Bebek Beslenmesi kavanoz mamalar hakkında yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

YAMAN

* ben bir anneyim *
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.168
11
158
38
merhaba anneler
13 aylık bir kızım var
şükür kilosu boyu yerinde ama zaman zaman iştahsızlıklar yaşıyoruz
malum sürekli diş çıkarma devam ediyor
sorum şu ki
marka adını söylemiyorum kavanozda satılan püreler var meyveli sebzeli vs.
bunlardan bebeişlerinize veriyormusunuz.
ben son günlerde hergün 1 kavanoz yediriyorum herhangi bir zararını görmedim sizler bir sorun yaşadınızmı yada fikri olan varmı
aslında herşeyin doğalından yanayım hiç mama kullanmadım hala da emiyor
çorbalar yemekler yapıyorum yoğurdu bile kendim mayalıyorum ama günler uzun arada kavanoz mamada veriyorum
ne düşünüyorsunuz görüşlerinizi bekliyorum

benimde 18 aylık kızım var. ek gıdaya başladığından beri veriyorum. Benim kızım taze mevyeyi kesinlikle yemiyor aylardır sürekli mevsim meyvelerini püre yapıp vermeye çalışıyorum ama ya tükürüyor, ya öğürüyor yada ağzını açmıyor. Ama kavanoz meyvelerini çok güzel yiyor. Hiç yememesinden se bu şekilde beslenmesi problem değil bence. Hem biçok uzman bu mamaları gönül rahatlığıyla kullanabileceğimizi ifade ediyor.

teşekkür ederim
benimkide öğürüyor biçok şeye zaten
en azından kavanozda olsa meyve püresi olarak yiyor o konuda içim rahat

Benim oğluşumda 7 aylık arada Hipp markasının meyve pürelerini veriyorum, çok severek yiyor. Doktorum dışarıda veya seyahatlerde verebilirsin dedi. Hipp'in meyveli püreleri çok güzel, bende tadına baktım aynı taze meyve tadında ve organik. verebilirsin hiç zararı yok hiç yememesi daha kötü.

çok haklısın bi şekilde vitamin almalı taze meyveyi yemiyor mecburen hazır mama veriyorum bende

ben hiç vermiyorum.ikizlerime vermiştim ama yeni bebişime vermiyorum.zaten öğlenleri çorba veya püre ve yoğurt yiyor.öğleden sonra meyva yiyor. hiç gerek yok bence.meyvasının içine ceviz koyabilirsiniz.ama mecbur kalınırsa belki olabilir.benimki 8 aylık

13 aylik hadi neysede 18 aylik icin bence ev yemekleri verseniz , yani 18 aylik bir cocuk siz ne yeseniz onu yer 13 aylik icinde gecerli bence

13 aylik hadi neysede 18 aylik icin bence ev yemekleri verseniz , yani 18 aylik bir cocuk siz ne yeseniz onu yer 13 aylik icinde gecerli bence

çok haklısınız bende herşeyin doğalından yanayım fakat kızım bu aralar hiçbirşey yemiyor
sadece emiyor
ek gıda olarak ne versem öğürüp çıkarıyor bende en azından hazır da olsa bu yesin diye bakıyorum

bence gonul rahatligi ile verebilirsin,ben de cok istahsiz bir bebek buyuttum,gerci buyuttum demek abarti olur henuz daha 2 yasinda :)) ama ilk 18 ayi istahsiz gecti ve vitamin iceren hernagi bir seyi yemesi bile benim icin buyuk mutluktu.
ek gidaya 5,5 aylikken meyve ve sebze pureleriyle basladim ve doktorum tavsiyesi ile hipp kavanozlairni kullandim.Yurt disindaydik o zaman ve doktoruma gore hippin icerigi pazardaki meyve ve sebzeden cok daha organik ve guvenilrdi,biraz arastirinca hakli oldugunu da gordum.yaklasik 5-6 ay en az gunde bir kavanoz pure yedirdim kizima,bu da nerden baksan en az bir tam ogundu,ama daha sonra istemedi pureleri ve zaten turkiyeye geldik ve ben daha organik ve taze meyve bulabilecegim yerler kesfettim,kendim pure ya;ptim verdim.Simdi de masallah cok severek ve istahla meyvesini yiyor her gun ama tam gun disarda oldugumuz zamanlar icin de evde mutlaka hala 1-2 kavanoz meyve puresi bulunduruyorum,sebze purelerini sevmedi sevmeyecek :)

not:turk markalarinin kalitesi ve icerigi hakkinda cok saglam bir bilgim yok ama tecrubelerime dayanarak onlarin da cok kotu olmadigi kanaatindeyim,ama yine de imkan varsa hipp tavsiye ederim.saglicakla,yarasin kuzularimiza

Ben mecbur kaldığımda veriyordum,dışardaysam,ya da çok iştahsız sa,başka birşey verememişsem,aç kalmasındansa yesin diyip veriyordum.marka adı vermiyorum ama meyve püresi almıştım oğluma,hemde en bilinen markalardan,tadına bir baktım suyla pişirilmiş nişasta tadı var,içeriğini okudum,gerçekten de tamamı meyve değil,su ve nişastayla yapılmış azıcık ta meyve püresi eklenmiş lezzetsiz bir muhallebi.
Önce içeriklerini okuyun,sonra tadın,içinize siniyorsa verin.elbette herşeyin en iyisi doğal olanıdır,sevdiği kavanoz mamalarında ne varsa aynı malzemeyle evde yapmaya çalışın,o zaman belki yer

Ne güzel anlatmışsınız teşekkür ederim
bende mutlaka bilindik kaliteli markalardan almaya özen gösteriyorum
benim kızım diş çıkarma döneminde olduğundan bu aralar biraz zorluyor beni
herşey kuzularımız için yesinlerde artık bi şekilde idare edeceğiz hazır mamada olsa

bende bi ara dediğiniz gibi mecbur kaldığımda kullanıyordum fakat bu aralar hiçbirşey yemiyor sadece emiyor
ee büyüdüde artık süt yetmiyor bende mecburen veriyorum
mamaların içeriğine çok dikkat vediyorum bende
meysim meyvelerini almıyolrum
onları taze yedirmeye özen gösteriyorum
sebzze püresi ise hiç yemiyor
anlayacağınız hiç yememesinden iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…