• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim .. :(

Selencik

: )
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
76
0
86
İstanbul
Arkadaşlar neredeyse 3yıldır üyeyim foruma ama aklımdaki soru işaretlerinin bir kısmını buradaki topiclerle hala gideremedim ben :bbo:

Şimdi benim sorunum kayınpederim olacak beyle alakalı..
Bu cumartesi istemeye geldiler söz takıldı vs. Daha önceden sözlümün babasıyla 2-3 kere görüşmüşlüğüm vardı.Ancak kayınpeder daha önce de kız isteme merasiminde de hep bana laf soktu.Kiloma olsun, okuluma olsun hatta geldiği zaman tavana bakıp daha bismillah "Ayyy bu evin kolonları kirişleri ne çirkinmiş" gibi söylemlerde bulundu biz ne diyeceğimizi şaşırdık.. Kayınvalidem,görümcem vs çok iyiler ama dediğim gibi baba ve sözlümün abisi beni istemiyor hatta abi buraya gelmedi bile..
Sözlüm de "Babacım demeye başladığında yumuşar babam merak etme" diyor ama..senağlama
Biraz eski kafalı biri herkes kabul ediyor bu gerçeği eşi-çocukları..
Birde ben İstanbulda yaşıyorum onlar Kocaelide.. Yüzükler takıldıktan sonra bana demez mi "Okulunu bitircen Kocaeliden iş bulacan yoksa olmaz! Oğlumu İstanbula göndermem ben!" diye.. İki arada bir derede kaldık sözlümle
6 yıllık ilişkimde tek sorunum bu.. Çıldırmamak içten değil..
Kayınpederimi nasıl yumuşatabiliriz? Biz sözlümle evlendikten sonra okuyacağız çünkü oda yüksek lisans yapacak şuan çalıştığı için yapamıyor..
eyvahedigeldismile Yardım edin lütfen

baban ne dedi oğlunu göndermek istemeyen beyfendiye. kız evi olayı karışmış sizde biraz. nişanlının tutumu önemli bu konuda. ailesine dur demeyi bilmeli

baban ne dedi oğlunu göndermek istemeyen beyfendiye. kız evi olayı karışmış sizde biraz. nişanlının tutumu önemli bu konuda. ailesine dur demeyi bilmeli

Babamla kayınpederimin arasındaki yaş farkı çok büyük.Babam kendinden büyük birine kendi evinde birşey diyemez malesef ama iadeyi ziyarette (Nisan ayının ortası olacak) söylememiz gerekeni söyleriz dediler.Sözlüm zaten dur demeyi biliyor ancak azıcık babasıyla soğukluk olursa bizim evlenmemiz çok zorlaşıcak.Köprüyü geçene kadar mantığıyla yutuyoruz ama sabrımız taşmak üzere ikimizinde :oklava:

He buarada sözlüm sırf ailesinden biraz uzaklaşıp bana yakınlaşmak için ıstanbulda iş buldu ve burdan bir ev tuttu yaza kadar burada olacak pek görüşmeyecekler kıymetimi anlasınlar diyor.Doğrumu yapıyoruz bilmiyorum ama..

baştan tavrını koymalısın bence. nişanlında bu tavrını bilmeli net ol. bende bi çok sorunlar yaşadım eşimin ailesiyle. ama hep kesin ve nettim en başından beri eşimde bunu bildiği için şimdi hiç muhatap dahi olmuyorum eşimde öyle. ve eşimde ağzını açıp bişey söyleyemez baştan söyledim fikrimi düşüncemi biliyodun derim çünkü

Arkadaşım önce sen iyice ölç tart herşeyi. Bak 6 yılını vermişsin...
Ne güzel sözlünde ıstanbulda iş bulmuş. Belli ki aile huzursuzluk yaratacak ileride...
Sabredersin sevdiğin için bazı şeylere göz yumarsın fakat bir noktadan sonra isyan bayraklarını çekersin.. Hemde orada tutunacak, sana destek olacak ailende yanında olmayacak...
Yerinde olsam erkek arkadaşınla konuşur düzeninizi ıstanbulda kurmayı teklif ederdim.
ış imkanları yönünden de ıstanbul daha iyi. Beraber çalışıp yuvanızı kurarsınız.
Karışanınız olmaz. Evliliğinizin tadını çıkartırsınız...
ınanın dış etkenlerle savaşmak çok zor...
Siz her zaman önce kendi mutluluğunuzu düşünmelisiniz.
Mutlu olmak içinde gereken zemini ayarlamak yine size düşer...
Konuşup anlaşın. Seni seviyor, seninle bir yuva kurmak istiyorsa zaten kabul etmekten başka seçeneği olmaz...

Arkadaşım önce sen iyice ölç tart herşeyi. Bak 6 yılını vermişsin...
Ne güzel sözlünde İstanbulda iş bulmuş. Belli ki aile huzursuzluk yaratacak ileride...
Sabredersin sevdiğin için bazı şeylere göz yumarsın fakat bir noktadan sonra isyan bayraklarını çekersin.. Hemde orada tutunacak, sana destek olacak ailende yanında olmayacak...
Yerinde olsam erkek arkadaşınla konuşur düzeninizi İstanbulda kurmayı teklif ederdim.
İş imkanları yönünden de İstanbul daha iyi. Beraber çalışıp yuvanızı kurarsınız.
Karışanınız olmaz. Evliliğinizin tadını çıkartırsınız...
İnanın dış etkenlerle savaşmak çok zor...
Siz her zaman önce kendi mutluluğunuzu düşünmelisiniz.
Mutlu olmak içinde gereken zemini ayarlamak yine size düşer...
Konuşup anlaşın. Seni seviyor, seninle bir yuva kurmak istiyorsa zaten kabul etmekten başka seçeneği olmaz...

Duygucum çok güzel diyorsun da sözlüm biraz vurdumduymaz biridir.Yani ben ona burada düzenimizi kuralım diyorum tamam deyip geçiştiriyor.Ailesinden o da çok çekti biz mutluluğumuz için hep sabırla bekliyoruz zaten.Bu yollardan başka birşey arıyorum ben aslında.. Yani kayınpederimi nasıl yumuşatabiliriz? Bir baba oğlu ve gelininden ne bekler? Babası anneannemle aynı yaşta düşünün artık.. Genç olsaydı daha kolaydı ama yaşlı.. Şeker hastası ve çok sinirli biri.. Elimiz kolumuz bağlandı.İnanın çeyizlik alışverişimi bile yapamıyorum korkudan, sonu hüsranla bitecek diye.. senağlama

arayı yumuşatma gayretin de bu tarz da bi insan tarafında yanlış anlaşaılabilir. mesafeli davranman daha iyi bence

Duygucum çok güzel diyorsun da sözlüm biraz vurdumduymaz biridir.Yani ben ona burada düzenimizi kuralım diyorum tamam deyip geçiştiriyor.Ailesinden o da çok çekti biz mutluluğumuz için hep sabırla bekliyoruz zaten.Bu yollardan başka birşey arıyorum ben aslında.. Yani kayınpederimi nasıl yumuşatabiliriz? Bir baba oğlu ve gelininden ne bekler? Babası anneannemle aynı yaşta düşünün artık.. Genç olsaydı daha kolaydı ama yaşlı.. Şeker hastası ve çok sinirli biri.. Elimiz kolumuz bağlandı.İnanın çeyizlik alışverişimi bile yapamıyorum korkudan, sonu hüsranla bitecek diye.. senağlama

bir bakışıyla susmanızı:ecrin_bebek:

ağzından çıkanı emir sayarak hemen yerine getirmenizi:ecrin_bebek:

ama sabırla onların dediklerini yaptığıınızı zannettirerek kendi işlerinizi yaparsınız alttan alttan.bilmiyorumkismile

hiç birşey dört dörtlük olmuyo işte çıkıyo bir arıza.....iş nişanlında biter canım senin yapabileceğin bişey yok üzme kendini ...çok garip ya kız evi sizmisiniz onlarmı? umarım düzelir çok mutlu olursunuz :)

ınşallah düzelir.. Gerçekten çok sıkıntı yaptım ve içimde patlamaya hazır bir bomba taşıyorum sanki.. Annemlerede yansıtıyorum ister istemez evde gerginlik var 2 gündür.. Of ya : (

üzüldüm cnm ya ne tuhaf adammış ben babacıma dua edimm melek gibidirolumunekankayizsmile

Belki de kayınpederinizin we sözlünüzün abisinin , sözlünüzün bilmediği ; ancak onların içten içe sözlünüze uygun gördükleri biri wardır .Sözlünüz sizinle birlikte olmak istediğini söyleyince de size cephe almış olabilirler . Zamanla onlarda kabulleneceklerdir sizi , biraz sabır .
Her sözün karşılığı wardır elbet ; ama söylemeden önce söze we söyleyene bakmak lazım . Huzursuzluk yaratmayın gelecekteki güzel günlerinize . Huzursuzluk çıkmasın diye herşeyi allttan da almayın . Uygun yerde uygun cewaplar werin . Dozu iyi ayarlayın .

Mutluluklar dilerim ...

Jasmeen saol düşüncelerin için ama inan bu dediklerini biz düşündük.Abisi kim olursa olsun istemiyor her yolu denedik ne diyecekler diye.Sözlüm 30 yaşında ve bu yaşta erken diyor anlayamadık gitti.. Babasıda huysuz adamın teki off ya : ( şaşırdık iyice.. sanırım beklemekten başka yol yok :(

cnm ben anlamadım bu işi neden abisi kim olursa istemiyormuş ona ne ki sonuçta sözlüm 30 yaşında insan kendi kararlarını verebilir. bence sen çok karışma sözlün ailesiyle halletsin seni istemeselerde sözlün seni istiyor sonuçta . bence sözlün ailesiyle arasındaki problemleri hallederse kayınpederinde sana karşı böyle davranmaz.cnm bence zamana bırak senin için en hayırlısını gösterir.

cnm ben anlamadım bu işi neden abisi kim olursa istemiyormuş ona ne ki sonuçta sözlüm 30 yaşında insan kendi kararlarını verebilir. bence sen çok karışma sözlün ailesiyle halletsin seni istemeselerde sözlün seni istiyor sonuçta . bence sözlün ailesiyle arasındaki problemleri hallederse kayınpederinde sana karşı böyle davranmaz.cnm bence zamana bırak senin için en hayırlısını gösterir.

Şebnemcim keşke dediğin kadar kolay olsa.. Sözlüm beni kabullendirmek için son 2 senedir uğraşıyor ama o kadar despod bir baba varki karşımızda inan ben böyle bir karakteri filmlerde dahi görmedim.Geri kafalılığın bu kadarı..
Sözlümle dün gece bu konuyu konuştuk yine bana dedi ki "Ya kabullenicekler yada beni kaybedecekler.Nolursa olsun ben senden başkası ile yuva kurmam bunu öğrenecekler" dedi.. Abisini pek takmıyorum çünkü abisi söze gelmediği için hayatından sildi onu sözlüm.. Asla muattap olmuyor yani..
Çekilecek çilem varmış daha evlenmeden olaylara bak benneyaptımki

Back