Kayınvalide adayım tehlikeli mi?

KomandoYareni

Mom to be... ❤️
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
3.341
13.231
Arkadaşlar iyi akşamlar. Direk konuya giriyorum biraz kafam karışık. Uzun olduysa kusuruma bakmayın.

Erkek arkadaşımın annesi çok tuhaf bir kadın. Yüz göz kesinlikle olmadım, 3 sene oldu yüz yüze hala gelmedim bilerek sadece telefonda konuştuk o da genelde özel günlerde (bayram, doğum günü, kandil, yılbaşı) gerçekleşiyor. Erkek arkadaşım annesinden biraz uzak büyümüş birisi. 2 ablası 1 abisi var 4 kardeşler. Abisi zaten yurtdışında yaşıyor onunla alakası fazla yok. Annesinin hayatı torunlarına bakmakla geçiyor yani kendi evine genelde haftada 1 gidiyor. Erkek arkadaşım babası ile yalnız yaşıyor bu durumda babasına daha düşkün. Ben de efendiliğinden dolayı babasını daha benimsedim arada evimde kek-börek yaparsam 1 tane de onlar için yaparım. Neyse uzatmayayım, bugün sevgilimin annesi beni aradı yine hal hatır sormak içindir dedim. Ben okuyorum şu an üniversite 3.sınıfa geçtim yani evlilik fikrine şu an uzak olduğumu düşünüyorum. Erkek arkadaşım 24 yaşında önümüzdeki ay askere gidecek. Sanırım oğlunun yaşı artmadan evlendirmek istiyor. Bunları belirtmemin sebebi kadının telefonda bana 'daha okuyacak mısın ya, daha bekleyecek miyiz yani?' diye alay eder gibi bir soru yöneltmesi. Ne diyeceğimi bilemedim o an. 'Beklemeyin benim için sorun değil' demek ağzımın içine geldi geldi sustum ama çok sinirlendim ve bir bahaneyle telefonu kapattım. Sizce haksız mıyım? Bu ilk de değil, bir keresinde de 'trafikteyken bazı kızlar hep x oğluma bakıyor' diye övgü mü desem çirkeflik mi desem saçma sapan bir söz söyledi yine. Ben de o an güldüm geçtim yaşça büyüğüm olduğu için ve oğlu bir Hint kumaşı olmadığı için. Yoksa söylenecek milyon tane söz buldum buldum ama yuttum. Annelerin kırılmasına karşıyım. Bir de bu yaptığım kekler için bu sevgili kayınvalide adayım 'kesin hazır alıyordur' gibi şeyler söylemiş erkek arkadaşıma ve babasına hatta bayağı bir diretmiş. Erkek arkadaşım da yavrum iltifat sanıyor gelip bana söyledi, bana hiç iltifat gelmedi yahu ben neden hazır alayım? Hazır aldığım şeyi neden yaptım diyeyim? Anlamıyorum bu tavırlarını. Büyük oğlunu evlendirirken de görücü usulü olsun diye tutturup senelik sevgilisiyle arasını bozan bir kadın olduğunu da (sevgilisi varken kızla tanıştırıyor) erkek arkadaşıma 'abin neden yurtdışında yaşıyor?' diye sorduğumda öğrendim. Annem baş göz etti dedi. O anda çok takmadım çünkü beni ilgilendirmez-di ilişkinin ilk başlarıydı o zamanlar ailelerden konuşurken anlattı. Bir de ablasının yaptığı hareketler var onlara da geleyim en basitinden kardeşi benimle gezdiği zamanlarda check-in (sosyal ağ üzerinden nerde olduğunu belirtme) yaptığında ablası hanım beğenmiyor ama benim dışımda bensiz nereye gittiyse beğeniyor. Bunda da kasıt görüyorum... Sizce bu görümce hanım ile anneciği beni beğenmiyor mu acaba?

Canim "erkek anası" diye bi kavram var. oğulları gökten zembille iniyor. Bir çok kadın böyle. Benm annem bana başka,abime başka davranir . Ogluşu bitanedir bitaneeee
hayatına bir kız girdimi potansiyel tehlike oluyo bu tip kadınlar için. Hemen bi laf sokmalar,ignelemeler... senin kaynanada o tayfadan

Çok otoriter bir kadına benziyor. Baksanıza oğlunu bile sevgilisinden ayırıp başkasıyla evlendirmiş. Keki kesin hazır alıyordur demiş. Bu ne fesatlık? Önemli olan düşünmüş yapmış yani.

Ya kendi kızları da çok becerikli değiller ya. Erkek arkadaşım ne zaman ikisinden birine yemeğe gitse eleştirip aç kaldım diyor sen yine iyisin bizimkiler su kaynatıp yumurta bile yapamazdı diyor belki de kıskanıyorlardır anlamadım ki. En iyisi abisi valla kaçmış gitmiş.

Ay benim annemde öyle canım ablam ve bana resmen hayatı zindan ediyor abimi görünce evet galiba 'aman sıradan KAYNANA' diyip geçiştirmeliyim.

Annesini anladım kaynanalık ruhunda var da ablasının davranışı tuhaf cidden. Kaç yaşında ablası? Tuhaflar gerçekten. Bizim ülkemizdeki erkek annelerinin çoğunun desteğe ihtiyacı var.

Annesini anladım kaynanalık ruhunda var da ablasının davranışı tuhaf cidden. Kaç yaşında ablası? Tuhaflar gerçekten. Bizim ülkemizdeki erkek annelerinin çoğunun desteğe ihtiyacı var.

Ablası 31 yaşında, bir de kız çocuğu sahibi canım. Ben hep eden bulur diye düşünürüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…