Bahçe Bakımı ve Çiçekler Kasımpatı

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Pro Üye
12 Temmuz 2006
2.779
184

Kasımpatı iri katmerli çiçekleri olan bir süs bitkisidir. Kasımpatı çiçeğine “Krizantem” de denir. Son bahardan kışa kadar çiçek açar. Çiçekleri türlü renklerde olur, büyüklükleri görünüşleri de cinsine göre değişir. Küçük kasımpatı çiçekleri çok güzel birer düğmeye benzer. Büyüklükleri toparlak görünüşlü çok gösterişlidir. Bileşikgillerden olan kasımpatı çelikten yetiştirilebilir. Bunun için nisanda alınacak çelikler önce saksıya dikilir, kök salmaya başladıktan sonra iyi gübrelenmiş kumlu bir toprağa aktarılır. Kasımpatı çiçeği sık sık su ister. Bitki büyüdükçe yeni sürgünlerin ucu koparılmalıdır. Bu bitkinin daha gür büyümesini, dal budak salmasını sağlar.[/CENTER]

Son düzenleyen: Moderatör:
görüntüsü çok güzelll bunların
ama kokusu beni çok rahatsız ederrrr
emeğine sağlık canımmm

çiçekleri çok severim ama bu çiçeğe aşığım:asigim:
renkleri kokusu çok çok güzel
evimdede bi sarısı bide moru var:icecream:
rengarenk çoğaltmayı düşünüyorumsırnaşık şey

offf ben size annemin kasımpatılarnı koysam herhalde ağzınız açık kalır,duvarın üzerine bi sıralıo hepsi açmış oluo çok güzeller:)

yaaaaaaaa harika görünüyor bunlar tam adı ne bilgin varmı bu cinsinden arıyorumda ben bahçemiz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…