Transfer en basiti .En güzeli ultrasonda izletiyolar bideTransfer nasıldı en çok ondan korkuyirum
İnanılmaz kolaaaaay. Hiç korkma hatta bence muayeneden bile kolay çünkü bebişlerin konulduğunu izliyorsunTransfer nasıldı en çok ondan korkuyirum
Battı balık yan giderPıhtılaşma cıkarsa diye zaten kanda pıhtılaşma varsa tüp bebeğe boşuna para vermeyin normal kadın dogumla normal yoldan da kalınır diye biliyorumpıhtıkaşmada iğne veriyolar bitti
Genel olarak 3/4/5/6 ve de iç hücre kitlesi/trofoektoderm hücre için de A/B skorlaması en iyi olarak kabul edilir (örneğin 5/6 AA).
- Blastosel (Blastokist İçinde Sıvı Dolu Boşluk) Genişlemesi ve Blastokistin En Dışındaki Çeperin (Zona Pellucida) Embriyo Tarafınca Yarılarak Embriyonun Kısmen Çeper Dışına Çıkması: Buna göre 1, 2, 3, 4, 5, 6 skorlama yapılır. En iyi kaliteli olan embriyolar 5 ve 6 olarak sınıflananlardır. Ancak genel olarak 3-6 iyi olarak değerlendirilir.
- İç Hücre Kütlesi (Inner Cell Mass; ICM) Sınıflandırması: Embriyoyu yapacak iç hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
- Çocuğun Eşi/Plasentayı Yapan Trofoektoderm Hücre (TE) Sınıflandırması: Çocuğun eşi/plasentayı yapan trofoektoderm hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
Hadi bakalım hayırlısu olsn 3e 2 ye takılma dogru stres yapma yeter hakkında hayırlısıKızlar transferim yapıldı. 3aa 2bb iki ader embriyo transfer edildi. Umarım hepimiz güzel sonuçlarımızı alırız
Aayyy salıvermemissin iyi kiİnanılmaz kolaaaaay. Hiç korkma hatta bence muayeneden bile kolay çünkü bebişlerin konulduğunu izliyorsun. Sadece idrara sıkışık olmak zorladı beni. Çok su içmişim
Aynen öyle bende o moddayım bide ilaçlardan hastalanamıyorum da şiştik yaBattı balık yan gider
Dünya dönüyor dönüyoooooorrr
Ben cok sıkıştım bana dediler 30 dk daha var işlemine sen erken sıkıştın 2 tane plastik bardak getiricem onlar kadar yap gerisini tutAayyy salıvermemissin iyi ki
Transfer en basiti .En güzeli ultrasonda izletiyolar bide
Vanijal muayene düşün spakulum takılıyor o katerle giriyor ama incecik bisey hissetmiyorsunHHaNi katater mi ne takılıyor ya o acıtan bsy gibi sanki
Vanijal muayene düşün spakulum takılıyor o katerle giriyor ama incecik bisey hissetmiyorsun
Kiz yok bisey hissetmiyorsun hsg çektirdin mi sen
Gözün Aydın canım çoook sevindim. Allah’ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Canim gunaydin, yaptirdim hamileyim:) bugun ikinci kan testimi vericem❤ Allah isteyen herkesin kucagini doldursun insallah. Saglikla kucagimiza almayip nasip etsin
Kız yok ilk vajinal muayenede spekulum varya huni gibi agzı açıkHHaNi katater mi ne takılıyor ya o acıtan bsy gibi sanki
Yalancu transfer miKız yok ilk vajinal muayenede spekulum varya huni gibi agzı açıko var katater inceck hissetmiyosun bile gittiğin hastanede kesnlkle yalancı transfer iste ızaman yapıyolar
Transfer provası diye bir şey okumuştum, esas transferden önce deneme yapıyorlarmış sanırım zor transfer olması durumunda önlem almak amaçlı. Acaba o mudur :)Yalancu transfer miyeni bir şey daha öğrendim
Ne farkı oluyor
Aynen aynen o normal ultrason muayenesinde provasınu yapıyolarTransfer provası diye bir şey okumuştum, esas transferden önce deneme yapıyorlarmış sanırım zor transfer olması durumunda önlem almak amaçlı. Acaba o mudur :)
Ara ara gelip yazan, müsaitken bol bol takip eden biri olarak, pozitif olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, sağlıkla hamişliklerinin devamını diliyor ve darısı tüm isteyen ve çabalayanlara diyorum. :)
Loya-Kiana idolüm oldu
Ben de bu hafta reglimi bekliyorum, umarım bir iki güne gelir de tedaviye başlarım ben de