- 26 Temmuz 2015
- 579
- 2.287
- 113
- Konu Sahibi Anlayann muczsx
-
Bence bunu teklif edin sizin eviniz daha geniş daha rahat ederiz deyinSadece son demlerde dubleks ev olursa son tekrarı orda yaparim diye düşünmüştüm çünkü çocuklarin sorumluluğu ile dikkati toplamak zor
İşgüzarlık yapıp çağıran eşiniz. Sizin yerinizde olsam onun odasına yerleşir, eşinize de ne halin varsa gör derdim. Asla çalışamazsınız o ortamdaKendi evimde çalışıyorum gelmek isteyen onlar,zaten görümcem de bakmıyor herşeyi anasının üstüne atıp abisiyle misafir odasında siyaset film gündem konuşuyor merak etmeyin
Bu fikir çok mantıklı ama kütüphaneler de kapalı sanırım şu anOlmaz
Çocuk bunlar annelerini ister
Ha dersen ki kv gelince sabah 8 de çıkar akşam 8 de gelirim 12 saat kütüphanede ya da bir yerde çalışırım dersen olur belki
Gelir çocuklarını yatırır yatar uyursun kafan boş kalır
Onun dışında çocuklara birisi baksın ben aynı yerde aralıksız deneme çözeyim vs ütopik
Aynen öyle oldu canımResmen siz onlara gitmeyi düşünürken onlar size gelmenin yolunu bulmuş
Ava giderken avlanmış olmuşsunuz
Kapımızın önünde park var etrafı çevrili ve müsait bazen oraya iniyorlar öğlen küçük olan uyuyor o zaman bir deneme ve cevap kontrolü yapıyorum eşim de bazen parka götürüyor çocukları onun dışında evde bir saat paylaşımı yapacağımızi sanmıyorum zaten ailesini de kendi sorumluluğunu onlara vermek için çağırıyor.Esinizin durumu nedir, paylasabilicek misiniz.
Biz evden cslisma doneminde 2 cocukla saatlik plan yaptik, esimde gun icinde birkac saat, bende birkac saat, birkac saat de kendileri takilacaklar seklinde. Bizimkiler biraz daha buyuk olunca isledi bu yontem, sizde direk gunun yarisi sizin yarisi onun olsa. 4er saat desek ona. Aksam da cocuklar yattiktan sonra 3 4 saat calisabilseniz bence daha iyi olur. Zaten bundan fazla calismak da biraz yorucu olur, ise yaramaz.
O zaman eşiniz çok bencil yerinizde olsam gelecek olurlarsa direk onun odasına geçerim. Görsün bakalım.Kapımızın önünde park var etrafı çevrili ve müsait bazen oraya iniyorlar öğlen küçük olan uyuyor o zaman bir deneme ve cevap kontrolü yapıyorum eşim de bazen parka götürüyor çocukları onun dışında evde bir saat paylaşımı yapacağımızi sanmıyorum zaten ailesini de kendi sorumluluğunu onlara vermek için çağırıyor.
O zaman eşiniz çok bencil yerinizde olsam gelecek olurlarsa direk onun odasına geçerim. Görsün bakalım.
Kocanız baska aileyi mi cagırmıs?Hayırlı akşamlar arkadaşlar bir müşkilim var size danışmak istiyorum.Simdi benim tam olarak bir ay sonra bir alan sınavım var şu an bir aydır da yoğunlaştim ders çalışıyorum (yoğunlaştim diyorum ancak biri 6 diğeri 2 yaşında iki çocukla ve eşim de bir odada sürekli tez çalışıyor)Benim ailem bize 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde ve daha iyi çalışabilmek için şöyle bir üç hafta konuları bitirip annemlerde kalıp ders çalışmayi planlamıştim deneme yapacaktım sıkı bir şekilde.Evde iki tane üniversite öğrencisi ve bir ortaokul öğrencisi kardeşim var annem mantıksız olduğunu söyledi çok kalabalık oluruz kafan iyice karışır 3 tane öğrenci bir de sen 4 artı iki çocuk olacak verim alamazsın dedi biraz kırıldım ama sonra mantıklı geldi ve vazgeçtim.Esimin de dersleri yoğun olunca az önce bahsetti ailesini çağırmış sanırım gelin burda kalın çocuklara bakın benim için x sınava çalışsın demiş benim ev küçük çocuklarım zaten hareketli kayinvaldemler olunca ders çalıştığım oda tamamen zapt oluyor kayinpeder TV karşısında sesi de açar ben normalde o odada ders videolari dinliyorum akşam 8.30 da çocukları yatırıp hep ders çalışıyorum sesizlikte.Onlar olursa oturma odası tamamen onların olacak bır de bekâr görümce var hiç bir şekilde bir işe elini sürmez bir çatal bile kaldirmisligi yoktur benim evimde.Kayinvalde bir yemek bulaşık yapacak onda da için rahat etmez zaten birine yardım ederim en az.Basta bir şey demedim çünkü onlar konuşmuş sanırım kayınpeder teklif etmiş anneniz çocuklara bakar yemek yapar diye gelelim,sınava kadar orda kalalım diye en az 3 hafta sizce böyle bir kaos riskini göze alayim mi yoksa sınavdan sonraya mi erteleyeyim zaten onların her sene bizde gelip en az bir 15 gün kalma alışkanlığı oluştu kışın.Ama bu sefer durum farklı daha önce de tecrübe ettim birlikte çok ses gürültü oluyor her akşam sesli gülmeler,hiç bitmeyen çay kestane çerez fasillari haftada iki kere mutlaka evde balık kizarttirir kaynanama evin tam orta odasinda TV son ses açık ben kendi evimde yabancı gibi oluyorum bir de sınava hazırlanıyorum dedim eşime onlar senin için gelecek çocuğuna bakacak diyor dubleks ev olsa amenna kendi kışlık evleri dubleks ben orayı düşünmüştüm aslında son 10 gün gidip üst katta kampa girerim alt katta onlar çocuklarla yer içer yatar kalkar diye ama onlardan bu teklif geldi.Evde oda kalmayacak yatak odasına mahkum olacağım eğer olursa sizce ne yapmalıyım??
Adam uyanık. Yemek temizlik eşte, ara sıra baktığı çocuklar anneye. Oh sohbete de kardeş var. Ne güzel. Aklının başına gelmesi için onun odasından olması lazım.Ben de boyle dusundum, sadece bir ay yani, es baya kolaya kaciyor gibi gorunuyor.
Ben de çok şaşırdım gelmek istemelerine çünkü bulunduğum şehir covid kaynıyor şu an çok dolu hastaneler.Soyledim inşallah anlar son günler ilgileniyor genelde ilgilenmezse son bir hafta kayinvaldem birakmayi teklif edicem çocuklarışu süreçte kimseyi evinize kabul etmeyin. hem corona riskinden dolayı hem de çekirdek aile düzeninin bozulacağı için onların maaliece sizde kalması mantıklı değil. eşiniz daha fazla destek olsun şu süreçte size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?