Kayınvalide evinde kavga

Almanya ya gidip üçüncüyü doğurasım geldi

fazla nazada gerek yok. Gezmesin otursun evinde ozaman...

2 cocugumada hamile kaldigim ilk gunden amaliyathaneye girene kadar elimde posetle gezdim. Su icmeye hasret kaldim.

Ama uslubunuz da bir problem oldugunu dusunuyorum. Kapilari kapatmak yerine esine solenmek yerine cozum uretmen gerektigini dusunuyorum. Hava alalim vs. Gibi.

Ama bu kocani bayram zamani seni tek basina otogara birakmasini hakli hale getirmiyor.

Iki konuyu birbirinden ayirmanda fayda var. Kaldiki kocan seni daha oncede tekmelemis...

ne alaka siz ne demek istediğimi anlamadınız bile. Benimde 2 hamılegımde 6 aya kadar bulantım vardi... madem konu sahıbı bunu bılıyor gezmesın otursun evinde..
Dedıklerımın hepsı doğru. Doğum hanede doktor stajını yapam arkdasım bile aynısını dedi. Almanları avurpları ayrı yabancıları gani biz türkleri ayrı odaya koyuyorlarmış. Tepki göstermiş bir doktor olarak. Ve nedeni neymış biliyormusunuz. Avrupalılar daha dayanıklı doğum öncesi ve sonrasıda. Bizim Türk iralı vs kadınları acıya hic dayanamıyorlar. O yüzden hastane odaları ayrımı demiş. Bizim insanimiz miz miz bu böyle...

normal doğumda 2 gün amelıyatla 3 gün sonra taburcu oluyorsun. Cocuguda kendın bakıyorsun....

Esin tam bir dana. Sakin kolay kolay affetme. Ne sana saygisi var ne de bebeginize sevgisi merhameti bence.
Onun disinda senin yaptigin da hic hos degil. Misafirliktesin sonucta. Ben kusmaktan lavabodan cikamasam dahi o ocagin o sekilde kapatilmasina asla musaade etmezdim. Kayinvalidemi ya da beni misafir eden kim olursa olsun o kisiyi boyle kirmazdim. Bunu kendi annene yapsan o bile emin ol gonul koyardi.

Hayatımda duymadım hastanelerde ayrı odalara yatırıldığını..gerçi Almanyadan bahsediyoruz ırkçılığın alasını yapar onlar sonrada kılıfına böyle uydururlar yok türk kadınları dayanaksızmis muş diye..burada bana böyle birşey yapılmış olsaydı o hastaneyide o salak doktorlarida mahkemelerde surundururdum!
Sizde bunu iyi bisey yapmışlar gibi anlatıyorsunuz
Ve tekrar söylüyorum genelleme yapmayın her kadının anatomisi biyolojik yapısı aynı değil.
Yok türk kadını yok avrupalı kadın diye siniflandirmak kadar mantıksız bisey daha olamaz.

Keşke gitmeseydiniz midem bulanıyor yola dayanamıyorum deseydiniz bir bahane bulup telefondan bayramın mübarek olsun deseydiniz. Ben yurt dışında yaşıyorum Türkiyeye gitmeyi o kadar çok istiyorumki kaynanam yüzünden gitmekten vazgeçiyorum çünkü her gittiğimizde burnumuzdan getiriyor kızlarında yanındaysa tamam en son iki sene önce gitmiştim gelmek için gün saydım resmen eşim onların yanında Aslan kesiliyor normalde şakalaşan birbirimize şaka yapan çiftiz ama onların yanında şakalaştığımızda sağına soluna bakıyor annem babam var mı diye en ufak şeylere sinirleniyor kaynana desen kendi havadında çamaşır makinasına kendi çamaşırını atar bizimkini ayırır kızları yanındaysa diğer odaya geçer kebab siparişi verir beraber yerler ben çocuklarla diğer odada otururum o yüzden dedim bi daha tövbe gitmem eşime belli etmedim ama geçen sene eşimi tek gönderdim sen git dedim. Kaynana biraz bozuldu ama çocukları bahane ettim yolda durmuyorlar orda hasta oluyorlar dedim. Bu sene gitmedik seneye eşim gidelim sen bilirsin diyor ama ben istemiyorum çünki her gitmemizde tekrar gelmek için gün sayıyorum. Çünki rahat edemiyorum kaynananın tavırlarından bıktım.Belki yine eşimi tek gönderirim

Bu kadınları zerre anlayamıyorum. Ne kadar değersiz görüyorsunuz kendinizi. Hayatımız boyunca eşek gibi çalışıyoruz tabiri caizse. Diyelim bulantısı yok naz yapmak istiyor, ee? Hala dedikodu peşinde olanlar var. Ayşe hep yatmış da kocaya bulaşık yıkatmış, Fatma 40 hafta çalışmış kıh kıh. Ya ömrümüzü veriyoruz çocuğa eve kocaya, bunun farkında değilmisiniz siz? Abartıyormuş da, kesecekmiş sesini. Sen kes. Hormonlarımız zaten tavan, bir de her ağzımızı açtığımızda "anamızın evine" gönderilmekle tehtit edileceğiz öyle mi?! Başlarım öyle babaya.
Yurtdışından bahsediyor sunuz. Ben 17 sene İngilterede yaşadım. İngilterede hamile kadına dışarı çıkma diyen mi vardı? Şiddet uygulayan mı vardı? Ekonomik sıkıntı çektiren mi vardı? Kadınsın sen abartma çocuğunu da doğuracaksın bana kadınlık da edeceksin diyen mi vardı?
Eve gelirdi ebe benim kontrollerim için. Bir tek testler için gittim hastaneye. Hiç yormadılar beni. Herkes çok zarif ve kibardı. Çocuk doğunca kimse " sütün yetmiyor mu? Ay bu bebek çok küçük, sen beslenememişsin. Beslenemeşsin ama çok da kilo almışsın" demedi.
Ama siz yaşadığınız zorlukları görmeyin olur mu? Hala kadınları hor görmeye devam edin. Ne var ki bi can doğuruyor.

Bende hamileyken 4aylık olana kadar hic bir kokuya gelemezdim hemen çıkarırdım sabah daha da kötü doktorum a soyledim yiyemiyordumda tabi zofran zydis diye bir hap kullandim gunde 3kez o seklde atlatdik ama doktoru aryana kadar boyle bir ilac oldugunu bilmiyordum neredeyse 10gun kadar cok zorluklar cekdim esim benimde anlayissiz ayni seklde bende duydum ilk hanile olan sen degilsin hamilelik hastalık degil cumlelerini cocuk olsun daha da buyuyecek bu olaylar anlatissizliklari artacak evde aksayan bisey gorse herkesn cocugu var herkes isini de aksatmiyor cumleleri girecek devreye kendimden biliyorum

Ahaha. Kendi insanini asaglamanin bu kadari. Simdi ailemde bir sürü doktor olduğu icin,öyle bir uygulamanın kesinlike olmadığını söyleyebilirim. Bazi hastaneler hele dogum haneler o kadar dolu oluyor ki, iki kisilik odaya 4 anneyi yatirdiklari oluyor. Mizmiz olayina gelince. Ben iki dogundada agri kesici kullanmadim, ve doktorun bana dedigi ayni su "Çoğu kadın artık normal doğumu anestezisiz yapmıyor" . Burda herhangi bir ırk farkı yok. Tek fark: Bizim toplumda kadının özel alanını cignemeye ve asaglamaya kolay baslayan bir milletiz. Vay cok naz yaptı, vay sütü yok vay sudu budu. Asil miz mizlar o hamilenin etrafindakiler. Ha bide şunu ekleyim: o iki sinif muamelesi yapıldığı bir duyulsa burda o hastaneyi mahkemeye verebilirsin. Tazminatini da alırsın. Irkçılık yazası var sonucta

Bunlar bize ozgu seyler "arkadasim dedi" "hatta o da doktor" sanki "hatta" yi yazinca inandirilicigi daha iyi olacak. Ya nasil uyduruyor anlamam. Dediginiz gibi once hastanelerde yer yok ki iki irki ayirsinlar. Ikincisi oyle birsey olsa bashekimi alirlar gorevden. Agzi olan konusmus

Duyarsam ki Avrupali kadinlar cocuklari 3 yasinda doguruyoarmis hiiic sasmam. Yaziklar olsun bize Cok mizmiziz coook.

Konuyu saptirmadan insaAllah konunun sahibi iyidir.

İlaç adı paylaşmasaydınız keşke,bilinçsiz kullanılabileceği için yasak burada paylaşmak

Kocanın ailesi iğrenç insanlarmış. Kızları da annelerine ortak olmuş ya nasıl hesap verecekler öteki tarafta. Ben de olsam asla gitmezdim. Olurda gitmek zorunda kalırsan sadece selam ver sonrasında muhattap olma. Yemeği de dışarıda yersiniz onun yaptığı yemekleri de yeme.
Ben evlendim evleneli sadece 1 kere gittim köyündeki evine. Su güneş sistemiyle ısınıyor. Şansıma bozulmuş. 1 hafta kaldım yaptırmadı, ben döndükten sonra yaptırdı. Fırında börek yapacaktım bozuk o dedi elletmedi. Kızı benden sonra 1 hafta daha kaldı. Döndükten sonra bana geldi fırın çalışıyormuş hihihi diyor. İyi dedim ben de. Benimkinin ailesi de böyle iğrenç. İnsan kırk kat yabancıya böyle davranmaz oğullarının karısına niye böyle davranırlar anlamıyorum. Ben artık böyle davranmalarına müsade etmiyorum çok büyük duvar ördüm zor yıkarlar.

Almanya ya gidip üçüncüyü doğurasım geldi
Siz yazınca orada geçen bir diyalog geldi aklıma. Doğumdan sonra ne yapacağımızı konuşuyoruz.
Karşı taraf: Doğumdan sonra nasıl olacak çalışman Türkiye’de?
Ben: Doğum ekim ayına geliyor bu sene çalışmayacağım (özel okulda öğretmenim) doğum iznimden sonra istifa edeceğim.
Karşı taraf: İstifaya gerek var mı, izin ne kadar ki?
Ben: 2 ay, ama ben önceden çalıştığım için onları da saydırabiliceğim, böylece 3,5 ay.
Karşı taraf: 2 ay mı? Sonra maaş alamayacak mısın?
Ben: Evet, burda ne kadar ki ücretli izin?
Karşı taraf: 3 yıl(2010 da geçen bir konuşma süreler belki değişmiştir, çünkü hala inanamıyorum)
Ben:
( Kafam hemen plan yapmaya başladı, izin bitince bir çocuk daha, sonra 10 yılda 3 çocuk-hedefim o zaman öyle idi, hayat işte, 2.ciden sonra tamamen aklımdan attım bu hayali- o koşullar olsaydı keşke hayali gerçeğe çevirebilirdim)

Aynen 3 yasinda ve bisiklet sırtında yok gerçekten dogum hanede en büyük sorun laf dinlemeyen akrabalar oluyor. Doğum yapan kadinlar değil. Ablama bir sorun neler neler anlatir. Kendisi baş doktor burda. Simdiye kadar hiç "bizim kızlar cok mizmiz" gibi birsey demedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…