- 16 Temmuz 2018
- 37
- 53
- 37
-
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Ya sizde ya okuma ya anlama sorunu var. Bazısı vaka olur demişim vaka. O ayrı demişim. Neyin muhalefeti bu ya? Sana ne sonra. Alıntı yapma bir daha. Gebeliginde ne yaşadıysan git eşinle çöz benimle değil.
Vaka kelimesi tıp literatürüne atfen kullanıldı. Burada gebelik akışındaki normal bir olaydan bahsediliyor. Sen kimsin ki seninle derdim olsun? Bin tane mesajdan benimkini alıntılayan sensin. Sudoku çöz sen. Devrelerde sorun var, belli.Eğer bazıları " vaka :) " ise öyleyse bu konudaki vakayi neden anlamadınız ?
Benim hamileliğim aşırı bulantili değildi , çevremde anlayisliydi.
Sizin gibi atarli kişilerin derdi vardır varsa . Geçmiş olsun.
Yanılıyorsun bu şikayetle her doktora gittigimde ya kemoterapi bulanti ilacini verdi yada susuzluktan bebek ölmesin diye hastaneye yatirip haftalarca serum takti.her bulanti şiddeti her kadinda ayni degildir bazilarinin şiddeti az bazilarinin ağirdir.Gebelikte bulantı ve kusma tamamen NORMAL 'dir. Bu şikayetle doktora gidin e ne yapalım der. Bulantı ve kusma şikayetiyle gittiğiniz sorunlu gebelik doktorları sizi kabul bile etmez. Kimisi bunu vaka şeklinde yaşar o ayrı. Siz hiç gebelik yaşadınız mı? Gebelerin midesi bulanır hiç duymadınız mı?
Karşınıza çıksam neden gıkım çıkmazmış onu anlamadım ben. Ali kıran başkesen misiniz?Ne diyosun sen ya? Bazısı vaka olur ayrı yazmışım? Okumadın mı? Banane ya senin ne yaşadığından? Sana açıklama yapmak zorunda mıyım ben? Normalde karşıma çıksan gıkın çıkmaz. Burada hepiniz kahraman oluyorsunuz.
An itibariyle muhatap almıyorum. Zayıf egonu git başka yerde güçlendir tatlım. Bye bye...Karşınıza çıksam neden gıkım çıkmazmış onu anlamadım ben. Ali kıran başkesen misiniz?
Herkese saldırdığınıza göre sizin ego probleminiz var üzgünüm. Aklınızca (!)tanımızadığınız birine tatlım diyerek ezmeye çalışıyorsunuz. Sizinle muhatap olmamaktan memnuniyet duyarımAn itibariyle muhatap almıyorum. Zayıf egonu git başka yerde güçlendir tatlım. Bye bye...
Valla bende gebelik boyunca böyle embesillerle ugrastim . O ruh hali.bulantı yetmiyormus gibi , bide ay benim böyle şeylerim yoktu diyen ay ben kg almamistim , benim oram agrimiyordu diyen hamilelik boyunca oturup sinirden çok ağladım. BAna doktorum kadın kadının kurtu dur demişti . Çok doğru .Şurada kaç yüz kadına (!) bulantının naz olmadığını anlatamıyoruz; hamileliliğin, hormon değişiminin a’sını bilemeyen erkeklere nasıl anlatalım...
Her doğum aynı olmuyor yalnız genelleme yapılacak bir konu mu bu. Kiminin dikişleri çok olur o dikişler açılır kiminin kan değerleri çok düşer halsiz kalır bu durumda yardımsız nasıl bakacak bebeğe anne
Bunun için hamile olmanız gerekmez. Algı eşiği yüksek bir insan kokulardan rahatsız olabilir. Tiz parfüm kokuları, şampuan kokuları, yemek kokuları vs rahatsız olan birçok kişi tanıyorum cinsiyet ayrımı olmaksızın. Umarım herkes evlenmeden önce aynı evde yaşamanın farklı bir rasyonelite olduğunu anlayarak evlilik yoluna gider. Yakışıklı, statü sahibi ve maddi durumu iyi ya da bir kadına etkileyici görünen, fakat toplum normlarında aykırı kabul edilen özelliklere sahip erkekleri seçerken bir kez daha oturulup düşünülür. Muhtemelen aranız düzelecektir. Umarım bebeğinizi iyi şartlarda yetiştirirsiniz.Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Ay sorma sorma. Bayan arkadaşım sen de çok nazlıymışsın dedi ya. Yengesi hiç böyle olmamışmış. Ben de üzüldüm , ben mi garibim diye . Her kadında farklıdır diyorum yok anlamıyor . Ayrıca ben çok rahat atlattım o süreci. İyi ki kk var .Şurada kaç yüz kadına (!) bulantının naz olmadığını anlatamıyoruz; hamileliliğin, hormon değişiminin a’sını bilemeyen erkeklere nasıl anlatalım...
Bence de her erkeğe çocuk doğurulmamalı.Bunun için hamile olmanız gerekmez. Algı eşiği yüksek bir insan kokulardan rahatsız olabilir. Tiz parfüm kokuları, şampuan kokuları, yemek kokuları vs rahatsız olan birçok kişi tanıyorum cinsiyet ayrımı olmaksızın. Umarım herkes evlenmeden önce aynı evde yaşamanın farklı bir rasyonelite olduğunu anlayarak evlilik yoluna gider. Yakışıklı, statü sahibi ve maddi durumu iyi ya da bir kadına etkileyici görünen, fakat toplum normlarında aykırı kabul edilen özelliklere sahip erkekleri seçerken bir kez daha oturulup düşünülür. Muhtemelen aranız düzelecektir. Umarım bebeğinizi iyi şartlarda yetiştirirsiniz.
An itibariyle muhatap almıyorum. Zayıf egonu git başka yerde güçlendir tatlım. Bye bye...
Bulantılardan dolayı sizinle aynı durumdayım,10. haftamdayım,sizi çok iyi anlıyorum eşiniz tam bir hödükmüş,ilk çocugumda üç ay evde yemek pişmedi,yemek pişen eve girmedim,dışardan yedik,eşim ağzını açmadı,bu hamileliğimde altı yaşında kızım var diye ona kıyamadığımdan tek çeşit yemek yapıyorum her öğün,çocugum olmasa kimse sokamazdı beni mutfaga.Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Ya sen ne kadar saygısız bir insansın, diğer insanların fikirlerini ve yaklaşımlarını küçümsüyorsun. Neden senin karşına çıkan insanların sesi çıkmayacakmış, nesin ki sen ya?
Ne kadar ucuz ve komik lafların var