsiniz ,buda haksiz duruma dusmenize sebebiyet verebilir...

haber verselerdi ozaman yada kayinvalidecigin ya biseyler hazirlayip gelseymis yada erkenden gelip yapsaymis biseyler ayrica sen lohusasin ve davet vermiyosun

merhaba kızlar öncelikle buraya yazdığım için çook özür diliyorum aranıza yeni katıldım nasıl paylaşım yapacağımı kısaca anlatır mısınız lütfen

kızlar kayınvalidemle sorunum olmadı ama her kayınvalide gibi kıskançtır annemlere gitmemi fln istemez ilk evlendiğimde sen ordan çıktn artık demişti gebeliğim çok zor geçti bulantılarım düşük tehlikem felan çok zorlandım ama evime gelip ne çorba yapan oldu ne yardm eden ama yinede hep gittim hizmetimi yaptım şimdi doğum yaptım lohusayım daha kırkım çıkmadı dün misafirler gelmişti kocamın dayısı gil habersiz geldiler börek vardı bi kek yaptım hemen çayla verdm ama ondan önce sordum açmısınz diye evdede çok az yemek vardı bu arada o gün annem çok yakın akrabamdan daha yakın bi dostumuzla bebeğimi görmeye gelmişti. kaynanamda geldi. Mutfağa geldi annem ben bebeğimi emziriyorum diye bulaşıklara girmiş hiç evimde bana yardm etmeyen kadın almış annemn elinden süngeri itmiş annemi annem çok bozulmuş ama hiç sesini çıkartmamş sonra kalktı bana dediki bu kadarcık şeyle misafirmi ağırlanırmış. benim haberm bile yoktu gelceklerinden. Bugünde halam aradı beni benim kendi halama dert yanmış ne gelebiliyolarmış ne görebiliyolarmış torunlarını. sinirlerm çıktı tepeme sürekli gidiyorum onlara bu nasıl bi yalancılık nasıl beni kendi halama kötüleyebiliyo.eşimin huzuru kaçsın istemiyorum içime atıyorum ama çok doldum.
Kayınvalidenin nasıl sana ailen için sen ordan çıktın artık demesini anlayamadığım gibi,senin de hep gittim HİZMETİMİ YAPTIM demeni anlayamıyorum.
Sen kendini kaynananın işlerini yapan hizmetçi gibi görürsen,o da senin nereye gidip gitmeme,evine gelene ne çıkardın neçıkarmadın olaylarına karışma hakkını kendinde bulur

Back
X