• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kavanoz Mamaları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sitare

Çok Tuzlu Bir Deniz'im..
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2008
197
9
118
Merhaba arkadaşlar. 5,5 aylık bir kızım var. kilo alımımız hep problemli oldu. hazır hiçbirşey vermek istemiyorum. herşeyini evde kendim hazırlayayım herşeyi temiz iyi olsun diye ücretsiz izne ayrıldım. ek gıdalara geçtik. güzel güzel meyvaları rendeleyip püre olarak hazırlıyorum ama yediremiyorum. geçen gün denemek için kavanoz maması aldım onu severek yedi. havuçlu karnıbaharlı pirinçli vardı kapağı açınca iğrenç kokuyordu. tadına baktım fena değildi. yemez diye düşündüm ama gayet güzel yedi. zararlı olduğunu düşündüğümden onları yedirmek istemiyorum ama o evde hazırladığımı yemiyor. birde doktor bir arkadaşım poşet poşet kavanozlarını atıyordu yani sürekli onlardan yediriyordu. zararlı olsa o yedirmez diye düşünüyorum. ne yapacağımı şaşırdım. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda???

Canım benim bebeğimde benim hazırladığım püreyi yemiyor, kavanozdakine bayılıyor. Kızım 6 buçuk aylık, bebelac kavanoz mamaları yediriyorum tamamen doğal içeriği, katkı maddesi filan yok. Denedim, kokusu da tadı da çok doğal. Bi bak içeriklerine.

benım oğlum hıç sevmedı onları..
bende zaten vermedim bikaç defa yolculukta falan denedm ama istemedi

bende oğlum 5-6 aylıkken bir dönem hiç bir şey yemediği için bir kutu yedirmiştim. ama hiç içime sinmedi. yani çok doğal ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkcası. bence verme derim. kendin evde yaptıklarından zorla da olsa yedirmeye çalış. içine ne kattıkları nasıl hijyen şartlarda hazırladıkları belli değil.

bende ucuzlrıme verıyorum hele dısarda olunca cok ıyı oluyo cok sevıyolar ..buskıvı ıle yogurt ılede karostırıyorum aama artık yaz geldı daha cok evde yapıyorum yaz meyvelerınden yınede evde hep ıkı uc kavanoz var cok ıstahsız oldukaları yemek yemedıklerı donemlerde de ıyı oluyo ..

Bilmiyorum ki reisdevrim37, bebelac bisürü garanti verio o kavanoz meyve ve sebze pürelerinin tamamen organik ve doğal olduğuna dair.

benm iki tane çocugum var o kavanoz mamalarndan hiç vermedim kaşık mamalarından günde bir den fazla vermiyorm onlarıda bebeğim şimdi 11 aylık.geçen markette gördüm ağzım açık kaldı etli makarna maması kabak dolması maması bu kadarda olmazki canım çok şaşırdım onlarıda kavanoz maması olarak yemelerine gerek yok evde yapmak varken yazık bebişlerimizee:16:

benimde 4 aylık bir kızım var.. anne sütü alamadığı için ek gıdaya erken başlayacağım.. önceliğim tabiki kendim yapmak olacak ama aci durumlarda vs..ben hipp kullanmayı düşünüyorum.. biberon maması olarakta hipp veriyorum ve mamalar içinde en çok ona güveniyorum... bebeğinin beğendiği bir kavanoz mamasının aynı içeriğini yaparak vermeyi denedin mi hiç??

Benim de oğlum 4,5 aylık .25 gündür ek gıda tüketiyoruz.
Kavanoz mamalarından ben de veriyorum aynen benimkide o dediğinden karnabaharlı pirinçli karışıma bayılıyor.Ama kıvamı yoğun olduğundan çok hafif sulandırıyorum ben yutması kolay olsun midesi bulanmasın diye.
Zararlı olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Tüketen onca insan varken hemde...
Benim yaptığım pürelerden çorbalardan yemiyor ama o kavanozdakilere bayılıyor .

bende verdim kavanoz mamalari,ilk baslarda sizin hazirladiginiz yemegi reddede biliyorlar.istahsiz donemleri icin evde 2-3 kavanoz olurdu bende hep.disari cikarken filan yedirmek icin.ama cok verme derim arkadasim,ne de olsa bozulmamasi icin icine adlarini bile bilemedigim maddeler vuruyorlar.

benimde 4 aylık bir kızım var.. anne sütü alamadığı için ek gıdaya erken başlayacağım.. önceliğim tabiki kendim yapmak olacak ama aci durumlarda vs..ben hipp kullanmayı düşünüyorum.. biberon maması olarakta hipp veriyorum ve mamalar içinde en çok ona güveniyorum... bebeğinin beğendiği bir kavanoz mamasının aynı içeriğini yaparak vermeyi denedin mi hiç??

denemez olurmuyum hiç. o yesin diye neler neler deniyorum. birde bu hipp markayı burda duydum ben ama nerelerde satılıyor? marketlerde görmedim. Aptamilden falan daha mı iyi?

benim kızım sevmedi kavanoz mamaları
neyi sevre bilyim de ona göre dışarı çıkarken yanıma alırım kolaylık olur dedim,işe yaramadı
doktorumuz da önermedi,rafa çıkan her şeyde katkı maddesi var mümkünse verme dedi
ama, annesi, babası ve dedesi doktor olan bir çocuğa sürekli bu kavanoz mamalardan verdikerini çok iyi biliyorum:56:

Kavanoz mamalari icin endise etmenize gerek yok, butun kontrollerden geciyorlar, bebekler icin yapildigi icin ozellikle dikkatli bir sekilde yapiliyor. Evde hazirladiginizi yemiyorsa hazir verin... Benim oglum gunde 1 meyveli 1 de sebzeli yiyor masallah. Biz HIPP markasini kullaniyoruz. Bizim burada her markette var Turkiyede nasil bilmiyorum...

Benim kızımda hazırladığım meyvelerden bikaç kaşık anca yiyordu onuda suratını buruştura buruştura. bugün eczaneden hipp in havuçlu elmalı püresini aldım nerdeyse bütün kavanozu bitirdi şaştım kaldım valla. herzaman vermeyi düşünmüyorum ama yiyince de çok mutlu oldum. benim hazırladığım aynı karışımın tadı çok farklı oluyor, bazen içine yoğurt karıştırıyorum ozaman daha çok yiyebiliyor, yesin diye napcamı şaşırıyorum artık

Bendekızıma küçükken onlardan çok yedirdim...şimdide oğluma veriyorum...gerçi oğlan daha iştahsız çıktı onada mırın kırın ediyor ama zorlada olsa yediriyorum...zaten genel anlamda herşeye öğürüyor...kavanoz mamaları sürekli yedirildiği zaman çocukta kabızlık yapıyor onu gözlemledim...onun haricinde bir sıkıntımız yok şimdilik...

Kavanoz mamalarına ben de güveniyorum. Çünkü organik ve kontrollü tarımla üretilyor. Isıl işlem görüyor hava almadan vakumlu ambalajlanıyor. O yüzden pazardan manavdan aldığımız meyve sebzelere göre çok daha güvenli. Hangimiz organik pazarlardan alışveriş yapıyoruz ki? Bu ülkede meyve ve sebzeler hormonsuzdur diyemiyoruz. Bebek ürünleri Avrupa Birliği bebek beslenmesi standartlarında üretiliyor. katkı maddesi kullanılmıyor

bende bir iki kez kavanoz maması verdim sevdi gerçi ben o yesin diye almamıştım :9: kavanozuna yoğurt mayalaamak için aldım meyveelilerden sonra atmayım içini bari ben yiyim dedim :9: baktım bakıyo yavrum bir iki kaşık verdim bayıldı :9: sonra bi kezde dışarda almak zorunda kaldım. şimcik evde kendim hazırlıyorum eğer anne sütü veriyorsanız ben ilk önce göğüs kalkanlarımı takıyorum bi 15 dkkda yarım kase süt çıkıyo onun içinede 2 parmak kalınlığında muzu eziyorum sütümle karıştrıp verdim hepsini yedi çok sevindim :16: ama muz, şeftali ve siyah üzümü denedim onu yemedi öğürdü bende zorlamadım şimdi meyveleri tek tek ve iyice ezerek veriyorum parçacıklı olunca öğürüyor. eğer sizinde sütünüz varsa birde sütünüzle karıştırıp deneyin derim beelki böyle böyle alışırlar hepimize kolay gelsin :)

bebekleri her şeyi yiyene o zararlı bu katkılı demek kolay gerçekten.ya yemeyenler?
keşke hazırı yese her öğün vermeye razıyım( çok mu fazla oldu) ben de biliyorum güzel güzel mevsimine göre sebzeleri haşlayıp püre yapmayı ama yemiyor işte,bir dönem hazırlardan yiyordu şimdi onu da yemiyor.
rafa çıkıyor elbet koruyucusu falan var ama bunların dünya kadar denetimi var.nerden geldiği bilinmeyen organik diye köyden şurdan burdan tanıdıüğın yolladığı şeylerdense hazırlara daha çok güvenirim.hiç olmazsa denetleyen birileri var.
şöyle bir olay anlatayım.bir dönem küçük bir ilçede yaşadım, oldukça bol üzüm yetişen bir yerdi.
pekmez yapımlarına şahit oldum.leğende ayaklarıyla çiğniyorar,sonra balkona döküyorlar.balkon giderinin altına da bir kova.üzümlerden akan su balkon giderinden akıp kovaya gidiyor onu da kaynatıp pekmez yapıyorlar.(sırası farklı olabilir ama bu işlemler yapılıyor tam olarak)
arkadaşlar inanabiliyor musunuz balkon giderinden akıyor?nasıl bir pisliktir bu aNlamıyorum.sonra da kapış kapış gidiyor o pekmezler ev yapımı diye.
böyle bir şeyi yedirmektense gider uzungil,tahsildaroğlu vs. marka pekmez alır içiririm daha iyi.

bebekleri her şeyi yiyene o zararlı bu katkılı demek kolay gerçekten.ya yemeyenler?
keşke hazırı yese her öğün vermeye razıyım( çok mu fazla oldu) ben de biliyorum güzel güzel mevsimine göre sebzeleri haşlayıp püre yapmayı ama yemiyor işte,bir dönem hazırlardan yiyordu şimdi onu da yemiyor.
rafa çıkıyor elbet koruyucusu falan var ama bunların dünya kadar denetimi var.nerden geldiği bilinmeyen organik diye köyden şurdan burdan tanıdıüğın yolladığı şeylerdense hazırlara daha çok güvenirim.hiç olmazsa denetleyen birileri var.
şöyle bir olay anlatayım.bir dönem küçük bir ilçede yaşadım, oldukça bol üzüm yetişen bir yerdi.
pekmez yapımlarına şahit oldum.leğende ayaklarıyla çiğniyorar,sonra balkona döküyorlar.balkon giderinin altına da bir kova.üzümlerden akan su balkon giderinden akıp kovaya gidiyor onu da kaynatıp pekmez yapıyorlar.(sırası farklı olabilir ama bu işlemler yapılıyor tam olarak)
arkadaşlar inanabiliyor musunuz balkon giderinden akıyor?nasıl bir pisliktir bu aNlamıyorum.sonra da kapış kapış gidiyor o pekmezler ev yapımı diye.
böyle bir şeyi yedirmektense gider uzungil,tahsildaroğlu vs. marka pekmez alır içiririm daha iyi.

:((((esra bende aynı şeyleri düşünüyorum senle
doğal,hormonsuz,katkısız deniyor ama yapan kişiye bak sen
gerekli hijyeni sağlamışmı,en azından kavanozdakiler
makinalarda yapılıyor,kontrol ediliyor.
meyve alıyorum oğluma
tadı da bişeye benzemiyor.
artık eskisi gibi değil.bende ne yerse yediriyorum artık.

Back