• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katar'da yaşam

Endoplazmik_garipbikulum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2018
1.277
1.009
53
arkadaşlar merhaba çok tedirgin ayrıca sıkıntılıyım aslında.. eşim Restorant işletiyor tanıştığımızda da işletme sahibiydi. Gelin görün ki Türkiye şartlarından mıdır bilinmez kar payımız Yok denecek kadar azaldı 6 aydır kar etmiyoruz dükkanı almak isteyen birileri var burayı satıp katar da tanıdığı Restorant sahibi kişilerle Yen'i bi yere ortak olmak istiyor. Eşim de parayı oraya yatırmayı en fazla 3 sene kazanabildiğimizi Kazanıp geriye dönüş yapacağız o süreçte de Türkiye'nin durumu düzelmiş olabileceğini düşünüyor. Çocuğumuz yok tedavi için uğraşacaktık ben memurum eşim ilk 3 ay oranın durumuna bakacak sonra ben gideceğim işi bırakmayacağım orda olacağım zamanı ücretsiz izin alacağım dönünce şartları bilmediğim için bırakmayacağım.. asıl sorun şu ki ikimizin de dili Yok .. çoğunlukla İngilizce konuşuluyormuş korkuyorum ben bi hastaneye gitsem buram ağrıyor diyemeyeceğim çocuk işini Eşim ertelemek istemiyor bi yandan bilmediğim yerde hamile kalıp çoçuğumu oralarda koruyamamaktan korkuyorum. Dili öğreniriz çok Türk var diyor :KK43: Ben gelmeyim dedim eşim sen olmadan olmaz diyor sıkıntılar bitmiyor içimi rahat rahatlatacak bi şeyler duymaya ihtiyacım var

Son düzenleme:
Neden korkuyorsun ki? Bu vesile ile ingilizceni geliştirirsin. Başka bir ülke görürsün. Katar zengin bir ülke. Vardır her işte bir hayır. Güzel birşey bence. :)
O düşünceler ve geri dönecek olmamız sayılı gün kalacak olmamız iyi kısmı beni korkutan yanları da var çat pat olan İngilizcemi geliştirme konusu güzel ama ya hiç öğrenemezsem evden dışarı çıkamazsam eşim olmadan bişey yapamazsam bildiğiniz kahrolurum

O düşünceler ve geri dönecek olmamız sayılı gün kalacak olmamız iyi kısmı beni korkutan yanları da var çat pat olan İngilizcemi geliştirme konusu güzel ama ya hiç öğrenemezsem evden dışarı çıkamazsam eşim olmadan bişey yapamazsam bildiğiniz kahrolurum
Orada bir sürü Türk var. Türk işadamı eşleri vardır. Ama bence Türk olmasın. Böylelikle daha hızlı gelişir İngilizce. Aksine bu inanılmaz süper bir fırsat. Bu durumu fırsata çevirmelisin. Memursun ücretsiz izin alırsın, süper ya. :)

Orada bir sürü Türk var. Türk işadamı eşleri vardır. Ama bence Türk olmasın. Böylelikle daha hızlı gelişir İngilizce. Aksine bu inanılmaz süper bir fırsat. Bu durumu fırsata çevirmelisin. Memursun ücretsiz izin alırsın, süper ya. :)
Bende ücretsiz izni düşündüm geri döneceğim durumu bilmediğim için orda sıkıntım Yok.. öncesinden eşimle gidip gezeceği bi bakacağız duruma duyan herkes iyi diyor ama ben korkuyorum

Bende ücretsiz izni düşündüm geri döneceğim durumu bilmediğim için orda sıkıntım Yok.. öncesinden eşimle gidip gezeceği bi bakacağız duruma duyan herkes iyi diyor ama ben korkuyorum

Çok kalkınmış iyi muhitleri olan zengin bir ülke. Bu durum çok heyecan verici, tedirgin edici kişi için. Çünkü yeni ortam yeni insanlar.
Ben değişiklik seven bir insanım. Ülke değişikliği biraz fazla sert ama bunu bir fırsata dönüştürmek gerekir. İngilizce hatta yanına Arapça öğrenebilirsiniz. Diğer komşu ülkeleri gezersiniz. Dünya görüşünüz, kültürel çeşitliliğiniz artar. Çok güzel birşey bence

Çok kalkınmış iyi muhitleri olan zengin bir ülke. Bu durum çok heyecan verici, tedirgin edici kişi için. Çünkü yeni ortam yeni insanlar.
Ben değişiklik seven bir insanım. Ülke değişikliği biraz fazla sert ama bunu bir fırsata dönüştürmek gerekir. İngilizce hatta yanına Arapça öğrenebilirsiniz. Diğer komşu ülkeleri gezersiniz. Dünya görüşünüz, kültürel çeşitliliğiniz artar. Çok güzel birşey bence
Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için :)

arkadaşlar merhaba çok tedirgin ayrıca sıkıntılıyım aslında.. eşim Restorant işletiyor tanıştığımızda da işletme sahibiydi. Gelin görün ki Türkiye şartlarından mıdır bilinmez kar payımız Yok denecek kadar azaldı 6 aydır kar etmiyoruz dükkanı almak isteyen birileri var burayı satıp katar da tanıdığı Restorant sahibi kişilerle Yen'i bi yere ortak olmak istiyor. Eşim de parayı oraya yatırmayı en fazla 3 sene kazanabildiğimizi Kazanıp geriye dönüş yapacağız o süreçte de Türkiye'nin durumu düzelmiş olabileceğini düşünüyor. Çocuğumuz yok tedavi için uğraşacaktık ben memurum eşim ilk 3 ay oranın durumuna bakacak sonra ben gideceğim işi bırakmayacağım orda olacağım zamanı ücretsiz izin alacağım dönünce şartları bilmediğim için bırakmayacağım.. asıl sorun şu ki ikimizin de dili Yok .. çoğunlukla İngilizce konuşuluyormuş korkuyorum ben bi hastaneye gitsem buram ağrıyor diyemeyeceğim çocuk işini Eşim ertelemek istemiyor bi yandan bilmediğim yerde hamile kalıp çoçuğumu oralarda koruyamamaktan korkuyorum. Dili öğreniriz çok Türk var diyor :KK43: Ben gelmeyim dedim eşim sen olmadan olmaz diyor sıkıntılar bitmiyor içimi rahat rahatlatacak bi şeyler duymaya ihtiyacım var.
Arkadaşım gitti eşiyle orada yaşıyorlar kendi vatandaşı zaten az geneli yabancı evet İngilizce konuşurlar ama kimse tam olarak dil bilmiyor anlasmakta sorun yaşamıyoruz dedi

Aslında herşeyini.. orayı görüp gezeceğiz az bi fikir sahibi olurum ama genel bi korkum var anlayacağınız :))
Belki geri dönmek istemezsiniz belli mi olur .genel olarak konuştuğumuzda memnunlar eşi mühendis olarak gitti çalıştığı firma gönderdi ee Türkiye de alacağı maaştan çok çok daha iyisini alıyor ekonomik olarak da rahatlari çok iyi karısı uberle her yere gidiyormuş gezme konusunda da rahatlar ee birbirlerini de seviyorlar şu an hamile doğumu Türkiye de yapmayı düşünüyo ama kontrolleri nasıl oradaki sağlık sektörü nasıl bilmiyorum

Belki geri dönmek istemezsiniz belli mi olur .genel olarak konuştuğumuzda memnunlar eşi mühendis olarak gitti çalıştığı firma gönderdi ee Türkiye de alacağı maaştan çok çok daha iyisini alıyor ekonomik olarak da rahatlari çok iyi karısı uberle her yere gidiyormuş gezme konusunda da rahatlar ee birbirlerini de seviyorlar şu an hamile doğumu Türkiye de yapmayı düşünüyo ama kontrolleri nasıl oradaki sağlık sektörü nasıl bilmiyorum

Bizde bebek düşünürken bu mevzu çıktı önünüzdeki ay kliniğe gideceğiz oraya gitme konusu 4 ay içinde gelişir umuyorum. Türk hastanesi varmış ama çalışanların çoğu Türk mü nasıl anlaşırım bilmiyorum

Bizde bebek düşünürken bu mevzu çıktı önünüzdeki ay kliniğe gideceğiz oraya gitme konusu 4 ay içinde gelişir umuyorum. Türk hastanesi varmış ama çalışanların çoğu Türk mü nasıl anlaşırım bilmiyorum
Sorun yaşamazsınız en kötü ihtimalle sesli çeviriler var onlardan kullanırsınız anlaşmak zor olmaz hatta farklı bi kültür tanımak iyi bile olur hatta belki dili geliştirip memur olarak yurt dışına çıkarsınız bu da sizin için büyük avantaj bence

Sorun yaşamazsınız en kötü ihtimalle sesli çeviriler var onlardan kullanırsınız anlaşmak zor olmaz hatta farklı bi kültür tanımak iyi bile olur hatta belki dili geliştirip memur olarak yurt dışına çıkarsınız bu da sizin için büyük avantaj bence
Yaa inşallah gidip bi görelim nasıldır nedir gördükten sonra aklımda şekillenecek hastaneyle kesin gidince konuşacağım zaten ilk işim o

İzin konusunda sorun olmayacak mazeretime binaen alacağım kamuda çalışıyorum fakat 657 grubunda değilim kamu işçisiyim kurumun kararında olacak bi durum kısaca.. eğitim içinde 3 yıl giden oldu
O zaman fırsatı kaçırmayın tatil gibi düşünün, farklı bi deneyim ayağınıza bağ olacak bir çocuk da yokken. Çünkü çocuk olunca isteseniz de gidemezsiniz bir sürü iş çıkar.

Korkma git bişey kaybetmezsin.Eşin çok meşgul olursa şarjın tam gezersin.Haberleşme ve adres vsde kafan rahat olur .

Bi yerde yaşayınca oranın dili öğrenilir korkma,biraz zorunda kalırsın biraz merak edersin.

Benim gidesim geldi :) Kalk gidelim dese eşim , giderim :D

Öğretmenim zor ama yurt dışı öğretmenlik sınavı düşünüyorum,neresi olursa .Bi yaşanmışlık olur kafasındayız bi de 2017li çocukla.

Gidersen yaz bize arada :)

Back
X