- 30 Nisan 2016
- 3.369
- 7.183
-
- Konu Sahibi oybenneregidemm
Bence yaş almaya bile bakmaz bu. Karı koca evlendiği andan itibaren kv karı koca nereye giderse gitmek ister. Ee adam zaten reddedemez, konu sahibi mecburen her yere kv ile gider.Bide bunun yaş aldıkça niye oraya gidiyorsunuz niye buraya gidiyorsunuz gündüz vakti niye odaya çekiliyorsunuz oğlumun parasını niye harcadın şuna torunuma öyle bakılmaz versiyonu var hepsini yaşayıp görmek de elinizde.Yani insanlar sağlık olur konu o ayrı ama niye en güzel gunleriniz böyle geçsin.Yemegi o yapar yada hep siz .Her türlü yeri geliyor insan kendi annesine bile tahammül edemiyor sevgi saygı tamamda.Gercekten altlı üstlü olmaz.Bence o sevgili annesine bakacak biriyle evlensin.Sizde size ayrı ev kurup eş ile anne arasında denge kuracak bunu bilen biriyle.Yani en iyi anlaşan da bile sorun çıkar o kavgada senin annen konusunda ne sevgi kalır ne saygı ne ozeltalan.Agiz tadıyla kavga bile edilmez çok birikim olur yıpranır eskir o ilişki yüz göz olur.
Yaşlar kaç?Ben zaten bu durumdan çok çekiniyorum. Tahammülüm yok böyle bir şeye yani. Yaşım daha çok genç o da aynı şekilde. Aynı evdesin gezsen dert gezmesen dert. Yemeğe çağırsan dert çağırmasan dert. Böyle şeyler yaşanırsa ben boşanırım ve olan bana olmuş olur.
Arkana bakmadan kaçMerhabalar,
Çevremde kimseye anlatamadığım ve kafamın gerçekten çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Bu yüzden tüm yapıcı eleştirilerinize açığım ve görüşlerinizi duymaktan memnun olurum.
Yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Süre belki kısa gelebilir, ama haftada 3-4 kere görüşüyoruz ve pek çok şey yaşadık. Önce ilişki dinamiklerinden bahsedeyim. Ben kolayca sevebilen biri değilim, baskın bir karakterim, özgürlüğüme düşkünüm, genelde çabuk sinirlenirim ve alınırım. Karşımdaki kişiye gösterdiğim kadar önceliğin bende olmasını isterim. Bu arada o da baskın bir karakter. Genelde yapıcı taraf ilk başlarda hep o olur, ama son tartışmamızda hatalı olduğumdan sonra yapıcı olmaya çalışan taraf ben oldum. Olayın daha rahat anlaşılması için kayınvalidem diyerek anlatacağım aslında sevgiliyiz.
Şimdi olaya geçeyim. Biz, 1 sene sonra 2026 yazında evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilim 2 kardeş, bir abisi var. Abisi 1,5 senelik evli ve tuhaf bir kadınla birlikte. Tuhaf dediğimde, kadın sadece para için evlenmiş gibi davranıyor. Yaşına göre hareket etmiyor ve tamamen harcamalar üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsiyor. Abisinin eşi şu an hamile ve 2 aya kadar doğuracak. 3 ay boyunca çocuğa bakabilmek için kayınvalidemin evine gidecekler.
Kayınvalidem, küçük yaşta babasını kaybetmiş, bu yüzden erken evlenmiş. Kendi kaynanasından ve kocasından oldukça çekmiş çünkü kayınpederim, kendi kök ailesine çok düşkün ve onların her dediğini sorgulamadan kabul ediyormuş. Bu yüzden kocadan hayır görmeyince kayınvalidem çocuklarına çok düşkün. Çocuklar da ona çok bağlı, bence aşırı bir düşkünlük var her iki taraftan da.
Kaynanam 40 senedir evli ve 55 yaşında. 20’li yaşlardan beri, kayınpederim zamparalık peşinde. Bunu uzun süredir biliyormuş. 2 yıl önce uzun süreli bir ilişkisi olduğunu öğreniyor. (Kadın, karısı gibi davranan ve tanıdığı birisi) Tabi burada büyük bir kavga kopuyor, ailede işler karışıyor. Neyse ki kayınvalidem, kocasını evden yolluyor ama 1 yıl sonra affedip tekrar eve alıyor. Kayınpederim bu 1 yıl boyunca diğer kadınla görüşmeye devam etmiş ve eve döndükten sonra da görüşmeleri sürdürmüş. Bunu bir şekilde öğreniyorlar ve tekrar kayınpederimi evden yolluyorlar. Bu arada ben gerçekten merhametsiz biri değilim. Kayınvalideme çok üzülüyorum, hiçbir kadının böyle bir şey yaşamasını istemem ve boşanmasını da destekliyordum. Ama sonrasında duyduklarım her şeyi değiştirdi.
Bu arada ne kaynanamın ne sevgilimin her iki tarafın da maddi kaygısı yok. Şu an birlikte tek katlı bir villada yaşıyorlar. Daha önce boşanma konuşulmuştu ve bizim tutacağımız eve yakın bir yerlerden ev alıp, hafta 3 gün biz, hafta 3 gün de abisi ve eşi gider diye konuşmuştuk. Fakat 3 gün önce sevgilim bana şunu söyledi: Annesi 3 sene önce ondan bir garanti istemiş. Boşanırsa arkasında durur musunuz gibi bir şey. Sevgilim de, tabi ki oluruz demiş ama 3 yıl boyunca boşanma gerçekleşmemiş, aksine affetmiş. Geçen gün tekrar konuşurken, annesi bu konuda aynı şeyi tekrarlamış. Yine aynı konuşma geçmiş. Sevgilim de orta yolu bulmuş Yalnızlık ve stres hastalıkların başıdır diyerek (kayınvalidemin herhangi bir sağlık problemi yok) 2-3 katlı bir villaya taşınalım sen de bizimle birlikte altlı üstlü beraber yaşarsın demiş ve kaynanam olabilir demiş. Ben bu durumu duyunca şok oldum, çünkü daha önce böyle bir şey hiç konuşulmamıştı. Ben de, bu şekilde bir yaşamın mümkün olamayacağını, bizim yeni evli olacağımızı, özel hayatımızın kısıtlanacağını söyledim. Sevgilim de fikirlerimi duyunca hak verdi. O zamana kadar bir bakarız dedi. Ama ben hâlâ çekiniyorum. Çünkü kendimi tanıyorum, misafire gitmeyi ve evime misafir almayı pek seven biri değilim. Ve ömrüm boyunca 3. bir kişiyle aynı evde olacağımız düşüncesi beni oldukça tedirgin ediyor. Üstüne üstlük sevgilim annesine çok bağlı ve aralarındaki bağ beni kaygılandırıyor. Çünkü 20’li yaşlardan bu yana, koca figürsüz kadınlar çocuklarını bazen koca figürüne yerleştirebiliyor.
Bu durumda ne yapmalıyım? Evlilik düşünmeden bir ilişki mi yaşamalıyım, yoksa zaman kaybı diyerek ilişkiyi bitirmeli miyim? Daha önce kayınvalideyle yaşamış kişiler, dezavantaj ve avantajları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Böyle bir fikrin yoksa direk ilişkiyi bitir. İsterse 40 odalı saray olsun kv ile yaşamak istemiyorsan bu fikrin hiç değişmeyecek. Ev üstüne ev olmaz. Burada kaynana konularını oku aynı evde yaşayanların ders al. Senin zamanına da yazıkMerhabalar,
Çevremde kimseye anlatamadığım ve kafamın gerçekten çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Bu yüzden tüm yapıcı eleştirilerinize açığım ve görüşlerinizi duymaktan memnun olurum.
Yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Süre belki kısa gelebilir, ama haftada 3-4 kere görüşüyoruz ve pek çok şey yaşadık. Önce ilişki dinamiklerinden bahsedeyim. Ben kolayca sevebilen biri değilim, baskın bir karakterim, özgürlüğüme düşkünüm, genelde çabuk sinirlenirim ve alınırım. Karşımdaki kişiye gösterdiğim kadar önceliğin bende olmasını isterim. Bu arada o da baskın bir karakter. Genelde yapıcı taraf ilk başlarda hep o olur, ama son tartışmamızda hatalı olduğumdan sonra yapıcı olmaya çalışan taraf ben oldum. Olayın daha rahat anlaşılması için kayınvalidem diyerek anlatacağım aslında sevgiliyiz.
Şimdi olaya geçeyim. Biz, 1 sene sonra 2026 yazında evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilim 2 kardeş, bir abisi var. Abisi 1,5 senelik evli ve tuhaf bir kadınla birlikte. Tuhaf dediğimde, kadın sadece para için evlenmiş gibi davranıyor. Yaşına göre hareket etmiyor ve tamamen harcamalar üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsiyor. Abisinin eşi şu an hamile ve 2 aya kadar doğuracak. 3 ay boyunca çocuğa bakabilmek için kayınvalidemin evine gidecekler.
Kayınvalidem, küçük yaşta babasını kaybetmiş, bu yüzden erken evlenmiş. Kendi kaynanasından ve kocasından oldukça çekmiş çünkü kayınpederim, kendi kök ailesine çok düşkün ve onların her dediğini sorgulamadan kabul ediyormuş. Bu yüzden kocadan hayır görmeyince kayınvalidem çocuklarına çok düşkün. Çocuklar da ona çok bağlı, bence aşırı bir düşkünlük var her iki taraftan da.
Kaynanam 40 senedir evli ve 55 yaşında. 20’li yaşlardan beri, kayınpederim zamparalık peşinde. Bunu uzun süredir biliyormuş. 2 yıl önce uzun süreli bir ilişkisi olduğunu öğreniyor. (Kadın, karısı gibi davranan ve tanıdığı birisi) Tabi burada büyük bir kavga kopuyor, ailede işler karışıyor. Neyse ki kayınvalidem, kocasını evden yolluyor ama 1 yıl sonra affedip tekrar eve alıyor. Kayınpederim bu 1 yıl boyunca diğer kadınla görüşmeye devam etmiş ve eve döndükten sonra da görüşmeleri sürdürmüş. Bunu bir şekilde öğreniyorlar ve tekrar kayınpederimi evden yolluyorlar. Bu arada ben gerçekten merhametsiz biri değilim. Kayınvalideme çok üzülüyorum, hiçbir kadının böyle bir şey yaşamasını istemem ve boşanmasını da destekliyordum. Ama sonrasında duyduklarım her şeyi değiştirdi.
Bu arada ne kaynanamın ne sevgilimin her iki tarafın da maddi kaygısı yok. Şu an birlikte tek katlı bir villada yaşıyorlar. Daha önce boşanma konuşulmuştu ve bizim tutacağımız eve yakın bir yerlerden ev alıp, hafta 3 gün biz, hafta 3 gün de abisi ve eşi gider diye konuşmuştuk. Fakat 3 gün önce sevgilim bana şunu söyledi: Annesi 3 sene önce ondan bir garanti istemiş. Boşanırsa arkasında durur musunuz gibi bir şey. Sevgilim de, tabi ki oluruz demiş ama 3 yıl boyunca boşanma gerçekleşmemiş, aksine affetmiş. Geçen gün tekrar konuşurken, annesi bu konuda aynı şeyi tekrarlamış. Yine aynı konuşma geçmiş. Sevgilim de orta yolu bulmuş Yalnızlık ve stres hastalıkların başıdır diyerek (kayınvalidemin herhangi bir sağlık problemi yok) 2-3 katlı bir villaya taşınalım sen de bizimle birlikte altlı üstlü beraber yaşarsın demiş ve kaynanam olabilir demiş. Ben bu durumu duyunca şok oldum, çünkü daha önce böyle bir şey hiç konuşulmamıştı. Ben de, bu şekilde bir yaşamın mümkün olamayacağını, bizim yeni evli olacağımızı, özel hayatımızın kısıtlanacağını söyledim. Sevgilim de fikirlerimi duyunca hak verdi. O zamana kadar bir bakarız dedi. Ama ben hâlâ çekiniyorum. Çünkü kendimi tanıyorum, misafire gitmeyi ve evime misafir almayı pek seven biri değilim. Ve ömrüm boyunca 3. bir kişiyle aynı evde olacağımız düşüncesi beni oldukça tedirgin ediyor. Üstüne üstlük sevgilim annesine çok bağlı ve aralarındaki bağ beni kaygılandırıyor. Çünkü 20’li yaşlardan bu yana, koca figürsüz kadınlar çocuklarını bazen koca figürüne yerleştirebiliyor.
Bu durumda ne yapmalıyım? Evlilik düşünmeden bir ilişki mi yaşamalıyım, yoksa zaman kaybı diyerek ilişkiyi bitirmeli miyim? Daha önce kayınvalideyle yaşamış kişiler, dezavantaj ve avantajları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bizim bir tanıdık var. Kadın geliniyle altlı üstlü oturuyor. Bu arada gelin, evlendiğinden beri mesafeli. Yani saygıda kusur etmiyor ama her yere kv yi götürmüyorlar. Kv yi evlerine nadiren çağırıyorlar.O kadar şaşkınım ki birebir cümlesini söylediniz. Annem garibandır anam çok çekti bizi buraya zorlukla getirdi vs vs. Şöyle bir durum var kadın için kadın gerçekten yalnız yani ne kardeşi var ne eşi dostu var ne arkadaşı var. Kimsesi yok. Ama bu demek olmuyor ki ben sürekli annesi için çabalayayım. Ben birde öyle kolayca bastırabilecekleri biri değilim ki. Yani kayınvalide benimle kötü olmayı seçerse kendisine en büyük kötülüğü yapmış demektir.
Zaten bende aynı fikirdeyim daha 2 kişi aynı evde yaşamaya alışmaya çalışırken birde anne faktörü sıkıntılı ya. 3. herhangi bir kişiye ilişkilerde tahammülüm yok.
Aslında gerçekten ilgilendirmemesi gerekiyor fakat işte çok işin içinde. Tutamıyorum bir türlü onu. Ben söylüyorum zaten dengede olmalı diye fakat işte bu dengeyi kurabileceğine inanmıyorum. Açıkcası bende istemem kv durumunu hiçbir şekilde fakat aynı evde yaşamaktansa aynı site aynı apartman ayrı kapılar daha cazip geliyor. Bana da ayrılmaz gibi geliyor. İnşallah ayrılmaz.Açıkçası bu saatten sonra sevgilinin anne babasının ilişkisi sevgilini bile ilgilendirmez. Çünkü belli bir yaştan sonra herkes kendi hayatına bakmak zorunda.
Sevgilin bile kendi ana babasının ilişkisinin içinde bu kadar olmamalıyken sen o aile için dış kapının dış mandalı oluyorsun.
Tabii ki bir ayrılma olursa sevgilin annesiyle fazladan ilgilenilebilir ama bu dengeli olmalı. Anasıyla ilgilenirken seni ihmal etmemeli.
Kv ile aynı evde yaşamayı geç, ben altlı üstlü oturmayı bile istemezdim. Anladığım kadarıyla kv gayet sağlıklı biri.
Bu arada insanların neler yaşadığını, neler hissettiğini bilemem ama bence kv bu saatten sonra o kocadan ayrılmaz. Çünkü aldatıldığını öğrendiği zaman ayrılmamış, şimdi hiç ayrılmaz. Olur da ayrılırsa yukarıda yazdıklarım geçerli.
Zaten böyle olacağını biliyorum çünkü abisi evli ve onlar için gelmiyorsunuz vs vs lafını yapıyor.Bakın bir büyüğünüz olarak söyleyeyim size,37 yıllık evliyim k.validem bile hala yemek yerken bile oğlunu düşünüp ona ver yesin der.Hala çok ısrarcı olmamakla birlikte hafta sonları gitmemizi bekler yada aramıyorsunuz sormuyorsunuz diye sinir eder.Bunların en basiti sadece aynı evin içine girince dertler çoğalır olan size ve evliliğinize olur iyi düşünün derim.
Bilerekte lades demeyin her zaman böyleler,helede aynı evin içinde olunca çok daha zor olur.Zaten böyle olacağını biliyorum çünkü abisi evli ve onlar için gelmiyorsunuz vs vs lafını yapıyor.
Evet ama konular netleşmediği için şuan ayrılamıyorum. Zaman kaybı diye çekiniyorum biraz. Bana net şekilde ben annemle yaşayacağım dese zaten o zaman çizerim yolumu fakat demiyor. Kesinlikle benim yuvam olmadıktan sonra ben napayım sarayı. 1+1 bile yeter.Böyle bir fikrin yoksa direk ilişkiyi bitir. İsterse 40 odalı saray olsun kv ile yaşamak istemiyorsan bu fikrin hiç değişmeyecek. Ev üstüne ev olmaz. Burada kaynana konularını oku aynı evde yaşayanların ders al. Senin zamanına da yazık
Oldu bittiye getirtip seni kafalayacakEvet ama konular netleşmediği için şuan ayrılamıyorum. Zaman kaybı diye çekiniyorum biraz. Bana net şekilde ben annemle yaşayacağım dese zaten o zaman çizerim yolumu fakat demiyor. Kesinlikle benim yuvam olmadıktan sonra ben napayım sarayı. 1+1 bile yeter.
Adamın ailesinin sorunlu olması büyük bir sorun. Bir yorumda yazıldığı gibi düşünüyorum; onun anne babasının anlaşmazlığı senin evliliğini çok etkiler. Milletin kötü evliliğinin veya ayrılığının ceremesini en çok sen çekersin.Aslında gerçekten ilgilendirmemesi gerekiyor fakat işte çok işin içinde. Tutamıyorum bir türlü onu. Ben söylüyorum zaten dengede olmalı diye fakat işte bu dengeyi kurabileceğine inanmıyorum. Açıkcası bende istemem kv durumunu hiçbir şekilde fakat aynı evde yaşamaktansa aynı site aynı apartman ayrı kapılar daha cazip geliyor. Bana da ayrılmaz gibi geliyor. İnşallah ayrılmaz.
Kesin bir şey demiyor, çünkü aklındaki olduğu gibi söylerse senin bunu kabul etmeyip ayrılacağından emin. Ayrılık olmasın diye yuvarlak konuşuyor.Evet ama konular netleşmediği için şuan ayrılamıyorum. Zaman kaybı diye çekiniyorum biraz. Bana net şekilde ben annemle yaşayacağım dese zaten o zaman çizerim yolumu fakat demiyor. Kesinlikle benim yuvam olmadıktan sonra ben napayım sarayı. 1+1 bile yeter.
Bu ülke ata erkil yaşamdan ne vaz geçer o zaman normale döner .55 yasinda gencecik insan neden gelinin yaninda kalmali?
Esi efat etmis, esinden ayrilmis insanlar neden yalniz kalamiyor bu memlekette biri aydinlatsin beni cidden.
El ayak tutarken gencken bu niye gerekli.
Bu nemleketin düsunce tarzi hicmi ilerlemeyecek?
Gerçekten öyle. Bazen öylesi denk geliyor fakat benimki anneye düşkün olduğundan nadir evimize mi çağırırız bir şüpheliyim. Benim birde bağlarım kuvvetlidir kardeşlerim gelir, arkadaşlarım gelir. Kayınvalidemle aynı evde arkadaşlarımla mı oturacağım. Korkunç cidden.Bizim bir tanıdık var. Kadın geliniyle altlı üstlü oturuyor. Bu arada gelin, evlendiğinden beri mesafeli. Yani saygıda kusur etmiyor ama her yere kv yi götürmüyorlar. Kv yi evlerine nadiren çağırıyorlar.
Kv ise öyle kötü biri değil, fitne fesat yok. Ama ona rağmen gelin hanım evinde kendi çekirdek ailesi arasında bir kutlama yaptığında veya kardeşini eve davet ettiğinde kv " bizi neden çağırmadı?" deyip kendi kendine dertleniyor.
Sizin durumu düşünemiyorum bile.
İnsan belli bir yaştan sonra aynı evde kendi anne babasıyla bile yaşayamıyor. Çünkü her yetişkinin ev düzeni, istekleri farklı oluyor.Gerçekten öyle. Bazen öylesi denk geliyor fakat benimki anneye düşkün olduğundan nadir evimize mi çağırırız bir şüpheliyim. Benim birde bağlarım kuvvetlidir kardeşlerim gelir, arkadaşlarım gelir. Kayınvalidemle aynı evde arkadaşlarımla mı oturacağım. Korkunç cidden.
Çünkü kocasından alamadığı ilgiyi çocuklarına empoze ederek kendine pervane çocuklar yetiştirmiş. Kocasının yerinde çocukları var, işe de yaramış55 yasinda gencecik insan neden gelinin yaninda kalmali?
Esi efat etmis, esinden ayrilmis insanlar neden yalniz kalamiyor bu memlekette biri aydinlatsin beni cidden.
El ayak tutarken gencken bu niye gerekli.
Bu nemleketin düsunce tarzi hicmi ilerlemeyecek?