- 5 Kasım 2018
- 1.095
- 1.873
- 133
- Konu Sahibi ismira_1923
-
Yaptirin gitsin kuduz asisini kafaniz rahat etsin. Doktor daha iyi bilir. Ben de gecen kendimi pasli jiletle kestim hamileyim ustelik gittim asi oldum 12.haftanin tam sonuydu. Endiseyle yasamak yerine kol agrisiyla yasamayi tercih ettim. Kafam rahat. Onlemimi aldim. Gidin doktora anlatin o ona gore care bulur.Kızlar selam. 2 cocuk annesiyim. Kuduz olayına kafayı taktım. Çıkan haberler ölen çocuklar vs derken bende kedi kopek fobisi oluştu. Ki 1 2 sene oncesine kadar sokakta kendilerini besler, sever ve çocuğuma da ellettirmekte sakınca gormezdim. Az önce de aksam vakti çocuklarla parktayken yakinimdan zannediyorum yarasa geçti. Bana temas etmedi, ben kaçtım. Internette yarasa ısırığı hissedilmez, ısırık yeri görülmez yazan siteler var. Ben paranoya oldum artık. Yarasa beni isirdiysa ben farketmediysem demeye başladım. 5 duyu organım çalışıyor çok şükür. Dokunsa temas etse hissederdim. Ama kaygı bozukluğum nedeniyle sanırım kendi kendime diyorum ki kaçarken yarasa beni isirdiysa ve ben farketmediysem. Isırık yeri çok küçükse ve göremiyorsam? Gibi anlamsız saçma dusunceler içindeyim ama bu düşünceler beni boğuyor. Yaşama sevincim kalmadı resmen. Bunun çok saçma olduğunu biliyorum ama asla rahatlayamiyorum. Beni tek rahatlatacak şey gidip kuduz asisi olmak ama gitsem hastaneye bana gülerler eminim. Ağlamak istiyorum ve bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum. Sanırım deliriyorum galiba. Sizlerden konuya dışarıdan bakıp yorumlarınızı istiyorum
Yarasa ısırığı böcek ısırığı gibi farkedilemeyeceği bir şey mi yoksa köprk ısırması gibi ısırsa mutlaka bilirdiniz seviyesinde mi bilemiyorum. Valla bilemedim kaygı bozukluğunuz için psikologla filan görüşüyorsanız ondan fikir alın. Ya da gidin yarasa temas etti kuduz aşısı olmak istiyorum deyin. Geçen bir arkadaşım kedi tırmaladı diye gitti yaptırdı kafası rahat etti
Mantikli düşününce ben de böyle diyorum. Ama işte bunun arkasından yaklaşık 5 10 dk içinde yine tüm kötü düşünceler üşüşüyor başımaBende de var bu. Yıllardır takinti yaptığım şeyleri anlatsam inanamazsin. Yıllardır hiçbir korkum gerceklesmedi bu da gerceklesmeyecek diyorum kendime. Yanindan yarasa geçti diye illa ki isirdi diye bsy yok. Isiracak da hissetmeyeceksin de...senaryo olmuş seninki de.
Evet ama nasil yaptircam yani üstümde yara izi yok bisey yok. Yakinimdan yarasa geçti kuduz asisi olcam dersem yapmazlar bence. Size de çok geçmiş olsun bu arada. Ben de hamileyken kedi tirmalamasi nedeniyle kuduz asisi olmuştum. Çekiyor işte beni de kafayı çok taktim diyeYaptirin gitsin kuduz asisini kafaniz rahat etsin. Doktor daha iyi bilir. Ben de gecen kendimi pasli jiletle kestim hamileyim ustelik gittim asi oldum 12.haftanin tam sonuydu. Endiseyle yasamak yerine kol agrisiyla yasamayi tercih ettim. Kafam rahat. Onlemimi aldim. Gidin doktora anlatin o ona gore care bulur.
Bende tam aksine yarasa ısırdığı yeri koparır gibi bilgiye sahibim öyle derlerdi yani yaşadığım yerdeBen bu şekilde söylersem yapmazlar eminim. Isırık nerede dicekler yok. Yani internette okudum ısırdığı yer gözükmezmiş, ısırsa da hissetmezmişiz diye açıklama yaparsam bana tuhaf tuhaf bakacaklar eminim. Yalan da söylemek istemiyorum. Hadi yalan söylesem. Kedi kopek ısırdı tirmaladi desem hani nerede yara izi de yok. Gitsem nasıl aşı olabilirim ki
Bu şekilde anlatsanız doktora. Böyle böyle bir şeyden şüphelendim, bir yerde okudum, kontrol etmek istiyorum diye; onlar zaten yardımcı olurlar.Mantikli düşününce ben de böyle diyorum. Ama işte bunun arkasından yaklaşık 5 10 dk içinde yine tüm kötü düşünceler üşüşüyor başımasiz nasıl atlattiniz. Sizinki de hastalık hastası gibi miydi. Gerçi ben hastalık hastası da değilim bence. Sadece sonunda ölümcül bir tehlike varsa bende çanlar çalıyor
Hayır ama alacağım artıkPsikolojik destek alıyor musunuz?
Bugun gittim acile. Poliklinik kapanmıştı gittiğim saatte. Acil doktoru yarasalar kuduz aşısı literatüründen kaldırıldı dedi. Yani aşı yapmadı. Ama hala içim rahat değil. Yarasa kuduz virüsü taşır sonuçta. Sağlık bakanlığı kaldırmış artık. Yani yarasa isirsaydi beni kuduz aşısı yapmayacaklar miydi şimdi bunlarBu şekilde anlatsanız doktora. Böyle böyle bir şeyden şüphelendim, bir yerde okudum, kontrol etmek istiyorum diye; onlar zaten yardımcı olurlar.
Yarasalar kemirgen hayvanmis ve yarasa ile temaslarda kuduz asisi kalkmış artık. Bugun acil doktoru oyle söyledi. Az önce geldim eve. Ama içim hala rahat değilBende tam aksine yarasa ısırdığı yeri koparır gibi bilgiye sahibim öyle derlerdi yani yaşadığım yerde
Siz hiç yarasa dişi görmediniz mi
Onun ısırdığı yerin belli olmaması mümkün mü hele de acısını hissetmemek falan çok ütopik bir düşünce hatta ütopik bile değil ya o kadar imkansız bir şey. Fizik kanunlarına aykırı
Yapmayın bunu kendinize.Bugun gittim acile. Poliklinik kapanmıştı gittiğim saatte. Acil doktoru yarasalar kuduz aşısı literatüründen kaldırıldı dedi. Yani aşı yapmadı. Ama hala içim rahat değil. Yarasa kuduz virüsü taşır sonuçta. Sağlık bakanlığı kaldırmış artık. Yani yarasa isirsaydi beni kuduz aşısı yapmayacaklar miydi şimdi bunlaroff yemin ederim aglicam ya. Diyorum ki kendi kendime keşke kedi tirmaladi deseydim. Hayir yani illa aşı olacam rahatlayacam
Cok tesekkur ederim. Zaten disardan bakınca saçma olduğunu görüyorum ama bu çukurdan kurtulamıyorum. Dediğiniz yolu da deneyeceğimYapmayın bunu kendinize.Milyonda bir ihtimal bence. O yarasa sizi ısırsa hadi hissetmediniz; kanat sesi de mi duymazsınız? Ben on metre öteden görsem zıplıyorum. İnsan o kadar hassas bir varlık ki. Başka şeylere odaklanmaya çalışın. Ben üstesinden gelemediğim vesveselerde "Rabbim bu bir vesvese ise içime ferahlık ver. Düşünmeyeyim artık" diyorum ve gerçekten gidiyor o his. Allah yardımcınız olsun.
Bugun gittim acile. Poliklinik kapanmıştı gittiğim saatte. Acil doktoru yarasalar kuduz aşısı literatüründen kaldırıldı dedi. Yani aşı yapmadı. Ama hala içim rahat değil. Yarasa kuduz virüsü taşır sonuçta. Sağlık bakanlığı kaldırmış artık. Yani yarasa isirsaydi beni kuduz aşısı yapmayacaklar miydi şimdi bunlaroff yemin ederim aglicam ya. Diyorum ki kendi kendime keşke kedi tirmaladi deseydim. Hayir yani illa aşı olacam rahatlayacam
Evet işte hastalıklı düşüncelerim de burada başlıyor. Yakinimdan uçtu geçti. Ama ben kaçarken ya farketmediysem diye saçma saçma şeyler düşünüyorum. Ya böyle hani olumsuz şeyler düşünürsünüz de sizi illa onlar çeker ya. Aynen bu konuda da ben öyle oluyorum. Nerede kedi kopek var dibimde bitiyor. Evimin sokağında ben ne zaman girsem illa kedi kopek oluyor. Yarasa bile beni buluyor yahuİyi de siz de biliyorsunuz yarasa sizi ısırmamış. "Ya ısırsaydı" diyerek kendiniz olmayan bir girdaba atıyorsunuz.
Evet işte hastalıklı düşüncelerim de burada başlıyor. Yakinimdan uçtu geçti. Ama ben kaçarken ya farketmediysem diye saçma saçma şeyler düşünüyorum. Ya böyle hani olumsuz şeyler düşünürsünüz de sizi illa onlar çeker ya. Aynen bu konuda da ben öyle oluyorum. Nerede kedi kopek var dibimde bitiyor. Evimin sokağında ben ne zaman girsem illa kedi kopek oluyor. Yarasa bile beni buluyor yahukaç insanın hayatında yarasa ile ilgili anı olmuştur acaba. Vallahi olumsuzu çekiyorum üstüme. Bana temas etse dokunsa bile hissederim. Dokunmadı ama diyorum ki ben yanlış hatırlamıyorsam yani kaçarken dokundu mu acaba. Hani kendimden bile şüphe edecek kadar kaygılıyım. Online psikologdan randevu için baktım sitelere. Akşam saati uygun oluyorum ama genelde max 19.00a kadar randevu var. 2 cocukla maalesef 21 00dan sonra daha müsait oluyorum napacagim hiç ama hiç bilmiyorum.
Daha dün terasa çıkınca yarasa gördümYarasa bile beni buluyor yahukaç insanın hayatında yarasa ile ilgili anı olmuştur acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?