Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 8,5 aylık ve şimdilik hafif pütürlü yiyo yemeklerini.
siz ne zaman başladınız katı yiyeceklere. pirinç, bulgur gibi taneli yicekler için şimdilik erken mi çünkü daha dişleride çıkmadı
defne tam 10 aylık, yaklaşık 1,5 - 2 aydır falan sebzeleri küçük parçalar halinde veriyorum, çorba haline getirmeden pilav, bulgur falan da 1 aydır yiyor
bende tam püre halinde vermiyorum dediğim gibi hafif pütürlü bazen ekmek bandırıp öyle verdiğimde oluyo ama tam katı vermedim dişleri henüz olmadığı için
benim oğlumda 7.5 aylık doktorumuz çatalla ezerek ver diyor ama blendırdan geçmiş gibi kıvamlı olmuyor.inan çok zorlanıyorum bu ay yeni kıymalılara geçtik önce damak tadını alıştırıp sonra yavaş yavaş geçmeye düşünüyorum.netde araştırırken önce az pütürlüden başlayın,yavaş yavaş taneleri büyüterek besleyin diyor.kimi dr 9 aya kadar mama kıvamında ver diyor kimisi kesinlikle rondodan geçirme çatalla ezerek ver diyor.kafam karma karışık benimde..ızgara köfte verdi doktor dişsiz bebek çatalla ezerek nasıl yutar köfteyi..çok zor bir dönem:çok üzgünüm:
ya bende de aynı sorun var. başlarda meyve pürelerini yiyordu şimdilerde pürenin suyunu emip püresini damağına yapıştırıyor yutamayıncada öğürüyor. kahvaltıda peyniri yutamıyor.sebze çorbasında bulgur pirinci genlde ezmiyorum onda sanırım zeytinyağından dolayı rahat yutuyor.hep tel süzgüden geçiriyordum ama hastalandığında daha çok yediğini görünce blender kullanmaya başladım dişimiz yok çıkcak gibide değil . etrafımda herkes kesinlikle belnderdan geçirme diyor çok problemli bir sürü yutamayan çocuk var..yeğenim 1,5 yaşında oda bir yaş kadar bender kullandı ama şimdi herşeyi kendi yiyor hiçbir yeme sorunu yok.Diğer yeğenim 5 yaşında hiç blender kullanmadı ama hiçbişi yemiyor.karşı komşumun kızı 10 yaşında hep blender kullandığından annesi şimdi ne bişi yiyor nede yutabiliyor kendi bile lokmalarım ağzımda büyüyor yiyemiyor diyor.işin içinden çıkılacak gibi değil. ne yapcam bilmiyorum.
bazen herşeyi yiyo hiç ezmeden verdiğimde dahil ama bazen öyle oluyoki hiç yutamıyo hemen öğürüyo.bende korkuyorum taneli bişey yiyemeyecek diye belki dişi çıksa daha rahat çiğmeyip yer (