Kayınvalide ile yaşayanlar cevaplayabilir misiniz?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı cumalar. Rabbim ben dahil herkesin hayırlı dualarını kabul etsin inşallah. Bir şey merak ediyorum. Kayınvalidesiyle yaşayanların fikirlerini almak istiyorum. Konuyla alakalı bir kaç sorum olacak. Mesela ev işlerini ve yemeği nasıl yapıyorsunuz? Beraber mi yoksa iş bölümü yaparak mı? Sizin kendi arkadaşlarınız misafirliğe geldiğinde nasıl oluyor? Kayınvalideyle beraber mi ağırlıyorsunuz? Yani beraber oturup yiyip içip hep birlikte mi sohbet ediyorsunuz? Daha evvel hiç arkadaşlarımı ağırlamadım evde ve bir kısmı bekar. Yaş olarakta kayınvalidemden tabi ki çok çok ufaklar. Çekindiğim nokta şu eğer geldiklerinde kayınvalide de dahil olursa sıkılmalarından korkuyorum. Yada istediğim gibi ağırlayamamaktan. Bir de para olaylarını nasıl yapıyorsunuz? Kayınvalidem çalışıyor eşi yok vefat etmiş. Evde para ortak bi yerde toplanmıyor. Herkes kendi maaşından ödenmesi gerekenleri ödeyip kalanıyla geçiniyor. Kimse kimsenin maaşını bilmiyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Ben devamli kv ile yasamiyorum misal su an yok ama kisin bizdeydi uzun bi sure ve eylulden sonra tekrar gelecek.
Bizde kati bir is bolumu yok ogluma bakiyor sagolsun yemegini yediriyor vs bazen bize de yemek yaptigi oluyor her zaman olmasa da. Yemekten sonra mutfagi falan topluyor bulasiklari yerlestiriyor onun disinda silme supurme banyo vs yikama isleri genelde bana ait. Bi de bazen gunduz supurge actigi oluyor o kadar.
Maas hususunda da zaten su ana kadar bir maasi yoktu ama yeni emekli oldu ama esim calisiyor ben bir ay sonra baslayacagim tekrar yani cok sukur bi sikintimiz yok onun maasi da kendine ait olacak tabii ki istedigi sekilde tasarruf eder. zaten oglumuza bakiyor ve buyuk ihtimalle yeni gelecek bebegimize de bakacak o bize fazlasiyla yeter.

Slm hayirli cumalar sanada

Benimde k.babam gecen sene vefat etti bu yuzden bir seneden beri bizde neredeyse orda yasiyoruz diyebilirim tek basina kalamiyormusss':KK43:(( benim kendi evim var ama haftanin 5 gunu ordayim pazartesiden cumaya kadar :KK43:(bir kaynim var sehir disinda bide gorumcem gil var donusumlu kaliyoruz ama benimkiler kucuk okul falan yok diye ben hafta ici kaliyorum o sadece iki gun

Biz evin masraflarina karismiyoruz yemek disinda tabi ben evime aldiklarimdan ne varsa goturuyorum mutfak icin tabi meyve sebze olsun kahvaltilik falann ama diger masraflari kendi karsiliyor yani elektrik su vs. Faturalar onda yani ama biz istekli kalmiyoruz orda sadece yalniz kalmasin diye ben calismiyorum ve evimi tamammen kapatmadim kendi masraflarimizda var yanii
Biz boyle yapiyoruz canimm . Misafir ne oraya alabiliyorum ne evime cunku k.validemle farkli yasam tarzimiz var uyusmuyor bu yuzden arkadas cevremizle bir ortamda bulundurmuyoruz cok zorr coookkk.

En guzeli karsilikli konusmak.. Madem mecburiyetiniz var beraber yasamaya karsilikli konusup anlasin..
Benim yakin arkadasim da kayinvalidesiyle yasiyor mesela biz gidince kadin bize bi hoşgeldiniz nasilsiniz diye sorusur sonra gencleri yalniz birakmak lazim der cekilir...
Bastan arkadasim konustuk demisti ama nasil biri tabii buda onemli..

En guzeli karsilikli konusmak.. Madem mecburiyetiniz var beraber yasamaya karsilikli konusup anlasin..
Benim yakin arkadasim da kayinvalidesiyle yasiyor mesela biz gidince kadin bize bi hoşgeldiniz nasilsiniz diye sorusur sonra gencleri yalniz birakmak lazim der cekilir...
Bastan arkadasim konustuk demisti ama nasil biri tabii buda onemli..
Daha evvel böyle bi konuşma yapmadık hiç ama annem vs yani akrabalarım geldiğinde kayınvalide görümce ile birlikte oturduk kalktık. Yalnız kalamadık yani. Arkadaş nasıl olur bilmiyorum. Dava evvel hiç ağırlamadım. Eşimle paylaştım durumu. Anneme söyleriz oda kendine plan yapar dışarı gider diyor ama bilmiyorum oda ayıp olur mu kararsız kaldım açıkçası

Slm hayirli cumalar sanada

Benimde k.babam gecen sene vefat etti bu yuzden bir seneden beri bizde neredeyse orda yasiyoruz diyebilirim tek basina kalamiyormusss':KK43:(( benim kendi evim var ama haftanin 5 gunu ordayim pazartesiden cumaya kadar :KK43:(bir kaynim var sehir disinda bide gorumcem gil var donusumlu kaliyoruz ama benimkiler kucuk okul falan yok diye ben hafta ici kaliyorum o sadece iki gun

Biz evin masraflarina karismiyoruz yemek disinda tabi ben evime aldiklarimdan ne varsa goturuyorum mutfak icin tabi meyve sebze olsun kahvaltilik falann ama diger masraflari kendi karsiliyor yani elektrik su vs. Faturalar onda yani ama biz istekli kalmiyoruz orda sadece yalniz kalmasin diye ben calismiyorum ve evimi tamammen kapatmadim kendi masraflarimizda var yanii
Biz boyle yapiyoruz canimm . Misafir ne oraya alabiliyorum ne evime cunku k.validemle farkli yasam tarzimiz var uyusmuyor bu yuzden arkadas cevremizle bir ortamda bulundurmuyoruz cok zorr coookkk.
Anladım bende önümüzdeki günlerde eski arkadaşlarımı davet etmek için planlar yapıyorum o sebeple fikir almak istedim teşekkürler

Kv ile yasayanlari hic anlamiyorum :KK14:

Zaten bende sasiyorum kendime nasil katlaniyorum diye kadin anlamiyor ama bide bu hafta gitmedik triplerde ..
hayir anlamadigim biz dort kisiyiz ben ber hafta bavul dolusu esya alip gidiyorm yanina kendi gelsin rahat eder bizde diyoruz kabul etmiyor esimde kiyamiyor annesi sonucta bende esimin hatrina alttan aliyorum mazeretide su bizde kalmaya gelirse ozel hayatimiz kalmazmis esimle . Ona gidince daha kotu bir odasii var cunku hepimiz orda yatiyoruz k.v dahil ben cocuklarla bir cekyatta esim birinde k.v birinde kocamin yaninda bile yatamiyorum dusun birak artik ozel hayati

Zaten bende sasiyorum kendime nasil katlaniyorum diye kadin anlamiyor ama bide bu hafta gitmedik triplerde ..
hayir anlamadigim biz dort kisiyiz ben ber hafta bavul dolusu esya alip gidiyorm yanina kendi gelsin rahat eder bizde diyoruz kabul etmiyor esimde kiyamiyor annesi sonucta bende esimin hatrina alttan aliyorum mazeretide su bizde kalmaya gelirse ozel hayatimiz kalmazmis esimle . Ona gidince daha kotu bir odasii var cunku hepimiz orda yatiyoruz k.v dahil ben cocuklarla bir cekyatta esim birinde k.v birinde kocamin yaninda bile yatamiyorum dusun birak artik ozel hayati
Durum fenaymis Allah yardimciniz olsun canim

Benim kayınvalidem biraz rahatsız olduğu için birlikte kalıyoruz. Ev işi yapamıyo rahatsızlığından sorun da etmiyorum olsa da olmasa da yapılacak zaten. Ama önemli olan eğer çalışıyorsan ev her daim bal dök yala olmuyo(yani benimki olmuyo yapamıyorum :KK70:) onu sorun etmemesi lazım benimki başta sorun eder gibi oldu konuştuk hallettik. Onun evine yerleştiğimiz için kira vermiyoruz başka da para vermiyo bize. Bazen benim istediğim şeylerde eşim iki ay sonra yapabiliriz derse çıkartıp veriyo birikimini sağolsun. Anlayışlıysa hiç sorun olmaz inşallah ama her şeye karışmaması lazım. Mesela canın istemez yemek yapmazsın bunu dert edip dırdır ederse sıkıntılar başlar. Benim arkadaşlarım gelince sıkıntı oluyo gençlerle muhabbeti çok sever muhabbeti güzeldir aslında ama bazen canım da sıkılmıyo değil. Konuşman lazım iki taraflı anlayış lazım. Allah kolaylık versin iki tarafa da

5.senedeyiz kaynanamla kayinpederimle ayni evdeyiz yemegi birlikte yapiyoruz supurup silmeyi toz almayi ben bi misafir gelicekse temizligi ben hamurişlerinin hepsini o yapiyo yemek bazen arada bende yapiyorum yada yardim ediyorum ama çogu zaman o yapiyo

Bide hiçkimse benimle arkadaş olmuyo eve gelmiyolar oturmaya falan cunku kaynanam bizi yanliz birakmiyo cok konusuyor her lâfa atliyo hiçkimsem yok yok çok yalnizim yardim edin eşim beni anlamiyo dinlemiyo ayri eve cikamiyoruz daha 2 sene varmış nasil katlanicam ölmek istiyorum

Bide hiçkimse benimle arkadaş olmuyo eve gelmiyolar oturmaya falan cunku kaynanam bizi yanliz birakmiyo cok konusuyor her lâfa atliyo hiçkimsem yok yok çok yalnizim yardim edin eşim beni anlamiyo dinlemiyo ayri eve cikamiyoruz daha 2 sene varmış nasil katlanicam ölmek istiyorum

Allah yardimcin olsun sabretmen gerek.

İnşallah en kısa zamanda çıkarsın. .

Kayınvalide ile yaşamıyorum ama
Beraber yemek yaparız arada . .
O yapar sağolsun pratik kadın. .

İnsan karşındaki de bir insan olduğunu unutmasa yeter

yada onun da bir ana kuzusu olduğunu. .
Herşey merhamet. .

:işsiz:
Evet cnm ama bana sahip cikan yok annem yok ailem karışmıyo hiç biraksam sahip cikmazlar e birakamiycagimi biliyolar sahip cikan kollayan olmayinca eziliyorum kendimi savunsam hepsi bana cephe aliyo konuşmuyolar benimle eşimde dahil