Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı? Yardımm. Rica ediyorum okuyun. Herkesin fikrine ihtiyacım var.

Ben böyle çarpık ilişkili, aldatmalı anne ve babasının düzenli ilişki içersinde olmadığı bir evin oğluyla evlenmek istemezdim. Kendi ailesinde özellikle babasından düzgün babalık, fedakarlık, sorumluluk görmeyen birinin eş olmayı, baba olmayı öğrenmesi zor. Benim ilk okuduğumda gözüme çarpan sorun bu.

Bu kadar varlık içinde, beraber yaşamakta anlamsız. Bunlar en başından beri anneyle beraber yaşamayı kabul etmişler. Sen ayrılsan başka bir kıza aynı şartı koyacaklar. Onlar kendi içlerinde karar almışlar. En kötüsü bu bana kalırsa, onlar anne oğul aile, sen gelinsin dış kapının dış mandalısın şimdiden, siz evlenince yeni bir aile kurmuş olmayacaksınız, sen o aileye kendini dahil etmek için fedakarlık yapacaksın.
Gözlerim dolu dolu okudum yazınızı. Son cümleleriniz öyle dokundu ki, bir cümlesinde tartısma konusunu konuşurken söyle bir şey geçti yani biri eşim ama diğeri de 30 senelik annemmm yani dedi vurgulayarak.
Ben kalp konusunda çok yumuşak olduğunu düşünüyorum. Kendi babalığı söz konusu olduğunda babası gibi davranmaz.
Zaten ben bunu bu devirde kabul etmez dediğimde kuzeninden örnek vererek kabul eden var dedi. Bende böyle bir hayat standartını daha normal yaşayan birine verirsen eder ama benim gibi biri neden etsin dedim.

Bide bunun yaş aldıkça niye oraya gidiyorsunuz niye buraya gidiyorsunuz gündüz vakti niye odaya çekiliyorsunuz oğlumun parasını niye harcadın şuna torunuma öyle bakılmaz versiyonu var hepsini yaşayıp görmek de elinizde.Yani insanlar sağlık olur konu o ayrı ama niye en güzel gunleriniz böyle geçsin.Yemegi o yapar yada hep siz .Her türlü yeri geliyor insan kendi annesine bile tahammül edemiyor sevgi saygı tamamda.Gercekten altlı üstlü olmaz.Bence o sevgili annesine bakacak biriyle evlensin.Sizde size ayrı ev kurup eş ile anne arasında denge kuracak bunu bilen biriyle.Yani en iyi anlaşan da bile sorun çıkar o kavgada senin annen konusunda ne sevgi kalır ne saygı ne ozeltalan.Agiz tadıyla kavga bile edilmez çok birikim olur yıpranır eskir o ilişki yüz göz olur.
Ben zaten bu durumdan çok çekiniyorum. Tahammülüm yok böyle bir şeye yani. Yaşım daha çok genç o da aynı şekilde. Aynı evdesin gezsen dert gezmesen dert. Yemeğe çağırsan dert çağırmasan dert. Böyle şeyler yaşanırsa ben boşanırım ve olan bana olmuş olur.

Altlı üstlü oturmayı zaten geçtim, anasına aşırı düşkün hiçbir erkek bana normal gelmiyor, erkek gibi hiç gelmiyor. Ayrı şehirlerde yaşadığı halde annesine düşkün erkek beladır, kaldı ki aynı ev diyorsunuz. Bir de kadının kocası sorunlu, tipik oğullarıyla aşk yaşayan türk kadını bu. Kaçın kurtarın kendinizi.
İnanın bana da normal gelmiyor. Anneye tabiki sevgi ve saygı gösterilecek ama sınırı bilerek yaşanmalı her şey. Kesinlikle aynı fikirdeyim oğullarıyla aşk yaşıyorlar. Ve bu resmen duygusal ensest yani.

Aile patolojik vaka gibi. Hep beraber bir terapiye gitsinler.
Kadin ogullarini kocasi yerine koymus. Ne demek bosanirsam arkadamda olur musunuz? Tamam o da mutlu huzurlu bir hayat sursun ama, evladindan kendi hayatini arka plana atip boyle bir fedakarlik beklemek, boyle buyuk bir sorumlugun altina sokmak cok sacma.
Ayrilin, annesinin memesinden dusememis adamdan hayir gelmez.
Evet ben zaten annesi için bu boşanma durumunda gitmesini öneriyorum fakat bilin bakalım kim gitmiyor.
Yani şöyle söyleyeyim maddi herhangi bir şeyden kaçmam annesine olacak yardımdan ama aynı ev falan kesinlikle karşıyım. Zaten bana söylediğinde annenin senin bu saçma fikrine olur mu öyle şey demesi gerekiyordu dedim.

İnanın bana da normal gelmiyor. Anneye tabiki sevgi ve saygı gösterilecek ama sınırı bilerek yaşanmalı her şey. Kesinlikle aynı fikirdeyim oğullarıyla aşk yaşıyorlar. Ve bu resmen duygusal ensest yani.
En büyük yalan anasını seven karısını da sever yalanı. Benim eşim dünyanın en annesine düşkün olmayan insanı olabilir, gayet de düşkün bana. Anacım diye gezinen adamı koynuma alacağıma oyuncak ayıya sarılır yatarım daha iyi. Bitmedi bu oğluşum da oğluşum tek aşkım toksikliği ya, biri bilmem ne köyünde biri bilmem ne villasında ama sonuç hep aynı.

On katlı villa da olsa tavsiye etmem.
Yemeği birlikte yiyeceksiniz, kahvaltıyı birlikte yapacaksınız.
Üç kişilik yaşayacaksınız hayatı.
En fazla yakın bi yerden villa alırsınız ayrı oturursunuz.
Bunu düşünmemiş. Ayrı mutfakları var diye ayrı yiyeceğimizi düşünmüş. Bende yani nasıl bir mantık bu dedim. Anneni çağırmasak senin için rahat etse benimki etmeyecek neticede. Bu arada gayet eder ama laf olur diye öyle söyledim. 8 saat calısmışım gelmişim kocamın yüzünü göreceğim o sırada konuşmam gereken şeyleri yatak odama mı bırakayım. Çok saçma ya tamamen. Bende aynı fikri söyledim. Yakın bir site içerisinden vs olabilir.

yapamayacağınızı düşünüyorsanız dürüstçe davranıp bu ilişkiyi bitirmenizi tavsiye ederim sonra kötü olmaktansa en başından ne istediğinizi bilip ona göre davranmak üçünüz için de en doğrusu
Severken ayrılmaya inanın cesaretim yok. İlişki içerisinde kafamda bitirip ayrılmak şuan için daha mantıklı geliyor. Ama en azından tarafımı belli ediyorum.

Sevgiliniz size hak vermiş , bu biraz konuşarak düzeltilebilir izlenimi verdi. Hemen nasıl annemi istemezsin moduna geçmemiş. Bu konuyu detaylıca tekrar konuşup netleştirin . Eğer evet haklısın derse bence diğer mevzularda da evlilikte sıkıntı çıkmaz. Ancak bakarız , kadın yazık tek mi kalsın gibi olmayan bir dramla anneyi evinize yerleştirme girişimi yaparsa bunun sonu gelmez. Maalesef o zaman bence de ayrılmak gerek.

Ayni binadayiz, ama senin yerinde olsam kacarim. Neden mi?
Kadinin b** evliliginin acisini senin evliliginden cikartacaklar. Her konuda "annem Garibandir, anam cok cekti" naralari dinleyeceksin. Oglu babasina benzememe adina seni harcayacak.
Ikincisi bagli olmakla ve bagimli olmak arasinda cok fark var. Kadin bosanmis olsa ve sagligi yerindeyse niye siz 3er gün gitmek zorundasiniz ki? Kadin sosyallessin. Yasi genc. Kendi hayatina baksin.
Onlar coktan beraber yasamayi kararlaastirmis. Kv adayi sizi garantiledikten sonra bosanacak.
Sizin hic söz hakkiniz olmayacak o evde.
Biz de ayni binadayiz ama o saydiklarimin hicbiri bende yok. Ilk senelerimizi de yalniz oturup evliligimizi oturtduk. Kv gil ilk yakinimkza tasindi, huylarini daha iyi gördüm, öyle ayni eve aldik. Kv dem de evime destursuz girmez, karismaz da. Sizde öyle olmaz. O yüzden zaman kaybetmeyin
O kadar şaşkınım ki birebir cümlesini söylediniz. Annem garibandır anam çok çekti bizi buraya zorlukla getirdi vs vs. Şöyle bir durum var kadın için kadın gerçekten yalnız yani ne kardeşi var ne eşi dostu var ne arkadaşı var. Kimsesi yok. Ama bu demek olmuyor ki ben sürekli annesi için çabalayayım. Ben birde öyle kolayca bastırabilecekleri biri değilim ki. Yani kayınvalide benimle kötü olmayı seçerse kendisine en büyük kötülüğü yapmış demektir.
Zaten bende aynı fikirdeyim daha 2 kişi aynı evde yaşamaya alışmaya çalışırken birde anne faktörü sıkıntılı ya. 3. herhangi bir kişiye ilişkilerde tahammülüm yok.

Asla kayınvalideyle oturmak pişmanlık ben altlı üstlü oturuyorum bizim evden çıkmaz gelmese de bizi çağırır gitmesek kızar işte sürekli eşimden birşeyler istiyor sonra temizlik yapsa yardıma çağırır yani bildiğin onlara çalışıcaksın ve ister istemez herşeye burunlarını sokuyorlar
Ben de tam olarak bunun olacağını biliyorum ama işte.

Kuzenimde tüm karşı çikmalara rağmen ben kaynanamla oturcam onu bırakamam diyordu. Herkes ev üstüne ev olmaz diyordu. Öyle de oldu ikiside evde baskınlık kurmaya çalışmışlar En son kuzenim intihar girişimine kaynanası ayrı eve çıktı. Çocuklarına yeni evi dayayıp döşettirdi. Şimdi hepsi ayrı ayrı yaşıyor.
Ev üstüne ev olmaz, rahat hareket edemezsen. Senin düzenin farkılıdır o kadının ki farklı. Birbirinizin ne yaptığı yemeği beğenirsiniz ne de ev işini. Misafir olayı olursa ne olucak sen onu misafirlerini çek o seninkini 😏Olmaz öyle
Gerçekten insanı bunalıma sokar böyle durumlar. Kuzeniniz adına sevindim.
Öyle zaten sevgilim bana annesini melek gibi anlatıyor bende her defasında kendisine melek olduğunu hatırlatıyorum. Ben zaten normal hayatımda da baskın bir karakterim birde eşimi mi paylaşayım.

Gerçekten insanı bunalıma sokar böyle durumlar. Kuzeniniz adına sevindim.
Öyle zaten sevgilim bana annesini melek gibi anlatıyor bende her defasında kendisine melek olduğunu hatırlatıyorum. Ben zaten normal hayatımda da baskın bir karakterim birde eşimi mi paylaşayım.
Burda kuzenimde suçlu bence. Herkes onu uyardı. o bile bile lades dedi

Doğumum yaklaştığı için kayınvalidem bi süredir bizimle. Beni tanıyan bilir ki çok severim, sorunum yoktur. Dün kadın kardeşine gitti de koştur koştur yemek siparişi verdik eşimle, normalde söylerdik çünkü e kadın evdeyken kızıyor ev yemeği varken ne yapacaksınız diye. Haksız mı, asla değil ama bizim düzenimiz böyleydi. Yani insanın düzeni falan kalmıyor yeni bi düzen oluşturmanız gerekiyor evde 3. bi kişi varken, isterseniz can ciğer olun bi süre sonra yoruyor bu da. Ya da ne bileyim ben üstümü çıkarınca hemen asmak istemiyorum 5 dk duruversin yani n'olacak ama yok, o da olmuyor. E siz sıfırdan girişeceksiniz buna, hiç sıfırdan düzeniniz olmayacak tüm planınız 3 kişilik başlayacak. Gerek var mı?
Kesinlikle yok. Sizde bir de kısa süreliğine sizin faydanıza olacak bir şekilde olacak. Ona bende kabulüm fakat ömrümün baharında niye böyle bir şey girişeyim. 6 senedir ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum bu saatten sonra niye bile bile aile evine döneyim birde yani. Zaten dönsem de kendi ailemle bile yapamam.

En büyük yalan anasını seven karısını da sever yalanı. Benim eşim dünyanın en annesine düşkün olmayan insanı olabilir, gayet de düşkün bana. Anacım diye gezinen adamı koynuma alacağıma oyuncak ayıya sarılır yatarım daha iyi. Bitmedi bu oğluşum da oğluşum tek aşkım toksikliği ya, biri bilmem ne köyünde biri bilmem ne villasında ama sonuç hep aynı.
Tercihim eşiniz gibi düşünen biri olurdu benim içinde ama ne büyük konuştuysam hep başıma geldi. Tamamen ülke geleneklerinden kaynaklanıyor. Gerçekten bitmedi ve inanılmaz yordu. Bende ayıcık versiyonuna kayar gibiyim.

Merhabalar,

Çevremde kimseye anlatamadığım ve kafamın gerçekten çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Bu yüzden tüm yapıcı eleştirilerinize açığım ve görüşlerinizi duymaktan memnun olurum.

Yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Süre belki kısa gelebilir, ama haftada 3-4 kere görüşüyoruz ve pek çok şey yaşadık. Önce ilişki dinamiklerinden bahsedeyim. Ben kolayca sevebilen biri değilim, baskın bir karakterim, özgürlüğüme düşkünüm, genelde çabuk sinirlenirim ve alınırım. Karşımdaki kişiye gösterdiğim kadar önceliğin bende olmasını isterim. Bu arada o da baskın bir karakter. Genelde yapıcı taraf ilk başlarda hep o olur, ama son tartışmamızda hatalı olduğumdan sonra yapıcı olmaya çalışan taraf ben oldum. Olayın daha rahat anlaşılması için kayınvalidem diyerek anlatacağım aslında sevgiliyiz.

Şimdi olaya geçeyim. Biz, 1 sene sonra 2026 yazında evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilim 2 kardeş, bir abisi var. Abisi 1,5 senelik evli ve tuhaf bir kadınla birlikte. Tuhaf dediğimde, kadın sadece para için evlenmiş gibi davranıyor. Yaşına göre hareket etmiyor ve tamamen harcamalar üzerine kurulu bir yaşam tarzı benimsiyor. Abisinin eşi şu an hamile ve 2 aya kadar doğuracak. 3 ay boyunca çocuğa bakabilmek için kayınvalidemin evine gidecekler.

Kayınvalidem, küçük yaşta babasını kaybetmiş, bu yüzden erken evlenmiş. Kendi kaynanasından ve kocasından oldukça çekmiş çünkü kayınpederim, kendi kök ailesine çok düşkün ve onların her dediğini sorgulamadan kabul ediyormuş. Bu yüzden kocadan hayır görmeyince kayınvalidem çocuklarına çok düşkün. Çocuklar da ona çok bağlı, bence aşırı bir düşkünlük var her iki taraftan da.

Kaynanam 40 senedir evli ve 55 yaşında. 20’li yaşlardan beri, kayınpederim zamparalık peşinde. Bunu uzun süredir biliyormuş. 2 yıl önce uzun süreli bir ilişkisi olduğunu öğreniyor. (Kadın, karısı gibi davranan ve tanıdığı birisi) Tabi burada büyük bir kavga kopuyor, ailede işler karışıyor. Neyse ki kayınvalidem, kocasını evden yolluyor ama 1 yıl sonra affedip tekrar eve alıyor. Kayınpederim bu 1 yıl boyunca diğer kadınla görüşmeye devam etmiş ve eve döndükten sonra da görüşmeleri sürdürmüş. Bunu bir şekilde öğreniyorlar ve tekrar kayınpederimi evden yolluyorlar. Bu arada ben gerçekten merhametsiz biri değilim. Kayınvalideme çok üzülüyorum, hiçbir kadının böyle bir şey yaşamasını istemem ve boşanmasını da destekliyordum. Ama sonrasında duyduklarım her şeyi değiştirdi.

Bu arada ne kaynanamın ne sevgilimin her iki tarafın da maddi kaygısı yok. Şu an birlikte tek katlı bir villada yaşıyorlar. Daha önce boşanma konuşulmuştu ve bizim tutacağımız eve yakın bir yerlerden ev alıp, hafta 3 gün biz, hafta 3 gün de abisi ve eşi gider diye konuşmuştuk. Fakat 3 gün önce sevgilim bana şunu söyledi: Annesi 3 sene önce ondan bir garanti istemiş. Boşanırsa arkasında durur musunuz gibi bir şey. Sevgilim de, tabi ki oluruz demiş ama 3 yıl boyunca boşanma gerçekleşmemiş, aksine affetmiş. Geçen gün tekrar konuşurken, annesi bu konuda aynı şeyi tekrarlamış. Yine aynı konuşma geçmiş. Sevgilim de orta yolu bulmuş Yalnızlık ve stres hastalıkların başıdır diyerek (kayınvalidemin herhangi bir sağlık problemi yok) 2-3 katlı bir villaya taşınalım sen de bizimle birlikte altlı üstlü beraber yaşarsın demiş ve kaynanam olabilir demiş. Ben bu durumu duyunca şok oldum, çünkü daha önce böyle bir şey hiç konuşulmamıştı. Ben de, bu şekilde bir yaşamın mümkün olamayacağını, bizim yeni evli olacağımızı, özel hayatımızın kısıtlanacağını söyledim. Sevgilim de fikirlerimi duyunca hak verdi. O zamana kadar bir bakarız dedi. Ama ben hâlâ çekiniyorum. Çünkü kendimi tanıyorum, misafire gitmeyi ve evime misafir almayı pek seven biri değilim. Ve ömrüm boyunca 3. bir kişiyle aynı evde olacağımız düşüncesi beni oldukça tedirgin ediyor. Üstüne üstlük sevgilim annesine çok bağlı ve aralarındaki bağ beni kaygılandırıyor. Çünkü 20’li yaşlardan bu yana, koca figürsüz kadınlar çocuklarını bazen koca figürüne yerleştirebiliyor.

Bu durumda ne yapmalıyım? Evlilik düşünmeden bir ilişki mi yaşamalıyım, yoksa zaman kaybı diyerek ilişkiyi bitirmeli miyim? Daha önce kayınvalideyle yaşamış kişiler, dezavantaj ve avantajları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fikirlerinize ihtiyacım var.
Açıkçası bu saatten sonra sevgilinin anne babasının ilişkisi sevgilini bile ilgilendirmez. Çünkü belli bir yaştan sonra herkes kendi hayatına bakmak zorunda.

Sevgilin bile kendi ana babasının ilişkisinin içinde bu kadar olmamalıyken sen o aile için dış kapının dış mandalı oluyorsun.

Tabii ki bir ayrılma olursa sevgilin annesiyle fazladan ilgilenilebilir ama bu dengeli olmalı. Anasıyla ilgilenirken seni ihmal etmemeli.

Kv ile aynı evde yaşamayı geç, ben altlı üstlü oturmayı bile istemezdim. Anladığım kadarıyla kv gayet sağlıklı biri.

Bu arada insanların neler yaşadığını, neler hissettiğini bilemem ama bence kv bu saatten sonra o kocadan ayrılmaz. Çünkü aldatıldığını öğrendiği zaman ayrılmamış, şimdi hiç ayrılmaz. Olur da ayrılırsa yukarıda yazdıklarım geçerli.

Ben zaten bu durumdan çok çekiniyorum. Tahammülüm yok böyle bir şeye yani. Yaşım daha çok genç o da aynı şekilde. Aynı evdesin gezsen dert gezmesen dert. Yemeğe çağırsan dert çağırmasan dert. Böyle şeyler yaşanırsa ben boşanırım ve olan bana olmuş olur.
Bakın bir büyüğünüz olarak söyleyeyim size,37 yıllık evliyim k.validem bile hala yemek yerken bile oğlunu düşünüp ona ver yesin der.Hala çok ısrarcı olmamakla birlikte hafta sonları gitmemizi bekler yada aramıyorsunuz sormuyorsunuz diye sinir eder.Bunların en basiti sadece aynı evin içine girince dertler çoğalır olan size ve evliliğinize olur iyi düşünün derim.

Sevgiliniz size hak vermiş , bu biraz konuşarak düzeltilebilir izlenimi verdi. Hemen nasıl annemi istemezsin moduna geçmemiş. Bu konuyu detaylıca tekrar konuşup netleştirin . Eğer evet haklısın derse bence diğer mevzularda da evlilikte sıkıntı çıkmaz. Ancak bakarız , kadın yazık tek mi kalsın gibi olmayan bir dramla anneyi evinize yerleştirme girişimi yaparsa bunun sonu gelmez. Maalesef o zaman bence de ayrılmak gerek.
Sizinle aynı fikirdeyim konuşarak halledebileceğimi düşünüyorum. Ama bir taraftan ya vakit kaybediyorsam böyle biriyle diye içim içimi kemiriyor. Normalde uyumluyuz gerçekten her şeyini didiklememe rağmen hiçbir yanlışını bulamadım. Gerekirse kendi evliliğimi kurtarmak için zaten paramparça bir evliliği harcayacağım. Annesini destekleyeceğim yani. Anne ile bağlarını biraz daha uzaklaştırmak adına babası eve dönerse evden ayrılması gerektiğini vs söyleyeceğim çünkü babasıyla çok kötü kavga etmişlerdi. Konuyu netleştirme adına 1 ay bekleyeceğim olaylar henüz çok taze. Ama inanılmaz canım sıkılıyor.

X