Aynen yıllarca doktor doktor gezip kilo almaya çalıştığım için ben de bu şekilde formumu koruyorum şuan bile 48 kiloyum ama kaslı ve tabiri caizse daş gibi fiziğim var spor salonuna ben hergün gidiyorum öğlenleri ofise yakın bir spor salonunda hergün 45 dakika bile olsa çalışıyorum sporu bırakınca aynen o zayıf ama boş çuval haline dönüyorum Allah razı olsun en son gittiğim doktor önermişti spor yapmamı burda bikaç kere yazmışımdır annem zaten çocuk zayıflıktan ölecek ne sporu diye şaşırmıştı :) bizim ev küçük bir spor salonu olmasına rağmen erkek kardeşim sayesinde ben evde çalışamıyorum üşeniyorum spor salonuna para verince öyle bir gidiyorum kiÇocukluğundan beri spor yapan bir insan olarak ben de yorum yapmak istedim. P90X i tavsiye eden arkadaş dışındaki diğer arkadaşlar fazla kilolardan kurtulmak için kardiyo ağırlıklı olduğunu düşündüğüm şeyler tavsiye etmişler size. Sizin işinize yaramaz onlar. Sizin protein ağırlıklı beslenip, karbonhidratınızı da yeterli düzeyde -fazla değil yeterli düzeyde- almanız gerekiyor ve kardiyodan ziyade ağırlık çalışması yapmanız gerekiyor. Kilo vermeniz şu durumda daha da kötü olur. O nedenle gerekirse takviye besinlerle beslenmenizi destekleyerek eve alacağınız 3-4 kg lik dumbell'lar ve kettlebell gibi ağırlıklar işinizi görür diye düşünüyorum. Bir toparlama olduktan sonra da o motivasyonla belki spora başlarsınız ama şu an için elzem olduğunu sanmam zaten çok müsait zamanınız yokmuş boş yere para verip aman yeaa gitmiyorum diyip olabilecek motivasyonunuzu da harcamayın bence.