Kaybolan ikiz sendromu yaşayan var mı yaşadığımın adı buysa

Aussie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
914
3
96
İstanbul
İlk bebişlerimi gördüğümde ikizlerdi, bir hafta sonra 3üz oldular ve 3nunde kalp atışını duydum, tam bir hafta sonra supriz olarak gelen 3üz yok oldu ve tek kesede olan kardeşi kaldı.Yaklaşık 8+3 gibi iken baştan beri tek olan bebiş 1.8 cm daha once kesesini paylaşan da 1.5 cmdi.Bugun yine kontrolum vardı :( ve küçük olan kesemde malesef kalp atışı gelmedi :( Böyle bir durum yaşayan kimse varmıııııııııııııııııı?????

ay canım benim ya çok geçmiş olsun. sen neler yapıyorsun diye son mesajlarını arattım ve bununla karşılaştım. bak ben daha yeni bir belgesel izledim kaybolan ikiz sendromu bir teoriye göre her 8 gebelikten birinde görülüyormuş.

bence sakın kendini üzme zaten daha önce de düşük yaşamıştın. bir bebeği taşımak senin için çok daha kolay olacak. her işte bir hayır vardır. allah bu bebeğini sağlıkla doğurma gücü kuvveti versin sana...

geçmiş olsun canım...ben national geographic te bir belgesel izlemiştim.orda anlatıyordu.. çoğu kişi ikiz hamile kalıyormuş.ama gebeliğinin farkına varana kadar tek bebeğe iniyormuş.yani başta ikiz oduğunu öğrenemeyen insanlar çok fazlaymış...hayırlısı olsun canım...canını sıkma.. üç çocuğa bakmak çok zor her işte bi hayır vardır.

İlk bebişlerimi gördüğümde ikizlerdi, bir hafta sonra 3üz oldular ve 3nunde kalp atışını duydum, tam bir hafta sonra supriz olarak gelen 3üz yok oldu ve tek kesede olan kardeşi kaldı.Yaklaşık 8+3 gibi iken baştan beri tek olan bebiş 1.8 cm daha once kesesini paylaşan da 1.5 cmdi.Bugun yine kontrolum vardı :( ve küçük olan kesemde malesef kalp atışı gelmedi :( Böyle bir durum yaşayan kimse varmıııııııııııııııııı?????

Canım, benimde ikizmiş ama keselerin biri boş diğeri dolu gözüküyor şuanda.Bende araştırdım kaybolan ikiz sendromu çok yaygınmış Bir çok gebelik böyle başlar diyor.Bizde bekliyoruz.

bende bu gün kontrol için gittiğimde boş kese dedi ve üzüntüden neredeyse kendimi kaybettim ağlama krizlerine girdim kolay değil 7 yıldan sora bebek sahibi oluyorsun boş çıkıyor. sora inanamadım başka bir doktora daha muayene oldum normalde ikiz gebelikmiş fakat 7hafta 4 günlük hamileyim boş olan kese haftasına göre normal boutta diğer kesede plasentayı gördü fakat kalp atışını duyamadı çok küçük dedi 5 hafta 5 günlük görünüyormuş öyle üzgünümki hala başım ağrıyor.

arkadaşlar slm bende yumurta için iğne olmuştum ovitrelle ama adat oldum geçen ay tekrar doktora gittim adetimin 3.günü adetinin bitiminden 2 gün sonra gel dedi substene diye bir hap verdi 5 gün kullan dedi bitti gittim baktı 2 yumurta var dedi pregnyl diye 1 iğne daha verdi düzenli 2 güne bir ilişki dedi adetime 1 hafta var 13 mayısta dayanamadım kan tahlili yaptırdım 32.76 çıktı beta hcg. 2 gün sonra tekrar yaptırdım 15 mayısta 2 kat artması gerekirdi fakat benimki 13.96 düşmür başına bu tarz bişey gelen varsa bana yazsın ne olur....

dun doktora gittim 2 kese gozuktugunu bunlardan birinin icinin bos gozuktugunu soyledi ve 3 hafta sonra tekrar gelmemi soyledi cok merak ediyorum sonucu

sonuc ne oldu acaba bendede cikdi 8haftalik hamileyim dun gittigimizde biri bos dedi ve cogu hamilelikle oluo dedi hic bizarari yok dedi oylemi

meraba arkadaşlar bende benzer bişey yaşadım benimkilerde ikizdi .....

biri 7+0 diğeri 6+3 günlüktü ikisininde kalp atışlarını duydum ... 20 gün sonra gittiğimde biri 9+3 diğeri 7+2 deydi küçük olanın kalp atışı durmuş dedi doktor o anki üzüntümü anlatamam........

kese kendiliğinden küçülecek diğeri için zararı yok dedi.......ama kafama takıldı 7+2 günlükken kalp atışı durduğunda kesenin şekli bozuktu 2 gün sonra başka bi doktora gittim kese gayet normaldi ama içinde bebek yoktu hiç bi şey anlamadım ......

meraba arkadaşlar bende benzer bişey yaşadım benimkilerde ikizdi .....

biri 7+0 diğeri 6+3 günlüktü ikisininde kalp atışlarını duydum ... 20 gün sonra gittiğimde biri 9+3 diğeri 7+2 deydi küçük olanın kalp atışı durmuş dedi doktor o anki üzüntümü anlatamam........

kese kendiliğinden küçülecek diğeri için zararı yok dedi.......ama kafama takıldı 7+2 günlükken kalp atışı durduğunda kesenin şekli bozuktu 2 gün sonra başka bi doktora gittim kese gayet normaldi ama içinde bebek yoktu hiç bi şey anlamadım ......

merhaba kızlar
aşılama ile 3 kese oluştu ilk başta biri boştu . devamında 7+0 ken gittiğimde biri 6+6 diğeri 7+3 olarak görünüyordu . büyük olanın kalp atışı cok ıyıydı ama kucuk olan pek hareketlı değildi . dr um %50 teke dönme ihtimali var dedi nitekim 1 hafta sonra gittiğimizde biri 8+2 olarak görünürken diğeri küçücük kalmıştı sanki 3/4 haftalık gibi o kadar küçüktü yani :)
benim tek endişem yaoğun çalışıyorum ve bu kalan bebğime zarar verirmi ? dr dinlenmem için rapor filan vermedi herhangi bir değişiklik yapmamna gerek yok normal hayatına devam et dedi . birde beni 1 hafta sontra tekrar cağırdı bakalım acaba risk mi gördüğü için çağırdı diye endişe ediyorum . aslında bi kaç kez sordum büyük olan için endişeniz varmı diye haıyır yokdedi ama ne bileyim yinede kafamı kurcalıyor
kızlar kaybolan ıkız sendromu ıle başlayıp devamında kuzusunu kucağına alanlar varmı nasıl bi süreç yaşadınız tecrübenize ihtiyaç varrr :43:

merhaba kızlar
aşılama ile 3 kese oluştu ilk başta biri boştu . devamında 7+0 ken gittiğimde biri 6+6 diğeri 7+3 olarak görünüyordu . büyük olanın kalp atışı cok ıyıydı ama kucuk olan pek hareketlı değildi . dr um %50 teke dönme ihtimali var dedi nitekim 1 hafta sonra gittiğimizde biri 8+2 olarak görünürken diğeri küçücük kalmıştı sanki 3/4 haftalık gibi o kadar küçüktü yani :)
benim tek endişem yaoğun çalışıyorum ve bu kalan bebğime zarar verirmi ? dr dinlenmem için rapor filan vermedi herhangi bir değişiklik yapmamna gerek yok normal hayatına devam et dedi . birde beni 1 hafta sontra tekrar cağırdı bakalım acaba risk mi gördüğü için çağırdı diye endişe ediyorum . aslında bi kaç kez sordum büyük olan için endişeniz varmı diye haıyır yokdedi ama ne bileyim yinede kafamı kurcalıyor
kızlar kaybolan ıkız sendromu ıle başlayıp devamında kuzusunu kucağına alanlar varmı nasıl bi süreç yaşadınız tecrübenize ihtiyaç varrr :43:
canım öncelikle geçmiş olsun zor bi süreç ama eminim atlatacaksın...
bizde aynı şeyleri yaşadık...benim dr'um bebeğin birirni kaybettiğimizde proluton diye düşük önleyici iğne vermişti bir hafta arayla 2 iğne yaptırdık..yatak istirahatide vermişti, zaten bizimki tüp bebek olduğundan ben hep yatıyodum..
veeee neticede o sıkıntılı günlerden sonra şubat 20'de doğum yaptım ..dr'un dediği gibi diğer kesede doğumda gitti ....şimdi oğluşumu kucağıma aldım çok şükür...darısı sana inşallah..

arkadaşlar slm bende yumurta için iğne olmuştum ovitrelle ama adat oldum geçen ay tekrar doktora gittim adetimin 3.günü adetinin bitiminden 2 gün sonra gel dedi substene diye bir hap verdi 5 gün kullan dedi bitti gittim baktı 2 yumurta var dedi pregnyl diye 1 iğne daha verdi düzenli 2 güne bir ilişki dedi adetime 1 hafta var 13 mayısta dayanamadım kan tahlili yaptırdım 32.76 çıktı beta hcg. 2 gün sonra tekrar yaptırdım 15 mayısta 2 kat artması gerekirdi fakat benimki 13.96 düşmür başına bu tarz bişey gelen varsa bana yazsın ne olur....

canım aynısını bende yaşadm dayanamadım tahlıl yaptrdım ama iğnen etkısıyle yüksek çıktı 2 gün sonra gittim baya düşmüştü doktorumu aradım iğnenn etkısı olduğunu söyledı hayrlısı dıyıp beklıyoruz..:nazar:

İlk bebişlerimi gördüğümde ikizlerdi, bir hafta sonra 3üz oldular ve 3nunde kalp atışını duydum, tam bir hafta sonra supriz olarak gelen 3üz yok oldu ve tek kesede olan kardeşi kaldı.Yaklaşık 8+3 gibi iken baştan beri tek olan bebiş 1.8 cm daha once kesesini paylaşan da 1.5 cmdi.Bugun yine kontrolum vardı :KK43: ve küçük olan kesemde malesef kalp atışı gelmedi :KK43: Böyle bir durum yaşayan kimse varmıııııııııııııııııı?????
ben yaşadım canım düşük yapmıştım doktora gittim özel oda bana tekrar hamile kala bilirsin hiç bir pıroplem yok dedi ben düşükten bir hafta sonra tekrara hamile kalmışım anlayamadım günüm geçti doktora gittik hamilesin dedi inanamadık eşimle ilk gittigim doktr boş kese dedi devlet başka doktr gittk oda 3 kese var ddi haftaya geldedi 2 kese vr ddi hiç bişey anlamadık üzüldüm tekrar gittik :KK43: ama için deki embiryoları göremediler bir hafta daha bekledim tekrar gittim kese bir dediler çok üğzüldüm aglıyom eşim o zaman 2 özel hastnye gittm 2side bebek var birde rekli ultrsnda bakalım dedi ikiz kayboln sendromu dedi çok üzüldük bu embiryo var ama kalbi durmuş dendi yıkıldım :KK43:o an özlde kürtj oldum 5 ay sonra tekrar hamile kaldım kontrol altında tek gebelikti dünya tatlısı kızım var canım çok şükür saglıklıda :KK46: herşeyde vardır bir ayırdedim ayırlısı neyse oo olsun dedim canım dua et hep

canım öncelikle geçmiş olsun zor bi süreç ama eminim atlatacaksın...
bizde aynı şeyleri yaşadık...benim dr'um bebeğin birirni kaybettiğimizde proluton diye düşük önleyici iğne vermişti bir hafta arayla 2 iğne yaptırdık..yatak istirahatide vermişti, zaten bizimki tüp bebek olduğundan ben hep yatıyodum..
veeee neticede o sıkıntılı günlerden sonra şubat 20'de doğum yaptım ..dr'un dediği gibi diğer kesede doğumda gitti ....şimdi oğluşumu kucağıma aldım çok şükür...darısı sana inşallah..

merhaba destina. çok uzun zaman olmuş ama bir soru sormak istiyorum.
gebeliğinde ikili üçlü testleri yaptırabilmiş miydin. benim kaybolan ikiz bebeğim tam olarak yok olmadığı için yaptıramiyormuşum. çok üzgünüm

Back