Kayınvalide evinde kavga

O 3 yilin sadece ilk senesi aldiginiz maasin bir kismi ödenir. Yani full 3 sene degil. Ama isten ayrilma hakki 3 sene.

O 3 yilin sadece ilk senesi aldiginiz maasin bir kismi ödenir. Yani full 3 sene degil. Ama isten ayrilma hakki 3 sene.
Olabilir dediğim gibi orada yaşayan bir vatandaşın söyledikleriydi ve onun da torunu o zaman 5 yaşındaydı. 2005 yılında yaşadıklarından örnek verdi ve eyaletler arası belki farklılıklar vardır. Çocuk yardımından, baba izninden daha bir sürü şeyden bahsetmişti.

Size katiliyorum. Siddetle naz yapma otur evinde diyen kadinlar muhtemelen kendi kocalarinin agziyla konusuyorlar. Deger goren , prenses muamelesi yapilan kadinlarin bu tarz konusacaklarini hic sanmiyorum. Hic tanimadiklari, gormedikleri insan hakkinda nasil boyle konusabiliyorlar cok ilginc. Yahu kadin hamile diye evinde mi otursaydi? Bayramlasmaya gitmese miydi? Evinde otursaydi da bu sefer de "hamilesin diye bayramlasmaya gidilmez mi? Abartma naz yapma " derlerdi. Insanin kalbi kotu olmaya gorsun illa ki bir kulp bulur.

Sanırım hamile olmasam sizi anlayamazdım dışarıdan abartı gibi görünebilir.

Bazı kadınlar çok ağır atlatır, bulantı kusma hassasiyet. Buna anlayış gosteremeyecek adamdan baba ya da koca olmaz. Kayinvalideniz de resmen inatla yapmış tüm kokanlari. Benim ağır geçmedi aslında ilk zamanlarım ama su dahi içemediğim onun bile tuhaf geldiği günler bilirim.

Hamilelik bambaşka bi süreç kesinlikle anlayış gösterilmeli.

Bu konuda esin tam bi hödükmüş. Sagolsun benim kocamda dahil çevremdeki insanlar hep anlayışıydı. Hamilelik donemimde esim sabahları ise giderken parfümünü bile dış kapıya çıkıp sıkardı midem bulanıyor diye.

Çok yaşayın siz
Erkekler hadi yaşamadığı için anlamıyor da kadınlar en azından regl dönemlerinden pay biçip anlayışlı olabilirler. Ama karalamak ne kolay geliyor.

Benim Kaynananın yemek yaptığını hiç görmedim canım. Biz ilk gittiğimiz günde yapmamış dışardan kebab söyledik oturdular bi güzel yediler kaynana yemeği benden bekler sanki ben yokken ne yiyorlarmış şaşırıyordum. Bazen içimden diyordum ne yerlerse yesinler banane diyip dışarda yiyorduk. Senin kaynanada fenaymış boşver en azından börek yapmadın yeselerdi gelinim zahmet etmiş yapmışmı diyeceklerdi. Ben iki küçük çocuğumla yemek yapıp sofra hazırlıyordum yaranamıyordum. En iyisi uzak durmak daha iyi en iyisini yapmışsın canım. Ben burda rahatım tatil yapmaya gidiyorum hizmetçi oluyorum yaransam içime dert olmaz seve seve yaparım ama kaynana çok nankör anlatmadığım daha çok şey var.

Senin tek hatan esine soylemek olmus. Ben bu tur durumlarda yuzyuze konusmayi mantikli buluyorum. Kayinvalidene gidip anne midem cok bulaniyor ben kokuya dayanamiyorum biraz odaya gecicem desen kosup kapiyi kapatip gitmesen daha nazikce olurdu. Bu sekilde cirkin olmus. Midenin bulanmasini ve tahammulsuzlugunu anliyorum fakat dedigim gibi direkt kayinvalidene soyleyebilirdin. Esin de kendini arada derede hissetmezdi. Ama seni otogara birakip gitmesi hic olmamis. Ne yazik ki bu adamdan baba olacak bir de iste.

Ben hamile kalınca bana değer verilmeyen bir yere gitmem sekerim ki senin kayinvalideni bırak eşin dahi değer vermeyip bayram gunu seni basindan postalamış
Nasil bir insansiniz nasil bir kadinsiniz nasil anne olup bu dunyaya bir evlat yetistireceksiniz akil alir gibi degil. Yaziklar olsun size hamile bir kadina bunlari yazabilme vicdansizliginiza.

M Minigimibeklerken canım mide bulantısına zencefil çayı iyi geliyor ben hamileyken içiyordum biraz yatıştırıyordu. Mide yanmasınada süt iyi geliyor bide tuzlu krakerler yemeyi dene Doğuma yakın mide yanması oluyor sütte mide yanmasına iyi geliyor. ben sütle yatıp sütle kalkıyordum. Bebişin kemik gelişimi içinde iyi olur hayırlı doğumlar

Ben hamile kalınca bana değer verilmeyen bir yere gitmem sekerim ki senin kayinvalideni bırak eşin dahi değer vermeyip bayram gunu seni basindan postalamış
Dikkat et de gitmek zorunda kalma. Birde terbiyesizlik yapma bence. Postaladı kına yak.

Son düzenleme:
Kayınvalideme direkt söyledim zaten söyledikten iki saat sonra da kokan şeyler yaptı

Eşiniz sanki seninle annesi arasında kalmış. Sen midem bulanıyor diyorsun, yemegin altını kapattırıyor, annesi tek hamile eşinmi diyor ve sana kızıyor.

Madem bukadar hassassınız, keşke evde kalsaydınız...

İş bu duruma gelmis ve cok edepsizce anneninizin evine bırakmış. Ben olsam özür dileyesiye kadar annemin evinde kalırdım galiba.

Yooo. Gebelik hastalık değildir. Özel bir durum olur anlarım. Normal bir gebelikte fazla naz çok itici geliyor. Konu sahibinin eşi tartışmayı aileye taşıdığı için haksız, o ayrı.
Bulantı ve kusma özel bir durum değil öylemi.hamilelik bulantisi naz vayy be kafaya bak

Siz nasıl insanlarsınız gerçekten bu sayfaya kadar okudum okumaz olaydım öyle tiksindim ki ne biçim yorumlar ne biçim düşünceler bunlar ya. Kötü yorum yapanlar ben olsam şöyle böyle yaparım diye kendince akıl verenler, konu sahibi hamile ya sizin kalbiniz gibi kötü yorumlarınıza üzülebileceğini düşünmüyor musunuz hiç mi vicdan yok sizde! sizinle hemcins olduğuma utanıyorum resmen.

Eşinin yaptığı terbiyesizligin elle tutulur bir yani yok. Ben olsam surundurmeden dönmezdim sanırım. Benim de basimdan 2 hamilelik gecti bulantili. Yillarca tavuk yiyemedim 1. hamilelikten sonra yine de su noktada sana hak veremedim. Kavinvalidene söylemişsin ama çok ciddiye almamış. O noktadan sonra eşine sürekli şikayet etmenin bir manası yokmuş. Esin de cok olgun biri degil sanirim. Arada kalmis, ne yapacagini sasirmis. Pencere açıp, dışarı çıkıp kendin çözüm bulacakmissin. Ben daha çok sıkıntın varsa kendin çöz, en yakının bile olsa beklentiye girme tarzı bir kişiyim sanırım. Eşe naz yapılır ama senin ki naz değil, bir noktadan sonra dirdir olmuş. Yine de kesinlikle esin çooook büyük ayıp etmiş.
Sabahın 6 sına takılanlar. Kadın tavuğu 12 de pişirse ne farkedecekti ki. Kokan birsey netice de. Diğer yandan da kadın o kadar kalabalığa yemek yapmak zorunda, sanırım kendisi için en kolayını seçmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…