Doğuma Hazırlık Kaşınan göbeğe çare !!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ebrunak

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
126
31
18
arkadaşlar göbeğim acayıp Çatladı bu Göbek deliğimin alt Kısmı ve inanılmaz kaşınıyor..sabahları kendımı kaşırken uyanıyorum oda acıdan yanı.kaşıntıyı Yada kaşıntı Acısını ne keser nolur bı çare yaaaaa uyuyamıyorum krem sürüyorum ama geçici anlık rahatlatıyor buz fılan mı koysam bilemedim bebeğe Zararı olur mı acaba ya??

Krem değil de yağ daha etkili sanırım. Ben hindistan cevizi yagi kullanıyorum. Bir de sıcaklardan oluyor aşırı kaşıntı karnim kıpkırmızı oluyor. Soğuk duş aldirabilirsin göbeğine. Buz yapma bebek dönebilir. Çünkü ters geliş bebeklerde buzla döndürme kullanılıyor.

bebek yagi kullanmani tavsiye ederim.ozellikle yatmadan once surun.bir yerde de okumustum,surmeden once bi dus alir veya o bolgeyi yikarsaniz nemi daha cok hapsedermis.benimde catlaklarim oldu ama kasinti falan cok nadir ve hafif oldu bende.olabildigince az kasiyin cunku catlaklar zaten kaliciyken sizin kasima sonucu yapacaginiz tahrisle daha cok iz kaliyor.gecmis olsun,saglikla kucaginiza alin insallah:)
arkadaşlar göbeğim acayıp Çatladı bu Göbek deliğimin alt Kısmı ve inanılmaz kaşınıyor..sabahları kendımı kaşırken uyanıyorum oda acıdan yanı.kaşıntıyı Yada kaşıntı Acısını ne keser nolur bı çare yaaaaa uyuyamıyorum krem sürüyorum ama geçici anlık rahatlatıyor buz fılan mı koysam bilemedim bebeğe Zararı olur mı acaba ya??

benim de çatlağım hiç olmadı diye sevinirken 33. haftamda şiddetli şişkinlik ve kaşıntıyla geldiler..

benim kaşıntımı yağlar arttırıyor.. ben arada neutrogina kullanıyorum yoğun nemlendiricili bi o iyi geliyor kaşıntıma..

Saf zeytinyağı (veya badem yağıda olabilir) ve otacının gülsuyunu ufak bir püskürtmeli şişeye koyup gün icinde rahatsiz oldukça karnina püskürtebilirsin. Homojen olmasi icin püskürtmeden önce çalkalamanı ve vücut emene kadar tshirt ünü kapatmamani tavsiye ederim.

Ayyy arkadaşlar cok teşekkür ederim butun tavsiyelerinizi yerine getırıcem kaşınmak berbat birşeymiş yaa 30-31 de birden karnım Büyüdü çatladım falan seviniyordum bende bişeyim yok diye keşke dilimi ısırsaymışım valla

ben sıvı vazelin aldım ama 2 kere sürmemde kızarıklık ve alerji gibi küçük küçük kızarıklı noktalar çıktı..vazelin herkese yaramıyor sanırım ..

Krem değil de yağ daha etkili sanırım. Ben hindistan cevizi yagi kullanıyorum. Bir de sıcaklardan oluyor aşırı kaşıntı karnim kıpkırmızı oluyor. Soğuk duş aldirabilirsin göbeğine. Buz yapma bebek dönebilir. Çünkü ters geliş bebeklerde buzla döndürme kullanılıyor.
Ben 37+1 hamileyim bebegim makat gelisi buz uygulasam olur mu

Back
X