- 26 Ekim 2015
- 8.339
- 20.055
-
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Evet sistem iyi. Tabiki yalnişlari varda en azindan mesela Türkiyeden daha iyi ne yalan söyleyim. Kreşe ayda 200 euro ödüyorum. Bu konuda kendimi çok şansli his ediyorum doğru.
Kizartilan et değildi bence. Bildiğin domates biberdi. Ki o et illa o gün yenilmesi gerekmiyor. Bir kisim derin dondurucuya atabilirdi. Hadi onu geçtim, konu sahibi ile konuşabilirdi "durum böyle böyle sen en iyisi dişarda biraz gez oğlum ile, miğden kötü olmasin" diye birşey söyleyebilirdi.
Bu şekilde kv'nin yaptiği inat gibi gözüküyor. Üstelik üzülseydi gidip oğlunu böyle doldurmazdi.
Alman kadinlari neden hemen cirt cirt cikariyor bebisleri? Her isini kendi yaptigi icin. Aileleri destek olmuyor dencek kadar az yanindalar. Daha dün alisverise gittigimde önümde hamile kadin vardi dogurcak diye korktum. Yaninda da iki kücük cocugu. Aylik alisveris yapiyordu. Kimseye muhtac olmadan kendi isini kendi görüyorlar. Biz türk kadinlarinin cogunun nazi sadece hamilelikte gectigi icin abartabiliyoruz herseyi. Tabi bu konuda karekter meselesi de önemli. Konus sahibinin yazdiginda yorum yapmayacagim cünkü henüz hamile olmadigim icin kendimi onun yerine koyamicam.cogu gercekdende yumurtlar gibi girip cirt diye cikartiyor. hele zenci kadinlari görsen- resmen dogurup, hemen sonra yikaniyorlar- ve olayi kapatiyorlar. sonra hastanenin bahcesinde 120 misafirle kahve/ yemek keyfi. alman kadinlarida öyle. cirt cirt. (cogu yani)
birgün firsatiniz olursa gelin almanyaya ve dogum bölümünde 8 saat oturun ve gözlemleyin.
Ruslar kalıcı ayak izleri bırakmış demekki almanyada,gestapovari:)ben bazen üzülüyorum- eski 10 derecede eldiven, atkisiz kres bahcelerinde, sümüleri donmus cocuklar tiril tiril oyun oynuyorlar :)
Hanımlar başka ülkelerde doğumu farklı başlık açıp o başlık altında konuşsanız olur mu
Aynen sizin yazdığınızı bulmaya çalışıyorum harıl harıl...Hanımlar başka ülkelerde doğumu farklı başlık açıp o başlık altında konuşsanız olur mu
Doğru söylüyorsun,depremde enkaz altında doğuran kadınlar da hiç bir acı hissetmemişler,çünki yardım umudu yok.Bizde yardım bekleniyor evet,çünki o beklemese de ondan yardım beklenecek yeri gelince ve istemeden de olsa yapacak birşeyleri.Ama almanlar yalnız dogup yalnız yaşayıp yalnız ölüyor,gelinim beni bakmak zorunda diyeni var mı?Ha ben doğumlarımda bir kaç gün annemde kalıp evime döndüm,kanama,geç pıhtılaşma sorunum olduğu için,nazın Nsini yaşamadım ömrüm boyunca.Ama yine de birkaç gün desteğe ihtiyacım oldu,en azından diğer iki küçük çocuğumun bakımı konusunda..Alman kadinlari neden hemen cirt cirt cikariyor bebisleri? Her isini kendi yaptigi icin. Aileleri destek olmuyor dencek kadar az yanindalar. Daha dün alisverise gittigimde önümde hamile kadin vardi dogurcak diye korktum. Yaninda da iki kücük cocugu. Aylik alisveris yapiyordu. Kimseye muhtac olmadan kendi isini kendi görüyorlar. Biz türk kadinlarinin cogunun nazi sadece hamilelikte gectigi icin abartabiliyoruz herseyi. Tabi bu konuda karekter meselesi de önemli. Konus sahibinin yazdiginda yorum yapmayacagim cünkü henüz hamile olmadigim icin kendimi onun yerine koyamicam.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Anneme babama anlattım annem tamam seni bırakması yanlış ama kadınlar böyle şeylere katlanır geçinmek istiyorsan katlanacaksın dedi. Babama baba eşimi ara sert konuş bir daha böyle bir durum olursa kızımı senin yanına göndermem de diyorum babam kızım beni mi kötü yapacaksın diyor. Annem babam böyle derken arkamda durmazken kocam neler yapmaz. O kadar moralin bozuk ki anlatamam. Şuan ailemin yanındayım ama burada da sürekli yazdığım sözlere maruz kalıyorum. Kimse yanımda değil. Çok mutsuzum sürekli ağlıyorum.
Ben yazdigim yorumu dogru dürüst okusaydiniz genelleme yapmadan konustugumu anlardiniz!Doğru söylüyorsun,depremde enkaz altında doğuran kadınlar da hiç bir acı hissetmemişler,çünki yardım umudu yok.Bizde yardım bekleniyor evet,çünki o beklemese de ondan yardım beklenecek yeri gelince ve istemeden de olsa yapacak birşeyleri.Ama almanlar yalnız dogup yalnız yaşayıp yalnız ölüyor,gelinim beni bakmak zorunda diyeni var mı?Ha ben doğumlarımda bir kaç gün annemde kalıp evime döndüm,kanama,geç pıhtılaşma sorunum olduğu için,nazın Nsini yaşamadım ömrüm boyunca.Ama yine de birkaç gün desteğe ihtiyacım oldu,en azından diğer iki küçük çocuğumun bakımı konusunda..
Özür dilerim konu sahibi,ilgisiz mesaj yazmayacağım daha...
Yoo ben size katıldım aslında,belli edemedim sanırım.Depremi tam ortasında yaşadım,birebir duyduğum örneklerdi,genelleme yapmadım,mesajınız doğruydu.Ben yazdigim yorumu dogru dürüst okusaydiniz genelleme yapmadan konustugumu anlardiniz!
Tabiki bizim kültürümüzle almanlarin kültürü ayni degil. Ben demek istedigim bazi kadinlarimiz abartiyor cünkü diger günler esine veya ailesine naz yapamadigi icin hamileligi kullaniyor!
Almanlarda bu böyle mi? Hayir. Kadin yemek yapiyorsa esi sofrayi kurup kaldiriyor. Kadinin haftda en az 1 günü kendine ait esi cocuklarinla ilgileniyor , peki bizde böyle bir durum var mi? Hayir yok. Onun icin cogu kadinimiz eline gecen firsati naz ve dedigini yaptirmak icin kullaniyor.
:)Yoo ben size katıldım aslında,belli edemedim sanırım.Depremi tam ortasında yaşadım,birebir duyduğum örneklerdi,genelleme yapmadım,mesajınız doğruydu.
Nasıl bir kafa? Açsana biraz.Bulantı ve kusma özel bir durum değil öylemi.hamilelik bulantisi naz vayy be kafaya bak
Bak kayınvaliden sen yemek yapamıyorum diyince kızartma vs kadında burdayken bari yesinler diye düşünüp yemek yapmak istemiş (1) . Eşinin odaya kv ile gelip seni paylaması annesinin dolduruşuna geldiğini gösteriyor (2). Eşinin sana tavrı hiç hoş olmamış tabiki o çocuğu yaparken iyiydide sonrası mı zoruna gidiyor gitmesinGünaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Yok artk yaa bu nasıl bı yaklasım tarzıdır kayınvalıdenız esınızı doldurmus anlasılan o da dolmaya hazırmıs herhlde sıze öyle agır seyler soyleyıp basından atar gbı davranması nedır anlayamıyorm gerckten benımde gebelıgın 4 ayı mahvoldum yemek pısmedı evde kahvaltılıklarla ıdare ettık esım cok yardmcı oldu bna bı kere agzından ısyan veya bska cumle duymadm yanı her erkek bır degıl sız bı sure annenızde kalın en ıyısı hatasını anlayıp gelsın yanınıza ınsallah anlarGünaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Yok artık niye yuksek sesle konusulmasin ki hamileyken calisan ortalikta gidip gelen kadinlar ne yapsin bazen her turlu muameleyi goruyor insan.Hamilelik bu boru değil ki
Bırak bunu hamile insanın yanında yüksek sesle bile konuşulmaz
Kv nin huyunu bildiğin halde oraya gitmen de hata
O halde sen kendine sahip çıkacaksın ... durum bu maalesef , eşin arasa da açma , biraz yüzleşsin durumla , ne demek gebe eşini otobüse koyup yollamak, hafi yolda bi durum olsa o stresle vs , yaptığı çok çok yanlışDüşünceleriniz için teşekkür ederim. Anneme babama anlattım annem tamam seni bırakması yanlış ama kadınlar böyle şeylere katlanır geçinmek istiyorsan katlanacaksın dedi. Babama baba eşimi ara sert konuş bir daha böyle bir durum olursa kızımı senin yanına göndermem de diyorum babam kızım beni mi kötü yapacaksın diyor. Annem babam böyle derken arkamda durmazken kocam neler yapmaz. O kadar moralin bozuk ki anlatamam. Şuan ailemin yanındayım ama burada da sürekli yazdığım sözlere maruz kalıyorum. Kimse yanımda değil. Çok mutsuzum sürekli ağlıyorum.
Senin bir damla göz yaşını akıtan herkesi Allah’a havale ediyorum . Fitil fitil çıksın hepsinden. Böyle kötü kalpli insanlar İçin tek dileğim yaşattıklarını ödemeden bu dünyadan gitmesinler.Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Anneme babama anlattım annem tamam seni bırakması yanlış ama kadınlar böyle şeylere katlanır geçinmek istiyorsan katlanacaksın dedi. Babama baba eşimi ara sert konuş bir daha böyle bir durum olursa kızımı senin yanına göndermem de diyorum babam kızım beni mi kötü yapacaksın diyor. Annem babam böyle derken arkamda durmazken kocam neler yapmaz. O kadar moralin bozuk ki anlatamam. Şuan ailemin yanındayım ama burada da sürekli yazdığım sözlere maruz kalıyorum. Kimse yanımda değil. Çok mutsuzum sürekli ağlıyorum.