• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kaşlarımı Boyaması ve Sorular -Resimli

svieridoroga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
84
0
36
İstanbul
$kaş.JPG

Arkadaşlar fotoğrafta boyanmış ve boyanmamış kaşım var, kaşımda Sesu Tüy Sarartıcı Kremi 3 kere 1er dakika bekleterek önce pamukla sildim sonra yıkadım. Ama saniyelere bile dikkat ettim, biraz takıntılıyım o yüzden sanırım. :9:
Neyse çıkan kaşımı kızıla boyadığım saçlarımla daha çok sevdim ama güneşte hafif turuncu parlamalar gördüm ve bir daha dipten gelince boyadığımda hepsi kolayca açılır dipleri daha az açılır diye korkuyorum o yüzden bir kaç sorum var. =)

- Bu rengi elde etmek için hangi numara boya kullanmalıyım?
- Saç boyası kullanırsam kaşım yıpranır mı?
- Saç boyası olursa ölçüleri nasıl olmalı?
- Ayrı ayrı satılan boyalardan aldığımda kaşım için az bi' karışım hazırlıyorum sonra o boyayı ve oksidanı atacak mıyım sonra sonra tekrar kullanır mı?
- Ne zaman sonra bozulur açıldıktan sonra?
- Kaç günde bir boyamalıyım?
- Tüy Sarartıcı yaparsam 15 gün sonra daha sarı olmaz mı?
- Kaşımın tamamen siyah mı olmasını beklemem gerek?
- Düzenli sabah akşam yüzümü yıkıyorum kaşlarımın renginde bir açılma olur mu sizce?

Teşekkürler çok soru sordum sanırım, ama merak edenler içinde paylaşmak istedim, ben memnun kaldım hafif karıncalanma yapıyor ama bir şey olmuyor kaşlarım yerinde hatta badem yağı sürdüm dün akşam beslesin biraz diye. Tereddüt edenler yapabilir saçımla daha uyumlu duruyor ve göz makyajı daha öne çıkıyor. =)

Son düzenleme:
sesunun renk acici kremidir o, tuy dokucu olur mu :19: yanlis yazilmis.
ben de sesu kullaniyordum kaslarimi acmak icin simdi baska markaya gectim. kaslarinin siyah olmasini beklemene gerek yok ben olmadan tekrar aciyorum. sac boyasi kullanan var sac icin ama burada yasak kuaforler yalvarsan bile yapmiyor zararliymis sen bence tuy sarartici kremden sasma derim.

sesunun renk acici kremidir o, tuy dokucu olur mu :19: yanlis yazilmis.
ben de sesu kullaniyordum kaslarimi acmak icin simdi baska markaya gectim. kaslarinin siyah olmasini beklemene gerek yok ben olmadan tekrar aciyorum. sac boyasi kullanan var sac icin ama burada yasak kuaforler yalvarsan bile yapmiyor zararliymis sen bence tuy sarartici kremden sasma derim.

aaaaaaaaaaaaaaaa yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben 2 ay önce saçlarımı boyadım boyadan alıp birazda kaşlarıma sürdüm ama çok rengi açılmadı ne gibi bi zararı varmış ki

bilmiyorum ben kuaforde yaptirmak istedim kesinlikle yapmadilar saglik acisindan zararli oldugundan yasaklanmis oyle dediler bilmiyorum ki canim, eskiden ben de kuaforde birkac kez yaptirmistim yillar once. bana birsey olmadi acikcasi :23: ama bilmiyorum buradakiler korkuttu biraz o yuzden kendim de boya alip yapmaya cesaret edemedim. tuy sarartici krem kullaniyorum 2 yildir falan, o da cok guzel aciyor. 2 haftada bir suruyorum bekliyorum kontrol ediyorum istedigim renk olunca da siliyorum. onceki haftalardan acik kalan yer varsa oraya pek degdirmemeye calisiyorum oluyor gayet de yani, hayat boyu boyle yapicam heralde :37:

bilmiyorum ben kuaforde yaptirmak istedim kesinlikle yapmadilar saglik acisindan zararli oldugundan yasaklanmis oyle dediler bilmiyorum ki canim, eskiden ben de kuaforde birkac kez yaptirmistim yillar once. bana birsey olmadi acikcasi :23: ama bilmiyorum buradakiler korkuttu biraz o yuzden kendim de boya alip yapmaya cesaret edemedim. tuy sarartici krem kullaniyorum 2 yildir falan, o da cok guzel aciyor. 2 haftada bir suruyorum bekliyorum kontrol ediyorum istedigim renk olunca da siliyorum. onceki haftalardan acik kalan yer varsa oraya pek degdirmemeye calisiyorum oluyor gayet de yani, hayat boyu boyle yapicam heralde :37:

Canım bir şey sormak istiyorum, mesela iki haftada 2mm uzadı diyelim oralar daha siyah ve kaşın kumral gibi bir renk tekrar sürdüğünde toptan sarı yapmıyor mu?

Canım bir şey sormak istiyorum, mesela iki haftada 2mm uzadı diyelim oralar daha siyah ve kaşın kumral gibi bir renk tekrar sürdüğünde toptan sarı yapmıyor mu?

canim zaten biraz uzadiginda cok belli olmuyor renk hafif koyulassa da abarti durmadigi icin ellemiyorum artik iyice renk koyulasinca tekrar suruyorum o zaman da belirgin sekilde acik bir yer varsa (ki aralarda tek tuk veya uclarda oluyor) o kisimlari krem ile kaplamamaya calisiyorum yani kremi zemine komple surup zaten acik olan kisimlari minik bir kulak pamugu ile silebilirsin

canim zaten biraz uzadiginda cok belli olmuyor renk hafif koyulassa da abarti durmadigi icin ellemiyorum artik iyice renk koyulasinca tekrar suruyorum o zaman da belirgin sekilde acik bir yer varsa (ki aralarda tek tuk veya uclarda oluyor) o kisimlari krem ile kaplamamaya calisiyorum yani kremi zemine komple surup zaten acik olan kisimlari minik bir kulak pamugu ile silebilirsin

kizlar kasinizi tuy sarartciyla acarken ne kadar renk acici krem ,ne kadar aktivatoe koyuyosunuz?

üstündede yazıyor zaten küçük olan tüpten 1 ölçü büyük olan tüpten 2 ölçü. ama saç boyalarının kaç için zararlı olduğunu hiç bilmiyordum bende hep tüy sarartıcıyla yapıyorum ama saç boyasıyla boyamak için fikir isteyecektim o küçük saç boyası tüpleri var ya, siz onlardan mı kullanıyorsunuz kaç numara sürüyorsunuz diye. ama şimdi zararlı denilince korktum biraz :26:

yıllardır kaşlarımı saçımı hangi renge boyuyorsam ona boyuyorum. hiç bir şekilde dökülmedi. kaşları saç boyası ile açmanın zararlı olduğu kanısı, göze yakın yerde uygulamanın yapılmasıdır. yani göze kaçma riskinde dolayı böyle bir söylenti var.

yıllardır kaşlarımı saçımı hangi renge boyuyorsam ona boyuyorum. hiç bir şekilde dökülmedi. kaşları saç boyası ile açmanın zararlı olduğu kanısı, göze yakın yerde uygulamanın yapılmasıdır. yani göze kaçma riskinde dolayı böyle bir söylenti var.

Peki bana hangi renk önerirsin? Bu renk olsun diye?

ben işte hep işe gidiyorum okula gidiyorum öyle kararsın diye bekleyemem sanırım saç boyasını da deniyeceğim 15 gün sonra ama işte daha karar veremedim =(

Peki bana hangi renk önerirsin? Bu renk olsun diye?

fotoda renkler çok net değil ama sanıyorum kaşındaki siyah sert görünümü almak istiyorsun. saçın hangi tondaysa 2 renk açığının küllüsü ile boyarsan doğal görünüm alıyorsun.
örneğin saçın 5 tonlarında kahve ise, 7.1 küllü orta kumral uygun. neden küllü dersen, dorelik (kızıllık) olmasın diye. kaşlarda kızıllık sadece saçta belirgin kızıllık varsa uygundur, yoksa komik duruyor.

bir de, 5 ve altı ile boyarsan sonuç alamazsın. yani yukarıdaki örneğe göre, saç tonun 2 (siyah) ise, 4 olmayacak. minimum 6.1 den başlamalı.

1,2,3,4 -> 6.1
5 -> 7.1
6 -> 8.1
7 -> 9.1
....

bende bu şekilde oldu hep. şu anda saçım 6 tonlarında ve dün 8.1 ile açtım. ayda bir yapıyorum çünkü saç rengimle kaşım ters düşüyor

Son düzenleme:
fotoda renkler çok net değil ama sanıyorum kaşındaki siyah sert görünümü almak istiyorsun. saçın hangi tondaysa 2 renk açığının küllüsü ile boyarsan doğal görünüm alıyorsun.
örneğin saçın 5 tonlarında kahve ise, 7.1 küllü orta kumral uygun. neden küllü dersen, dorelik (kızıllık) olmasın diye. kaşlarda kızıllık sadece saçta belirgin kızıllık varsa uygundur, yoksa komik duruyor.

bir de, 5 ve altı ile boyarsan sonuç alamazsın. yani yukarıdaki örneğe göre, saç tonun 2 (siyah) ise, 4 olmayacak. minimum 6.1 den başlamalı.

1,2,3,4 -> 6.1
5 -> 7.1
6 -> 8.1
7 -> 9.1
....

bende bu şekilde oldu hep. şu anda saçım 6 tonlarında ve dün 8.1 ile açtım. ayda bir yapıyorum çünkü saç rengimle kaşım ters düşüyor

saçlarımda 53 ateşli kahve var ama kaşlarım koyu diye koyu bi' renk boyuyordum yani sanırım artık açık bi' kızıl yapabilrim, o yüzden verdiğin tablo çok işime yaradı çoook teşekkür ederim. merak ettiğim şu hangi marka ve kutu boyası mı alıyorsun bir kere boyayınca atıyor musun nasıl saklıyorsun ölçülerini nasıl ayarlıyorsun?=)

Siyah olan kaşlarımı hürrem kızılı boyattığım saçlarda çok bağırıyor diye boyadım.Reflectioil isimli boya ve onun sıvı oksidanıyla boyadım ve bunları gittigidiyordan aldım.2si 40 liraya falan geldi ama 2 yıl falan yeter heralde bana .5 dk dan fazla bekletmeyin çok sararıyor.Ama çok sararsada 10 günde toparlıyor.

Back