• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaslarım eridi resmen:(

Çocukluğundan beri spor yapan bir insan olarak ben de yorum yapmak istedim. P90X i tavsiye eden arkadaş dışındaki diğer arkadaşlar fazla kilolardan kurtulmak için kardiyo ağırlıklı olduğunu düşündüğüm şeyler tavsiye etmişler size. Sizin işinize yaramaz onlar. Sizin protein ağırlıklı beslenip, karbonhidratınızı da yeterli düzeyde -fazla değil yeterli düzeyde- almanız gerekiyor ve kardiyodan ziyade ağırlık çalışması yapmanız gerekiyor. Kilo vermeniz şu durumda daha da kötü olur. O nedenle gerekirse takviye besinlerle beslenmenizi destekleyerek eve alacağınız 3-4 kg lik dumbell'lar ve kettlebell gibi ağırlıklar işinizi görür diye düşünüyorum. Bir toparlama olduktan sonra da o motivasyonla belki spora başlarsınız ama şu an için elzem olduğunu sanmam zaten çok müsait zamanınız yokmuş boş yere para verip aman yeaa gitmiyorum diyip olabilecek motivasyonunuzu da harcamayın bence.
Aynen yıllarca doktor doktor gezip kilo almaya çalıştığım için ben de bu şekilde formumu koruyorum şuan bile 48 kiloyum ama kaslı ve tabiri caizse daş gibi fiziğim var spor salonuna ben hergün gidiyorum öğlenleri ofise yakın bir spor salonunda hergün 45 dakika bile olsa çalışıyorum sporu bırakınca aynen o zayıf ama boş çuval haline dönüyorum Allah razı olsun en son gittiğim doktor önermişti spor yapmamı burda bikaç kere yazmışımdır annem zaten çocuk zayıflıktan ölecek ne sporu diye şaşırmıştı :) bizim ev küçük bir spor salonu olmasına rağmen erkek kardeşim sayesinde ben evde çalışamıyorum üşeniyorum spor salonuna para verince öyle bir gidiyorum ki :D

Aynen yıllarca doktor doktor gezip kilo almaya çalıştığım için ben de bu şekilde formumu koruyorum şuan bile 48 kiloyum ama kaslı ve tabiri caizse daş gibi fiziğim var spor salonuna ben hergün gidiyorum öğlenleri ofise yakın bir spor salonunda hergün 45 dakika bile olsa çalışıyorum sporu bırakınca aynen o zayıf ama boş çuval haline dönüyorum Allah razı olsun en son gittiğim doktor önermişti spor yapmamı burda bikaç kere yazmışımdır annem zaten çocuk zayıflıktan ölecek ne sporu diye şaşırmıştı :) bizim ev küçük bir spor salonu olmasına rağmen erkek kardeşim sayesinde ben evde çalışamıyorum üşeniyorum spor salonuna para verince öyle bir gidiyorum ki :KK70:

Benim de benzer sıkıntılarım oldu, hala da 49 kg.'ım zaten yıllardırrrrr, hiç değişmez. Düzenli spora gidiyorum, gitmediğimde hemen sanki kaslarım ve gücüm kaybolmuş gibi hissediyorum, spor iştahımı da açıyor sağlıklı da beslenince toparlıyorum yine.

Maalesef ben de aynı tepkilerle çok karşılaşıyorum, bizim ülkemizde sporun sağlık için yapılması gereken bir şey olduğu algısı yok ne yazık ki. "Zaten çöp gibisin, ne sporu" lafını duymaktan illallah geldi.

Benim de benzer sıkıntılarım oldu, hala da 49 kg.'ım zaten yıllardırrrrr, hiç değişmez. Düzenli spora gidiyorum, gitmediğimde hemen sanki kaslarım ve gücüm kaybolmuş gibi hissediyorum, spor iştahımı da açıyor sağlıklı da beslenince toparlıyorum yine.

Maalesef ben de aynı tepkilerle çok karşılaşıyorum, bizim ülkemizde sporun sağlık için yapılması gereken bir şey olduğu algısı yok ne yazık ki. "Zaten çöp gibisin, ne sporu" lafını duymaktan illallah geldi.
Konuşanları takmıyorum ben valla sağlığıma bakarım benima anne tarafı hep böyle zayıf genetik bi durum o yüzden hiç bir zaman kilo alamıycamı biliyorum annem 44 kilo şuan ki 3 çocuk doğurdu yani

Spor memeleri daha da küçülür diye biliyorum, büyük oranda yağ ve süt bezlerinden oluştuğu için. Tabi altındaki kas dokusu çalıştırılabilir ama onu da memeyi dikleştirmek için yaparlar genelde.

Protein ağırlıklı beslenip, kardiyo tarzı egzersizler yerine ağırlık çalışmaları yapabilirsiniz. P90X diye evde fitness programı var, ona da bi göz atabilirsiniz.
Çocukluğundan beri spor yapan bir insan olarak ben de yorum yapmak istedim. P90X i tavsiye eden arkadaş dışındaki diğer arkadaşlar fazla kilolardan kurtulmak için kardiyo ağırlıklı olduğunu düşündüğüm şeyler tavsiye etmişler size. Sizin işinize yaramaz onlar. Sizin protein ağırlıklı beslenip, karbonhidratınızı da yeterli düzeyde -fazla değil yeterli düzeyde- almanız gerekiyor ve kardiyodan ziyade ağırlık çalışması yapmanız gerekiyor. Kilo vermeniz şu durumda daha da kötü olur. O nedenle gerekirse takviye besinlerle beslenmenizi destekleyerek eve alacağınız 3-4 kg lik dumbell'lar ve kettlebell gibi ağırlıklar işinizi görür diye düşünüyorum. Bir toparlama olduktan sonra da o motivasyonla belki spora başlarsınız ama şu an için elzem olduğunu sanmam zaten çok müsait zamanınız yokmuş boş yere para verip aman yeaa gitmiyorum diyip olabilecek motivasyonunuzu da harcamayın bence.
P90X için çok video göremedim kizlar:( Nerden başlayacağımı bilemedim.

P90X için çok video göremedim kizlar:KK43: Nerden başlayacağımı bilemedim.
Ben de kendim hiç uygulamadım, içerik olarak biliyorum sadece yapan insanların yorumlarından. Normalde kendim salonda çalıştığım için evde bir şey uygulamadım. O nedenle nereden bulunur videoları ben de bilmiyorum ama bir bakayım ben de, bulursam yazarım size de, ücretli olabilir sanki öyle hatırlıyorum.

İnstagram'da Dansatolye hesabını takip ediyorum ben, her bölgeye uygun sıkılaştırıcı egzersizler var hepsi harika ve evde yapmaya çok uygun, ben çok faydasını gördüm.

Konuşanları takmıyorum ben valla sağlığıma bakarım benima anne tarafı hep böyle zayıf genetik bi durum o yüzden hiç bir zaman kilo alamıycamı biliyorum annem 44 kilo şuan ki 3 çocuk doğurdu yani
Aynen ben de sallamıyorum artık ama bir kürekle vurasım gelmiyor da değil ağızlarına yani :)

Tamamen genetik bir şey bu benim de annem -şimdilerde yaş ilerledikçe aldı tabi kilo ama yine de sırf göbekten aldı balıketli diyelim- beni doğurduğunda 48 kiloymuş bir fotoları var ben bebek olarak ondan tombulum :)

Bence şanslıyız çok dillendirmemek lazım ortalıklarda :dondurma:

Şimdi baktım 4 farklı programı varmış Hybrid olan beslenme programı da içerir diyor. Kendi sitesinde whatsapp destek hattı var, bence oradan içeriklerle ilgili en sağlam bilgiyi alabilirsiniz, diğer arkadaş uygulamıştır belki o da fikir verir, ben şimdi bilmeden yanlış bir yorum yapmayayım.

agırlıklı calısmanız gerekıyor sızın
hem kas ıcın takvıye alıp hem agırlıkla egzersız sart
bence en azından haftasonları esınız cocuklarla ılgılensın spor salonuna gıdın derım ben sporu bılıncsızce evde yapmaya karsıyım belkıde oyuzden hıc spora baslamıyorum :KK53:
baslayıp bırakmak daha cok zarar verıyor ılac gıbı dusunun sonuna kadar devam etmelısınız . bu yuzden bılen bırıne danısın derım burda sızı yanlıs yonlendırıp daha cok yorabılırız

3 aylık programlardan oluşuyor. Ücretli bi ürün aslında. Form dolduruyosunuz, yaş, boy, kilo vs. beklentilerinizi yazıyorsunuz. Size göre beslenme ve egzersiz programı hazırlayıp flash bellek, egzersiz takvimi ve beslenme listenize ulaşabileceğiniz bi şifre gönderiyorlar.

Ben 2 ay düzenli yaptım. Çok güzel sonuç almıştım. Hafiften karın kaslarım bile vardı :KK23: ama şimdi üstüne 8 kilo aldığım için yok tabi :olamaz:

Ben kilo vermek istediğim için kardiyo ağırlıklıydı. Siz kas oluşumu için talep ederseniz ona göre bi program düzenlenir.

Kaslarınız eridiyse kesinlikle cardio yapmamalısınız önerilerin aksine. Protein ağırlıklı beslenme ve ağırlık çalışmalısınız. Evde 1-2 kiloluk dumbella olmaz.

Aynen ben de sallamıyorum artık ama bir kürekle vurasım gelmiyor da değil ağızlarına yani :)

Tamamen genetik bir şey bu benim de annem -şimdilerde yaş ilerledikçe aldı tabi kilo ama yine de sırf göbekten aldı balıketli diyelim- beni doğurduğunda 48 kiloymuş bir fotoları var ben bebek olarak ondan tombulum :)

Bence şanslıyız çok dillendirmemek lazım ortalıklarda :dondurma:
Valla bizim yaş ilerlese de kilo alınmıyor annem ve dayılarım iskeletor gibiler teyzemde 2 çocuk doğurdu 45 kilo filan şuan dayılarımın çocuklarıda aynı şekil baba tarafım iri yarı benim 2 kardeşim ona benzediler ikiside benden uzun ve iri ablaları olduğuma kimse inanmıyor :D

Back
X