bencede bu kadar uzme kendiniBence kendi sorununuzu kendiniz çözün esiniz araya girmesin bu seferde arada kaldığı için esinizle aranızda açılır söylemek istediğinizi sesinizi yukseltmeden sayginizi bozmadan söyleyin ki hâkliyken haksız duruma düşmeyin bide diğer konunuzda 5 aylık evli olduğunuzu soylemissiniz bu durumda yeni gelin oldugunuz için akraba görüşmelerinde sizi aralarında görmek istiyorlardir zamanla bu gelip gitme olayları azalır
Bence kendi sorununuzu kendiniz çözün esiniz araya girmesin bu seferde arada kaldığı için esinizle aranızda açılır söylemek istediğinizi sesinizi yukseltmeden sayginizi bozmadan söyleyin ki hâkliyken haksız duruma düşmeyin bide diğer konunuzda 5 aylık evli olduğunuzu soylemissiniz bu durumda yeni gelin oldugunuz için akraba görüşmelerinde sizi aralarında görmek istiyorlardir zamanla bu gelip gitme olayları azalır
Yeni evliymissiniz mutluluklar dilerim oncelikle...saygi cercevesinde sinirlarinizi belirleyin.taviz tavizi doguruyor cunku. Ve bir sure sonra bakiyorsunuz ki siz fedakarlikta bulunurken istek ler in sonu gelmiyor ve en ufak bir aciginizda gunah kecisi ilan ediliyorsunuz.Evde yalniz oldugu icin bize gelmis. Pazar gunu iki bucuk saatlik yerde oturan kizina gidecek herkes ama ben istemiyorum. Kendimce gecerli bir sebebim var ama cok zorladi dun beni. Sebebimi soylemek istemedim cunku biliyorum onlar oyle demek/yapmak istemedi onlar iyi niyetli ben alinganim.. Herneyse esim mahcup dusermis, algi olusurmus aileyle kopukluk olurmus. Uzerime cok geldi, sonra gecen gun esimin anneannesine neden gitmedigimi sordu. Sasirdim her gitmedigim yere her zaman hesap mi sorulacak? Cok lafci bir aile bunu biliyorum ama laf etmsinler algi olusmasin diye karaktersiz mi olayim? Yalaka mi olayim? Cok sinirlendim cunku esimde oturup dinledi sayilir. Onlara gitmeye mecbur muyum? Benim hayatim bunlarin ailesinden ibaret degilki? Haksizmiyim kizlar siz soyleyin? Tek haksiz oldugum yer bana gore sessiz kalamadim ve heycanlanarak konusan biri oldugum icin ayip etmis olabilirim. Ama esimi susturup bana soruluyo hesap sorulur gibi :s yani sessiz istesemde kalamiyorum.
Olmasi gereken sey esimin konusmasi benim yerime ben mi yanlis dusunuyorum? Ama o konusup kavga mi etsin babasiyla bu mentalitedeler.. Ne dusunecegimi bilemiyorum ben mi abartiyorumki
bencede bu kadar uzme kendini
Yeni evliymissiniz mutluluklar dilerim oncelikle...saygi cercevesinde sinirlarinizi belirleyin.taviz tavizi doguruyor cunku. Ve bir sure sonra bakiyorsunuz ki siz fedakarlikta bulunurken istek ler in sonu gelmiyor ve en ufak bir aciginizda gunah kecisi ilan ediliyorsunuz.
Ne yasadiginizi bilemem ama yeni evliyken buyukler bekler gelip gidilmeyi.banada cok oldu.evet tek hayatimiz onlar degil ama bazi seylerede hosgoruluvolmak gerekiyor.
Gidip gelmek gonul almak cok zor olmanali siz hicmi gitmiyorsunuz da bu kadar laf oldu acaba?
Bence guzelce oturup neden gitmediginizi ve gitmek istemediginizi anlatsaniz kavga falan olacagini da dusunmem.. Kendinizi guzel ifade etseniz hicbir sorun kalmaz..
kocan cevap vermiyorsa sen vereceksin
yoksa daha çok konuşurlar
Guzel soyluyosunda karsindakiler laftan anlamiyor. Onlar hep iyi niyetli bende hep alinganim. Yani anlatsam derdimi sonucun ne cikacagini biliyorum. Esime anlattim mesela anladi mi hayir uzuntumu gordugu halde ailesiyle sogmasin diye elimden geleni yaptigima ragmen aileden biri gelir bizi istemio karin der oda hoop inanirim hemen akil olsa dusunur
Bu tarz şeyleri kayınvalidelerden duymaya alışkınız da kayınbabanızın bu şekilde üstelemesi ve karışması gerçekten çok garip. Mesafeli olun ve tavrınızı belli edin. Hayatınız tabi ki onlardan ibaret değil, sizi istedikleri gibi yönlendiremezler.Evde yalniz oldugu icin bize gelmis. Pazar gunu iki bucuk saatlik yerde oturan kizina gidecek herkes ama ben istemiyorum. Kendimce gecerli bir sebebim var ama cok zorladi dun beni. Sebebimi soylemek istemedim cunku biliyorum onlar oyle demek/yapmak istemedi onlar iyi niyetli ben alinganim.. Herneyse esim mahcup dusermis, algi olusurmus aileyle kopukluk olurmus. Uzerime cok geldi, sonra gecen gun esimin anneannesine neden gitmedigimi sordu. Sasirdim her gitmedigim yere her zaman hesap mi sorulacak? Cok lafci bir aile bunu biliyorum ama laf etmsinler algi olusmasin diye karaktersiz mi olayim? Yalaka mi olayim? Cok sinirlendim cunku esimde oturup dinledi sayilir. Onlara gitmeye mecbur muyum? Benim hayatim bunlarin ailesinden ibaret degilki? Haksizmiyim kizlar siz soyleyin? Tek haksiz oldugum yer bana gore sessiz kalamadim ve heycanlanarak konusan biri oldugum icin ayip etmis olabilirim. Ama esimi susturup bana soruluyo hesap sorulur gibi :s yani sessiz istesemde kalamiyorum.
Olmasi gereken sey esimin konusmasi benim yerime ben mi yanlis dusunuyorum? Ama o konusup kavga mi etsin babasiyla bu mentalitedeler.. Ne dusunecegimi bilemiyorum ben mi abartiyorumki
Bence kendi hakkınızı kendiniz arayın.
kp im kv demde sürekli eşime niye böyleyapıyo niye şöyle yapıyo diyip duruyodu. Sonuçolarak eşarada kalıyo ve olan sizin evinizde ki huzra oluyo.
eşime kesin veto verdim bundan sonra sana bişey söylerlerse kesinlikle cevap verme bana söylemelerini söyle diye.
çünkü eşime söylerken daha sert söyleyebiliyolar. ama benimle konuşurken ister istemez bir mesafe var arada.
keza kp im bir kaç kez hesap sormaya kalktı usturuplu bir şekilde cevabını verdim. örneğin onlara daha sık gitmemizi istiyodu. (haftada 2 kez görüşürüz en az bir sorun yoksa) pazar günlerimizi onlarda geçirmemizi istiyodu.
Bende kendimizce işlerimiz olduğunu söyledim. yeteri kadar geldiğimizi düşünüyorum. size yetmiyosa yapabilecek birşeyim yok dedim.
eşimin akrabalarıda çok lafçıdır. ama ben kesinlikle karakterimden ödün vermiyorum. Devşirme değilim sonuçta.
Bu tarz şeyleri kayınvalidelerden duymaya alışkınız da kayınbabanızın bu şekilde üstelemesi ve karışması gerçekten çok garip. Mesafeli olun ve tavrınızı belli edin. Hayatınız tabi ki onlardan ibaret değil, sizi istedikleri gibi yönlendiremezler.
ohoo biz bu yüzden boşanma kararı aldık. eşim benim ondan vazgeçtiğimi görünce kafasına dank etti de değişti. bir bebeğimizde var çünkü.Bende cok soyledim ama bana laflari yetmedigini gorunce esimi orda burda sikistiriyolar. Evimin huzurunu kacirdilar hep. Negatifliklerle doldurdular esimi hep ailemi laf ettiler hep bir duzeltme cabasindalar bizi. Esimde hep kulak verip onlari dinledigi icin degisti haliyle. Ben kulak vermedigim icin beni suclu goruyo ve soguyo benden bu dogru mu. Isteklerini yapinca iyiyim ama bi fikir degisikligi olunca yok. Sen iyi demissin demekki esin sana destek ne guzel.. Allah muhabbetinizi arttirsin. Benim esimde iki gunde bir gitme taraftari :) biz diye bisey kalmiyo bi zaman sonra. Her gun ya biri geliyo ya biri gidiyo