Kayınvalide ile aynı evde yaşamak boşanma nedeni

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.096
18.285
m.kadinvekadin.net/haber.php?sef=kayinvalide_ile_ayni_evde_yasamak_bosanma_nedeni
Kayınvalide ile aynı evde yaşamak
boşanma nedeni
Yargıtay 2. Hukuk Genel Kurulu’nun
verdiği karara göre kayınvalide ile
aynı evde yaşamak boşanma
sebebi sayılabilecek.
Yargıtay 2. Hukuk Genel Kurulu'nun
verdiği 'kayınvalide ile aynı evde
yaşamak boşanma sebebi
sayılabilecek' kararını
değerlendiren Avukat Cevat
Kazma'ya göre bu karar aileyi
korumak yerine boşanmayı teşvik
ediyor. Karar tüm mahkemeleri
bağlayıcı nitelikte.
Ayrı konut açmama kusurlu hareket
kabul edildi
Yargıtay 2. Hukuk Genel Kurulu çok
tartışılacak bir karara imza attı.
Osmaniye'de yeni evlenen çift,
damadın ailesiyle aynı evde
yaşamaya başladı. Durumdan
rahatsız olan gelin, eşine ayrı bir
eve çıkma talebini iletti. Olumsuz
yanıt alan gelin, boşanma davası
açtı. Yerel mahkeme davayı
reddederek, çiftin bu sebepten
boşanamayacağına hükmetti.
Ancak Yargıtay 2. Hukuk Genel
Kurulu gelini haklı buldu. Ayrı bir
konut açmamanın kusurlu bir
hareket olduğu kararına vardı.
Boşanmaları teşvik eder
Kararı aileyi korumaya yönelik değil
boşanmaya teşvik eden bir karar
olarak yorumlayan Avukat Cevat
Kazma, başka hiçbir sebep yokken
salt bu gerekçe ile boşanma kararı
verilmesinin yerinde olmadığını
kaydetti. Ekonomik durumu iyi
olmadığı için ailesiyle ya da
akrabalarıyla birlikte yaşamak
zorunda olan kişilerin boşanmasına
sebep olabileceğine dikkat çekti.
Akrabalar ve aile büyükleri ile bir
arada yaşamanın Türkiye'de
oldukça yaygın olduğunu kaydeden
Cevat Kazma, “Karar hukuki
olmadığı gibi toplumsal ve
sosyolojik gerçekler ile de
bağdaşmamaktadır” dedi.

Birlikte yaşanmasını tasvip etmiyorum, ne erkeğin ailesiyle ne de kadının ailesiyle, eşler bir evin sorumluluğu ne demek anlamıyor bir arada yaşamlarda, kadında burası benim evim deyip sahiplenemiyor, başta birkaç sene beraber oturalım sonra kendi evimize çıkacağız deniyor, sonrasında o birkaç sene hiç gelmek bilmiyor, ev ev üstüne kurulmaz gibi çok güzel sözlerimiz varken tam zıttını yapıyoruz ne hikmetse.

Çok haklısın cnm benim benimde 5. Sene kaynanamlarla o günler hiç gelmiycek gibi hissediyorum kesin ölürüm o zamana yada bakirköye tıkarlar

Oh olsun böylece kadinlarimiz kandirilmayacak diycem de
bosanmazlar da..
en azindan ilerde ayri ev vaadiyle evlenen sonra da olmayinca bosanmak isteyen zahmet cekmez

Oh olsun böylece kadinlarimiz kandirilmayacak diycem de
bosanmazlar da..
en azindan ilerde ayri ev vaadiyle evlenen sonra da olmayinca bosanmak isteyen zahmet cekmez
Zahmet çeksen ne olcak çocuk olunca birakmak zor ayrıca kendi ailen sahip çikmiyosa katlanmaya mecbursun bende ayni durumdayim ne yapicam hiç bilmiyorum

Bana tuhaf geldi başta kabul ediyorsun otururum diyorsun sonra bu sebepten boşanmak istiyorsun .Madem istemiyorsun başta neden evlenelim diyorsun .

senede 2 kere 1 aylığına kalmaya geliyor 1 gün bile tahammül edemiyorum laf sokmasaydı,baştan bana annelik yapsaydı kendi annemden ayırmazdım kendileri bilir

Boşuna dememişler "bir evde iki hanım olmaz" diye...
Herkesin düzeni kendine...

bırlıkte yasanmamasına ragmen tum kotu dusuncelerıyle evımızı ısgal eden kayınvalıdelere de karar yok mu yahu

Ayrı evlerde yaşandığı hallerde bile anlaşılamıyorken,aynı evde anlaşmayı beklemek ne kadar doğru.Eskiden annelerimiz anlatır,kv ile beraber otururmuşlar,hatta bekar kayın,görümce,üstelik ev işi dışında bağ bahçe,inek besleme de varmış,nasıl dayanmışlar anlamıyorum.Tabii durulsa iyi,geniş aile olması güzel bir şey ,gerek çocuklar babaanne,dede sevgisiyle büyüse,gelinine çocuk bakımı ve ev işlerinde destek olsa iyi ama olmuyor işte.Zorlamanın gereği yok.Gerek kuşak farkı,gerek kıskançlık sorunlara yol açıyor..Çoğu zaman kendi evladımıza söz geçiremezken,anne ile anlaşamazken ,kv gelin anlaşmasını beklemek ne mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…