Kavgada kullanılan ağır laflar

senaibe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2021
10
5
28
Meraba.Çok kötüyüm ve sırf bu konu için fikir almak istediğim için siteye kayıt oldum.Sevgilimle dört senedir birlikteyiz.Sevgilim pandemi sürecinde işini kaybettiğinden beri bana çok kötü davranıyo.Tartışmalarda küfür etmeye başladı.Çok üzgünüm her defasında şok oluyorum.Önceden böyle bir şey hiç olmazdı.Şu an sadece küfür değil ağır laflar da bitmiyo.Zorlu günler diye sineye çekilmeli mi yoksa terkedip gitmeli mi bulamıyorum.Böyle biri değildi hemen bitirme diyorum kendime ama aylar oldu.100 kez böyle konuşma dedim.Dört senelik ilişkiyi üç beş aylık sıkıntı için bitirmek zoruma gidiyo.Çözüm ise bulamadım.Siz ne düşünürdünüz yerimde olsanız

Işsizlik psikolojik olarak insanı kötü etkiler. Kolay değil. Lakin küfürbaz olmasını gerektirmez, yahut size karşı ağır söz..

Dört yıllık ilişki kolay degil yine ama yirmi yıllık evlilikler yıkılıyor bazen doğru olani yapmaliyiz.

Zayıf bir karakteri olduğunu görüyorum. Bu noktada sizde biter iş. Ömür boyu böyle bir adamla yaşar misiniz?

Mune Mune konu yanlis yerde.

Bu hareketlerin issizlikle alakasi yok. Eşimin işleri bozulup hem de işsiz kalmişti daha yeni evliydik ustelik ve oyle 3-5 aylik bir surec degildi daha uzun surdu.
Asla kufur, hakaret duymadim bana karşi. Bu normal bir sey değil.
Yarin oburgun evlendiginizde başka tartismalarinizda da aynisini yapacak bence.

Meraba.Çok kötüyüm ve sırf bu konu için fikir almak istediğim için siteye kayıt oldum.Sevgilimle dört senedir birlikteyiz.Sevgilim pandemi sürecinde işini kaybettiğinden beri bana çok kötü davranıyo.Tartışmalarda küfür etmeye başladı.Çok üzgünüm her defasında şok oluyorum.Önceden böyle bir şey hiç olmazdı.Şu an sadece küfür değil ağır laflar da bitmiyo.Zorlu günler diye sineye çekilmeli mi yoksa terkedip gitmeli mi bulamıyorum.Böyle biri değildi hemen bitirme diyorum kendime ama aylar oldu.100 kez böyle konuşma dedim.Dört senelik ilişkiyi üç beş aylık sıkıntı için bitirmek zoruma gidiyo.Çözüm ise bulamadım.Siz ne düşünürdünüz yerimde olsanız
E oldu o zaman, her sıkıntıda hayatımızdaki insana hakaret ve küfür edelim hayatını zindan edelim!
İyi günde herkes iyidir. Kötü günde kendini belli etmiş.

Her sıkıntısı olan eşine, sevgilisine küfür hakaret etsin o zaman.

Sevgilinizin asıl kişiliği ortaya çıkmış bence, yol yakınken dönün. Nasıl hazmediyorsunuz küfürü de devam edebiliyorsunuz?

eşim oğlumuz doğduktan 3 ay sonra memuriyeti bıraktı ve ticarete atıldı. battık.. aradan 6 sene geçti. 1 sene sonra o günlerden kalan borçlar bittiğinde 1 milyonun üzerinde borç ödemiş olacağız.. bu süre zarfında çok tartıştık tabi ki, gerildik vs..
ama bir kere bile hakaret, küfür, ağır söz ne ben ettim ne eşimden duydum. ne ben battık bana bu kadar borç ödettin diye kaldırılamayacak laf söyledim ne de o psikolojisi bozulduğu için söyledi..
diyeceğim o ki herkes kendi yaşadıklarından müsemma. evet işsizlik psikolojisi kötü ama sevgilinin yapacağı en kötü şey seninle konuşmamak olabilirdi. bundan ötesi kabul edilebilir bir durum değil..
demek ki gelecek kurulabilir bir insan değil kendisi.. devam etmemenizi öneririm.

Daha flört ederken küfür ve hakaret varsa, evlenince şiddet de olur.
Çoğu insan dört dörtlük yaşamıyor, hayatının bir anında işsiz de kalabiliyorsunuz, hastalık da olabiliyor ama her zorlukta karşımızdakini hırpalarsak sevginin bir anlamı da kalmaz, sevgi paylaşmaktır ama küfür etmek değildir.
Evlenseniz ev kirası, faturalar, mutfak masrafı gibi maddi sorumluluklarda evi başınıza yıkacak demek ki.

Siz bilirsiniz ama ayrılmanız sizin için daha hayırlı görünüyor.

Her issiz kalan karısına sevgilisine agzına geleni söylerse memlekette insan kalmaz.
Kan cıkar.
Tabiki böyle bir hakkı yok,issizlik bahanesine sıgınmasına izin vermeyin.
Bitirin yol yakınken.

Bu hali devam ederse yaşamak mümkün değil zaten.Normal bir zaman olsaydı daha kolay karar verirdim.Şu an işsiz kaldığı için ayrıldığım düşünülecek.Kötü anında gidecekmişim gibi hissederek kendimi suçluyorum.Yazan herkese hak veriyorum aksini söyleyemem.Vicdan yapıyorum ama buna çözüm bulamıyorum.

eşim oğlumuz doğduktan 3 ay sonra memuriyeti bıraktı ve ticarete atıldı. battık.. aradan 6 sene geçti. 1 sene sonra o günlerden kalan borçlar bittiğinde 1 milyonun üzerinde borç ödemiş olacağız.. bu süre zarfında çok tartıştık tabi ki, gerildik vs..
ama bir kere bile hakaret, küfür, ağır söz ne ben ettim ne eşimden duydum. ne ben battık bana bu kadar borç ödettin diye kaldırılamayacak laf söyledim ne de o psikolojisi bozulduğu için söyledi..
diyeceğim o ki herkes kendi yaşadıklarından müsemma. evet işsizlik psikolojisi kötü ama sevgilinin yapacağı en kötü şey seninle konuşmamak olabilirdi. bundan ötesi kabul edilebilir bir durum değil..
demek ki gelecek kurulabilir bir insan değil kendisi.. devam etmemenizi öneririm.
Çok zor olaylar atlatmışsınız geçmiş olsun.Haklısınız,savunma yapamam onun adına zaten.Böyle bir süreçte ayrılırsam kötü gününde bırakmış gibi olucam.Bu fikir içime oturuyor.Sizin gibi birlikte atlatmak isterdim kötü olayları ama kısmet olmayacak galiba.

İnsanlar 10 yıllık evliliği 3 çocukla bitiriyor, sen 4 yıllık sevgililiği mi bitiremiyorsun?

E sen de regl gününde ağzına geleni say, bak bakalım sevgilim özel gününde diye mazur görüyor mu seni?

Her sıkıntısı olan eşine, sevgilisine küfür hakaret etsin o zaman.

Sevgilinizin asıl kişiliği ortaya çıkmış bence, yol yakınken dönün. Nasıl hazmediyorsunuz küfürü de devam edebiliyorsunuz?
İlk zamanlar daha önce böyle davranmadı diye affettim.İşsizlik gerçekten zor,aklı karışık diye istisna olur diye düşünmek istedim.İpin ucunu tutamadım sonra.Ben de kendime soruyorum nasıl hazmettim diye.İlk tepkilerimi veremediğimde yanlış yaptım galiba.Sonrası çok hızlı oldu.

Son düzenleme:
Yok o böyle biridir de elverişli ortam olmamıştır. İyi koşullarda herkes iyidir. Yapılacak şeyse belli 🤷🏻‍♀️
Üzerine düşününce bu sözünüze hak verdim.Pandemiye kadar çok şükür iyi bir hayatımız vardı.Bu yüzden bu yüzünü görememiş olabilirim.

Üzerine düşününce bu sözünüze hak verdim.Pandemiye kadar çok şükür iyi bir hayatımız vardı.Bu yüzden bu yüzünü görememiş olabilirim.
İyi olmuş bu yüzüyle karşılaşmadan çoktan evlenmiş de olabilirdiniz.Koşullarını iyileştirdiğinde düzelir diye şu yaptıklarına göz yummayın. Saygı bir kere bozuldu mu bir daha kazanılmıyor. Yol yakınken dönün.

X