- 3 Şubat 2018
- 25.293
- 108.911
-
- Konu Sahibi Minigimibeklerken
Siz yazınca orada geçen bir diyalog geldi aklıma. Doğumdan sonra ne yapacağımızı konuşuyoruz.
Karşı taraf: Doğumdan sonra nasıl olacak çalışman Türkiye’de?
Ben: Doğum ekim ayına geliyor bu sene çalışmayacağım (özel okulda öğretmenim) doğum iznimden sonra istifa edeceğim.
Karşı taraf: İstifaya gerek var mı, izin ne kadar ki?
Ben: 2 ay, ama ben önceden çalıştığım için onları da saydırabiliceğim, böylece 3,5 ay.
Karşı taraf: 2 ay mı? Sonra maaş alamayacak mısın?
Ben: Evet, burda ne kadar ki ücretli izin?
Karşı taraf: 3 yıl(2010 da geçen bir konuşma süreler belki değişmiştir, çünkü hala inanamıyorum)
Ben:
( Kafam hemen plan yapmaya başladı, izin bitince bir çocuk daha, sonra 10 yılda 3 çocuk-hedefim o zaman öyle idi, hayat işte, 2.ciden sonra tamamen aklımdan attım bu hayali- o koşullar olsaydı keşke hayali gerçeğe çevirebilirdim)
Olabilir dediğim gibi orada yaşayan bir vatandaşın söyledikleriydi ve onun da torunu o zaman 5 yaşındaydı. 2005 yılında yaşadıklarından örnek verdi ve eyaletler arası belki farklılıklar vardır. Çocuk yardımından, baba izninden daha bir sürü şeyden bahsetmişti.O 3 yilin sadece ilk senesi aldiginiz maasin bir kismi ödenir. Yani full 3 sene degil. Ama isten ayrilma hakki 3 sene.
Size katiliyorum. Siddetle naz yapma otur evinde diyen kadinlar muhtemelen kendi kocalarinin agziyla konusuyorlar. Deger goren , prenses muamelesi yapilan kadinlarin bu tarz konusacaklarini hic sanmiyorum. Hic tanimadiklari, gormedikleri insan hakkinda nasil boyle konusabiliyorlar cok ilginc. Yahu kadin hamile diye evinde mi otursaydi? Bayramlasmaya gitmese miydi? Evinde otursaydi da bu sefer de "hamilesin diye bayramlasmaya gidilmez mi? Abartma naz yapma " derlerdi. Insanin kalbi kotu olmaya gorsun illa ki bir kulp bulur.Bu kadınları zerre anlayamıyorum. Ne kadar değersiz görüyorsunuz kendinizi. Hayatımız boyunca eşek gibi çalışıyoruz tabiri caizse. Diyelim bulantısı yok naz yapmak istiyor, ee? Hala dedikodu peşinde olanlar var. Ayşe hep yatmış da kocaya bulaşık yıkatmış, Fatma 40 hafta çalışmış kıh kıh. Ya ömrümüzü veriyoruz çocuğa eve kocaya, bunun farkında değilmisiniz siz? Abartıyormuş da, kesecekmiş sesini. Sen kes. Hormonlarımız zaten tavan, bir de her ağzımızı açtığımızda "anamızın evine" gönderilmekle tehtit edileceğiz öyle mi?! Başlarım öyle babaya.
Yurtdışından bahsediyor sunuz. Ben 17 sene İngilterede yaşadım. İngilterede hamile kadına dışarı çıkma diyen mi vardı? Şiddet uygulayan mı vardı? Ekonomik sıkıntı çektiren mi vardı? Kadınsın sen abartma çocuğunu da doğuracaksın bana kadınlık da edeceksin diyen mi vardı?
Eve gelirdi ebe benim kontrollerim için. Bir tek testler için gittim hastaneye. Hiç yormadılar beni. Herkes çok zarif ve kibardı. Çocuk doğunca kimse " sütün yetmiyor mu? Ay bu bebek çok küçük, sen beslenememişsin. Beslenemeşsin ama çok da kilo almışsın" demedi.
Ama siz yaşadığınız zorlukları görmeyin olur mu? Hala kadınları hor görmeye devam edin. Ne var ki bi can doğuruyor.
Bu kadınları zerre anlayamıyorum. Ne kadar değersiz görüyorsunuz kendinizi. Hayatımız boyunca eşek gibi çalışıyoruz tabiri caizse. Diyelim bulantısı yok naz yapmak istiyor, ee? Hala dedikodu peşinde olanlar var. Ayşe hep yatmış da kocaya bulaşık yıkatmış, Fatma 40 hafta çalışmış kıh kıh. Ya ömrümüzü veriyoruz çocuğa eve kocaya, bunun farkında değilmisiniz siz? Abartıyormuş da, kesecekmiş sesini. Sen kes. Hormonlarımız zaten tavan, bir de her ağzımızı açtığımızda "anamızın evine" gönderilmekle tehtit edileceğiz öyle mi?! Başlarım öyle babaya.
Yurtdışından bahsediyor sunuz. Ben 17 sene İngilterede yaşadım. İngilterede hamile kadına dışarı çıkma diyen mi vardı? Şiddet uygulayan mı vardı? Ekonomik sıkıntı çektiren mi vardı? Kadınsın sen abartma çocuğunu da doğuracaksın bana kadınlık da edeceksin diyen mi vardı?
Eve gelirdi ebe benim kontrollerim için. Bir tek testler için gittim hastaneye. Hiç yormadılar beni. Herkes çok zarif ve kibardı. Çocuk doğunca kimse " sütün yetmiyor mu? Ay bu bebek çok küçük, sen beslenememişsin. Beslenemeşsin ama çok da kilo almışsın" demedi.
Ama siz yaşadığınız zorlukları görmeyin olur mu? Hala kadınları hor görmeye devam edin. Ne var ki bi can doğuruyor.
Çok doğru bir yorumKocanın huyunu bilmiyor musun? Rezil olmuşsun kayınvalidene. Keşke bu kadar nazlanmadan önce kocanın sana değer verdiğine emin olsaydın. Paket gibi postalamış seni bayram günü.
Ben hamile kalınca bana değer verilmeyen bir yere gitmem sekerim ki senin kayinvalideni bırak eşin dahi değer vermeyip bayram gunu seni basindan postalamışSiz hamile kalınca öyle yapın tamam mı
Benim Kaynananın yemek yaptığını hiç görmedim canım. Biz ilk gittiğimiz günde yapmamış dışardan kebab söyledik oturdular bi güzel yediler kaynana yemeği benden bekler sanki ben yokken ne yiyorlarmış şaşırıyordum. Bazen içimden diyordum ne yerlerse yesinler banane diyip dışarda yiyorduk. Senin kaynanada fenaymış boşver en azından börek yapmadın yeselerdi gelinim zahmet etmiş yapmışmı diyeceklerdi. Ben iki küçük çocuğumla yemek yapıp sofra hazırlıyordum yaranamıyordum. En iyisi uzak durmak daha iyi en iyisini yapmışsın canım. Ben burda rahatım tatil yapmaya gidiyorum hizmetçi oluyorum yaransam içime dert olmaz seve seve yaparım ama kaynana çok nankör anlatmadığım daha çok şey var.Kocanın ailesi iğrenç insanlarmış. Kızları da annelerine ortak olmuş ya nasıl hesap verecekler öteki tarafta. Ben de olsam asla gitmezdim. Olurda gitmek zorunda kalırsan sadece selam ver sonrasında muhattap olma. Yemeği de dışarıda yersiniz onun yaptığı yemekleri de yeme.
Ben evlendim evleneli sadece 1 kere gittim köyündeki evine. Su güneş sistemiyle ısınıyor. Şansıma bozulmuş. 1 hafta kaldım yaptırmadı, ben döndükten sonra yaptırdı. Fırında börek yapacaktım bozuk o dedi elletmedi. Kızı benden sonra 1 hafta daha kaldı. Döndükten sonra bana geldi fırın çalışıyormuş hihihi diyor. İyi dedim ben de. Benimkinin ailesi de böyle iğrenç. İnsan kırk kat yabancıya böyle davranmaz oğullarının karısına niye böyle davranırlar anlamıyorum. Ben artık böyle davranmalarına müsade etmiyorum çok büyük duvar ördüm zor yıkarlar.
Nasil bir insansiniz nasil bir kadinsiniz nasil anne olup bu dunyaya bir evlat yetistireceksiniz akil alir gibi degil. Yaziklar olsun size hamile bir kadina bunlari yazabilme vicdansizliginiza.Ben hamile kalınca bana değer verilmeyen bir yere gitmem sekerim ki senin kayinvalideni bırak eşin dahi değer vermeyip bayram gunu seni basindan postalamış
Dikkat et de gitmek zorunda kalma. Birde terbiyesizlik yapma bence. Postaladı kına yak.Ben hamile kalınca bana değer verilmeyen bir yere gitmem sekerim ki senin kayinvalideni bırak eşin dahi değer vermeyip bayram gunu seni basindan postalamış
Kayınvalideme direkt söyledim zaten söyledikten iki saat sonra da kokan şeyler yaptıSenin tek hatan esine soylemek olmus. Ben bu tur durumlarda yuzyuze konusmayi mantikli buluyorum. Kayinvalidene gidip anne midem cok bulaniyor ben kokuya dayanamiyorum biraz odaya gecicem desen kosup kapiyi kapatip gitmesen daha nazikce olurdu. Bu sekilde cirkin olmus. Midenin bulanmasini ve tahammulsuzlugunu anliyorum fakat dedigim gibi direkt kayinvalidene soyleyebilirdin. Esin de kendini arada derede hissetmezdi. Ama seni otogara birakip gitmesi hic olmamis. Ne yazik ki bu adamdan baba olacak bir de iste.
Bulantı ve kusma özel bir durum değil öylemi.hamilelik bulantisi naz vayy be kafaya bakYooo. Gebelik hastalık değildir. Özel bir durum olur anlarım. Normal bir gebelikte fazla naz çok itici geliyor. Konu sahibinin eşi tartışmayı aileye taşıdığı için haksız, o ayrı.
Son durum nedir? Esiniz aradi mi acaba? Aileniz olan biteni biliyor mu? Siz burda buyuk konusup ben kesinlikle soyle yapmam boyle yapmam diyenleri bos verin.Dikkat et de gitmek zorunda kalma. Birde terbiyesizlik yapma bence. Postaladı kına yak.