Aynen öyle bu yaratilmak istenen tabloyu ne anlayabiliyorum ne de icime sindirebiliyorum. Simdi yillardir gazete yorumlarinda, KK`da, sosyal medyada, youtube üzerinde, sokakta, arkadaslarla toplanmisken, okulda, üniversitede kisacasi hayatin her alaninda bölünmüsken ve AKP`lilerin milletvekillerinden vatandasina kadar sürekli özellikle CHP destekcilerine "ergenekoncu, darbeci" söylemleriyle yaklastigini defalarca duymusken, okumusken, simdi bizden ne yapmamiz bekleniyor?
Cok enteresan bir sekilde AKP`nin önde gelen isimlerinin söyledigi zamaninda beni cok derinden yaralamis cümleleri internette bulamiyorum. Bulamasam da ben hatirliyorum ya o bana yetiyor aslinda. Yazarlar, aydinlar, komutanlar tutuklandiginda KK`da yasadigimiz hararetli tartismalari da hatirliyorum, AKP`li tanidiklarin söylemlerini ve sosyal medyada "mutluluklarini" haykiran paylasimlarini da.
Ben kaynaklari bulamasam da bunun en önemli delillerinden bir tanesi Ilker Basbug`un su sözleridir:
http://www.mynet.com/haber/guncel/tarih-sizleri-lanetle-anacak-764823-1
'Tarih sizleri lanetle anacak'
Ergenekon davası kapsamında verilen cezaları 6 sayfalık bir mektupla değerlendiren Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, "Bizlere terörist diyenleri tarih lanetle anacaktır" dedi.
Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan hakkında verilen müebbet hapis cezasını değerlendirdi. Kendisi ve silah arkadaşlarına yöneltilen suçlamaları bir hakaret ve asla kabul edilemez bir durum olarak nitelendiren Başbuğ, Bizlere asılsız ve haksız iddialara dayanarak darbeci damgasını vurmaya çalışanları da, en az, bizlere terörist demekten çekinmeyenler kadar tarih lanetle anacaktır dedi.
Ve bu sözler üzerinden dahi, dalga gecenler, hakaret edenler, küfür edenlerle az mi tartistim?
Simdi?
Simdi biz hakli olduk, birileri paralel devlet diye kenara ayrildi, geriye kalan kismi "masum" oldu.
Ben anlamlandiramiyorum.
Simdi bu insanlar icerideyken, "az bile" mantiginda olup, AKP`yi yikmaya calisanlarin cezasini cekmesi lazim diye bakanlarin, delillerin sahte olduguna inanmayanlarin, ne yapacagini bilmiyorum.