Göz Makyajı Kaşlar neden dökülür? Kaşlarınızı doğal yağlarla besleyin!

Kaş, kirpik şekillendirme, rimel, kapatıcı, far, göz kalemleri)

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Yüz estetiğimizin en önemli öğelerinden biri olan kaşlar, tamamen dökülebilir ya da tek bir bölgede dökülmeler oluşabilir. Kaş küsmesi dediğimiz bu durum birçok farklı sebeplerle ve farklı şekillerde olabilmektedir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, kaş dökülmesinin altında yatan nedenleri ve tedavi şekillerini anlattı.
Kaş küsmesi en sık kaş alımı sırasında köklerin zedelenmesi ya da travma sonucunda görülür. Kaş kökleri zaman içinde zayıflayarak kaybolur. Kalıcı makyaj, kaş alımı gibi işlemler yaptırırken çok dikkatli ve bilinçli olunmalıdır. Kaş kalitesini artırmak için badem yağı, zeytinyağı gibi doğal ürünler kullanılabilir. Kaş köklerinin yaralanma veya yanarak zarar görmesinde tek tedavi seçeneği kaş ekimidir. Saç kökleri kaşa nakledilerek sorun çözülür.

Kaşlar neden dökülür?
Uzun süreli kullanılan bazı ilaçlar, ateşli ağır hastalıklar, hormonal bozukluklar; özellikle tiroid bezinin az çalışmasına bağlı olarak kaşlar dökülebilir. Bu durum genellikle geçicidir. Altta yatan faktör, tedavi edilirse kaştaki sorun zamanla düzelir. Bunun dışında demir eksikliğine bağlı kansızlık, biotin, D vitamini gibi vitamin eksiklikleri kaş köklerimizde, saçlarımızda olduğu gibi zayıflamaya sebep olur. Dermatoloji uzmanı tarafından yapılan laboratuvar değerlendirilmesi sonucunda tedavi planlanır.

Trikomania dediğimiz kaş çekiştirme tiki, zaman içinde kaşların uzun süreli çekiştirilmesine bağlı olarak kaş köklerinin yitirilmesidir. Psikolojik destekle birlikte bakım yapılarak kökler tekrar düzelebilir.

Saçkıran kaşları da vuruyor!
Alopecia areata, halk arasında saçkıran hastalığı denilen rahatsızlık kaş küsmesinin önemli nedenlerinden biridir. Nedeni bağışıklık sistemimizle alakalı olup stresle ve genetik olarak kişide görülme olasılığı artmaktadır. Saçkıran sorununda, kaşın bir kısmı ya da tamamı dökülür, mutlaka dermatoloji uzmanı tarafınca takip edilmesi ve geç kalınmaması gerekir. Tedavide dolaşımı artırmak, uyarmak için evde çeşitli doğal yöntemler (sarımsak, yeşil çay, çam terebentin sürmek) kullanılabilir. Cilt doktorları tarafınca önerilen solüsyonlar, ilaç tedavileri ve dökülen alana yapılan iğne tedavileri, mezoterapi ile çoğunlukla geri çıkar. Tedavi uzun sürelidir, sabırlı olmak ve özellikle stresi azaltmak gerekir.

İleri yaşa bağlı kaş zayıflaması ve dökülmesi, yaş ilerledikçe görülür. Zeytinyağı, biberiye gibi güçlendirici yağların kullanımı yeterlidir.

Kaş küsmesinde tedavi ararken, erken safhada, doğru tedavi seçenekleri cilt uzmanları tarafınca belirlenir. Doğal ve tıbbi tedavinin sonuçları kişiden kişiye değişir. Özellikle stresten uzak durmak, dengeli beslenmek ve sabırlı olmak gerekir. Kaşların sağlığı için kaş bakımına önem vermeli, arada badem yağı gibi doğal yağlarla ile beslemeliyiz.
 
X